Golf4 ili astra g i jos nesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Golf4 ili astra g i jos nesto

Pa postoji sansa da je i onaj 2001 kupljen pred kraj decembra 2000 i registrovan u Januaru 2001 tako da se u saobracajnu belezi prva registracija 2001 i auto je to godiste.
    Zapravo masa kola koja se prodaju kao nova na lagerima stoji i po godinu dana a pogotovo kod nas stignu i neki modeli koji su napravljeni 2008 ili 2009 nista im ne fali ali ...

Comment

• snoop
      CBC Član
      • 26.11.2006
      • 46
      • Zajecar

mobbdeepqb@
      ja sam nasao 2003 godiste i filter za vazduh mu se nalazi iza akumulatora? Da li to znaci da je menjan motor ili?
      takodje me zanima kod kojih modela ide cetvorokraki volan a kod kojih trokraki (fabricki), jer nalazim auto od 75ks i sa jednim i drugim volanom kao i auto od 105 pa i 110ks sa cetvorokrakim i trokrakim volanima?

Comment

• mobbdeepqb
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2009
        • 383
        • beograd

ne,nema to veze,a zasto se onom nalazi filter napred nemam pojma Trokraki volan ide na jace verzije GTI,VR6,R32,TDI sa 130,150 ks,ali ne mora da znaci,to je sve kako vlasnik zeli.Tako nadjes 1.4 sa 75 ks da ima trokraki,a ove jace da imaju cetvorokraki ...nema pravila

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Pa ova dva golfa su u stvari 1 golf i nista mi nije jasno.

Comment

• dris
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 172
            • Novi Sad

Originally posted by snoop
            Planiram 4500 do 5000e za auto + sada neznam koliko je prenos za auto + 200e registracija
            samo ti na ovaj spisak dodaj jos koju stotku za odrzavanje (sto za preventivno, sto za ne daj boze)...
            gledajuci polovnjake i obilazeci placeve itd. zakljucak je sledeci:
            1. ako je "ciljani" auto u donjem "rasponu" cena tog modela na trzistu (npr. g4<5000e)... racunaj da ces u startu posle kupovine imati "zamerke" tj. dodatna ulaganja u njega.
            2. ako je "ciljani" auto naveden kao "perfektan" i jos ako to i jeste, sigurno ces ga platiti 500-1000e vise nego onaj iz tacke 1.

Ukusi su razliciti i o njima ne vredi raspravljati, po meni nemoj se ograniciti samo na 2 modela, gledaj oglase, obilazi placeve, sedi u auto vidi jel ti "lezi", odradi probnu voznju itd.
            postujem tvoj izbor ali po meni je golf 4 preskup (ali drzi cenu prilikom prodaje), a astru G benzinca baaaas treeeeeeba traziti i pronaci a da valja (takodje preskup).
            po meni jedina prednost ova dva modela su raspostranjenost servisne mreze, delova i naravno drze cenu prilikom prodaje, ali kada ih treba kupiti itekako se treba "iskeziti", neko ih kupuje bas zbog tih prednosti, a neko ne misli da su to prednosti...
            samo bez zurbe druze, bolje izdvojiti 50 sati gledanja-obilazenja polovnjaka, nego posle kupovine provesti tih 50 sati kod majstora

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Imajuci u vidu koliko ti druze dris provodis vremena u potrazi za autom i koliko se sve oduzilo definitivno stoji da ne odustajes od svojih nacela-pravila pri kupovini polovnjaka
              sto je za pohvalu , mnogi bi do sada uradili : ma ne mogu vise idem u xxxxxx i ako mi se dopadne placam i vozim .

Comment

• dris
                CBC Veteran
                • 24.01.2008
                • 172
                • Novi Sad

mali off...

druze @gogi11

postoji dva osnovna razloga za to:
                1. ovaj forum ( i ne samo ovaj) me je preobrazio od totalnog automobilskog laika u "sveznalicu" koji opet nema prakse (iskustva sa problemima-resavanjem problema)... da ne kazem da sam postao picajzla pri izboru
                2. veoma dobro znam kako je voziti auto i vracati dugove u isto vreme... tako da moram biti prilicno siguran da me moj izbor nece pretvoriti u "slave-a" tj. da ja sluzim autu a ne on meni.

Onog momenta kada naletim na auto koji "ce me osvojiti" nece biti problem ni cifra od 5000-6000e (nesretni krediti), a dok ne nadjem takav gledam rang do 3500e sto je odraz moje realnosti (vracanje dugovanja u roku od 1,5 do 2 godine) uz normalnu eksploataciju i odrzavanje...
                vec sam obisao i video par korektnih auta ali kao sto vec rekoh: "samo bez zurbe druze, bolje izdvojiti 50 sati gledanja-obilazenja polovnjaka, nego posle kupovine provesti tih 50 sati kod majstora"
                pozz.

Comment

• snoop
                  CBC Član
                  • 26.11.2006
                  • 46
                  • Zajecar

Da li je pametno "umesati" ovde i audi a4 97 - 98 godiste?

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

zasto da ne A4 ?

Nemoj da ti godiste bude presudan faktor u odluci. Godiste jeste bitno ali stanje primerka neka ti bude presudno.
                    Kada odes da vidis auto, veoma lepo se uoci stanje i nacin na koji se prethodni vlasnik ophodio prema njemu (odrzavanje, stanje enterijera)...
                    Vidjao sam automobile iz 92 ili 93 godine za koje prodavac ne mora da kaze da je "garaziran", vec se to odma uoci.
                    druga stvar je dobro se raspitati o ceni odrzavanja tj. delova... jer kada vec kupis auto to ide preko tvojih ledja,
                    npr. veliki servis "2-3 godine starog" megana diesela prema recima jednog taksiste ga je izaslo oko 400e, a istim tim taksijem smo isli po drugarovog bmw-a 320 (v6 2000 kubika) benzinca iz 92. godine bas da ga pokupi sa velikog servisa (bez zamene vod. pumpe) i drugar je na moje oci izbrojao 150e za servis sa sve "rukama" ... ne ulazim u detalje sta je radjeno osim ulja i filtera i "nekog kaisa", a taj model ima lanac koji nije bio zreo za menjazu itd.

Ja sam bas juce gledao jednog A3 iz 96. 1.9tdi 90 konja, sve u svemu za auto bez klime i "relativno sitna" doterivanja je trazio bas puno para, tako da nisam ni pomislio da se cenjkam jer ce pomisliti da ga zaebavam, no ko zna mozda mu neko i izdvoji taj novac a to je vec njihova stvar...

Konkretno gledao po oglasima primerke koji verovatno zavredjuju paznju, e sad da li bas stvarno vrede oko 5000e je pitanje za kupca isto koliko i za prodavca, a moj problem je sto nemam 5000e tako da trenutno dizem ruke od audija, no ko zna loto, kladionica...

Comment

Working...
                    X