Sta kupiti za 1000 EUR?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • erazmo
    CBC Član
    • 14.09.2010
    • 47
    • Beograd

Re: Skoda 105/120 - Kakva su vam iskustva?

Jedini automatici s kojima sam se ja sretao su vozila GSP-a, i bio sam zahvalan onome koji ih je kupio, broj cimanja tokom voznji autobusima se znacajno smanjio...

Na slici nekog od ovih automobila koje sam gledao, se vidi menjach i rekao bih da ima jedno 5-6 crtica tj brzina, kao i normalni menjachi. Sta bi Amerima da u Ford stave samo 3 brzine (2 + rikverc ili 3+rikverc)? Dodushe Taunus je chini mi se stariji model iz vremena kad je benzin bio jeftin, a svi Ameri vozili one svoje ladje sto trose ko tenkovi....
    Pretpostavljam da su duge voznje sa automatikom lakse, a kakva je situacija u gradskoj kreni-stani voznji? Sto bi se reklo jer sam shalta brzine ili i dalje morash sam da ubacujesh u prvu-drugu-prvu-drugu?

Comment

• Bojan1212
      CBC Senator XXL
      • 15.07.2008
      • 468
      • Zemun
      • Honda Accord

Automatik nema pedalu kvacila... Samim tim ne menjas ti brzine, pa je zato nekima pogodniji u kreni-stani rezimu... Nema zamaranja kvacilom... Ubacis u D (Drive) i kad pustis kocnicu on krece sam i menja sam... Na duzim putovanjima po auto-putu nema razloga da manuelni bude dosadan. Ubacis u petu i miran si

PS: Ford ima 3 brzine+rikverc

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Konkretno taj Ford i taj Opel imaju 3 brzine za voznju u napred+rikverc.Rucica menjaca ima 6 polozaja:
        -1-samo prva brzina
        -2-prva i druga brzina,sam salta
        -D- 1.2. i 3. brzina.U principu stavis u taj polozaj i samo gas-kocnica i on sve sam radi.U slucaju preticanja samo pritisnes pun gas i on sam salta u nizi stepen i povlaci,sto je izuzetno dobro za zene i pojedine muskarce koji voze 60km/h u 5. stepenu i krenu u preticanje pa nikad da obidju.
        -N-neutral,izbacen
        R-rikverc
        -P-parking,blokira pogonske tockove.
        Osim sto je neuporedivo lakse voziti automatika,prednost mu je i sto mozes lepse da se zavalis u sediste jer gas i kocnicu mozes da stiskas samo vrhovima prstiju desne noge pa samim tim mozes da sedis dalje od volana sto ti nekad moze spasiti zivot.Takodje,na uzbrdici kada stojis na semaforu samo pustis gas i drzis kocnicu pa kada se upali zeleno pustas kocnicu,stiskas gas i krenuo si pre ostalih koji se maltretiraju sa kocnicom,kvacilom i rucnom.Mana je sto ces brze trositi kocnice jer ih koristis vise nego kod manuelca.

Comment

• erazmo
          CBC Član
          • 14.09.2010
          • 47
          • Beograd

Mana je sto ces brze trositi kocnice jer ih koristis vise nego kod manuelca.[/quote]

Mislis nema kocenja motorom kao kad pustis kvacilo? Pa onda sve morash noznom kocnicom...

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Ima ali mnogo slabije nego manuelni.Zato imas polozaj 1. i 2. u zavisnosti od nizbrdice kojom silazis.Trenutno imam auto sa DSG menjacem ali to je vec neka druga prica,mnogo savremeniji robotizovani automatik sa 6 brzina.

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Prva i druga služe i na uzbrdici ili u koloni i na ravnom kada se vozi na prelazu između dve brzine kada menjač stalno prebacuje čas u višu čas u nižu brzinu.
              Izabere se manuelo niža brzina između kojih se dvoumi automatika.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Jel' se ova tema zove automatski menjac?
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• charjek
                  CBC Veteran
                  • 20.09.2008
                  • 191
                  • Sremska Mitrovica
                  • Jugo

Zove se Skoda 105/120 a od Skode ni korova!!!!
                  Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• erazmo
                    CBC Član
                    • 14.09.2010
                    • 47
                    • Beograd

Priznajem , tema je brzo od "Skoda 105/120" otisla u "Sta da kupim za 1000e", ali s obzirom da su ljudi bili voljni da odgovaraju na moja laicka pitanja, bilo mi je glupo da otvaram novu temu za svako pitanje koje imam o Japancima, automatskom menjacu, itd...Jedino ako mogu da promenim naknadno naziv teme u "Sta kupiti za 1000e", onda ce sadrzaj odgovarati naslovu...
                    U svakom slucaju, nije se mnogo ljudi javilo koji imaju/imali su Skodu 105/120 te sam poceo razmatrati druge opcije...

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

Re: Sta kupiti za 1000 EUR?

...za te pare teško da se može kupiti bilo šta dobro...jugo ili z 101u dobrom stanju može da posluži i da se jeftinije popravi...
                      barem bi ja tako uradio s tim budžetom... i koliko vidim onaj 101 iz oglasa čiji je link postavio aleksabgd je prodat...

Comment

• IlijaGM
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2008
                        • 313
                        • Gornji Milanovac

pa za te pare vidi neku askonu,golfa 1...nekog keca 1998+
                        Originally posted by zoranbg
                        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• civi
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1492
                          • Pozarevac

Ja bih jurio reno 5 ima ih solidnih za te pare poz
                          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

traži ti ovako nešto http://www.mojauto.rs/polovni-auto/576318

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

OK,kupi Zastavu pa ces videti sta je auto.Jeste skup za odrzavanje ali zato nista ne valja.Sta god da uzmes neka te lepo sluzi.Toliko od mene,pozdrav!

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Znate kako sto se tice Zastave, ona mozda jeste jeftina u startu, ali je takav tip vozila da u nju svaki dan moras ulagati min 1000 dinara....

Jer to nema nigde, ili je borba sa karburatorom, ili sa nekim od lezajeva pozadi na tocku, ili je njakanje sa menjacem, ili kad dodje zima ne mozes da ga otkljucas ko svet vec donosis kofu vrele vode iz kuce I onda popizdis i uradis generalnu
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X