Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cici_ban
    CBC Početnik
    • 19.02.2011
    • 6
    • Irig

Re: Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

To su i kolica koja su mi u izboru. uz to i megane, ali nekako Francuzi i njihove cene delova mi bas ne prijaju.

Comment

• hansf
      CBC Član
      • 01.08.2009
      • 68
      • Ns
      • Stilo MW MJet

He, he evo ga jedan prezadovoljni vozac Stila...
      Mislim da se u rangu oko 4-5k evra ne moze dobiti bolji auto za ulozeni novac u klasi. Moj izbor je dizel , motor je nenadj..., izdrzljiv ko mazga, dokazano pouzdan. problemi na ranijim modelima oko elektrike uglavnom su svi reseni do kraja 2003g. i ako nisu resavaju se u servisu za par desetina evra (ocs).
      Naravno, ako vam ne smeta registracija od 250+ evra koja ce od proleca biti i znatno veca( koliko cujem ode osiguranje) i potrosnja po gradu od oko 8l- na otvorenom se spusta do 5.
      Na mom sam (2006g.) sem velikog servisa promenio samo zadnje silene i stavio nove kocione plocice , sva ostala mehanika je bila ok. Kolega ima 2003g. promenio je jednu viljusku i nosac motora...
      Elem, svakakvih iskustava ima, a kod dizela se mora jako paziti da se ne natrci na neki lesh... e onda si jeb...cvorka, kad te sastave plivajuci zamajac i turbina ne treba ti nista vise.... Samo provera kod dobrog majstora sa dijag., ne zuriti i ne zaletati se, ponuda je velika i necete pogresiti.... I da, ono za naslednika golfa dvojke sam cuo vec od nekoliko dobrih majstora
      Yugo- Das auto....

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Ima li Stilo-a benzinaca u ponudi i koji motor bi trebalo uzimati u razmatranje? Perfomanse apsolutno nebitne.
        Save the Panda!

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Koliko sam cuo da su oni sa 1.6 16v motorom skroz ok.
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• VladaNS
            CBC Član
            • 20.02.2010
            • 24
            • Novi Sad

posto rece covek "parformanse nebitne" onda je ok i 1.2 16v..ali imam utisak da je jako nezan ako se ne odrzava maksimalno...ono sto sigurno znam je da je poprilicno stedljiv i naravno-jeftina je registrcija i odrzavanje...
            ali ako uzmemo u obzir i performanse onda je 1.6 svakako najbolje resenje...

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

@Kuntalo Ako ces stila,samo 1.6 16v,od benzinaca...da se vozis kao covek...odlicne masine...konkretno,tom motoru ne moze nista da fali...samo redovne izmene tecnosti i na svakom velikom servisu vodena pumpa obavezno...i gas patos...juri 2004-to i mladje,resene su decje bolesti...1.2 16v uzmi u verziji punta...pozz

Comment

• VladaNS
                CBC Član
                • 20.02.2010
                • 24
                • Novi Sad

ljudi, jel zna neko nešto o Hyndai-evim dizelasima 1.5 crdi..i uopšte o Getz-u..možete li da ga uporedite sa puntom na primer?

Comment

• frrka
                  CBC Član
                  • 30.08.2009
                  • 22
                  • Belgrade
                  • Astra G 2.0 DTI

Sta mislite o ovom autu?
                  Volan mi deluje malo vise pohabano.
                  Vidi se da je leva strana vozackog sedista pocela da propada ali nije pohabana

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

Slike auta su iz koje godine. za pocetak zamoli coveka da ti poslaje nove slike pa da vidim barem ja kakav je auto!!!
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• frrka
                      CBC Član
                      • 30.08.2009
                      • 22
                      • Belgrade
                      • Astra G 2.0 DTI

Nije vise na prodaju.

Comment

• frrka
                        CBC Član
                        • 30.08.2009
                        • 22
                        • Belgrade
                        • Astra G 2.0 DTI

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... 147_m_jet/ ?
                        Prebacuje buzdet ali mozda pretekne toliko.
                        Racunam da mi ostane 500e za pocetna ulaganja kod kupovine svakog auta.

