BMW e46 318i 2002

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

Izgleda da nisu glasine, dešavalo se da preskoči:

Postby ott11ma » Thu, 25 Mar 2010 21:50:23 UTC

Hi all

I recently posted about my 2002 318i touring having camshaft sensor failure (according to fault codes)...

well its not very good news - my Indie replaced both the camshaft sensors today and the car starts now, but runs rough and backfires....he has spoken to a friend whos an ex BMW mechanic and they think the timing chain has jumped a cog, making the engine go out of time.

so its probably not the sensors at fault at all...apparently this is a fairly common problem on N42 engine....

Trouble is my Indie has not fixed one before and does'nt want to do the job...he suggested I give the car to BMW to fix - needs correct tools etc and to remove VANOS unit etc to get at the chain - he says later cars had a modified sprocket/tensioner? fitted with some sort of plastic cover to prevent the chain from jumping...

So I will have to phone BMW tomorrow to get a quote...gulp... I fear this is going to get expensive...

Tim
    Šta dalje:

Postby ott11ma » Wed, 14 Apr 2010 20:55:17 UTC

Apparently you need a special tool for this engine to be able to reset the timing.

Had the car recovered to a BMW dealer and 2 weeks later (they were fully booked, not even any space reserved for emergency breakdowns !!) its fixed.

Timing chain guide had broken, replaced that, and also the tensioner for good measure, reset the timing and compression test done.

fortunately no other engine damage! car now runs very well, power loss from before has gone, and engine is much quyieter on start up

If you have a N42 engine thats losing a bit of power and has a slightly rattly start-up, then i recommend you change your chain guide and tensioner fast!

LINK:

Evo ga još jedan:

Postby ks246 » Tue, 20 Apr 2010 15:56:12 UTC

i would urge anyone with a n42 engine to get their tensioner changed now, my car is only on 48k miles!
    he showed me the one they removed it was completely compressed allowing the chain to be slack god only knows hows the timing didn't jump
    Last edited by Desmo; 08.07.2011, 15:45.
    Aspirazione naturale!

Comment

• Headbanger
      CBC Početnik
      • 07.08.2011
      • 7
      • Ser

Opa... sta mu dodje ovo "rattly start-up"?

Ne pitam slucajno. Imam e46 N42... Desi mi se s' vremena na vreme da "stucne" odnosno ako ga stisnem malo jace kao da propadne, zagusi se pa se vrati i povuce kako treba... Desilo mi se to jesenas i prilkom preticanja malo veceg kamiona sa prikolicom a u susret ide batica u nekom nadrkanom Golfu. Posle kad sam skapirao sta je moglo da se desi...
      Bio u Delti, kacio ga na dijagnostiku kazu sve je ok... jedino nek "sonda" za nesto je kao bila razdesena, setovali je preko racunara i to je to... (a sve pod uslovom da sam dobro zapamtio).

Desilo mi se i jedno dva tri puta da ga kresnem, on digne obrtaje zatim se zagusi i ugasi... Kresnem ga ponovo i sve normalno... Jel to "rattly start-up" ? Jesam ja to u problemu ili samo u blagoj paranoji?

Comment

• Desmo
        CBC Senator
        • 27.06.2010
        • 280
        • Vrsac
        • VW Mk2 1.8

Rattlesnake - zmija zvečarka

Rattly-Zveckav...

Zveckav zvuk koji stvara olabavljen lanac u motoru, često se čuje kod Lada.

Da sam na tvom mestu proverio bi španer.

Javi šta si uradio?

Srećno!
        Aspirazione naturale!

Comment

• Headbanger
          CBC Početnik
          • 07.08.2011
          • 7
          • Ser

Aha... ok, hvala na odgovoru. Ne cuje se nikakvo zveckanje prilikom paljenja... huh...

Nego... jos jedno pitanje oko ovog mog auta... isao sam pre neki dan 120km/h uz Zlatibor sa jos dvoje odraslih i jednim manje odraslim... Gas pedala nesto malo preko pola potopljena... Mislim, jel to normalno da mi nije auto u nekom kvaru?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

nije, kad je gas pedala potoljena malo vise od pola kazaljka treba da pokazuje 200 a ekonomer treba da pokazuje 3 litre.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Headbanger
              CBC Početnik
              • 07.08.2011
              • 7
              • Ser

E tako je bilo posle. U povratku. NIZ Zlatibor.

