Sta kupiti za 1000 EUR?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Sta kupiti za 1000 EUR?

http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... n_polo_gl/
    Pogledaj ovaj autic,cini mi se ok

Comment

• Lauda
      CBC Senator
      • 24.07.2010
      • 207
      • Zemun

Mislim da je Fiat Uno odličan izbor za auto do 1.000e.
      Razmisli o Unu.
      Jednostavan i jeftin za održavanje, dosta pouzdan i iznenađujuće dovoljno mesta u samom autu i prostran gepek za svoju veličinu.
      Obavezno benzinac, dizel, ne nikako.
      PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• Shomy1992
        CBC Početnik
        • 23.09.2010
        • 2
        • Pozega

Uzmes lepo Kadeta, plin, sipas i ako ga ne cepas gazi 500.000. ^^
        Ja imam 1.6 SR iz 84'... 13 godina je u mojoj porodici, ne pamtim kad je isao na popravku.

Comment

• Azrael
          CBC Senator
          • 29.06.2006
          • 278
          • Kragujevac

Preterali ste sto se tice Juga, jer ispade da on vise stoji nego sto se vozi, a to nije tacno ako je auto kod predhodnog vlasnika odrzvan... Ovo pricam kao bivsi vlasnik Juga 1990. godiste, plus sto zena vozi Juga 2006. godiste. Na mom starom je za 16 godina sto je bio kod mene, jer je uzet polovan, uradjena jedna generalna posto je zapusila pumpa za ulje, a moja majka nije stala kada se upalila lampica nego je nastavila da ga tera jos nekih 20 km dok nije skroz zakucao, a ostalo su bila samo redovna odrzavanja. Na zeninom autu koji je uzet isto polovan pre 2 godine do sada je od skupljih popravki zamenjena samo lamela i naravno redovna odrzavanja, a auto je za 2 godine presao 60000 km, i jos ga vozi ko kako stigne...

Comment

• dris
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 172
            • Novi Sad

Originally posted by Cherokee_NS
            Znate kako sto se tice Zastave, ona mozda jeste jeftina u startu, ali je takav tip vozila da u nju svaki dan moras ulagati min 1000 dinara....

Jer to nema nigde, ili je borba sa karburatorom, ili sa nekim od lezajeva pozadi na tocku, ili je njakanje sa menjacem, ili kad dodje zima ne mozes da ga otkljucas ko svet vec donosis kofu vrele vode iz kuce I onda popizdis i uradis generalnu
            Mozda smo stvarno ocrnili zastavu, ali zastave i lade treba zvati "auto za prave muskarce" .
            Zasto: zato sto zaista retko moze da se pazari IZUZETNO ODRZAVAN primerak a pogotovo ne za 1000e,

A naravno pravi muskarac u gepeku ima komplet alata za popravku 80% mogucih kvarova, i 30% pokrivenost rezervnim delovima (u gepeku) i sto je najbitnije pravi muskarac ZNA da popravi potencijalne kvarove i IMA vremena za popravku istih.
            U protivnom ako nije "bas" tako, to moze biti izuzetno skup sport a i kosta zivaca brate. Ko ima vremena da se aka sa raznoraznim majstorima svaki mesec... onda zaista jeste skup sport.
            Ako naletis na zastavu/ladu/skodu ili sta vec za 500-600e a da nije "nuzno" cackati limariju odma kupuj a RAZLIKU (ostatak)od 1000e odma upumpaj u zamenu 43 do 47 razlicitih kriticnih delova i TEK onda znas sta je i kada uradjeno od kada si ti vlasnik i TEK onda mozes racunati na kakvu takvu pouzdanost auta, pa makar to bio i spacek ili ford taunus ili nesto trece.

Comment

• erazmo
              CBC Član
              • 14.09.2010
              • 47
              • Beograd

Originally posted by Cherokee_NS
              Znate kako sto se tice Zastave, ona mozda jeste jeftina u startu, ali je takav tip vozila da u nju svaki dan moras ulagati min 1000 dinara....

Jer to nema nigde, ili je borba sa karburatorom, ili sa nekim od lezajeva pozadi na tocku, ili je njakanje sa menjacem, ili kad dodje zima ne mozes da ga otkljucas ko svet vec donosis kofu vrele vode iz kuce I onda popizdis i uradis generalnu

Sta ce ti kofa vode kad imash besiku (pod pretpostavkom da ga prethodno parkirash na dovoljno mracnom/zbunovitom mestu)?
              Pa sta mislish kako su Partizani u WWII odmrzavali shvapski "Sharac" kad se zaledi zimi?
              Dodushe i flasica od kapi za nos sa malo glicerina i sl moze da pomogne kod otkljucavanja brave na vratima...
              Ili kupish ruski auto jer je poznato da se ruski "Maksim" nije ledio ni u WWI ni u WWII...