Comment

• frrka
                          CBC Član
                          • 30.08.2009
                          • 22
                          • Belgrade
                          • Astra G 2.0 DTI

Danas sam gledao dva auto koja su mi zapala za oko.
                          http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... za_19_tdi/
                          http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... 20_hdi_xs/

Seat.
                          Godista na staklima se ne slazu, stakla kod suvozaca, iza suvozaca i sofersajbne su razlicitih godista u odnosu na auto, sama stakla koja su menjanja imaju izmedju sebe razlicita godista. Razlicit zazor izmedju haube i krila sa suvozaceve strane, interkuler je stajao nekako ukoso. Nije pod pravim uglom kao hladnjak, mozda to tako treba ne znam. Sedista od vozaca se vidi i na slikama, suvoazcevo sediste kao da ima dve linije od decijeg sedista. Mozda ga je zena vozila. Kod prednjeg stuba sa suvozaceve strane kao da soferka nije lepo nalegla pa se vidi razlicit zazor izmedju stakla i krova u odnosu na taj isti deo kod vozacevog stuba. Sumnjiva mi ja ta suvozaceva strana.

Pezo.
                          Volan je oderan sa gornje strane masimalno. Za svojih 120k km trebalo bi da je kao nov prema mojim nekim kriterijumima. 102k km je auto koji je tek izasao iz garancije da kazemo. Jedino ako je neko sedeo u ugasenom autu i vrteo volan u prazno
                          Soferka je 08 god ali to ne mora da znaci puno jer po haubi ima dosta ostecenja od kamencica. Mozda je od toga. Nema poklopac motora, tacnije vidi se da je polomljeno. Sa leve strene mrezica za hladnjak malo zjapi j nije pricvrcena. Ima razike u zazoru na prednjem braniku sa leve i desne strane.

Cene automobila su isle 100e nize i to je to.
                          Nije da sam picajzla ali lako je dati pare, tesko ih je zaraditi!

Comment

• sttevann
                            CBC Početnik
                            • 03.02.2010
                            • 8
                            • Beograd

Pozdrav svima!

Ovako, planiram da uzimam svoj prvi auto sad, pa mi treba koji savet.

U opticaju je nekih 3500-4000 e, s tim sto bih da 4000 bude sa sve ulaganjima, eventualnom registracijom, i da to bude konacna cifra pre pocetka krstarenja drumovima...

Razmisljam o sledecim modelima, bar su meni oni zapali za oko:

Peugeot 206
                            Citroen C3 (jeste da deluje gay auto, ali mi se svidja )
                            Seat Ibiza
                            VW Polo
                            Renault Clio 1.5 dci

Uzimao bih iskljucivo sa 5 vrata(osim mozda ibize, ona mi deluje prostranija, pa moze i sa 3), nije mi preterano bitno da li je benzin/dizel, ali bih gledao da mi bude manja kilometraza(sto i nije neko preterano precizno merilo kod nas), i manju kubikazu, 1.4-1.5.

I koristio bi savet, da li da jurim oglase, i privatne prodaje, ili da lepo sednem u auto, i jedan dan obidjem Bubanj potok, ako tu ne nadjem - pravac Kg, i tome sl, placeva ima mali milion...

O automobilima znam koliko i o astrofizici, tako da...

Hvala unapred!

Comment

• Grumpy
                              CBC Veteran
                              • 30.10.2009
                              • 151
                              • Cartolle, Cattaro bay
                              • Meriva B, BMW 520d

Pogledaj na placu Auto Cacka, na NBGD, imaju polovne automobile, dobar deo ih je od prvog vlasnika koji su uradili zamenu staro za novo.
                              Cena im se moze spustati, mogu se proveriti, uglavnom su kupljeni u Srbiji, nisu iz uvoza.
                              Ako i bude nekih problema, imas koga da tuzis, pravno lice ti je prodalo auto.
                              Imas i Integra-Motors i slicne, npr.
                              Nemoj previse da se zamaras sa sitnim ogrebotinama, na tome mozes malo da spustis cifru, bitnija stavka je da bude redovno servisiran i ispravan.

206-icu imala jedna prijateljica, novu, posle par godina prodata zbog cene odrzavanja. Losa (tvrdja) plastika, mekan na putu.
                              VW Polo je odlican, ali precenjen, bolje trazi Ibizu ili Fabiu, ista mehanika, motori, trapovi i sedista. Udobni, odaju utisak kvaliteta.
                              Clio i C3 su isto previse plasticni unutra, kako se kome svidi, meni je Clio 1.4 16v (100ks) bio OK. Brz, malo tvrdji na oprugama, fun

Comment

• Cherokee_NS
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2009
                                • 802
                                • Novi Sad

Clio sa dizel motorom bih izbegavao u sirokom luku.

Preporuka za benzinca, 1.4 16v ili 1.6 16v (malo je redji)
                                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                                X