Dizelas do 4000 eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Dizelas do 4000 eura

Slazem se sa Nicolasom ali samo delimicno...naravno da treba gledati vozilo u sto boljem stanju...ali ne treba se rasplinjavati...treba napraviti uzi izbor vozila,provozati svaki od njih i videti koji ti najvise lezi...e onda taj primerak juriti u sto boljem stanju...takodje treba se raspitati za cene odrzavanja i eventualne probleme...sa focusom u odnosu na stila je automarski eliminisan problem plivajuceg zamajca(cca 500e)i registracija je par hiljada manja,sto za par godina nije zanemarljivo...takodje treba razmisljati i o tome kako ce vozilo kasnije drzati cenu,sto po mom misljenju iskljucuje kiu i sl. indijance...nase placeve treba zaobilaziti u sirokom luku,jedino ukoliko se prisustvuje skidanju vozila sa kamiona...preporucujem vozila iz Slovenije,jer radim sa Slovencom... on kaze da ukoliko je vozilo registrovano u Sloveniji,to je dokaz da je 100% tehnicki ispravno...svog audija koji je presao 100.000km nije mogao da registruje dok nije zamenio krajeve spona,a auto nije vukao nigde na volanu...takodje u Sloveniji svako selo ima asfaltni put,a kazne za prekoracenje brzine su basnoslovne...pored Slovenije najbolja vozila su u Svajcarskoj i na kraju Nemacka i Austrija...Vozila iz Holandije su obicno mnogo presla,Italija i Spanija-nikako...za Francusku ne znam...

Comment

• nicolas
      CBC Veteran
      • 17.11.2007
      • 175
      • Beograd

Naravno da se ne treba rasplinjavati. Citiram sebe:

Dakle, ja razmišljam ovako u vezi svoje potrage. Ne fokusiram se strogo na određeni model automobila. Naravno, imam neke želje, ali auto treba kupovati prema potrebama, a ne prema željama. Definisao sam tačno šta mi treba, za koje potrebe i do koliko para. I onda krećem da tražim, pri čemu nisam "zatvoren" ni za neke varijante o kojima nisam razmišljao.
      Dakle imam na umu neke želje, znam šta tražim, ali ako se ukaže prilika i za nešto drugo, neočekivano, a da je u dobrom stanju, što da ne?

Donekle se slažem sa tobom u vezi držanja cene. Poznato je da Nemci najbolje drže cenu. Ali, pošto kod polovnih vozila nema pravila, šta bi više voleo (hipotetički):

a) Voziš Kiu, u odličnom stanju, služi te dobro 5-6 godina, nikakvih ulaganja sem redovnog održavanja, na kraju, je odslužila svoje pa koliko dobiješ za nju, dobiješ
      b) Voziš nekog VW/Opel/Audi kome je prethodni vlasnik izvadio dušu, svakih mesec-dva moraš u servis jer mu nešto fali, brdo para daš na popravke, a on i dalje "štuca". Na kraju ga nezadovoljan prodaš, posle silne muke (više ti nije ni bitno za koje pare, samo da ga se rešiš).

Naravno, mogu uloge da budu i zamenjene, ali samo navodim primer.
      Polovno vozilo je uvek mačka u džaku.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Hipoteticki bih vise voleo kiu koja ce da me sluzi bez problema...ali ne bih se bunio ni za vw,audi,opel jer zavist u pogledu komsije nema cenu

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Legenda

A ko te ucio odakle dolaze najbolja auta?
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Ne znam ciji je avatar,ali mnogo mi se svidja: Zena moze da bude i sa sela,ali auto mora da bude iz Nemacke...ko me ucio...pa mozda i neki tamo Cherokanac,koji mi je savetovao i Belgiju kao dobro resenje

Comment

• bukvic
              CBC Član
              • 04.04.2010
              • 61
              • sjenica

Ljudi dobre volje pomagajte. Na istu sam muku šta kupiti za 4000 eura. Ja sam danas gledao jednu Seat ibizu iz 2000 godine dizel tdi sa 110 ps. Auto sija kao nov na placu je iz uvoza. Lik koji prodaje kaže da nema servisnu knjižicu a auto ima 120 000km i kaže da bi zbog toga bilo pametno promeniti zupčasti kaš i ulje u motoru. Auto bi sa tim majstorijama i registracijom na moje ime izašao na 3900 eura. Ja sve pročitah u ovoj temi i nenađoh ništa o ovom modelu nijedan savet šta bi trebalo proverit ustvari šta su tom autu vrline a šta mane?

Comment

• Azrael
                CBC Senator
                • 29.06.2006
                • 278
                • Kragujevac

Mozda je presao 120000 ali puta 2 minimum, tako da nesto cisto sumnjam da je dizel star 11 godina presao samo toliko. I jos nesto me buni sa tim SAeatom, a to je godiste, jer je moguce da je nesto muljano...

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Racunaj da je taj auto presao oko 300.000km...ili 10 god. pomnozi sa 30.000 godisnje...pd vw-ov motor,skupe dizne...povedi nekog mehanicara i dobro proveri u kakvom je stanju motor,menjac,trapovi i svi ostali sklopovi...ni registracija nije zanemarljiva...za te pare mozes da kupis dobrog benzinca sa vec ugradjenim tng-om...recimo skodu fabiju

Comment

• bukvic
                    CBC Član
                    • 04.04.2010
                    • 61
                    • sjenica

Ja sam je i vozio jedno 3km posle golfa 3 neznam šta da vam kažem ide kao mećava neostavlja za sobom nikakav dim kako god da je gnjavim ili nagazim, šalta se precizno bez problema (kao lada), nigde ništa nelupa neškripi netrese. Nije baš da nemam nimalo iskustava automehaničar sam u jednoj radionici gde se popravljaju samo zastava i lada. I tu radim nešto malo više od 10 god. Al priznajem o nemcima, špancima, francuzima nemam blage veze osim što se da zaključit logički.