Inache mi danas kolega s posla rece da njegov drugar ima nameru da uskoro proda svoj Yugo 45, odrzavan i garaziran, po ceni od 800e. Ako je sve tako kako kaze, verovatno cu se odluciti za njega jer se autu onda ipak zna istorija, ciji je, kako je vozen/odrzavan itd. Dodushe nema plin, ali ako stvarno ne mora da mu se radi limarija/generalna itd, vredelo bi ugraditi mu plin, jer kolko shvatih citajuci razne postove, ugradnja istog nije mnogo skupa (200-300e)?

Josh samo da polozim vozacki pa da konacno dam svoj doprinos opstoj (ne)bezbednosti na drumu...

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

@dris

Bas tako. Sa Zastavom nekako covek ocvrsne.... Jos ako imas srece da ti to bude prvi auto nakon dobijanja vozacke dozvole, niste ni svesni kakva iskustva sticete
                Mislim da nakon svakojake borbe prezivene sa mojim "plavim gromom" sam sposoban bilo kakav auto da vozim... Cak me ni kvarovi ne iznenadjuju
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• erazmo
                  CBC Član
                  • 14.09.2010
                  • 47
                  • Beograd

Yap! Vozila iz istochnog bloka jacaju i dushu i telo...Pozeljno je i preci u Budizam i posvetiti se umetnosti meditacije...jeftinije je od bensedina...

Dodushe posle obuke na Yugu logicno bi bilo i kupiti ga, jer o njemu bar par stvari znam (pregreva se pri voznji na poligonu, znam da promenim kablove za svecice - crkli tokom casa voznje , a tako sam saznao i gde je radnja sa delovima).

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

@Cherokee_NS

Znam jer pricham iz iskustva , odatle je i potekla ideja da se na vikendici napravi garaza sa omanjim "bazencicem" jer bi tako neke stvari bile pristupacnije na "Ruskinji"

Danas mi je drago sto sam prosao tu skolu (svaka se placa) i ponekad se zanesem pa caletu objasnjavam "neke stvari" i fore sa raznoraznih foruma

@erazmo

Druze, samo ti polozi vozacki, merkaj mesec -dva sta se nudi za tu lovu i kada pazarish nesto bice ti drago sto imash vozilo, jer ako budes cekao da skupish ozbiljniju lovu (neplansko skupljanje love) nacekaces se i sta onda ?
                    Ako si cvrsto resio da imas auto ti ces ga imati, a ostalo ce ti se samo kazati. Bogu hvala imash internet, imas ovaj forum i ako ti vreme nije problem naucicesh dosta toga ovde.

Moj prvi auto je placen 150e 2004.-te i to mi je bila jedna od boljih investicija , a vozao sam ga (ne svakodnevno) do 2008. Da sam cekao na bolja vremena prilicno bi se nacekao....

Pozdrav i pamet u glavu, od velikog cekanja nema vajde.

Comment

• kuntalo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2007
                      • 342
                      • Predgradje

Originally posted by erazmo
                      Yap! Vozila iz istochnog bloka jacaju i dushu i telo...Pozeljno je i preci u Budizam i posvetiti se umetnosti meditacije...jeftinije je od bensedina...
                      Molim lepo, ne generalizovati. Mog Wasu sam kupio za 200 i dodao još 400 evropskih apoena za gume i sve što je bilo potrebno za potpunu tehničku ispravnost. Malo rđe ovde, odlepilo se nebo onde, ali što se motora i mehanike tiče, potpuno ispravan. Dve godine me savršeno služio, komšije crkavale od muke kad ga na po' ključa upalim pod metrom snega, dva puta stao - oba puta mojom krivicom (da ne davim previše).
                      Što je najluđe, prodao ga čoveku za potrebe lova. Trebao mu prevoz od vikendice do čeke. Nakon godine i tri meseca stajanja na suncu, kiši i snegu, sipali gemišt u karburator, stavili novi akumulator i upalili iz prve posle 4-5 sekundi verglanja. Raga neuništiva.
                      Što ne znači da bih ga preporučio za potrebe postavljača teme. Troši, jbg - mada meni i ne kao ostalim Wartburg-ovcima, oko 9L/100km. Meni je trebao za 25km dnevno, jednom u dva dana.
                      Save the Panda!

Comment

• mrade
                        CBC Početnik
                        • 27.10.2010
                        • 1
                        • Surcin

Pre sest godina sam kupio floridu 1.4 sa plinom za 800 Eura i sa njom do januara ove godine presao 100000 kilometara. Za jos 200 Eura sam ugradio plin i ulozio jos oko 250 Eura za nove gume, plocice, pakne i sve sto je bilo potrebno da bez potplacivanja majstora prodjem na tehnickom pregledu. Uz potrosnju od oko 10-11l plina u prigradaskoj i gradskoj voznji po Beogradu i okolini, i konstantnu skripu nekvalitetne plastike u enterijeru sam se slatko navozao. U tih 6 godina sam za delove, tj. ono sto ne upada u redovno odrzavanje (ulje, filteri, svecice...) dao jos 50 eura. Auto sam prodao za 400 Eura pre par meseci drugi dan nakon postavljanja oglasa. Po mom racunu vozio sam auto 6 godina, izgubio na njegovoj vrednosti 900 Eura za taj period (kao da sam ga godisnje iznajmljivao za 150 Eura) i apsolutna nikada ga nisam zakljucavao jer je pored mene uvek bio na parkingu auto koji je lopovima daleko interesantniji. Nemoj odbaciti zastavu kao auto za kupovinu narocito ako ti je to prvi auto. Kupi model koji ti odgovara i gledaj da ima dobru limariju. Motor je dzabe i nov da kupis. Najmanje ces izgubiti na vrednosti auta jer i ovako ne vredi mnogo a uvek ces naci nekoga kome treba nesto slicno. Imas ih dosta u oglasima sa cenom od oko 500-600 eura a ostatak novca iskoristi da ga dovedes u apsolutno ispravno stanje.

