XSARA PICASSO ili SCENIC -2000-2002

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: XSARA PICASSO ili SCENIC -2000-2002

Pa trgovac gleda trgovacki (a kako drugacije). Ako je cena Lagune u srbiji 5500E on ce se truditi da kupi najjeftiniju preko i da zaradi sto vise na njoj. Ako ides da kupis auto za sebe, gledaces sto bolji primerak sa sto manjom kilometrazom. Neces se stalno obracunavati koliko ti ostaje kad je prodas.
    Urbana legenda je da se tamo automobili dobijaju na veliko i slicno. Kupuju se po licitacijama, nema puno gledanja. Najbolja kupovina su automobili koji su do skoro bili u garanciji. Bar si tako siguran da nije stedjeno na popravkama. Dobar auto sa malom kilometrazom i servisnom istorijom kosta i tamo i ovde. Najsigurnija kupovina trenutno je kupovina od firmi ovde (sluzbena vozila) i kupovina od vlansika koji su auto kupili ovde.
    Ti automobili nisu imali gde da predju 300.000km za tri godine (99% njih) jos su u garanciji (vecina).

Ovde se pominje auto 2001 do 2002 godista. Realno je racunati da je prelazio oko 30.000km godisnje. Po toj racunici, to su automobili koji su presli oko 250.000km. Na toj kilometrazi svasta moze da se desi...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

To stoji ali opet moguc je kupiti i ok auto. Ja sam dobio sve papire i servisnu knjigu od auta a uz to sam u ovlascenom servisu i proverio podatke koji se poklapaju jer je auto odrzavan u ovlascenom servisu vec sam to u mojoj temi i objasnjavao i iznosio primere sta je servisirano i koliko je kostalo.
      Tacno da ima mitova ali se ne moze generalizovati ja sam se uverio da moze dobar auto da se kupi ovde .
      Cak sam dobio i podatke od prvog vlasnika i sa istim stupio u kontakt preko drugara koji radi u Italy tako da je i kod njega provereno a najvise smo ga pozvali zbog dodatnih kartica
      za paljenje jer sam dobio jednu. Covek se kulturno izvinio i rekao da je predao dve kartice (krajsler dileru gde je predao auto i kupio nov )potvrdio kilometrazu i .
      Jebga kod mene je tako ispalo.

Comment

• Vicenco
        CBC Član
        • 03.07.2008
        • 35
        • Zemun

Kapiram da kupujem auto 10 godina star i da je verovatno prešao više od 150.000km, ali opet sve se svodi na to da li će mi zapasti dobar auto ili ne...
        U svakom slučaju ne znam šta može da mi iskrsne i gde? Sad sam krenuo sa prodajom Toyote a uporedo ću da krenem malo i da obilazim placeve i da gledam po netu ....pa videćemo... Vi naravno ako naletite na neki primerak da se uklapa u moju priču Vi mi pošaljite link ili mob pa da gledam...
        Valjda ću imati sreće ovaj put.....

Comment

• Vicenco
          CBC Član
          • 03.07.2008
          • 35
          • Zemun

Sad mi drug poslao link http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _i_20_16v/
          i zainteresovao me...Nisam razmišljao uopšte o ESPACE-u mislio sam da su to godište skuplji a vidim naovom linku a ima još jedan :

http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... ce_18_16v/

koji bi se možda uklopili u ovu moju priču ako ne grešim?

i koliko kapiram ESPACE je malo duži od Picassa, a sa plinom bi mi možda ovaj 2.0 16v (a video sam da postoji i 1.8 16v) sa plinom bio ok varijanta?

Samo nešto, razmišljam da ipak ovi automobili sa tim godištem... kilometraža... je verovatno......

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

Ne znam meni nesto nisu ti espejs bas nesto ipak je meni citroen pikaso mnogo lepsi pa onda senik . A i ovaj espejs sigurno nije u grupi auta koji trosi do 10l pa to je kombi skoro em ce da trosi gorivo em tezak pa to sve ima i veze sa trapom gumama lezajevima amortizerima... no ne znam na tebi je ja bih se licno zadrzao na ona dva predloga pa tu da nedjes neki kompromis u ceni i kvalitetu.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Expace je odlican, ali je puno veci i slicniji kombiju od Scenica i Pikasa... Mislim da se u verziji 1.8 nije ni radio. 2.2 dizel je dobar ali ti je to veliki motor i dosta skuplja registracija...

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Pazi vako suzi izbor. Probaj oba automobila. Ako zadovolje tvoje zahteve, trazi najbolji primerak od ta dva prosto...

Comment

• kamango
                  CBC Senator
                  • 31.05.2009
                  • 205
                  • KS-BG

Xsara Picaso, 2.0hdi po Krusevcu trosi nesto preko 8l. Laguna 1.9dci, opet po Krusevcu, po bordu 7.8l. Ovde su penzoske voznje u odnosu na BG. Ne ocekuj manju potrosnju.

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

2.2 dci izbegavati u sirokom luku....

A ovaj 1.8 16v mi je malo slab za tog Espejsa.....
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Milorad90
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2007
                      • 975
                      • Beograd

1.9dci u laguni 1 trosi mom caletu oko 6.5l gradske voznje, a tih 7-8l je verovatno sa zustrijom voznjom.

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Ono sto provereno mogu da potvrdim za lagunu 1,9 dci da SIGURNO ne trosi 5.5 do 6 l u gradksim uslovima -dakle iznenadicete se (po malo neprijatno) potrosnjom za razliku od
                        otvorenog puta gde motor zaista pokazuje ekonomicnost .
                        Na otvorenom je stvarno mali potrosac pogotovo verzija 120ks sa jacim motorom i menjacem sa 6 brzina.

Comment

• kamango
                          CBC Senator
                          • 31.05.2009
                          • 205
                          • KS-BG

Pikasa nisam vozio i to mi je informacija od kuma, a Lagunu jesam i neretko je 1000din bilo dovoljno za 110-120km. To sto je karavan ne verujem da utice na drasticno vecu potrosnju od navedenih.

Comment

• Vicenco
                            CBC Član
                            • 03.07.2008
                            • 35
                            • Zemun

Originally posted by Cherokee_NS
                            2.2 dci izbegavati u sirokom luku....

A ovaj 1.8 16v mi je malo slab za tog Espejsa.....

Pa i meni je malo čudno i to je prvi Espejs na koji sam naleteo da je 1.8 16v, uglavnom su svi 2.2dci, video sam da ima valjda i 2.7 i 3.0 ali bi meni naravno varijanta 2.0 plin jedina odgovarala. Pretpostavljam da je 1800cm3 ipak mala kubikaža za auto te veličine?!?!

Suština je da je bolje po mene da jurim benzinca sa plin koji god na kraju da izaberem auto....Jer koliko kapiram i benzinac sa potrošnjom preko 10l će mi na plinu 100km biti jeftinije od bilo kog dizela.....

Comment

• Jesa
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2008
                              • 344
                              • Beograd
                              • Honda Civic 1.4 LS

amen!
                              www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Skoro sam se vozao u Espejsu sa 2.0 16v motorom i ide solidno, mislim da mu je to prava mera za taj auto....

Ne treba preterivati sa snagom motora, taj Espejs jeste glomazan, ali nije ipak drasticno tezak....

Dosta delova su mu tako reci plasticni, ali to opet ne znaci da je auto nebezbedan i nesiguran, uradili su to francuzi solidno

A unutra mesta i komfor, mozes orgije praviti
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X