Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanan
    CBC Član
    • 07.12.2010
    • 20
    • Beograd

Re: Automatik do 4000e

Hvala na pomoci,bas sam vas ozracio
    Verovatno sutra idem da pogledam par modela,tako da cu javiti kako je bilo. Slobodno vi pisite ako se jos necega setite,necu odmah kupovati, ima jos vremena za odlucivanje

Comment

• stefanan
      CBC Član
      • 07.12.2010
      • 20
      • Beograd

E pa ovako,da podignem temu posle desetak dana
      Ispostavilo se da je automatika u dobrom stanju izuzetno tesko pronaci,tako da sam odlucio da pocnem da gledam i manuelne. (sad ponovo krece smaranje iskusnijih clanova,ali mislim da su ovih par pitanja koje imam prilicno zanimljva)
      1. Kakva je sigurnost servisna knjiga,mislim da sam negde procitao da i nju falsifikuju pa me zanima jos nesto u vezi toga.
      2. Primetio sam da u dosta oglasa pise garancija na ovo-ono,i ok je to daje kada neka veca firma koja se bavi uvozom vec duze vremena... Ali kakva je situacija kada neka firma koja postoji verovatno 6 meseci i kao daje garanciju (ili jos gore pojedinac,naleto sam i na par takvih oglasa) ? Ako se firma raspadne od te garancije nema nista,jedino ostaje tuzba protiv vlasnika pretpostavlja,a svi znaju koliko je kod nas efikasno sudstvo -.-
      3. A sto se tice kola, i dalje trazim neka manja sa 3/5 vrata,ne karavan,mada je izbor sad malo veci. Koliko sam shvatio citajuci forum,odrzavanje je sad slicno za sve automobile samo treba traziti da je u dobrom stanju. I dalje bih imao na raspolaganju do nekih 4000 (mada bih voleo da nadjem do 3700 jer hocu da mi ostane 300 za servis). E sad automobili (koliko sam ja shvatio na osnovu citanja silnih foruma):
      - PUNTO - Dosta njih ga preporucuje jer je postao sad narodni auto. Meni se iskreno ne svidja,posebno zadnja serija. Takodje kazu da je dosta neudoban, i jeste da cu ja malo prelaziti godisnje ali ne planiram da ih skoro menjam tako da mu je ovo minus.Mada opet veliki je izbor,tako da moze dobar auto da se nadje za male pare
      - STILO - Da izgleda super,izgleda. Posebno onaj sa troje vrata,sta reci osim JEBA*KI auto kez . Posto su modeli do 4000 hiljade vecinom iz prvih serija,verovatno ce biti problema sa elektronikom. Tu bih gledao neki benzinac jer su dizelasi sigurno presli dosta,a tu je i famozni zamajac . Pitanje: kakvi su 1.6 motori,valjda nemaju neku veliku manu ?
      - PEUGEOT 206 - Lep takodje, znam da ima problema sa zadnjim necim i da na to treba obratiti paznju. Tu bih gledao nekog dizelasa,jer ne znam kakvi su benzinci ( slobodno napisite rec-dve o njima ako znate nesto)
      - XSARA - Takodje izgleda ok,mada o njoj ne znam nista. Motori su pretpostavljam isti kao u pezou tako da vazi isto sto i za njega
      - CLIO - Svidja mi se, nema nekih opstih problema kolko sam shvatio. Njega trazim 1.2 16v ili 1.4,jer dizelasi imaju tu pumpu sto ne valja
      - MEGANE - Malo ruzniji,i veci ali ako bih naisao na dobar model zasto da ne. Ne znam nista posebno o motorima,ali valjda vazi isto sto i za clio
      - FOCUS - Ne svidja mi se,tako da on nije u uzem izboru
      - FIESTA - Nije losa,nemam pojma o njoj osim da se je dizel motor kao i u 206.
      - CORSA - Nije losa,ali me nesto ne privlaci. Nemam pojma zasto,prirodna odbojnost
      - C2/C3 - Nemam pojma,isto sto i za corsu. Mada su mi oni jos vise gej od corse

P.S. - Admine promeni naziv teme ako mozes u nesto tipa "Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e" ( znam da ima dosta takvih teme,ali cene se menjaju stalno tako da npr stilo kad sam poceo da gledam nije bio u opciji,a sada jeste,tako da su teme starije od mesec dana vec zastarele)

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Re: Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