Comment

• erazmo
                          CBC Član
                          • 14.09.2010
                          • 47
                          • Beograd

Polozijo iz cetvrtog puta.....tolko mi je trebalo da nestane trema, a i pandur je bio cool, nije zamerio na previse sporoj i obazrivoj voznji...

Trenutno razmatram da uzmem jedan Citroen BX od poznatog coveka...jeste dva puta veci od Yuga, sto me plashi , al kad pomislim na sedista , mesta za noge kolko oces , mislim da cu da stisnem petlju i da vozikam polako po kraju dok ne ovladam gabaritima....U dobrom je stanju mogao bi da mi potraje jos nekolio godina, a i to mi dugorocno odgovara, jerbo planiram da se selim van grada u zelenilo, a onda treba imati auto koji je udoban za svakodnevnu voznju i malo bezbedniji od malih autica.

Ako neko ima iskustva sa BX-om - saveti su dobrodosli...Odoh da vidim ima li po netu postova na tu temu...

Comment

• dellas032
                            CBC Veteran
                            • 04.07.2008
                            • 119
                            • Beograd / Čačak

KOji je motor na bx-u? Ja imam iskustva sa 1.9 benzinceim i sa 1.9 dizelom, za oba imam samo reci hvale, neunistivi su! Taj auto ako je dobrom stanju uzimaj i nemas o cemu da mislis...U firmi gde je ortak radio imaju sluzbeni bx karavan 1.9b, taj auto natovare sa 700-800kg podignu hidrauliku i vozi, prevezao je boga oca, vozio ga ko je stigao, gase ljudi cigare po instrument tabli, razvaljeniji auto na oko nisam video ali mu jednostavno ne mozes nista...radi i dalje

Comment

• magirus
                              CBC Član
                              • 29.03.2010
                              • 18
                              • cacak

Au braco al' vi razvukoste temu koliko ste zbunili coveka dobro je polozio...te uzmi ovaj auto ...te nemoj onaj...moja tetka imala onaj...deda i baba ovaj...polako bre ljudi covek ce na kraju ostati pesak od sve muke ionako hoce neki auto da proteze noge(bice i to jednog dana sa nogama napred al ce drugi voziti) sala naravno...Prvo gospodine erazmo da vam cestitam polozen vozacki i da vozite bez problema i bez plavaca za vratom i u dzepu a drugo od citroena bx bezite razlog je, samo cu vam reci hidraulika i kugle i sve vam je jasno ... ipak za gospodu kao sto ste vi je slozice te se Mercedes 123 ili pasat b2 karavan naravno dizeli a ima ih hvala Bogu,samo je najbitnije strpljenje...pozz i puno srece u izboru... a i sa zenama... sisic

http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... _190_2o_e/
                              http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... 00_d_w123/
                              http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ssat_b2_d/
                              http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... t_b2_b_32/

Comment

• erazmo
                                CBC Član
                                • 14.09.2010
                                • 47
                                • Beograd

Upravo chitam hvalospeve o BX-u i citroenima, izgleda da njihova cuvena hidraulika i nije toliko problematicna

Portal ‹ Index foruma ‹ Svet automobila ‹ Šta/koji da kupim
                                viewtopic.php?f=223&t=2845

A sto se tice zenskih, ako ne padnu na Citroen i njegova sedishta, ne znam na sta ce...na mene sigurno nece i moj tekuci racun

Mada ako mogu da ulozim u auto, ulozicu malo i u lifting lica, viagru i sta treba vec da se uradi za generalnu

Al sam zato siguran da cu kad prvi put sednem u njega i krenem na ulicu samostalno, da se USSRem od straha koliki je...al zato kad ovladam gabaritima ima da se vozim i da budem vazan ki ministar, da ne kazem prestolonaslednik.....

Al prvo da ga ugrabim pre nego sto ga neko drugi ne drpi, nego me 100 stvari drugih sad razvlci i sa parama i sa vremenom, ne moz ziveti od pametnih srba i njihovih ideja (nadzidjuju mi zgradu bez najave, pa jurim majstore za struju, bojler itd, pre nego sto mi sve popada od pneumatskih cekica).

Ima li neko svezih iskustava sa Ljermontovom? Jel se i tamo ceka od ranog jutra za broj da predash za dozvolu?

Comment

Working...
                                X