Koji Reno da kupim do 5000E?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Koji Reno da kupim do 5000E?

Posle Felicije može Thalia, ali posle Audija ili solidnog nemačkog auta, Thalia će teško biti rešenje.

Vidi se da je plastika jeftinija nego u ostalim Renault-ima, a o ličnom osećaju dok krstarite gradom neću da govorim. Ipak je to subjektivna kategorija, ali još uvek ne nađoh čoveka da je rekao da je "Thalia lep automobil".

Prednosti su cena, Renault motor, ogroman gepek (super za veću porodicu), pouzdanost. Pošto vozim i Opel Corsu, mog glas ipak ide Nemcima.

@Legenda

Naravno da se ne ljutim na tvoju konstataciju. Thaliu smo uzeli isključivo zbog nenormalno dobre ponude.

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Thalija ima malo losiji enterijer.... Ali moj neki utisak je da se i u Meganu 2 dosta iskvarila

Moj auto npr je neki srednji paket opreme (Expression)... I mogu reci da je enterijer dobrog kvaliteta, volan narocito, nije plastican, vec lepo lezi pod ruku....

Kad budes gledala, Authentique ti je najnizi nivo opreme.... Expression je srednji, Dinamique je moze se reci vrh (najlakse znas tako sto otvoris fioku kod suvozaca i na vratancima ima znak opreme)
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Cherokee videh slike tvoje makine i mogu ti reci da je vrlo lep auto , ima ih dosta i bas te zanje serije tog modela 2001-2002 godiste. Kako si zadovoljan sa automatikom ??

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

@Cherokee Extra ti je autic,bas je ocuvan,rekao bih da je pravih 110.000km...koje je godiste i kakvi su im trapovi...koja je cena bobina(mislim sve 4)i da li mnogo brzo stradaju...imas li plin i koliko ga trosi...onih 7-7.5l je odlicna potrosnja i to jos automatik...stavi mu neke alu -felnice i Bog da te vidi...ima li enterijer u nekoj drugoj boji,veselijih tonova

Comment

• sindi
            CBC Član
            • 07.04.2010
            • 18
            • uzice

U cliu sam se vozila i sto se udobnosti tice ok je.Sad posle vasih razlicitih komentara ne znam koji je pravi izbor.

Recite mi nesto o fiat stilu 2003,benzinac.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

ovo ne vodi nikuda. Procitaj malo forum sta/koji da kupim, ima dosta toga napisano o svim modelima i cenovnim rangovima, pa kad iscitas, smislis sta i koliko, postavis pitanje u za to odgovarajucoj temi ili ukoliko nema, otvoris novu. obrati paznju na to, da, ukoliko je straija tema u pitanju, moze biti razlike u cenama, vremenom opadaju.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Za radoznale po pitanju mog auta

2001. godiste, uvoz iz Belgije, trenutno na satu 118.000 km .... Slike su inace od prosle godine, inace u medjuvremenu nabavljene njegove fabricke felne SAROS (sad izgleda isto kao i Megan na sajtu Hrvata ciji link sam okacio ovde )

Automatik je bruka, bio protivnik prvo, sad ne mogu voznju zamisliti bez njega Odradio sam prosle godine servis menjaca (bilo malko ulje curilo jer je popustio neki semering), radi se inace na 60.000 .... Sad treba i veliki servis da radim

Neko kaze da je trap mekan, brzo strada... Ja skoro kontrolisao, sve ok Plin nemam

edit: zaboravio da napisem za bobine... Nesudjeno pravilo je kad crkavaju.... Kod mene na autu su 2 zamenjene, 2 fabricke, jos uvek rade Cena - mislim da ih ima od 2500-3000 pa navise.... Preporuka je da se stavljaju Valeo ili Beru....

