Dizelas do 4000 eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Dizelas do 4000 eura

Veliki servis za focusa 1.8tddi,ulje,filter,kaisevi,spaneri,rad 25000din...to isto na stilu 1.9jtd 350e...alfu i renaulta obilazim u sirokom luku,nisam obavesten,ali dobro je da ima ko se razume...tddi nema plivajuci zamajac,proizvodio se do 2004-te,barem tako kaze Dragomir iz Pinosave,podno Avale...za te u Donjoj Medjedji ne znam sta rade i koliko kosta,kod Dragomira je 4000rad,a kod Milosa Krbacevica to isto 6000din....astra g 1.7 dti isuzu set zupcastog u originalu 14 000din(Gomikom) + pk ne znam koliko...focus ima hidraulicni druk lager,isto kao i astra 1.7 dti,ali nema problema sa elektronikom pumpe,niti sa dihtungom glave...p.s. imam focusa 2004-to sa realnih 180.000km

Comment

• SANJA0708
      CBC Član
      • 06.12.2009
      • 89
      • paraćin

Xantia HDI 2001-zadnje godište.Moje je mišljenje da Ford 1.8 ili Opel 1.7 nemogu da priđu HDI-u!Nije ista klasa,a vožnja tek....

Comment

• rza
        CBC Član
        • 20.01.2009
        • 60
        • bgd-nyc
        • alfa romeo 156 2.0ts

neznam samo dokle te price o skupim automobilima za odrzavanje kad iole tehnicki upucena i informisana osoba zna da za veliku vecinu modernih automobila cena velikog servisa je priblizno ista, cirka 300-500e. vozio sam pezoa, renoa,fiata i sada ozloglasenu alfu i do sada nisam bankrotirao.
        moja preporuka u ovom slucaju je reno lagunaII ili fiat stilo naravno u benzinskoj varijanti sa vec ugradjenim lpg om.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Dobar HDI je bolji od loseg DCI a TDCI je losiji od dobrog TDDDCI....

Gleda se dobar auto sa nekom realnom kilometrazom, da mu je sve na svom mestu. Da nije udaran (odvaljen). E sad sto se tice odrzavanja:

Stabilizator balans stangle za sve te automobile kosta isto sto ce reci od 400 do 4000 dinara zavisi u kojoj varijanti se kupuje. Sto se tice spanera i ostalih drangulija jasno je i tu da proizvodjac i kvalitet diktiraju cenu INA spaneri nemogu imati istu cenu kao neki no name...

Sto bi reko jedan glumac iz serije: Jel znas ti nekog ko zna nekog da zna nekog ko je cu da je servis na Laguni ili HDI C5 1000 eura...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Vi pricate pausalno...sta je to dobar auto...jos u dobrom stanju...dajte konkretne podatke...ja pokusavam da pomognem...covek hoce auto za 4000e,verovatno ima i platu oko 300e...ponasate se kao da svi imamo platu 1000e pa je redovan servis od 300-500e zahebancija...i da,svi bi da vozimo savremene dizele...

Comment

• rza
              CBC Član
              • 20.01.2009
              • 60
              • bgd-nyc
              • alfa romeo 156 2.0ts

pazi niko nije rekao da je 300-500e malo ali ako uzmes u obzir da se obicno radi bar na 60 000km nije ni mnogo to vecina vozaca u srbiji predje za 4god.
              kako narod kaze ako ne platis na mostu platices na cupriji.

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Druze,podrzavam ja tebe 100%,ali ovde je rec o 4000e...za te pare ne mozes ni krstenog stila benzinca da kupis...ja sam za 5500e mogao lagunu 2003 da biram,pa sam uzeo fokusa...treba i za gume i za kocnice i za ko zna sta jos...a brat bratu hocu i da se vozim,treba to napojiti...nije mi fazon kad crkne dizna ili zamajac da mi auto stoji 3 meseca

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Iskreno, ne znam da li Megane 1 1.9 dCi ima plivajuci zamajac... Za Lagune 2 sam se nacuo da su i kurta i murta menjali zamajac, ovde jos nisam cuo, a recimo da znam dosta ljudi sa ovim autom
                  Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Pa zato se i bira da bude sto bolji konkretan primerak a ne tip automobila.
                    Jbg uzmes Xsaru kojoj su motor i menjac odlicni ali su lezajevi torzije propali i to opet kosta... Ili uzmes fokusa sa turbinom koja je propiskila ulje pa su to troskovi.

Konkretno ako je ikako moguce gledati auto koji nije iz uvoza. Ima vec takvih i oni su obicno malo skuplji ali su dobro odrzavani i po pravilu su manje presli...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• rza
                      CBC Član
                      • 20.01.2009
                      • 60
                      • bgd-nyc
                      • alfa romeo 156 2.0ts

ja se slazem naravno prvo stanje auta pa onda marka. kad smo kod auta za 4000e ja sam uzeo alfu 156 benzinac za pomenuti novac auto je detaljno pregledan naravno uzet od proverenog vlasnika i iz uvoza je. uradio sam veliki zervis za 350e u alfinom servisu na dobrom glasu i realno sada samo kljuc u bravu i vozim. misljenja sam da i auto koji je presao dosta km iz uvoza nemora da bude kanta jer u pomenutim zapadnim zemljama se uglavnom voze autoputevima sto je donekle bolje nego po nasim dzombama i gradskim uslovima kreni stani. plus preko se uglavnom bolje odrzavaju nego kod nas.

