Sta kupiti za 1000 EUR?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Skoda 105/120 - Kakva su vam iskustva?

...pegla ima napred solidnu deformacionu zonu zbog motora nazad i sigurnija je od mnogih malih automobila,a pozadi je čvrsta,strava...
    međutim njena sigurnost leži najviše u malim dimenzijama,neprevaziđenoj preglednosti i okretnosti...

Comment

• erazmo
      CBC Član
      • 14.09.2010
      • 47
      • Beograd

Na zalost ima ih malo na oglasima, skupe su jer ih kao i Ficu tretiraju kao oldtajmere, a cujem i da im potrosnja nije mala (poredeci sa savremenijim automobilima)...Inace zakon za grad, razmaknesh malo dva kontejnera i ubacish auto, ako se pokvari - stavish ruke u dzepove i odshutirash ga do kuce....

Dodushe tek bi u njoj imao problema sa kicmom i kolenima, morao bi da izvadim prednje sediste pa da vozim sa zadnjeg ko Vlade DIvac P205...Dodushe drugarica tvrdi da je videla svojim ochima kako iz peglice izlaze Grbovic, Savovic, i jos dva kosarkasa tadasnjeg partizana...zivo me zanima kako su se nagurali....

Comment

• Kenno
        CBC Senator XXL
        • 21.08.2006
        • 460
        • Zenica, BiH

Ako nadjes dobru Zastavu sa korektnom cijenom nemoj da je ne kupiš zato što je Zastava. 205 i ti japanci jesu bolji, ali šta im to vrijedi ako su u lošem stanju. Škode i peglice zaboravi, ta auta su dovoljno stara da budu oldtimeri, a nedovoljno dobra da budu cijenjeni oldtimeri, a tebi treba nešto praktičnije za svaki dan. I prati krivine obavezno s kojim god autom

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Tacno je da se extra primerci prodaju prijateljima i komsijama jer imaju jaku cenu koju ti niko na pijaci ili u oglasima nebi dao jer ne veruju da je auto bas tako dobar.Moj kolega je pre par dana od svog komsije kupio Peugeot 405 1.6b iz 1989god i to bez plina i bez ikakve opreme i platio ga 2800e ali auto je kao nov,neogreban i presao je pravih 56 000km.Da ga je dao u oglas ili isterao na pijacu,svi bi rekli da je lud i da auto ne vredi te pare.

Comment

• miroslavm
            CBC Senator
            • 13.02.2007
            • 208
            • Beograd, Zvezdara

Budimo realni. U tom cenovnom opsegu može se naći samo prilično istrošen auto. To znači da će često biti potrebe za delovima i popravkama pa je nužno da se odabere neki koji je masovno prodavan kod nas i čijih delova ima i nisu skupi. Dalje, koliko pratim, cene su u zadnje vreme prilično opale (i do 20, 25%), ono što je u oglasima su puste želje vlasnika, treba gledati za koliko je auto stvarno otišao. Postavljač teme slobodno može gledati i kola od 1200, 1300 eura i sigurno će ubiti cenu. Sad se već može u gornjem delu njegovog budžeta dočepati i golfa II, nekog forda ili tojote - auti za koje je održavanje jeftino, delova i servisa ima svud

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Evo ga jedan kao moj.Ako hoces robustan auto za male pare,udoban,mozes po potrebi da radis selidbe sa njim a i nemoras da se plasis da li ce da ti polomi noge neki napaljeni klinac sa jugom.Cenu mu sigurno jos mozes oboriti tako da te sa registracijom izadje do 1000e

Comment

• erazmo
                CBC Član
                • 14.09.2010
                • 47
                • Beograd

Originally posted by Kenno
                Ako nadjes dobru Zastavu sa korektnom cijenom nemoj da je ne kupiš zato što je Zastava. 205 i ti japanci jesu bolji, ali šta im to vrijedi ako su u lošem stanju. Škode i peglice zaboravi, ta auta su dovoljno stara da budu oldtimeri, a nedovoljno dobra da budu cijenjeni oldtimeri, a tebi treba nešto praktičnije za svaki dan. I prati krivine obavezno s kojim god autom
                Pa to je ono sto cu i da radim, da gledam konkretni komad u kakvom je stanju koje god da je marke. Sto rece jedan tip, ruke u dzepove i lagani cipelcug po NBGD parkinzima, mora da se nadje neki ocuvan auto od vojnog penzionera...

