Polovan vs nov auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coffeeguy
    CBC Član
    • 20.05.2008
    • 27
    • Novi Beograd

Re: Polovan vs nov auto

Originally posted by audia7
    Pa OK, u ovlastenim servisima cena zaista i jeste nesto visa nego na trzistu, ali ja sam pre svega mislio na kupovinu takvih automobila u EU.. Kao sto recimo imas premijum BMW i slicno... A te cene koje si ti Coffeyguy naveo su samo u majci Srbiji i nigde vise na kugli zemaljskoj nazalost-tako nam je kako nam je..

Ja ni za jedna kola nikada nisam platio redovan servis vise od 50-ak evra.... ne vidim sta tu ima da se placa 250 ili vise evra!? Kupis ulje, filtere, i zamena, ne moze preci 50-60 evra da je svemirski brod!
    Aaa onda smo se razumeli, gledao sam neka vozila koja imaju VW-ov "Das Welt Auto" garanciju i koliko sam shvatio oni ga tamo pretrkeljisu pa bar imas malo vise poverenja u to sta si kupio.

Sto se tice odrzavanja, 50 evra je malo ako ga radis kako treba sa originalnim delovima. Meni je servis ulja i filtera na Mondeu kostao 95 evra. Ulje Fordova sintetika 5-30 (650 din litar x5=3250), filter ulja original 1200, filter vazduha originalni 1500, filter klime, takodje Ford 2500 (sa aktivnim ugljem protiv prodiranja mirisa u kabinu), filter goriva jedino nije bio Frodov i on je oko 1200 din to mu dodje oko 9600 dinara..

Da se vratim na temu:
    definitivno se sa mojom kilometrazom ne isplati traciti pare na nov auto, pod uslovom da odrzavanje polovnog ne trazi kao kod mene levi bubreg...

U fifth gear-u pre neki dan ljudi uporedili nesto slicno. Nov Aveo za 7000 funti ili polovna vozila u tom rangu. Kod njih, po njihovoj prici za 5000 mozes da kupis A6 karavan 2.5 TDI ili Sklasu sa nekih 210000km?! Tu vec nema poredjenja...

Comment

• ASTRAOPC
      CBC Član
      • 16.06.2010
      • 70
      • Cacak

@coffeeguy

Meni ove stavke kao sto su (navigacija sa DVD rom-om, touch screen, pa grejanje pozadine, soferke) i nisu bitne, premi je bitan broj airbegova i slicne stvari koje cine auto.

Zato ja i cale nismo uzeli novog punta vec polovnu astru.

Samo si ipak trebao otici pa videti sam sta bi hteo da uzmes. Ja mogu da ti preporucim neke placeve u Nemackoj (koji su pre autokuce) kod kojih je sigurnija kupovina po pitanju kvarova.

Oni su malo i skuplji ali i nece da dopuste da imaju pokvaren automobil na placu vec ga prvo provere. Cena im obicno nije fiksna kao kod "jeftinih" placeva, vec ako ne prodaju za 2 nedelje auto oni polako spustaju cenu.

Comment

• Bojan1212
        CBC Senator XXL
        • 15.07.2008
        • 468
        • Zemun
        • Honda Accord

Originally posted by gti16v
        Zanemarivanje troška amortizacije je velika greška, bez obzira ko kupuje auto i koliko prelazi jer je ta stavka u ukupnim troškovima kod novih auta često veća i od troškova za gorivo i održavanje zajedno. Da nema tako strmoglavog gubitka vrednosti novog auta, nebi ni bilo dileme polovan ili nov auto. 3-4 godine star auto sa ~60000km za 50-60% novonabavne vrednosti je prema mom misljenju neki best buy, naravno, mnogo faktora utiče na to, tako da se za neke veće kilometraže ili u slučaju nekih revolucionarnih otkrića (koji nema baš mnogo) sigurno više isplati kupiti nov auto.
        Bas tako potpuno se slazem, jedino sto je fora kod novih auta do npr 10k, ako se procentualno izrazi pad vrednosti prevedeno u cifre i ne izgleda preterano mnogo, ako se uzme u obzir moguci skupi kvarovi nekih polovnjaka. Tako da ima tu dosta faktora...

Comment

• Desmo
          CBC Senator
          • 27.06.2010
          • 280
          • Vrsac
          • VW Mk2 1.8

Ima slučajeva da te placeve po Nemačkoj ne drže Nemci neg ... tako da bi trebalo obratiti pažnju.
          Ima većih prevaranata neg kod nas u Srbiji.
          Aspirazione naturale!

Comment

• Graha
            CBC Veteran
            • 21.01.2011
            • 141
            • Beograd
            • mazda 121

Ako trazis nesto pouzdano gledaj nekog japanca (bilo novog ili polovnog)
            Po meni da imam para najisplativije je uzeti recimo: mazdu 3 1.6i ili 1.6CD oko 2005.-og god. i nema da te boli glava ukoliko si uzeo auto sa nekih 100 000 - 150 000.
            Za ostale japanske marke nisam siguran kakvih boljki imaju, ali za ovu mazdu sam zakljucio (saznajuci od njenih vlasnika) da je veoma pouzdan i zahvalan automobil.

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Originally posted by coffeeguy
              I da li je moguce naci auto sa kojim necu biti u servisu tako cesto?
              Subaru.
              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• ASTRAOPC
                CBC Član
                • 16.06.2010
                • 70
                • Cacak

Originally posted by Desmo
                Ima slučajeva da te placeve po Nemačkoj ne drže Nemci neg ... tako da bi trebalo obratiti pažnju.
                Ima većih prevaranata neg kod nas u Srbiji.
                Upravo sam naveo u predhodnom postu da ima dobrih placeva (autokuca tj autohandlera), a da ako plac izgleda sugavo i vecina automobila stoji na placu vise od 2-3 meseca (nebitno sto stoji) je sumnjiv plac veoma, a pritom ne spustaju cenu nimalo niti se nimalo potrude oko kola.

Obicno takvim sugavim placevima koje obicno vode neNemci kola stoje zarasla u travu kao i na nekim nasim.

Comment

Working...
                X