Audi A8 4.2 Quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Re: Audi A8 4.2 Quattro

Klasicnih vlasnika URquattro-a ni nema posto je to izuzetno redak auto za koji obicne paljevine nemaju para. Inace, samo branik za njega kosta 4000e, hauba 1000e, krilo 500e... To je raritet koji sluzi za laganu voznju i uzivanje, malo ga nagazis kad treba nekoga da obidjes i cao. Ako hoces da divljas kupis kao i ja Kadett GSI sa C20LET motorom i 95% auta u gradu ti gleda u auspuh, a delovi dzaba, plus potrosnja smesna

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Izvinite ali ne kapiram koji je to auto URQatro?Znam sta je S2 ali ovo ne znam.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Pa hvala na lepom odgovoru

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

@shone
            Ok razumem i postujem za UR-a sto se tice gsi ja bi u njemu divljao samo sa rollbarom kacigom i debelo ojacanom skoljkom, totalno promasen auto - prejak motor preslaba limarija ...ali to je za drugu temu

@gorans
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Jocker
              CBC Član
              • 14.02.2011
              • 30
              • Bg

@Miki
              Pusti ti zdrav razum, taj auto kupuje ko ima para, a ko nema neka uzme desanku sakic i na posao.

@shone190
              To je raritet koji sluzi za laganu voznju i uzivanje, malo ga nagazis kad treba nekoga da obidjes i cao.

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... v8_quatro/

Ovaj trosi 10 - 20 litara plina, a + 60 konja jaci

Comment

• srbin001
                  CBC Član
                  • 25.09.2010
                  • 86
                  • Srbija

Originally posted by Alien108
                  Originally posted by Chubbs
                  cime?
                  Razumom.

@Shone190...

Stoji ponešto od tvojih navoda, ali da bi automobil bio u granicama fabričke deklaracije ne samo po pitanju potrošnje morao bi biti potpuno ispravan.
                  Ne bih poredio navode stranih foruma sa situacijom kod nas jer se njihova vozila koriste u drugačijim uslovima-okolnostima, naročito po pitanju održavanja, kvaliteta goriva, servisne etike i niz drugih više ili manje bitnih činilaca.

Ovde se radi o automobilu visoke klase koji je verovatno duže vreme vožen i održavan kod nas što mu najverovatnije nije olakšavajuća okolnost.
                  Samo registracija i set guma za ovaj model možda prevazilaze vrednost od onoga što čovek trenutno vozi!
                  Svaki pa i ovaj automobil vredi i daje ono što se od njega očekuje ako je funkcionalno potpuno ispravan u protivnom lično smatram da se gubi smisao posedovanja istog.
                  Za ovakav model to sigurno nije mali trošak, a da ne govorimo o eventualnoj havariji ili udesu.

Lično sam uvek vozio automobile relativno velike zapremine, trenutno 3 l, bilo ih je mnogo ali osim 635CSi od 3.5 l, nažalost gotovo ni jedan nije bio blizu fabričke deklaracije o potrošnji. (kamo sreće da je to najbitnija stavka u korišćenju ovakve vrste vozila)!

@Srbin001,
                  Da li vlasnik Audija ima servis za plin preko puta restorana 'Čačanin' na Miljakovcu (svetlo siva metalik boja)?

Nije taj model u pitanju. A je l bi trebalo da obratim paznju na njega kojim slucajem?

Covek koji je vozio vlasnika chipsy-a mi garantuje da potrosnja varira do 15 lit normalne voznje. I prilicno je iskljuciv u tome. Oslonio sam se na njegovu pricu jer se poznajemo dugo, nije baron i jer nije voleo audi pre nego sto je seo u njega prvi put i zato sto je sa tim modelom presao 650000 bez ikakvih intervencija osim redovnog odrzavanja i remonta menjaca na 450000 km.
                  Pitao sam ga za misljenje a njegovi komentari su bili otprilike da za dobar komad ne treba zaliti lovu, potrosnja se krece u granicama navedenog, delovi su skuplji ali nisu ni preskupi u odnosu na klasice.

E sada, hvala svima na komentarima ali mnogo bi mi znacilo da se izuzmu ljudi koji nisu nikada imali iskustva sa tim modelom vec prepricavaju price. Stvara mi se lazna slika u glavi, a to mi nije cilj.

Bez ljutnje.