Servisnu knjizicu gledaj u inostranstvu kad budes kupovao auto...ovde kad mi ponude ja ne gledam...imaju i svoje pecate,imaju sve...
        Garancija-smesno...tesko je ostvariti i za novo vozilo,a kamoli polovno...o tome nemoj da razmisljas...
        Sto se vozila tice,gledaj ono sto ti se svidja,pa sta nadjes u najboljem stanju to kupi...
        Benzinac ti je uvek jeftiniji za odrzavanje od dizelasa,ali po mom misljenju,benzin bez tng-a -skupa voznja...
        Za taj novac koji posedujes nemoj da ocekujes ne znam kakvo stanje vozila...minimum 500e ces imati da ulozis u startu

Comment

• wlady
          CBC Veteran
          • 13.11.2010
          • 144
          • bern
          • daf

Originally posted by stefanan
          - STILO - Da izgleda super,izgleda. Posebno onaj sa troje vrata,sta reci osim JEBA*KI auto kez . Posto su modeli do 4000 hiljade vecinom iz prvih serija,verovatno ce biti problema sa elektronikom. Tu bih gledao neki benzinac jer su dizelasi sigurno presli dosta,a tu je i famozni zamajac . Pitanje: kakvi su 1.6 motori,valjda nemaju neku veliku manu ?
          1.6 ti je najbolji compromis.moj prijatelj ga ima i nikad nijedan problem.,dobro kupio ga je novog.sto se mene tice odlican motor(probao sam ga) dobro ide i ne trosi mnogo,srednja mu je 8-9l.e sad cuo sam da poneki imaju problema sa leptirom sto i nije neki velilki problem jer je potreebna adaptacija preko examinera,ako sam dobro razumeo.ja imam stilo sa troje vrata,doduse drugi motor,ali to nije vazno,hteo sam da kazem da jedini problem koji sam imao sa eletronikom je famosni air bag.taj konektor ispod suvozacevog sedista je defektan,ali resio sam to sa direktnim povezivanjem(zalemio).druga stvar koja vrisne kod stila su silent blokovi,dobro deo kao deo nije skup,nego samo menjanje.trece ako mislis da ugradjujes gas imaj u vidu da ima neznu glavu tj. problemi sedista ventila.Ah ima i cetvrto,unutrasnjost mu je malo lose uradjen sto se tice kvaliteta,jako brzo se trosi,sedista i to...pa gledaj da izbegavas sa plavim enterijerom.

pozdrav

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

citam ovo, treba da pazarim neko vozilo da mi se nadje za jedno 3000km godisnje, da je benzinac, 100tinak ks, ali da nije u klasi malih (punto itd). Naravno, izbegao bih italiju i francusku, pozeljno je da ima sto vise opreme, 5v itd, itd. Mozda neki accent, relativno pouzdan, samo sto je ruzan, a plastika jos gora. Honde su skupe, za te pare ne moze bez 12 godina starosti. gledao sam 323 i almere n16 i to bi mozda moglo da udje u izbor.

ima li neko iskustva sa accentima, 323, i almerama (imao sam n15 i to je bilo ok)?
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Jesa
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2008
              • 344
              • Beograd
              • Honda Civic 1.4 LS

@stefan - odes ti lepo do majstora i namesti ti on to kvacilo na golfu da hvata kako ti odgovara.

Vozi ga preko zime, a strpi se do aprila za kupovinu nove rikse.
              www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• stefanan
                CBC Član
                • 07.12.2010
                • 20
                • Beograd

Originally posted by legenda
                Servisnu knjizicu gledaj u inostranstvu kad budes kupovao auto...ovde kad mi ponude ja ne gledam...imaju i svoje pecate,imaju sve...
                Garancija-smesno...tesko je ostvariti i za novo vozilo,a kamoli polovno...o tome nemoj da razmisljas...
                Sto se vozila tice,gledaj ono sto ti se svidja,pa sta nadjes u najboljem stanju to kupi...
                Benzinac ti je uvek jeftiniji za odrzavanje od dizelasa,ali po mom misljenju,benzin bez tng-a -skupa voznja...
                Za taj novac koji posedujes nemoj da ocekujes ne znam kakvo stanje vozila...minimum 500e ces imati da ulozis u startu
                sad si me ubio,nadao sam se da je to makar nekakva sigurnost

@jesa - A sta ce to u aprilu da se desi ? Posto ja kako sam krenuo necu ni naci nesto do tad

