pa rekoh ja jos na pocetku, ako je potrosnja na prvom mestu u recenici, nema tu srece.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Nekad je bio luksuzan, sad je prosecan. Bezbedan...hm, bas i nije toliko, nije se proslavio. Brz, kako kome i u poredjenju s cim. A tek sto ne koci, to je strasno...Potrosnju necu pominjati, nisam merodavan, ali na ispod 25l po gradu i 18-20 na otvorenom ne racunaj, a za toliku potrosnju ne ide nesto spektakularno.
Obidji bre to.
The difference between men and boys is the price of their toys
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Sta onda lupetaju ovi sa fabrickim specifikacijama: Fuel consumption 17.5/8.7/11.9 l/100km urban/extra-urban/combined
Do sada sam vozio 11 automobila i kada uporedim fabricku specifikaciju sa realnom potrosnjom, to je uglavnom bilo to. Voleo bih da znam u cemu se to toliko razlikuje ovaj Audi pa da trosi 50-60% vise od specifikacije. Pogledao sam i sada na stranim forumima gde ljudi voze taj auto i potrosnja je u granicama ovoga gore navedenog, a jedan se zali da mu nesto nije u redu sa autom posto mu trosi "cak" 20l po gradu
Nas benzin defitnitvno nije kvalitativno za poredjenje sa onim sto sipaju u razvijenom svetu. Ne verujem da ima drugih razlika, relacije i guzve su nam slicni.
Za moj auto su deklarisane vrednosti koje nisam postigao ma ne znam koliko da se trudim i postujem "odrednice za stedljivu voznju".
Najblize sto sam prisao je 1 litar razlike, a najdalje.... i
Stoji ponešto od tvojih navoda, ali da bi automobil bio u granicama fabričke deklaracije ne samo po pitanju potrošnje morao bi biti potpuno ispravan.
Ne bih poredio navode stranih foruma sa situacijom kod nas jer se njihova vozila koriste u drugačijim uslovima-okolnostima, naročito po pitanju održavanja, kvaliteta goriva, servisne etike i niz drugih više ili manje bitnih činilaca.
Ovde se radi o automobilu visoke klase koji je verovatno duže vreme vožen i održavan kod nas što mu najverovatnije nije olakšavajuća okolnost.
Samo registracija i set guma za ovaj model možda prevazilaze vrednost od onoga što čovek trenutno vozi!
Svaki pa i ovaj automobil vredi i daje ono što se od njega očekuje ako je funkcionalno potpuno ispravan u protivnom lično smatram da se gubi smisao posedovanja istog.
Za ovakav model to sigurno nije mali trošak, a da ne govorimo o eventualnoj havariji ili udesu.
Lično sam uvek vozio automobile relativno velike zapremine, trenutno 3 l, bilo ih je mnogo ali osim 635CSi od 3.5 l, nažalost gotovo ni jedan nije bio blizu fabričke deklaracije o potrošnji. (kamo sreće da je to najbitnija stavka u korišćenju ovakve vrste vozila)!
@Srbin001,
Da li vlasnik Audija ima servis za plin preko puta restorana 'Čačanin' na Miljakovcu (svetlo siva metalik boja)?
Heh, fabricka potrosnja...meni je deklarisana 18.3 po gradu, stvarno trosi oko 25, van grada navodno 10.1 a nemoguce spustiti ispod 13, tih 10l trosi na tempomatu na 90 na sat.
Dodas na to i gas....
The difference between men and boys is the price of their toys
chrysler 300 c 3.5 250 konja trosi kao tenk.na 170 na auto putu vidis golim okom kako kazaljka za gorivo pada.ali to vozi ko ima.sta ocekivati od vozila te kubikaze nego da trose.ako ijednog momenta pomislis na potrosnju i na cenu voznje takvog auta onda ga nemoj ni kupovati.
Dajte ljudi, na Foresteru mi trenutna nabija na 50l/100km a to je samo 2.0D
Sto se tice A8 4.2 - prijatelj kupio novog 2001. i trosio mu 14-17 mijesane. A nije ga zalio. Mada ovdje gdje zivim nema saobracajnih guzvi i sl.
Fabricka potrosnja - za mog Merca je deklarisana 14,6 i stvarno toliko trosi (izmjereno na nekoliko punih rezervoara). Ali to je auto iz vremena kada nisu pretjerano lagali
Comment