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Sto kaze kolega Azrael i meni je tu nesto sumnjivo...to je auto velicine pola i nemoj da te zavarava to sto povlaci i dobro ide...mora ici kad ima 110ks...poznajes li ti tog vlasnika placa i odakle on uvozi vozila i da li ima svu potrebnu dokumentaciju...2000-ta je prelomna godina i nisam siguran da je to 100% euro 3 motor(sto opet ne mora da znaci)...da li negde u blizini ima neki ozbiljniji servis koji bi ti zakacio to vozilo na kompjuter i proverio sve sto se moze proveriti...mene licno iz tvoje price o vozilu odbija to sto kazes da je auto kao nov i ima navodno 120.000km...ili je havarisan pa ofarban ili ispoliran za prodaju...nemoj zuriti,novac je samo tvoj i imas pravo da biras...

Comment

• ASTRAOPC
                        CBC Član
                        • 16.06.2010
                        • 70
                        • Cacak

Najbolje ti je da uzmes nekog dobrog punta ili fabiu.

Kod mene bi tu prevagnula fabia zbog enteriera, a fiatov 1.3 mjt je odlican motor i bio je motor godine 2004 ili 2005 tako nesto.

Mada pogledaj i koju korsu i sto kazu bitno je da je u dobrom stanju auto, i da je odrzavan.

Comment

• bukvic
                          CBC Član
                          • 04.04.2010
                          • 61
                          • sjenica

Od ibize sam odustao i hfala na pomoći sto posto ste bili upravu. Nego gledajući opet šta još može da se kupi i da se poklopi na 4000e, naleteo sam na opel astru G 2.0 dci elegance iz 2003 sa 163 000 karavan i servisnom knjižicom zadnji servis na 150 450 km uvoz iz nemačke ona je 3500e ali ide na ime kupca moja registracija i bar dve zimske gume.
                          I još Fiat stilo 1.9 JTD 2003 karavan on na satu ima 260 000 km ima servisnu zadnji servis na 160 000 km. Vlasnik kaže da mu je dižena kilometraža zbog carine i da više nemože da je vrati nazad. I on je 3500e isto moja registracija i bar dve zimske gume, uvoz iz Italije.

Oba auta mi se sviđaju čak za nijansu više astra G. Obrni okreni auto iz te neke srednje klase jeftinije nemože da se nađe. Mene samo zanima koji bi ste vi pre kupili koji je bolji??? Inače auto planiram da vozim pet godina i napravim između 70 000 i 100 000
                          posle toga da ga prodam i kupim bolji ili menjam i doplatim.

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Generalno gledano i stilo i astra su dobra vozila...motor u stilu je jtd,znaci odlicna masina...to je klasicna prica preprodavaca da je podigao kilometrazu zbog carine...kako je podigao tako moze i da je vrati,ali za to mora da plati oko 30-40e...veruj da je taj stilo presao stvarno 260k km...ima plivajuci zamajac koji je oko 500e sa zamenom...
                            Astra,oznaka je dti...to je nemacki motor,starije generacije,znaci obican turbo dizel...ima manu pumpu visokog pritiska...sem te pumpe motor je extra...ne moras da radis veliki servis,ima lanac i lancanik koji se kontrolisu na 300k km a menjaju na 400k...elegance paket opreme je odlican...malo su tvrdja sedista nego kod stila i neudobniji je auto,ali zato kvalitetniji...
                            Da rezimiramo...stilo ima savremeniji i tisi motor,ali ujedno i skuplji za odrzavanje...u astri je kvalitetniji enterijer i po mom misljenju generalno tvrdji i kvalitetniji auto...
                            Razmislio bih i o astri g 1.8 benzincu sa plinom,sem ukoliko ti neces iskljucivo dizela

Comment

• vladaomega
                              CBC Senator XXL
                              • 11.10.2010
                              • 484
                              • beograd

legendo kakav si ti expert svaka cast, kad bi kupovao automobil tebe bih obavezno konsultovao

Comment

• nicolas
                                CBC Veteran
                                • 17.11.2007
                                • 175
                                • Beograd

Ne gledaj auto po modelu, nego stanju kakvom je. Vizuelno oba mogu da budu doterani, kao iz fabrike izašli. Bitno je kakvo je stanje pod haobom, na trapu, sa elektronikom. Najpametnije je da pođe neko sa tobom ko se razume. Ako imaš dobrog mehaničara, plati mi i dnevnicu ako treba (kajanje za loš izbor mnogo više košta). Neka pogleda neko stručan oba primerka i uzmi onaj koji je u boljem stanju.
                                Pusti te priče dizao kilometražu zbog carine, pa sad vraća, a nije mogao da vrati... šio mi ga Đura. Dizao kilometražu ili ne, za jednog dizelaša sa zapda, taj stilo je od prilike i prešao oko 250-260.000 km, tako da, samo polako i oprezno... Srećno.

Comment

Working...
                                X