passat B5 i Audi A4 hitno jako.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: passat B5 i Audi A4 hitno jako.

Mislim da je najgora solucija tako kupiti auto - 1 auto, a da 3 coveka ulazu novce za njega.....

Vecita svadja ko ce kada da vozi, ko je koliko goriva potrosio, ako ga je cuknuo ko i zasto ga je cuknuo, zasto je kvacilo stradalo i te stvari... Razumete me vec
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Millan
      CBC Član
      • 25.12.2009
      • 39
      • Nis

Svadje ce biti u svakom slucaju..ALI..zar ce biri jeftinije da njih 3 odrzavaju 2 automobila(odmah 2 registracije,gorivo za jedan,gorivo za drugi,servis za jedan,servis za drugi,vanredne popravke i sl..) nego li jedan auto?

btw..i ja uskoro treba da uzmem nesto do 5k eura,i iskreno merkao sam passata i ja,ali ako su i 1k eura mesecnih primanja malo za njegovo odrzavanje,onda odo i ja da kupim daciju ...Ja znam da nije jeftino voziti takav auto,ali opet ali...Izadjite na ulice,svaki 7,8 auto je neki sa WV palete(passat b5,b6,golf 3,4,5,novi polo i sl..uglavnom godista od 97 pa nadalje)...po vama je za odrzavanje takvog automobila 100000 primanja malo...neka bude onda 150 000 mesecno dovoljno...AKo svaki od tih ljudi koji voze neki noviji VW ima mesecno 150 000,i vise primanja,ne znam onda sta mi vise cekamo..tj.zasto odavno nismo u evropskoj uniji sa tolikim primanjima (mala sala )...na taj nacin izgleda da je nasa prosecna plata 1000 eura mesecno a ne 250 e po nekoj statistici vlade....sry za mali off topic

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

To je zato sto se vecina automobila ne odrzava kako treba vec samo kad se mora i uz pomoc stapa i kanapa. Najjednostavnije na tim automobila pogledati gume kakve su. Zacudio bi se koliko se vozi sa katastrofalnim gumama a da ne pricamo o necemo drugom.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

millane, ko prica od 100k dinara ili 150k, samo ti, niko drugi. uvatio si za tu pricu ko beba za sisu. covek kaze da je mesecni budzet trenutno 40k a da u najavi stoji zaposlenje jos dva clana familije i daje ocekivana suma +80k. ovo su planovi eventualno zelje ali ne i realno stanje i realna buducnost . stoga, posto ti pricas u mnozini i ja cu. mi ovde diskutujemo od 40k din vs. auto od 7k eura. da ne pominjem to sto je gledao Ivanov auto koji kosta 9k eura.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sasha015
            CBC Veteran
            • 29.02.2008
            • 153
            • LOznica
            • Hyundai i-20

Meni se cini da je izvucena iz konteksta moja recenica"cifra od 100000 i odrzavanje pasata ".Ja sam pomenuo cifru od 100000 ako pocnu da pristizu 3 plate u kucu i to je lepa suma za zemlju srbiju,i tu nema nikakvih problema.Ali 40000,je malo za takav auto.
            Ja mislim da bi trebao da kupi taj auto.Da 15000 ide za benzin mesecno (vozice ga trojica i bice lepa kilomteraza),5-6000 za neka redovna odrzavanja,nemci se ne kvare,a ostatak za izlaske i picence sa drustvom
            Ops.Zaboravih registraciju. Taman "calova plata".
            A kucni budzet ce popunjavati brat i on.I nema problema,sem mozda oko dogovora kada ce ko da vozi.Parni,neparni dani.Petak,subota.Mozda ce trebati jos jedan kod-kljuc(ipak ih je trojica),ali to se valjda racuna u vanredne izdatke.
            Ja sam prosao kroz tu varijantu,deljenja auta sa bratom.Uzas....Ako se moze,svako svoje.Ako ne,traziti kompromis.....a kompromis je opet-svako svoje.Ili bar 2 auta,ako se moze finansijski izdrzati....

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

sasa, oni ne rade a kad ce i dal ce ne znamo... procitaj post od M-POWER

Comment

• Paranoid
                CBC Senator XXL
                • 13.01.2009
                • 622
                • Beograd
                • Fiat 131 1300

Koji auto ste imali do sada?
                Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• maxx79
                  CBC Veteran
                  • 21.02.2009
                  • 106
                  • Pancevo

Originally posted by Vidan KV
                  ......izvini ali ako hoćete B5 i platu od 40 soma onda bolje kupite Yuga ili Ladu(Riva)......oni nisu skupi za održavanje.....ja za sve ove godine nisam video jeftin auto za održavanje a da je primeren srpskom (porodičnom) budžetu....
                  pa i passat i audi tih godina(oko 2000te) su relativno cesti automobili npr na beogradskim ulicama....i sta mislite,da BAS SVI njihovi vlasnici imaju platu daleko vecu od 40.000 din mesecno?

podsetio bih da je prosecna plata u srbiji koju hiljadu vise od 30.000 din....

uostalom,sta ti mislis koliko neko treba da ima platu da bi vozio passata iz npr 1999te godine,ako je 40.000 mesecno malo?