Tebe naravno iskljucujem iz gore pomenutog jer par puta smo komunicirali i stekao sam utisak da poznajes dosta dobro celu auto industriju i dajes adekvatne komentare.

edit -Miki- : budi malo koncizniji prilikom citata ovde se ne zna kome sta govoris ...

Comment

• srbin001
                    CBC Član
                    • 25.09.2010
                    • 86
                    • Srbija

@Alien,
                    gledao sam i jedan sivi A8 koji izgleda fenomenalno dobro. Ali motor je 2.8 a ne 4.2.
                    U slucaju da je isti u pitanju, je l treba da obratim paznju na nesto da ga izbegnem ili sl..?
                    O cemu se radi?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by srbin001
                      E sada, hvala svima na komentarima ali mnogo bi mi znacilo da se izuzmu ljudi koji nisu nikada imali iskustva sa tim modelom vec prepricavaju price. Stvara mi se lazna slika u glavi, a to mi nije cilj.

Bez ljutnje.
                      Očekuješ ovde na forumu desetak vlasnika tog vozila koji će ti reći vozačko ili bilo koje drugo iskustvo od godinu dve sa tim autom? Takvi imaju para i ne dolaze ovde na forum sem u zezanje možda ali ni to ne verujem. zato ima tristapedesetosamipo majstora koji su bar neki dodir imali sa tim autom i niko pametan ti neće reći da ga kupiš.
                      U glavi ti se svakako stvara lažna slika čim se interesuješ za taj auto a pitaš koliko košta. Ko kupuje nov takav auto ne zanima ga ta trivijalna sitnica a ko kupuje polovan treba da se zapita zašto mu je ta cena u odnosu na novi. Proveri cene amortizera, pumpe za gorivo, veliki ili mali servs, presaberi se pa odluči sam.

Bez ljutnje
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• srbin001
                        CBC Član
                        • 25.09.2010
                        • 86
                        • Srbija

edit -Miki- : Ne citiraj post iznad svog ,podrazumeva se da odgovaras na njega

Ne iskljucujem tih 358.5 majstora. Nisam nikoga imenovao, samo sam hteo da ljudi koji su imali ikakva iskustva sa tim modelom daju svoje misljenje. Nisam rekao da mi predstavlja problem potrosnja, cene delova niti bilo sta od pomenutog, vec me zanimaju prvenstveno iskustva, zatim misljenja. Da li se isplati ili ne. Prica oko delova i potrosnje je rezultirala prepricavanjem i prepucavanjem pojedinih.

Blj

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Sta tacno znaci: da li se isplati?
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Da li se isplati ili ne znaju samo Vile i Ti. Kako ćeš to znati? pa lepo kao što sam ti rekao, raspitaš se u prodavnici ili servisu koliko košta neki deo koji je za očekivati da crkne na polovnom autu, sabereš sve to pa se oduzmeš pa dodaš na to potrošnju (zato je bitno koliko troši) i troškove registracije, zaviriš u svoje mogućnosti i udariš enter. Kalkulator izbaci rezultat jednačine.
                            Ne znam da li je baš tačno taj model ali ako ima automatsko podešavanje amortizera, čovek je kupio vrlo povoljno (6500E pre par godina) i vrlo očuvan A8, posle par dana je crkla benzinska pumpa, oko 800 evra, posle nekoliko dana je crkao amortizer. na žalost menja se bar par a treba sva 4, preko 1000 evra komad. Da li su i danas cene takve ne znam ali se lako proveri.

A te priče troši mi 12. 8, 4.5, 30 litara... Moja teška noga i nećija laka noga se drastično razlikuju, uslovi vožnje, BG i Su recimo nema veze sa životom za isti auto itd... Svaki dan slušam te lovačke priče, koža mi je već odavno zelena iako nemam lovačku uniformu...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Jocker
                              CBC Član
                              • 14.02.2011
                              • 30
                              • Bg

Kao sto dora rece ili ga kupe pa takvih nema na forumu ili dodju da se zezaju kao ovaj viewtopic.php?f=15&t=53142.
                              Ja sam ti preneo svoja iskustva. A licno mislim da i dalje vozis tu mecku w124, dobar je to auto.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

ja lepo napisah rupa bez dna... ja je merio licno. doduse ne na to modelu ali na njegovom predhodniku (isti K tj top model premijum klase) i siguran sam da ne zelis to sebi da radis na ovu sirotinju.
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X