Koji da kupim kad imam preko dva metra :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BataSale
    CBC Član
    • 19.05.2010
    • 24
    • Na avionu...

Re: Koji da kupim kad imam preko dva metra

Originally posted by Eon
    B segment: Corsa, Polo, Punto, Yaris, Jazz, Mazda 2...

C segment: Corolla, Astra, Golf, Civic, Bravo, Pug 307, Megan...

D segment: Passat, Vectra, Croma, Accord, Mazda 6, Pug 406, Laguna...

Iznenadio bi se za Pug 307 karavan. Jedan od vozila sa najviše prostora na vozačevom mestu u tom segmentu!
    Citao sam malo vise o 307. Koliko nemacki TUV kaze, nije bas sjajna prognoza, niti Pezoova buducnost u mojim rukama

99. od 113....pa eto, bilo je i gorih

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 07-2-3/208

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Sve ima svoju cenu. Zato je jeftiniji od Mazde 3 ili Corolle. A u Corollu bi se teško strpao, veruj mi.

Ako hoćeš još veću udobnost, C5 ili Laguna, ali je cena veća, a i pouzdanost nije na nekom nivou!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _18b_plin/

Malo skuplje za tebe ali uz malo cenkanja...

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Da li je to reklama u skladu sa pravilima foruma, ili samo slika stanja na našem tržištu. U Inđiji, na primer, isto godište je 5.200, cena dogovor, a druga, koju sam juče gledao, 2.000 godište, otišla je danas za 4.700 evra. Diler radi SLO. Kilometraža, koju navodno garantuju, najčešće je skidana, tako da sam prilično skeptičan u navedenih 107k km.

E, sad bi o onom pitanju o ceni "crnogorca", vezano za vozila iz SLO. Posetio sam preporučeni SLO sajt i uporedio cene iz njihovih oglasa, sa cenama istih vozila, uvezenih iz SLO, u ponudi na našem tržištu. Cene vozila, koja se ovde nude za oko 5k evra, su tamo uglavnom veće za 1-2k evra, retko koje manje. Šta je u pitanju, ako znamo, da je uvoznik u ovu cenu ugradio minimalno 1k njegove zarade i troškova. Obrazloženje, da je prodavac hteo brzo da proda, po meni ne pije vodu, već da je razlog neki veliki nedostatak. Veliku ulogu igra tamo starost vozila i ekološke takse, a moguće, da je takvo vozilo zbog stanja, nemoguće registrovati bez većih ulaganja.

Malo je off, ali treba imati i to u vidu, jer ćemo uskoro biti u sličnoj situaciji, da moramo "podmazivati" kako bi prošli eko-test. Već sada imamo problema sa sistemom za kočenje, naprslom šoferkom i sličnim "sitnicama", koje se na zapadu ne tolerišu, a ovde će ti prijatelj progledati kroz prste. Pitanje je do kada?!

Comment

• BataSale
            CBC Član
            • 19.05.2010
            • 24
            • Na avionu...

Originally posted by Eon
            Sve ima svoju cenu. Zato je jeftiniji od Mazde 3 ili Corolle. A u Corollu bi se teško strpao, veruj mi.

Ako hoćeš još veću udobnost, C5 ili Laguna, ali je cena veća, a i pouzdanost nije na nekom nivou!
            Udobnost mora da postoji jer znam koliku kilometrazu prelazim godisnje, tako da mi je jednako bitno da auto bude i pouzdan i komforan. Ne verujem da me zanimaju ni C5 ni Laguna (a citao sam, nazalost, mnogo negativnih komentara vezanih za obadva). U svakom slucaju, hvala na preporukama.

Comment

• BataSale
              CBC Član
              • 19.05.2010
              • 24
              • Na avionu...

Originally posted by markofpi
              http://www.polovniautomobili.com/oglas462654/opel_zafira_18b_plin/

Malo skuplje za tebe ali uz malo cenkanja...
              Nije uopste lose. Doduse, starije je nego sto sam gledao ali ako je u izvanrednom stanju, ovako nesto bi pasovalo perfektno. Stanje za parking je pored moje zgrade OCAJNO (NBG Blok 70 kod kineza), ali koliko god da je veliko vozilo, ipak nece biti problem da se uguram negde oko zgrade (lazem, ne mozes ni Ficu da uguras negde komotno)...to je sto je. Malo je off, izvin'te.

Comment

• BataSale
                CBC Član
                • 19.05.2010
                • 24
                • Na avionu...

Originally posted by Franjo
                Da li je to reklama u skladu sa pravilima foruma, ili samo slika stanja na našem tržištu. U Inđiji, na primer, isto godište je 5.200, cena dogovor, a druga, koju sam juče gledao, 2.000 godište, otišla je danas za 4.700 evra. Diler radi SLO. Kilometraža, koju navodno garantuju, najčešće je skidana, tako da sam prilično skeptičan u navedenih 107k km.