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

@Stefanan Sto se sekiras,imas dva tatina auta pa vozikaj sta ti volja...sta ce ti treci...mnogo je lepse kad ga drugi odrzava,veruj mi...nisam te ja kuco ubio,takva ti je realnost...mozda bude i kod nas vazece garancije ali tek za 10 god...pazi sledecu pricu: opel astra g 1.4 twinport,kupljena u Interautotrade-u u Cacku,avgusta 2008-me...salonski primerak sa finom opremom,placena 12.000e...u oktobru 2010-te farba na krovu izbledela,na vozackim vratima korozija podlubila,prednje krilo-izbile peckice i vidi se korozija jasno...zakazemo mi reklamaciju...dosli smo u 12h i cekali do 17h(do kraja radnog vremena)da riba iz Skode donese dig.foto aparat da bi mogli da slikaju jer oni nemaju aparat...oko 17h pao mrak,tako da se pod blicem ne vidi ni izbledela farba a kamoli podlubljenja...inace za izbledelu farbu je istekla garancija(2 god)a mi smo dosli posle 2 god i 2mes...to za karoseriju sto su izbile peckice,mora navodno da se prati i da se chekira karoserija jednom godisnje da bi mogla da se ostvari garancija od 12 god...sef servisa,sleze ramenima a gazda(brat od cuvenog Kola)jedva je izustio dobro vece,okrenuo se i otisao...A ti trazis garanciju za polovan auto

Comment

• Jesa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2008
                    • 344
                    • Beograd
                    • Honda Civic 1.4 LS

@ STEFAN - pad cena svih polovnjaka.

Pogledaj reprizu emisije Sat.
                    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• stefanan
                      CBC Član
                      • 07.12.2010
                      • 20
                      • Beograd

@ legenda - a ruzan je golf za troje,ko traktor je u svakom smislu . Jbg momacki dani,izgled zauzima vazno mesto u izboru automobila
                      Pa ne trazim ja garanciju za kola,ali makar kad bih nasao negde gde je kilometraza sigurna to me najvise zabrinjava

@jesa - probacu da uhvatim, jel znas koliki ce taj pad biti ? ako je nesto solidno onda 307 ulazi na velika vrata.

inace sta mislite o ova dva,mozda previse dobro da bi bilo istinito ? Danas sam malo razmisljao i zakljucio da ipak treba da se skoncentrisem na clio/206 jer najbolje ispunjavaju moje kriterijume (naravno uz gledanje i ostalih). Necu da kupim nesto sto posle necu moci dobro da odrzavam

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... v_kao_nov/
                      http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... imatronik/

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Oba primerka su razbijana...crveni malo bolje uradjen,plavi malo losije...i na jednom i na drugom menjan air bag...ako hoces smekerski auto,prodaj vw-a i to para sto imas pa kupi audi ili bmw...veruj mi da ribe ne znaju ni koje je godiste ni koliko to vredi...bitan im je samo znak,a ti ces dobiti na duzini znas vec cega

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Ja bih barem 1.4

Sto se tice Clia, servisnih knjizica, kilometraze itd, da ti cika Cherokee udeli savet

Ti mozes otici u neki od ovlascenih servisa sa brojem sasije auta, i traziti da ti daju servisnu istoriju auta dok je bio u garanciji, a i duze u slucaju da je auto bio vecito servisiran u ovlascenom servisu...
                          Dobijes kompletan listing sta je sve na autu radjeno, i na kojim kilometrazama... Pogledas kilometrazu na kojoj je zadnji servis uradjen, i na osnovu toga mozes steci predstavu koliko je auto presao.
                          E sad, fazon je sto svaki ovlasceni tu tera svoju politiku - neko ti da srdacno i dzabe, neko trazi lovu, a neko se pravi mutav i kaze da je to "poslovna tajna" (u prevodu: skinite mi se sa one stvari)
                          Takodje, ti mozes traziti od prodavca proveru auta i oterati isto u neki od ovlascenih servisa na detaljan pregled (komplet mehanika, elektronika, limarija), pa tu ujedno dobijes i servisnu istoriju... Mislim da je za takav podvig treba jedno 20-30 eura
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... _sport/#11
                            pogledaj ovu masincinu,pa uporedi sa clio-m

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Au Legenda, kako mozes tako, nisi cuo onu pesmu "Njegov mali Klio je smrt za maloletnice"...

Svabe su uvek imali nasty kombinacije boja, ali mogu reci da mi se koza svidja
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

ja mislio nesto nalik ovome, ipak nije kao clio ili punto

http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... a_323_16i/

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... ra_15_16v/
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X