Sta kupiti za 1000 EUR?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Sta kupiti za 1000 EUR?

Cuvaj se urbanih legendi:

1. Golf II i njegovi derivati nemaju kvarova
    (zato ima toliko radnji sa delovima)

2. U Citroenu je hidraulika, to je neki djavo sa cevcicama i nekim kuglama (negde ih zovu i BOMBE ) tako da se vecina srbalja ponasa ko da si naoruzan kada vozis BX-a

Kada gledas BXa gledaj da je udoban, i da nema barica ispod njega to je najvaznije sve ostalo se sredjuje za smesne pare. Limarija ako nije udaran mora biti i za modele iz 88 OK...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

i kad ugasis bx ne treba odmah da padne k'o mrtav konj
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Ima tu jos milion sitnica. Ali to padanje jbg estetika. Ako je ostalo ispravno, to je najmanja muka...

Inace kod takvih automobila (1000E) nemoj se nikada ograniciti na marku i godiste. Gledaj kakav je auto! Za 20-30 godina eksploatacije svata je mogao da prezivi a mogao je da bude i kod 1 vlasnika koji ga je vozio samo na more (da ja jos uvek verujem u deda mraza ).

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

mislio sam na hidrauliku, ako je sve ispravno nece leci odmah po gasenju motora, vec ce se postepeno spustati neko vreme. isto tako kod paljenja, pocece odmah da se dize bez turiranja.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Tek je kod Xantije i XM-a S2 ugradjena anti sing bomba. Oni ako je ispravan nece pasti cak ni preko noci. Svi ostali padaju odmah po paljenja *lagano ali padaju*. E sad ako brze pada moze biti svasta od kocionog ventila do ... U svakom slucaju upravu si kada se upali mora da krene da se dize u radni polozaj gotovo odmah.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by erazmo
              Ima li neko svezih iskustava sa Ljermontovom? Jel se i tamo ceka od ranog jutra za broj da predash za dozvolu?
              Lagano odeš oko 11h prepodne i gotov si za po sata u toku radnog dana. A to je malo produžena pauza za ručak!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• erazmo
                CBC Član
                • 14.09.2010
                • 47
                • Beograd

Yesssss! To ce biti prava promena, nakon svih shalterskih odiseja...

Comment

• erazmo
                  CBC Član
                  • 14.09.2010
                  • 47
                  • Beograd

Za ne verovati, izvadio sam dozvolu za pola sata , jedino sto mi niko nije rekao da moram da se slikam sa naocarima , te sam se u lokalnoj foto radnji ponovo slikao sa rent-a-cvikerima....

Inace danas sam i definitivno postao ponosni vlasnik Citroena BX iz 1990g. 1600cc, benzinac. Obrnuo sam krug oko kvarta, auto mi se ugasio jedno 15 puta (tolko mi se puta auto nije ugasio za svih 50 i kusur casova obuke.... )
                  Josh kad se setim da mi je Yugo bio previshe mekan na pocetku obuke....ovo cu morati da vozim u charapama da bih imao osecaj dal sam stiso gas ili nisam...A kad sam ushao u njega utisak je bio kao da upravljam nosachem aviona..Od shofershajbne do prednjeg branika ima mesta za brachni krevet...
                  Hvala bogu, posto znam vlasnika ici cu par puta sa njim na banjicu da malo vrtim auto po poligonu da steknem osecaj. Iako je 20.g. star, to je totalno druga filozofija u odnosu na Yugo i tek sad shvatam koliko je Yugo pecinski auto kad je ovako mator Citroen tri klase iznad u svakom pogledu (mislim na tehnicka resenja i izradu)....
                  Al vala ako sam uspeo da savladam Yugo nakon prvih 10-20 casova obuke, savladacu i ovo chudo, a ondak ce da padne prava uzivancija...
                  A mozda ipak malo i zloupotrebim isti za shepurenje po krugu firme , u svakom slucaju bicu bar 3 puta sexipilniji nego kad sam isao peshke, te bi sreca u ljubavi mogla znacajno da mi se poboljsa....

Sad samo da vidim na kojoj oglasnoj grupi se skupljaji ludaci kao ja (mislim vlasnici Citroena ), pa da krenemo da razmenjujemo utiske, adrese dobrih majstora itd.

Pozdrav svima koji su ucestvovali u ovoj temi , diskusija je krenula od Shkode 120, pa onda za malo da kupim Yuga, pa onda zamalo Mazdu, pa zamalo opel asconu i na kraju bez plana i namere zavrshih u Citroenu BX od 1600cc i 92 KS....A japance nisam zaboravio, kad tad cu se docepati i nekog od njih, a za sad cu se utesiti francuskom udobnoscu...

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Svaka cast na izboru

Ovde dakle moze katanac a ti se preseli u temu sekciju za preedstavljanje ljubimaca i nemoj da budes skrt na slicicama.
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

katanac ne mora, mozda ce jos neko zeleti da nabavi nesto za slicnu kintu
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• erazmo
                        CBC Član
                        • 14.09.2010
                        • 47
                        • Beograd

Uh...kintu sam zaboravio da spomenem...1500e, al isplacujem na rate, inace naravno ne bih mogao da isfinansiram iz cuga, nego od plate na rate....a moram i kuma da zovnem da mu udarim na emociju (ko u reklami...)
                        Valjda ce se sazaliti ...

U svakom slucaju duze ce trajati nego Yugo iz 1990.g., kolega koji se fanaticno bavi autima, to mu dodje kao hobi valjda , tvrdi da uz redovno odrzavanje moze da ide josh jedno 5godina (preshao je oko 250000) a ja necu pravit neke velike kilometraze, barem ne u prvih par godina....

Cim ga uslikam kacim fotke....

Nego ne uspevam na search da nadjem ovde neko udruzenje ljubitelja citroena...jel ima neka fora u search engineu il sam ja tupav...? Dobijam na search kao rezultat poruke a ja bih teo da pretrazujem samo teme/grupe...

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Imas klub ljubitelja francuskih vozila,probaj tu.Dobar je to auto samo strogo vodi racuna o temperaturi motora jer su XU (tvoj je XU5) motori poznati po tome sto im posle jednog pregrevanja ne gine zamena dihtunga glave,takodje i gumice ventila su im slabije.Sa srecom!

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

i koliko se secam, bx nema skalu za pracenje temperature vec samo sijalicu koja se upali kad je vec kasno.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

postovi o bx-u na novoj adresi:

viewtopic.php?f=15&t=52297

Comment

Working...
                              X