Japance sam pregledao po netu, ima svasta za male pare, ovaj karavan ipak necu smeti da uzmem - veliki je da ga savladam na putu i pri manevrisanju, ali definitivno su u istom cenovnom rangu sa Zastavom, Pezoom i Renoom (gledajuci godista automobila).

A i to za cene je tacno, mi furamo turski fazon (iz istorijskih razloga valjda ): opalish cenu, pa se onda cenjkash pola sata uz prenemaganje i jaukanje, i onda ga prodash za pola od pocetne cene...Mene to licno nervira jer se i u prodavnici ne cenjkash nego imash pare - nemash pare. Al naci cu pojacanje za taj deo posla, dva kuma mi rade/radila su u trgovini i nekretninama, njima cu prepustim taj deo posla...

A sto se tice napaljenih klinaca, pa tek kad sam zavrsio obuku od 40 casova, postalo mi je jasno zasto svaki dan citamo u novinama da je neko izleteo sa 200 na sat i pobio 15 ljudi na trotoaru. Obuka je 40 casova voznje: poligon 6 casova pa na ulicu ?
                Pa meni i dalje fali jedno 20 casova poligona gde bi vezbao kvachilo-menjach, napred-nazad, okretanje i parkiranje. Sta cu kog mog na ulici kad ne znam sta mi noge rade, ko da iz cetvrtog osnovne ides direkt na fakultet - ne znas da pises a oces da ucis kvantnu mehaniku....i onda na to dodash klinca od 18g koji je recimo bahat i nadobudan a cale mu dao mecku da proslavi sa drustvom rodjendan...Uveo bih vala pravilo tipa: do 5g vozackog iskustva mozes da vozis Yugo 45, posle 10g moze Pezo 205, posle 20g mozes auto od >1600cc...
                Dodushe ni to ne bi bilo resenje, ja nisam bio bahat ni sa 18g, a onaj ko je bio bahat sa 18g bice bahat i sa 58g starosti...Al godine ipak nose strah i opreznost, tj vise cenish zivot jer iz iskustva znas kako lako moze isti da se izgubi/upropasti, i to sve u delicu sekunde....A na polaganju i testovima, ja mislim da nije bilo nikog starijeg od 18g + ja (45g). Stvarno nisam ocekivao da budem jedini "punoletni" kandidat ...
                Al sta da se radi kad ne mogu da registrujem kao putnicko vozilo onaj prelepi Lamborghini bager sto sam ga video na Bulevaru letos . To bi bila masina za nase uslove, spora ali dostizna, ako te neko zagradi pokupish ga kashikom i op - u ove lepe nove veeelike kontejnere...

Odoh da uzivam u gledanju oglasa, Ford isto nisam nesto mnogo zagledao, il' da mozda udarim neku samogradnju ko Ganci. Odem lepo na otpad i kazem: "Dajte mi pola od ove Dijane i pola od ovog Keca..."

Comment

• charjek
                  CBC Veteran
                  • 20.09.2008
                  • 191
                  • Sremska Mitrovica
                  • Jugo

