Dizelas do 4000 eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SHNAPSI
    CBC Član
    • 01.12.2010
    • 65
    • NIS
    • CITROEN XSARA 2.0 HD

Re: Dizelas do 4000 eura

Kaze poslovica svako svoga konja hvali pa ajd i ja nesto da kazem o svojim iskustvima.Za te pare solidan dizel ne mozes naci sigurno da vredi .Ima da ti uvale krs pa ce te boleti glava a zena ce umesto ljubavi nocu da ti da kutlacu u glavu i da panjka kako bi za 300 evra mogla da nahrani porodicu ceo mesec ati bacas lovu na neke spanere rolne kaiseve itd...Pa jos kada ti uporedi kako za krsenu ZASTAVU koju si po pravilu preuzeo od tatka nije 10 godina nista menjano pa i kada je crklo kod MALE KRSNE deo si nasao kod nekog dede na trafici zamenio ti neki pacer sa cetiri trula FICKA pred garazom deo i sve te kostalo 300 dinara i kao tada je sve bilo idealno.Ma hajde ljudi ubi nas nemastina pa nam odrzavanje auta mnogo recimo 400 evra u proseku za velii servis koji se odradi na 100kkm ili ti na svaku 3 cu godinu.Po meni uzmi malolitrazno nesto 1.3 minimum ionako su motori napravljeni za potrosnje oko 5 ili 6 litara zavisi kako vozis .A evrodizel umesto pojeftinjenja poskupljuje pa kada prebijes odnos benzin dizel uhvati se isto po novcanik.A posebna prica moji ortaci sa onim plinovima po kolima kao voze se dzabe nisam normalan sto uzeh moderan dizel skupo odrzavane komplikovani motori itd pa kada ih skoro osusise sa cenom od 76 dinara sada im pena ide na usta..Ja licno josh za koju godinu prelazim na benzin i malo litrazno vozilo sto zbog registracije troskova eksploatacije sto zbog licnih potreba.Trenutno ceram XSARU HDI 90 konja nema filtere cestica plivajuce zamajce i slicne paprene stvari kompletan servis sa delovima iz prodavnica oko 350 e pre dve godine odradjen .Sto se tice nekih kvarova jednostavno NIJE IH BILO osim ako ne racunam ciscenje protokomera odmah po kupovini auta ali to im je izgledami slaba tacka .Povedi majstora obavezno makar da vizuelno pogleda auto a sta se krije unutra to je druga prica koja se otkriva dijagnostikama u OVLASCENOM SERVISU !!!!
    NAJVAZNIJA JE POTVRDA KILOMETRAZE SAMO I SAMO U OVLASCENOM SERVISU a bogami isvega ostalog..PRISTEDI jos neki evro da dodas i ne SRLJAJ ukupovinu mozes se kajati KILOMETAR SAT NE GLEDAJ TO MOZE SADA ODREDITI BALAVAC SA BUBULJICAMA I JEDNIM LAP TOPOM U RUKAMA SAMO PAPIR I PECAT......POZZ
    NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• bukvic
      CBC Član
      • 04.04.2010
      • 61
      • sjenica

Legendo prava si živa legenda. Mene samo interesuje to stilo slaba tačka zamajac rešenje 550e, znači teško da ću napravit
      10 000 km a da neotkaže. Astra bolest pmpa visokog pritiska, kolko košta jer me neće sigurno promašit. Načuo sam da se čak i elektronika pumpe da popravit kolko je tačno????

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Ako je na stilu zamajac menjan na 200.000km napravices jos 150.000...ako nije jbg,tu je pred zamenom(izdrzava oko 200-250.000km)...proveri u krstenom servisu stanje,pa ces otprilike znati na cemu si...elektronika pumpe crkava na astri 1.7 dti(isuzu-japan) i ona se resava za 150e...pumpa na 2.0 dti,imas vise resenja,polovna oko 280-300e,reparacija u N.Milosevu,bila je oko 600e...

Comment

• ASTRAOPC
          CBC Član
          • 16.06.2010
          • 70
          • Cacak

Vecina auta iz uvoza u Srbiji su bila cukana ili sluzbena ili im je kilometraza vracena pa izgleda da se isplati uzeti kola kod nasih lopova a ne sam uvesti auto iz Nemacke Svajcarske i itd. Zato imas toliko mladih automobila za sitne pare.

Comment

• bukvic
            CBC Član
            • 04.04.2010
            • 61
            • sjenica

Šta da se radi u inostranstvu nemam nikoga jezik strani neznam nijedan. Ovo ti je tužna činjenica i većine građana ove naše lepe zemlje. Ako je krštena servisna knjiga onda je i auto sto posto al ako izgleda lepo i još kad je mlado uvek mu se može naći mušterija. Ako nebudem imao 600eura za drugu pumpu imaću 100 za registrovanog juga pa kad bude bilo love popravljaćemo. Iskren da budem najviše bih volio da je auto udaren pa urađen. A što da ne kad sija kao da je nov, a moglo bi da znači da je mehanika i elektronika ok. Moj brat od strica ima takvu astru iz 2001 1.7 dti promenio čovek lepo farove krila haubu masku branik sve lepo prefarbo i vozi se više od 2 god bez ikakvih problema. Znam ja da je najbolje novo auto pa ga krstim ja kako ja hoću al šta da se radi kolko para tolko muzike.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

znaci, ne moze diskusija da prodje a da neko ne poturi odmah svog drugara od drugara koji odvozi, dovozi, krpi, popravlja...
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• bukvic
                CBC Član
                • 04.04.2010
                • 61
                • sjenica

Izvinjavam se ako sam nekog uvredio neću više ništa pisat. Najverovatnije da ću kupit astru pa ću je predstavit i prenet iskostva ako sam se ja zeznu da se više niko nezezne.

Ps: Hvala na razumevanju

Comment

• nicolas
                  CBC Veteran
                  • 17.11.2007
                  • 175
                  • Beograd

Ako se i zezeneš, to nije do Astre, nego do konkretnog primerka na koji si naleteo.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

Hyundai Elantra 2.0Crdi je po meni odlican dizel za malo para

Comment

• djokica
                      CBC Početnik
                      • 26.01.2011
                      • 1
                      • Beograd
                      • Renault SCENIC 1.9dci

Originally posted by nicolas
                      Ako se i zezeneš, to nije do Astre, nego do konkretnog primerka na koji si naleteo.
                      Pozdrav svima , apsolutno tacno . Kupih 2004 (davne) pomenuti Astru G karavan, sa ozloglasenim Nemackim motorom 1.7 , sa 122000 km predjenih. Zamenio sam do sada na njoj prednji nosac motora 2 x , protokomer 1x i ... NISTA vise . Sada su dosli ili dosao na red nosac bocni (a mozda i donji , kod menjaca) , ciscenje dizni , prednji diskovi eventualno i to je to. Naravno u medjuvremenu mi je pukla sajla podizaca stakla suvozackog , zupcanik na desnom podizacu i dioda od sata (sa desne strane) je kaput ? Ali plastikanere vratis cca 3 EUR i uz redovne servise na 7-10 000 km to je sve ... Evo tu smo na 225000 (po satu) ,eh da i amortizere sam menjao prosle godine , pozadi stavio neke vazdusne (sifra tovari , naduvaj i vozi )
                      Tako da ... samo ako je u dobrom stanju GO FOR IT ! topla preporuka

Comment

Working...
                      X