Audi A8 4.2 Quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Audi A8 4.2 Quattro

po ovoj racunici ispada da manje trosi od mog auta
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by shone190
      City - 17 MPG = 16.6 litre/100km
      16.6l x 1.1 (faktor starosti) x 1.15 (faktor nekvalitetnog goriva) x 1.2 (laž fabrike za specifikaciju potrošnje) = 25.2l benza, a i plina tolika da troši nije malo!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• shone190
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2004
        • 1877
        • Beograd
        • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by Eon
        16.6l x 1.1 (faktor starosti) x 1.15 (faktor nekvalitetnog goriva) x 1.2 (laž fabrike za specifikaciju potrošnje) = 25.2l benza, a i plina tolika da troši nije malo!
        Po toj racunici nema dizela da trosi ispod 15l

Comment

• Cougar
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2009
          • 352
          • NBG // Vrbas
          • Cougar XR 2.5 V6 24v

U bivšoj firmi smo imali ovaj model... prva napomena da je uvek rađen redovan i preventivni servis + za svaku sitnicu vozač koji ga je dužio je išao u ovlašćeni servis...

potrošnja se kretala od 26 do 35 litara u zavisnosti kako i gde se vozi...

Standardna situacija... početna tačka Vrbas, rezervoar napunjen do vrha, kapacitet 90L... 250km autoputa Vrbas - Beograd - Vrbas, + od ulaska u Beograd (računam od Altine) do Takovske i nazad koliko ima km gradske vožnje... na autoputu u oba pravca brzina od 210 do 230km/h... po dolasku u Vrbas pravac na pumpu pošto se rezerva upali malo pre silaska sa autoputa…

Ovo potrošnju je naravno moguće svesti na nešto manju cifru, ali ako pogledamo realno niko ne kupuje 4.2 benzinca da ga vozi 90km/h i gađa idealnu potrošnju
          Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ma otkud bre, to je jedan od štedljivijih auta....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• shone190
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2004
              • 1877
              • Beograd
              • Dodge Charger 8.1l

U firmama svaki auto trosi duplo vise nego sto treba

Comment

• Cougar
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2009
                • 352
                • NBG // Vrbas
                • Cougar XR 2.5 V6 24v

Mali off - samo poređenja radi...

Isto tako smo imali Touareg 4.2 benzinca kojeg kad poteraš preko 200/220 km/h troši 35-6L....

@shone190 - u ovoj teško... pošto smo imali svoju pumpu u vlasništvu i znao se svaki litar...

Comment

• shone190
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2004
                  • 1877
                  • Beograd
                  • Dodge Charger 8.1l

Nisam mislio na kradju vec na reli voznju, pogotovo kad vozis takav auto

I moj GSI bi trosio 25l kad bi bio sluzbeni

Comment

• Cougar
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2009
                    • 352
                    • NBG // Vrbas
                    • Cougar XR 2.5 V6 24v

Pa obzirom da mu je maksimalna brzina 250... 230 mu dođe to o čemu pričaš

ali po meni lično... ne ide u isti koš kupovina 12-13 godina starog 4.2 benzinca i briga oko potrošnje...

Comment

• shone190
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2004
                      • 1877
                      • Beograd
                      • Dodge Charger 8.1l

Nekoliko godina sam vozi URquattro sa 2.2 turbo motorom, isti koji je isao u Audi S2. Evo fabricke specifikacije: Fuel consumption 7.6/9.3/14.3 l/100km 90km/h / 120km/h / urban

Ako se uhvatimo te racunice star auto, lose gorivo, laganje proizvodjaca, dolazimo na to da bi trebao da trosi oko 22-23l po gradu. Meni je trosio nesto preko 13l po gradu, normalne voznje jer ga nisam cepao uopste, nisam u tom fazonu. Kakvo objasnjenje ide u prilog ovome, posto nisam lud i znam koliko sam sipao i prelazio sa njim?