Jedino me brine taj ekonomer... meni se stalno muva tu izmedju 15 i 20l...
              Last edited by Headbanger; 18.08.2011, 22:02.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

eto, znaci da je ispravan.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Family
                  CBC Član
                  • 17.06.2011
                  • 23
                  • Sabac

Vidim da ste upućeni...Pa ću da pitam: BMW 320d / 150ks 2003.g. ili Alfa 159 1.9JTDM 120KS 2008.g. ???

Usput...Alfa fanovi idu dotle da porede Alfe sa BMW,MB i Hondom a čitav forum im je o paljenju i gašenju sijalica i adresama majstora i cenama delova...Al' da je lepa 159-ka i da je k'o nova sa garantovano pređenih 121000km jeste.BMW je prešao više od 150000km,ali vozio sam i jednog benzinca 2001 g. sa preko 220000km koji je išao i izgledao novije od mnogih novih.

Da li je preventive radi bolje klapne srediti odmah na BMW što košta 350e (celu granu kupiti) ili čekati da napravi trošak od 1500e.
                  Post iznad ne brojim koji gde mali servis košta onoliko evra treba da ide u rubriku 'dok je ovaca biće i vune'
                  Potpis nije po pravilima foruma

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Te klapne se mnogo jeftinije resavanju, tako sto se izvade. Kao satro ces imati malo grublji rad na leru i niskim obrtajima. Uglavnom nista neces ni primetiti. Tako da bih te klapnice resio bez da ikad vise prave problem.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Klapne se izvade a naprave se cepovi kod strugara i ubace.

Comment

• TheWickerMan
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2007
                        • 791
                        • DE
                        • AR Giulietta TCT

Originally posted by Family View Post
                        Usput...Alfa fanovi idu dotle da porede Alfe sa BMW,MB i Hondom a čitav forum im je o paljenju i gašenju sijalica i adresama majstora i cenama delova...
                        Zar ti Famose nisi kupio Alfu?

Comment

• Family
                          CBC Član
                          • 17.06.2011
                          • 23
                          • Sabac

Čuva mi je do 29-og.......al' nisam pametan.....kad god sam je uzeo 'ebala mi je kevu,a opet BMW 3000,-e jeftiniji,Audi stariji al' u sličnim parama....
                          ******** me činjenica da ću možda za 2-3 nedelje psole kupovine biti u mogućnosti da uzmem BMW-a 2006,a ja se već upregao u neki auto...Kod Alfe je sve idealno,sem snage,xenona i mp3 muzike...najmanje će i na ceni izgubiti....I menjač mi ne izlazi iz glave Alfin (još takav osećaj nisam doživeo-trebalo bi da rade samo automatske...na šta liči šaltanje kada pojuriš niz Venac ili uzbrdo ne mogu ni da zamislim...možda je u vožnji malo bolje)

I nemoj da se vređaš i citiraš pošto pljuju i BMW-a i gađaju se ciframa,ali porediti ih je baš manijakalno.....Voleti svoju devojku najviše na svetu je ok,ali tvrditi da je najlepša i 'najpoštenija' baš i nije odraz prevelike mudrosti....

Sada kada si se sam javio i ideš za mnom po forumima budi dosledan,pa reci i ovde kao na 'tvom' forumu da ne mogu da se porede BMW i Mercedes naročito noviji sa novim Alfama...zasmejavaj malo ljude ovde,pošto je onaj forum dating sajt pre nego forum gde možeš naći informacije koje ti trebaju i iole objeKtivniju diskusiju...
                          Last edited by Family; 22.08.2011, 02:09.
                          Potpis nije po pravilima foruma

Comment

• TheWickerMan
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2007
                            • 791
                            • DE
                            • AR Giulietta TCT

Ja te ne pratim,ja samo komentarisem

Ajd zdravo

Comment

Working...