E, sad bi o onom pitanju o ceni "crnogorca", vezano za vozila iz SLO. Posetio sam preporučeni SLO sajt i uporedio cene iz njihovih oglasa, sa cenama istih vozila, uvezenih iz SLO, u ponudi na našem tržištu. Cene vozila, koja se ovde nude za oko 5k evra, su tamo uglavnom veće za 1-2k evra, retko koje manje. Šta je u pitanju, ako znamo, da je uvoznik u ovu cenu ugradio minimalno 1k njegove zarade i troškova. Obrazloženje, da je prodavac hteo brzo da proda, po meni ne pije vodu, već da je razlog neki veliki nedostatak. Veliku ulogu igra tamo starost vozila i ekološke takse, a moguće, da je takvo vozilo zbog stanja, nemoguće registrovati bez većih ulaganja.

Malo je off, ali treba imati i to u vidu, jer ćemo uskoro biti u sličnoj situaciji, da moramo "podmazivati" kako bi prošli eko-test. Već sada imamo problema sa sistemom za kočenje, naprslom šoferkom i sličnim "sitnicama", koje se na zapadu ne tolerišu, a ovde će ti prijatelj progledati kroz prste. Pitanje je do kada?!
                Franjo, nisam siguran o cemu pricas tacno. Koja SLO vozila (odnosno SLO sajt)? Avto.net ili? Gledao sam ponude kod njih, al' i to mora da saceka da prvo provozam koje vozilo kod nas. Imam poznanika u Ljubljani, samo se pitam koliko to sve vredi (cimanje do Slovenije, prevoz, itd), pogotovo ako VAT nije za povracaj (da li je?)?

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Izvini, nije bilo namenjeno tebi, već vezano za post markofpi-a. U pravu si, radi se o avto.net-u, a da li vredi, možeš saznati od prijatelja. I o vozilima iz SLO imaš u drugoj temi. Mišljenja su povoljna u pogledu stanja vozila, zbog dobrog održavanja, putne mreže i još ponešto.

Ja se više oslanjam na izvore kao http://www.mojauto.rs, jer je ponuda solidna.

Comment

• BataSale
                    CBC Član
                    • 19.05.2010
                    • 24
                    • Na avionu...

Imao sam priliku da pricam sa njim sinoc, i kaze mi da je dobro stanje automobila ukoliko su kupljena i odrzavana u Sloveniji (jer valjda postoji nacin da se pronadje kompletna istorija automobila preko nekog sistema-nisam bas upucen o cemu je pricao). No, da li se VAT naplacuje i da li se dobija nazad kad se kupuje od auto placa/kuce iz Slovenije? Malo je i ovo off, ali je vezano za moju eventualnu kupovinu sledeceg meseca.

Comment

• ostres
                      CBC Senator XXL
                      • 01.06.2008
                      • 305
                      • Zemun

C5 karavan, prostora koliko hoces, a auto se pokazao prilicno pouzdan.
                      Ono sto su tipicne boljke su vise neprijatnosti nego problemi.
                      Live together, die alone.

Comment

• BataSale
                        CBC Član
                        • 19.05.2010
                        • 24
                        • Na avionu...

Koje su te neprijatnosti sa C5?

Comment

• BataSale
                          CBC Član
                          • 19.05.2010
                          • 24
                          • Na avionu...

Dok vec pricamo o karavanima, kako su se pokazali Mondeovi motori (2002+). Ako je neko imao licnog iskustva sa njima nek se slobodno prikljuci? Zanima me razlika u kvalitetu njihovih dizelasa naspram benzinaca.

Comment

• DraxNS
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2006
                            • 520
                            • Bačka Palanka
                            • Peugeot 307 SW

U Mondeo nećeš sesti.... tj nećeš moći noge od volana lepo da smestiš... ili ako baš voliš da ti volan stalno struže malo iznad kolena.... Probao sam...

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Za te pare, igraju Peugeot 406, Skoda Fabia, stari model. Iz licnog iskustva- mozes da sednes u oba i da ih vozis. Vectra B ima skoro u dlaku mesta kao 406. Ne znam da li moze Skoda Octavia za te pare. Ne vidim motiv da pored 406 gledas 307. Vodi racuna da "broj veci auto" ne nosi samo prostor i komfor, obicno nosti i kvalitetniju izradu i drugacije dimenzionisane pojedine podsklopove koji se ugradjuju. Mozes da stanes u C5, mozes i u Lagunu. Ne znam da li ide Mazda6 za te pare - mesta ko u prici.
                              Ona prica sa prve strane o tome kako uslove koje trazis ispunjava vecina novijih vozila, nju slobodno macku o rep.
                              200cm/120kg. Pozdrav.

Comment

• BataSale
                                CBC Član
                                • 19.05.2010
                                • 24
                                • Na avionu...

Originally posted by DraxNS
                                U Mondeo nećeš sesti.... tj nećeš moći noge od volana lepo da smestiš... ili ako baš voliš da ti volan stalno struže malo iznad kolena.... Probao sam...
                                Aha, e onda nista od Mondea.

Comment

Working...
                                X