Comment

• shone190
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2004
                        • 1877
                        • Beograd
                        • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by Eon
                        Fiat Punto 1.9 JTD, Fuel consumption 6.6/4.0/4.9 l/100km urban/extra-urban/combined

Kad preracunamo po ovoj formuli, dodjemo do stedljivih 10l dizela po gradu, a meni je GSI 2.0 16V sa sekvent plinom trosio 10,5l plina, mereno godinu i po dana i zapisivano svako sipanje

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Različiti ljudi, različita iskustva.
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Jocker
                            CBC Član
                            • 14.02.2011
                            • 30
                            • Bg

Koliko je vas vozilo taj auto o kom komentarisete ili se samo drzite prica imao ga moj drugar, ja ga provozao, pogledaj specifikaciju na papiru....
                            Licno sam ga imao skoro 18 meseci u svom vlasnistvu.

gorans
                            Nije tacno to sto si napisao, prve serije su najgore, imaju lose amortizere, lose kocnice, automatski menjac sa 4 brzine...od 1999 dolazi do znatnog poboljsanja modela.

Ne mozete porediti trenutnu potrosnju (meni je isla i 85l) od potrosnje na 100Km, sama rec vam govori trenutna, jer da je tako non stop trosio bi kao spejs satl. Moj je bio 2000.g. prosecna potrosnja u gradu se kretala izmedju 15 i 20 litara na 100Km u zavisnosti od kvaliteta goriva, proguta i 25 ali tada stvarno mora da se gazi. Otvorene voznje na autoputu do zagreba, znaci ravan put islo je od 12 do 15 litara pri brzini od 170-190 Km/h, a do herceg novog preko bosne uz konstantno gazenje isla je izmedju 14 do 18l.
                            Na cajgeru kada sam ga ja uzeo imao je 350000Km. Presao sam oko 50000Km i za to vreme sam samo ulje menjao i filtere.

Comment

• shone190
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2004
                              • 1877
                              • Beograd
                              • Dodge Charger 8.1l

Upravo tako, normalnom voznjom si tu oko fabricke specifikacije svakog automobila, divljanjem si daleko od nje

Comment

• -Miki-
                                Moderator
                                • 09.11.2005
                                • 708
                                • Valjevo
                                • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by Jocker
                                Koliko je vas vozilo taj auto o kom komentarisete ili se samo drzite prica imao ga moj drugar, ja ga provozao, pogledaj specifikaciju na papiru....
                                Licno sam ga imao skoro 18 meseci u svom vlasnistvu.
                                Ja sam komentarisao samo zdravim razumom. Registracija ubija ,odrzavanje koje ni u kom slucaju ne moze biti jeftino za tu klasu kola a potrosnja ... sta ocekivati od v8 ,4,2l motora sa nasim benzinom pogonom 4x4 i kolima teskim preko 1700kg da je "normalan" potrosac ...apsurdno .Na sve to uz njega dobijas i vencanicu jer to se jako tesko prodaje.
                                Kome sve ovo ne smeta on treba da ga kupi jer auto jeste ladja bez dvoumljenja ali ja bih obisao u sirem luku.

Nekoliko godina sam vozi URquattro sa 2.2 turbo motorom, isti koji je isao u Audi S2. Evo fabricke specifikacije: Fuel consumption 7.6/9.3/14.3 l/100km 90km/h / 120km/h / urban

Ako se uhvatimo te racunice star auto, lose gorivo, laganje proizvodjaca, dolazimo na to da bi trebao da trosi oko 22-23l po gradu. Meni je trosio nesto preko 13l po gradu, normalne voznje jer ga nisam cepao uopste, nisam u tom fazonu.
                                Bez uvrede Sone ali ne razumem ni zasto si onda kupovao taj auto ako ne da ga gazis Imao sam v40tdi vozio sam u skladu sa perfomansama izdrazao godinu dana i prodao jbg nije za mene, kupio Hondu i nju vozim u skladu sa perfomansama ne divljam ali je ne mazim a potrosnja ide od 10-15l nikad manje .
                                Btw "klasicni" vlasnici URquatrro-a bi sigurno trosili bez problema 22-23 ++ litara

Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
                                X