Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wlady
    CBC Veteran
    • 13.11.2010
    • 144
    • bern
    • daf

Re: Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

bolji je sa 5 vrata,mnogo komotniji od 3.nemoj da te zavarava izgled,nije uopste ruznij,jednostavno je ovaj sa troje malo agresivniji.licno misljenje posto imam stilo 3v,ali da mogu da ga menjam sa 5v,menjao bih bez razmisljanja.

Comment

• vio6
      CBC Član
      • 20.01.2011
      • 12

Mene i zainma samo auto sa 5 vrata.

Comment

• srbin001
        CBC Član
        • 25.09.2010
        • 86
        • Srbija

Originally posted by stefanan
        E ovako dosao red da se kupe neka kola,trazio ja dugo i dvoumio se sta da radim i odlucim se na kraju za automatik (svi kazu da je voznja 3 puta laksa + ne moram da se cimam sa kretanjem pod rucnom i kvacilom). Trazim neki mali/srednji auto,znaci nista preterano jer ce pretezno biti vozen po beogradu i okolini,mozda jedno vece putovanje godisnje. Najvaznije mi je da bude pouzdan i da se ne kvara,necu svaki dan da nesto menjam ( ipak sam ja student ). E ovi modeli su meni zapali za oko: punto,corsa,clio,megane- njih ima da se bira; a nasao sam i po 1-2 brave,206,306 ali cim ih tako malo ne bih to uzimao. Po netu sam procitao razna misljenja,tako da sam prilicno zbunjen. Svi kazu da su automatici laksi za voznju ( osim baja koji "manuelni nikad ne bi menjali,nikakav je to auto dok on ne oseti motor....") i da se ne kvare puno ako se redovno menja ulje i jos nesto. Ajde sad vi dajte malo misljenja,samo oni koji imaju iskustva sa automaticima
        NIPOSTO ne pazari vozilo sa automatskim menjacem ukoliko isto nije iskljucivo nemacke proizvodnje.
        I tu budi oprezan jer automatski menjac je kao i manuelni, samo trazi redovno menjanje ulja i filtera menjaca (pod uslovom da je vozilo tretirano kao vozilo, a ne kao F1)

D ane nabrajam sta sam sve posedovao i vozio, moj ti je savet izrecen u pasusu iznad, a sto se tice izbora automobila nikako se ne bi opredelio za ono sto si naveo.

Ako hoces pouzdan automobil, ekonomican, postojan, finansijski skroman za odrzavanje neces ga naci u navedenom, vec iskljucivo ili u NEMACKOJ auto industriji ili JAPANSKOJ, ostalo batali!

Pozdrav.

Comment

• stefanan
          CBC Član
          • 07.12.2010
          • 20
          • Beograd

Odustao sam od automatika,nisi pratio temu. Tesko je naci polovnjak u dobrom stanju,a naci dobar polovnjak sa automatikom se granici sa nemogucim Trazi se trenutno neki dobar stilo sa 3v/clio/206/ibiza

Comment

• VladaNS
            CBC Član
            • 20.02.2010
            • 24
            • Novi Sad

Originally posted by wlady
            bolji je sa 5 vrata,mnogo komotniji od 3.nemoj da te zavarava izgled,nije uopste ruznij,jednostavno je ovaj sa troje malo agresivniji.licno misljenje posto imam stilo 3v,ali da mogu da ga menjam sa 5v,menjao bih bez razmisljanja.
            a da li je istina da je stilo sa troje vrata stabilniji i zabavniji za vožnju pošto deluje agresivnije, ili je razlika samo u dizajnu? Po fabričkim podacima je niži za 50mm...

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

niži za 50mm...sam si sebi odgovorio

Comment

• wlady
                CBC Veteran
                • 13.11.2010
                • 144
                • bern
                • daf

Nije mu vislji klirens nego karoserija,a iskreno neznam da li to utice znatno na stabilnost.znam samo da abart i Mjt imaju nesto tvrdje vesanje.ma ne brini se ti mnogo za to ,samo ti njemu posle menjaj opruge,mozda od -3-2.5 i ni brige,posto hoce da im pucaju originalne.

Comment

• VladaNS
                  CBC Član
                  • 20.02.2010
                  • 24
                  • Novi Sad

ljudi, u poslednje vreme u oglasima (u rangu do oko 4000) viđam mercedes A klase...cak i pokoji dizelaš..
                  Kakav je to auto..kontam čim je merc, mora da je dobar...ali najviše me interesuje odžavanje i cena delova? Recimo da imam spreman budžet za održavanje, na primer stila JTD...koliko bi bilo skup održavati ovog malog merca?
                  ili da se menem ćorava posla, i nastavim da planiram stila..