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

a sta tacno znaci ta prosecna plata? neko jede kupus a neko meso, u proseku jedemo sarmu? ne mroas da odgovoris.

40.000 kada se podeli na cetveroclanu porodicu, ne mogu posteno ni da zive a ne da izdrzavaju i petog clana, a auto je upravo to, jos jedan clan porodice.
                    ali, svako je dovoljno pametan da zna sta je dobro za njega. ako on misli da kupi taj auto na osnovu trenutne caletova plate i ocekivanja jos dve plate u kuci, neka kupi. kao da mora bas svaki put da uradi mali servis ili veliki servis, kao da se kvacilo kvari svaki dan, moze malo i na srecu da ide. to je uostalom pravi prosek kod nas.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

upravo tako, moze sve ali je pitanje na koji nacin. moze on da se vozi i bez amortizera i bez mnogo cega ali po meni nije to to. uostalom, covek nije ni reko koliki im je start...

Comment

• maxx79
                        CBC Veteran
                        • 21.02.2009
                        • 106
                        • Pancevo

ali ono sto je sigurno,VRLO mali broj stanovnika Srbije ima vecu platu od npr 60.000 din mesceno....verujem da je to najvise par % stanovnistva Srbije........za neke vece cifre i da ne pricamo

a sa druge strane,audija,golfova,pasata starih 10-15 godina,ima RELATIVNO dosta na ulicama i putevima Srbije,a narocito u Beogradu......znaci tih automobila za koje je navodno 40.000 din mesecnih primanja malo,sto se tice odrzavanja..........to je svojevrstan APSURD...ili misterija...

mozda te automobile voze iskljucivo momci,samci ili neke nezenje koji nemaju porodicu i troskove te vrste,pa skoro svih 40.000 din mesecno potrose na npr pasata starog 10-15 godina?

ili mozda kao sto Chubbs kaze,ne mora uvek da se uradi mali ili veliki servis i ne menja se kvacilo svaki mesec......a i ljudi voze na srecu......(ne na benzin koji je najskuplji u regionu)

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

to je tacno ali isto tako ovde narod ne zivi od plate i svi su u dugovima sto na karticama sto na pozajmicama i dozvoljnom minusu tako da ta cifra od 60k uopste nije relevantna. drugo, vozice i ovi momci pasta u to sam ubedjen jer jednostavno, merak nema cenu. mozda nemamo za leba ali za benzin mora da bude

Comment

• Vidan KV
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2007
                            • 432
                            • Kraljevo
                            • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

maxx79ošto si me prozvao......najsimpa su mi oni likovi koji nemaju,pa ne baš za hleb,nego se poprilično sastavljaju ali je jako bitno da se ima NEŠTO krupno u dvorištu nebi li,jelte,komšijama a i ostalima pokazali kako dok drugi lipsuju oni se šire novim autom.Tek extra su mi oni koji su pouzimali otpremnine u državnim firmama,slupali pare u auto,proćerdali godine staža a na kraju cena tom istom vozilu je gotovo prepolovljena.......na kraju dođu kod majstora pa kukaju kako su delovi skupi,jel baš mora to toooolikooo skupo ulje i sl.........narodski rečeno kupiš konja koga možeš da hraniš......pozzzz!

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

samohrana majka sa manje od 40k tera pasata... znaci celu platu je dala na registraciju pa se postavlja pitanje od cega je platila racune i mleko i leba za taj mesec... a de je za sminku i krpicu ako je tata plastio samo za ulje

Comment

• Davor
                                CBC Senator XXL
                                • 02.03.2005
                                • 498
                                • Novi Sad

Nesto se tu ne uklapa u racunicu,ako je kvacilo platila 350e(oko 35000din, 1 plata),registracija 30000din 1 plata,znaci dva meseca godisnje se radi samo za auto,a slozices se da kvacilo nije sve od odrzavanja auta,gde su gume,ostali potrosan materijal i sl.

U kuci se voze dve astre f i jedan Pasat B2 za posao i u sasvim solidnom su stanju,ali odrzavanje je daleko skuplje nego ovde sto mnogi navode,tako mislim da treba da budemo realni i iznosimo stvarne troskove odrzavanja auta,a ne samo delimicne,jer B5 je za nas standard ipak skup s obzirom na primanja,osim ako se auto samo vozi bez ikakvog ulaganja pa dokle ide ide.

Comment

Working...
                                X