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Stilo je ok auto,iako se mnogi nece sloziti...ima tu i tamo sporadicnih problema sa elektronikom(tipa pale se lampice od esp-a i abs-a bez razloga,takodje od air-bag-a)ali to se obicno resava ciscenjem i podmazivanjem kontakata...ocs senzor na suvozackom sedistu,takodje sija,ali i to se resava jednostavno...nije skup za odrzavanje,mogu da mu stradaju bobine,ali se i menjaju pojedinacno(za razliku od megana gde moraju sve 4)...ukratko vise vredi nego sto kosta,i ima mnogo vise opreme od bilo kog drugog proizvodjaca(pa je i logicno da se vise kvari)...1.6 16v odlicni motori(provereni jos u bravu i bravi)...za razliku od dizela moras da ga naterujes u malo vise obrtaje(4000+)da bi pokazao svoje pravo lice...mislim da za 5000e mozes i plin da ugradis...pozz

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

... dakle s konja na magarca... nije prvi put ali ok. po meni nebulozan potez totalno ali opet ok, vase pare, vase zelje. moj predlog za 5000e bi bio recimo skoda oktavia pre nego stilo. oktavia, veoma slican autu koji ste vozili do sad, isti ako ne i jeftiniji za odrzavanje a mladji 5-6god. uglavnom, vecina primeraka je od prvog vlasnika sa servisnom istorijom i relativno niskom kilometrazom. francuze necu da komentarisem jer ste u zabludi da cete se jeftinije voziti, u veeelikoj zabludi pogotovo sa tim primercima od 5000e.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• subicd
                      CBC Senator XXL
                      • 20.06.2008
                      • 463
                      • Novi Sad

Originally posted by sindi
                      U cliu sam se vozila i sto se udobnosti tice ok je.Sad posle vasih razlicitih komentara ne znam koji je pravi izbor.
                      .
                      Pravi izbor je da ne menjas A4 makar i '95. za Renoa 5 godina mladjeg, osim ako nemas neka velika ulaganja u A4.
                      ALi dobro Vas izbor, samo nemojte posle da se kajete sto kaze Zverko.

Taj A4 TDI je jeftin za odrzavanje(naravno ne ovlasceni servis), potrosnja mu je pristojna, tako da ne znam kakvo smanjenje troskova ocekujete.

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

Menjaj samo ako imaš nekih velikih problema sa Audijem ili nemaš klimu. Razočaraćeš se sa kvalitetom plastike u Meganu ( sedeo sam u Lux-u i ništa naročito ). Astra isto nije ništa bolja što se tiče plastike.Jedino mi se Pežo svideo što se tiče unutrašnjosti ( u tom rangu ). Laguna je puna opreme, sedišta su odlična, ali je pult između vozača i suvozača od najgore plastike ( klima, pepeljara,... ).
                        Što se tiče cene servisa veruj mi da je to sve isto, jedino ako ne poredimo Renoa sa golfom 2 ili Kadet suzom. Oteraj Megana 2004. godište, Golfa 5 (2004.godište ), Astru ili 307 to godište na servis pa uporedi.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

da se razumemo, svasta sam vozio i nemam nista protiv da se vozi bilo sta i da se proba bilo sta ali sa audijem nikad ne mozete imati problema kakvih mozete sa renoom. ENDE
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Slazem se sa Zverkom...ako se na renaultu pokvari dual core nece Bog otac da ga popravi...ne zovu ga dzabe servisni auto...mada ljudi voze i kojekakva americka cudesa...ko sta voli i ko zasta ima novca

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

A za nas neupucene, sta bi trebao biti dual core? ECU auta ili?

Comment

• Laguna 2002
                                CBC Senator
                                • 13.12.2009
                                • 297
                                • Bačka Palanka

Audi A4 2002-2003 godište je 3000 eura skuplji od Lagune isto godište. Da li je realno očekivati probleme u tom iznosu ako se čovek iole razume oko auta pa ne kupi neku ragu ? Imao sam prilike voziti i jedan i drugi auto. Audi je kvalitetnije urađen ( enterijer ), ali ima manje opreme i neudobniji je sigurno ( sedišta ). Daleko od toga da ja kudim Audi ali je 50% skuplji od Lagune isto godište, a realno mislim da nije toliko bolji.
                                O ukusima ne vredi raspravljati.

Comment

Working...
                                X