Comment

• Laguna 2002
                    CBC Senator
                    • 13.12.2009
                    • 297
                    • Bačka Palanka

Kolega ga je imao i ubrzo prodao, kaže da mu je dosta nestabilan ( njegov je bio čini mi se 2001. god, možda je restajling bolje urađen ).

Comment

• vio6
                      CBC Član
                      • 20.01.2011
                      • 12

Eto, stvar rešena.
                      Stilo 1.6 16v, 2002., nikad udaran, proveren u Eper bazi podaka i u bazi podataka o kradenim vozilima u EU proveren kod automehaničara, urađena dijagnostika - bez grešaka, a vozilo je iz uvoza, na ime, nije sa placa. Cena oko 3000 evra, na to ide registracija, veliki servis, dve nove prednje gume i ništa drugo za sada, kažu majstori.
                      Jedino oštećenje na limariji je na spoju petih vrata i branika, slikano je.

Comment

• VladaNS
                        CBC Član
                        • 20.02.2010
                        • 24
                        • Novi Sad

to pazario?
                        nek je sa srećom..dobro izgleda i cena ok

Comment

• sasha015
                          CBC Veteran
                          • 29.02.2008
                          • 153
                          • LOznica
                          • Hyundai i-20

Nek je sa srecom.
                          Trebace ti kao i dosta novca
                          Stilo nije naivan finansijski za odrzavanje.Pogotovo te prve serije do 2004 su katastorfa sa elektronikom.A i taj sto je placen 3000,tamo je kupljen za 2000,sredjen i dovezen ovde,pa ti vidi sta si kupio.Kuzni malo mobile .de,sta se prodaje od stila za 2000 i kusur evra tamo.

Prosao sam torturu zvanu Stilo,pa ti pisem iz iskustva...
                          Ako ti treba neki savet,slobodno pitaj.

Comment

• bukvic
                            CBC Član
                            • 04.04.2010
                            • 61
                            • sjenica

Prijatelju nek je sa srećom, da te zdravo i veselo služi. Moje mišljenje je da se nisi prevario. Za sve negativne komentare je jedan odgovor. Mnogo bi bilo gore da si ga platio 4000e, a opet bi te moglo zadesit nešto da popraviš.

Comment

• Zabrinuti
                              CBC Početnik
                              • 19.02.2011
                              • 3
                              • Srbija

Izbor do 4000 eura

Postovani, treba malom da pazarim automobil. Najvaznije mi je da je siguran i da lepo izgleda (mladalacki), jer znam da je to danas bitno. Malo sam svrljao internetom i izdvojio sam ove modele koje mi se cine kao dobar izbor.

1. ALFA ROMEO 156 1.8 ili 2.0
                              2. FIAT STILO 1.6 16V
                              3. FORD FOCUS 1.6 ili 1.8
                              4. FORD MONDEO 1.8
                              5. LANCIA LYBRA 1.6 ili 1.8
                              6. MG ZR 1.6
                              7. NISSAN ALMERA 1.5
                              8. OPEL ASTRA 1.6 ili 1.8
                              9. PEUGEOT 307 1.6
                              10. RENAULT CLIO 1.2 ili 1.4
                              11. RENAULT LAGUNA 1.6 ili 1.8
                              12. ROVER 25 1.4
                              13. ROVER 45 1.4 ili 1.6
                              14. VW POLO 1.4

U pitanji su benzinci jer verujem nece prelaziti bitnu razdaljinu. Ja licno nisam neki poznavalac automobila i nemam vremena (zbog poslova) da se njima bavim pa bih vas zamolio da mi pomognete. Posto cu ja da finansiram sve (odrzavanje, registracija) bitno mi je odrzavanje (cene delova, pouzdanost). Hvala

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Veoma je tesko odgovoriti na pitanje ovakvog tipa...vozila koja ste naveli nisu iste klase i nisu bas za uporedjivanje...znaci,popricajte sa"malim"sta se njemu svidja i koja klasa vozila mu odgovara...mali gradski automobil(polo,clio),niza srednja(focus,astra)ili srednja klasa(laguna..)..."pomozi nam da ti pomognemo"

Comment

Working...
                                X