e sad da ja malo hvalim Skodu posto vidim da je svi kude!!!Imam Skodu 120 LS i vozim je vec 7 godina!Auto svaki stariji od 20 godina ne moze da ima dobru limariju moze biti losa i malo bolja !Drugo sto se tice delova za pravo cudo jos se mogu naci,jesu malo skuplji,al sta god sam radio i menjao pisalo je da je iz Ceske i Slovacke!Jedina mana jeste slabo grejanje zimi (koje sam resio vecim termostatom iz Skode favorit) i karburator,koji je zamenjen Stojadinovim !!!Inace da kucnem u drvo auto mi se lepo pokazao,udoban je(za svoje godiste),motor nema potrebe da hvalim jer i dan danas imam kompresiju na sva cetiri klipa 14!!!Motori su jako izdrzljivi(jer pritisak je samo ulja u motoru 9 bara) !Ako se kojim slucajem odlucis za Skodu pitaj sta god te interesuje do sada sam je naucio do sitnih detalja!!!Pozzz
                  Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• erazmo
                    CBC Član
                    • 14.09.2010
                    • 47
                    • Beograd

Zahvaljujem, ako joj grejanje ne valja imam da joj ugradim gas, pa jedan krak u motor a drugi u plinsku grejalicu na suvozacevom sedistu...

Evo jos nesto zanimljivo sto sam nasao, ovo je prvi mali auto koji vidim a da je sa automatskim menjacem...Jedino sto mi rekose da nije lako preci sa automatskog na obicni i obratno, ako si pocetnik naravno...

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... dett_suza/

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Kako moze da ti drzi pritisak ulja na 9 bara? Imao sam par auta koji su imali merac pritiska ulja i ni jedan nije isao preko 6-7 bara i to usred zime na par sekundi posle paljenja da bi posle u toku voznje padao na oko 3 bara a na leru oko 1 bar.Mislim da bi ti na 9 bara izbio neki semering.

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

...beži od automatskog menjača ko od đavola...to je za one koji imaju dosta para za majstore i za one koji su prisiljeni...

Comment

• erazmo
                          CBC Član
                          • 14.09.2010
                          • 47
                          • Beograd

Primljeno k znanju...

Otkrio sam jos dva zanimljiva mala automobila koji se uklapaju u cifru: Toyota Starlet i Nissan Micra

Comment

• Marcus
                            CBC Senator XXL
                            • 19.10.2007
                            • 631
                            • Novi Beograd - B62

Vozio sam kadeta 1.6i sa automatskim menjacem 4 godine, kod nas je bio punih 10... Nikakvih problema nije bilo sa menjacem... Znam jos dosta ljudi, pogotovo opelase, koji voze starije opele sa automatikom i niko se do sad nije zalio...

Uglavnom su svi zadovoljni, retko kome se to pokvari

Comment

• erazmo
                              CBC Član
                              • 14.09.2010
                              • 47
                              • Beograd

Danas mi je divan dan...posao pod rucnom, pao k'o bela lala, i jos mi posle instruktor kaze da sam mogao da polozim samo da nisam napravio glupost (valjda su se bili sazalili na sedu kosu moju)....Lepo da se samoubijesh iz zasede.....bar sam bio na svezem vazduhu 2h sa tri premlade zenske...jedna bogami polozi iz prve - dakle moguce je...

I video sam novi Fiat Seicento - jel to bese novi topolino? Nemam pojma kako su se 4-voro nagurali u njega, ono je ko peglica...al zato je Opel Corsa avion spram Yuga po mestu za noge i napred i pozadi...

Odoh da bolujem i gledam oglase narednih 20 dana do sledeceg polaganja....a taman sam poceo da se oblizujem na ove male Japance sto sam video na oglasima...

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

moj brat je 10 god. vozio Kaddet kocku 1,3s 75ks automatik,bez ikakvih problema. zbog tog auta sam zavoleo automatike.Nakon toga sam ja 6 god. vozio Ford Taunus 2.0 V6 Automatik (kakav je to auto bio!) i sluzio me je bez greske.Taj ford je tako lepo i neosetno saltao da je to bila milina za voznju.Jedina mana mu je bila sto ima 3 brzine pa je pri vecim brzinama znao da trosi kao smuk.Nije za ovu temu ali moram da naglasim da sam u zivotu vozio sve zivo ali ni jedan auto nije tako primao gas i vracao obrtaje u ler kao taj Ford V6,bukvalno kao Yamaha R1.

Comment

Working...
                                X