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Originally posted by rza
                        pazi niko nije rekao da je 300-500e malo ali ako uzmes u obzir da se obicno radi bar na 60 000km nije ni mnogo to vecina vozaca u srbiji predje za 4god.
                        kako narod kaze ako ne platis na mostu platices na cupriji.
                        Ko radi veliki servis na 60hkm? To su nasi pametni Srbi izmislili "za svaki slucaj".Veliki servis se radi na oko 100hkm pa i na 120hkm.Mi smo,takodje,pametniji id fabrike koja kaze da se ulje menja na 20hkm ali ga mi opet "za svaki slucaj" menjamo na 10hkm.Cuveni STIHL lepo kaze da se mesavina pravi 2% a nas pametni covek za svaki slucaj pravi 4% pa se masina gusi,masti svecicu i dimi ko lokomotiva ali bar nece da zariba .
                        Batalite troskove velikog servisa i plivajucih zamajca jer to danas ima svaki auto,cene su priblizne za sve a i te stvari se rade jednom u 4-5 god.Treba obratiti paznju na cene delova koje hoce iznenada da crknu,kao naprimer dizna za 2.0tdi PD koja kosta oko 800e.Na takve troskove treba obratiti paznju a ne na cenu ulja,filtera,stabilizatora i homo-zglobova.

Comment

• rza
                          CBC Član
                          • 20.01.2009
                          • 60
                          • bgd-nyc
                          • alfa romeo 156 2.0ts

naravno da se veliki servis radi na 100 000 ali sa originalnim delovima ali sa obzirom da vecina kod nas stavlja ne originale kojih naravno ima boljih sta vise odlicnih i ocajnih iz predostroznosti se radi na 60 000tak km a poznato je i da imamo i vrlo originalna ulja u prodavnicama ja vrlo rado volim da promenim na 10 000km. jer bolje spreciti nego leciti kad pukne zupcasti onda pocinje igranka. a i ti delovi kao dizne i delove koji crkavaju i tu su manje vise svi slicnih cena naravno zavisno od klase kojoj doticno vozilo pripada i sve to potpada pod faktor srece kako se kome zalomi i za nase prilike uvek postoji altrenativa poput polovnog dela sa otpada.

Comment

• Zloca
                            CBC Senator XXL
                            • 21.12.2005
                            • 510
                            • Novi Sad
                            • Astra bertone turbo

Ja sam kupio ford focus karavana 1.8 tddi sredinom septembra i presao sam oko 9000km, tako da nemam nekog velikog iskustva sto se tice odrzavanja. Ali mogu da kazem da mi trosi 5 litara euro dizela na otvorenom putu i da super radi. Uvek sam izbegavao karavane, a sada se pitam kako ranije nisam provalio koliko imaju prednosti. Primera radi, oborio sam zadnja sedista i dobio prostor u koji sam smestio kompletnu tus kabinu (onu iz metroa) cije je dno siroko 1.6m, onu sa masazerima, radiom, telefonom, svetlima i ostalim dzidzabidzama. Kad sam video paletu, mislio sam da nema sanse, ali eto...
                            Sto se tice stabilnosti, ubrzanja, snage i krajnje brzine veoma sam zadovoljan. S`obzirom da sam do sada nisam imao auto ispod 115ks (golf II gti 16v, bmw 318i, mazda mx3 v6, renault19 16v) i svi su bili spusteni, kadice i ti fazoni, mislio sam da mi ovakav karavan od 90ks nece odgovarati. Ali, mesec dana pre mene moj najbolji ortak kupuje focusa 1.8 tdci od 115ks, i kad sam ga probao dileme vise nije bilo. Kako to tek vuce! Oseca se da je jaci motor. Ali i moj cepa zestoko, i mogu slobodno da kazem da ga isto vozim i ulecem u krivine kao sto sam vozio renault 19.
                            Pre focusa razmisljao sam da kupim megane restyling 2001. god 1.8tdi ali jednostavno mi se enterijer nije svidjao. Evo slike moje inst. table i table megana, mozda je stvar ukusa, ali ipak...

MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• MinistarZaPivo
                              CBC Početnik
                              • 13.12.2010
                              • 4
                              • Serbia PFC

Danas sam gledao focusa 1.6 2001. god, bez plina, 3 vrata, uvoz iz Spanije, lik ga ceni 4400, za kesh 4000, mada mogucnost dogovora je uvek prisutna tako da mislim da bih mogao da ga spustim max do 3600. Lep, ocuvan, siva boja, felne one standardne focusove, sve na svom mestu. Nekako momacki izgleda

Malo sam skeptican u vezi Stila, lep je, stvarno je lep (kupe) ali sam fijatov kvalitet me brine...

Astra II.... ne znam... ipak mi se focus vise svidja.

Dalje ne bih ni gledao... Laguna je ipak previse za mene, megan mi se ne svidja (II), ksara je nekako smirenija, lizernije izgleda, i tu sam skeptik...

Vidim da ovde hvalite focus, a negde sam pronasao da je proglasen za najbolji polovnjak u poslednjoj deceniji

Kad bih mozda mogao da nadjem te dizel motore da su u dobrom stanju mislim da bi to bio pun pogodak.

Comment

• Proka Azanja262
                                CBC Član
                                • 10.12.2010
                                • 24
                                • Azanja

Mislim da se neces kajati ako uzmes Fokusa,stvarno se pokazao kao odlican auto.Moj izbor bi sigurno bio 1.6 benzinac,jeftinije je odrzavanje nego za dizela,a i benzinac je benzinac.Ako ipak hoces dizel bolje uzmi 1.8 tddi sa 90 ks nego 1.8 tdci sa 110 ks.Ovaj slabiji bolje podnosi lose gorivo i ima malo manje elektronike.Sto se Xsare tice ona je najpouzdaniji Citroen iz te generacije. Srecno sa kupovinom.

Comment

Working...
                                X