Pomoc pri kupovini GOLFA II

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Re: Pomoc pri kupovini GOLFA II

Ja taj 1.7d imao u kadettu, pre tacno 7 godina prodat sa 450 000km. Taj motor je po meni bio jedina svetla tacka tog auta, nikad nije stao ili imao vecu havariju. Smesan je bio za odrzavanje i trosio je jako malo...

Comment

• GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.04.2007
      • 1018
      • Zemun

Al naci takvog...

Svi su krpljeni, odrzavani do bola i ko zna kolko puta obrnuli
      Dr. Fritz Indra

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Ja sam prosle godine prodao Peugeot 309 1,4 91 godiste sa 125.000km na satu.
        Motor nije trosio ni gram ulja, glava motora komplet sveze remontovana, limarija perfektna, nikad udaren auto, plin...
        Enterijer perfektan.

Dobio sam solidnu cenu, ali opet je kupac bio nezadovoljan jer su bili otisli homokineticki i moralo je da se menja.
        A kod Peugeota to ide sa ramenima, pa samo to da sredis, kosta poprilicno...

Sve u svemu trebao mi je auto da putujem, a ovako star auto taman da bio u idealnom stanju, po meni ne moze vise da bude pouzdan.

Da sad uzimam auto sa ogranicenim sredstvima, jurio bi neki Swift 1,3, jer moze da se uzme za smesne pare, malo i noviji, a moze da izvuce osmeh na lice kad se zacepi.

Comment

• miroslavm
          CBC Senator
          • 13.02.2007
          • 208
          • Beograd, Zvezdara

Neshvatljivo je dati za auto star skoro četvrt veka 2000 eura, pogotovo za golfa. Ali to je valjda naš mentalitet prenošenja s kolena na koleno gastarbajterske legende. Imao sam davno i ja dvojku, u svakom trenutku sam jurio majstore, džaba ti jeftini delovi. Ali, bio on dobar svojevremeno ili ne, što je stvar subjektivne procene, ni slučajno ne daj tolike pare pogotovo sad kad su zbog krize cene drastično pale, a i pored toga može se još iscenkati na oglašenu želju vlasnika. To sad ne vredi ni hiljadu evra.
          Za dve hiljade možeš naći veliki broj auta sa opremom kakvu golf nikad nije imao, a daleko mlađe i pouzdanije, bilo male ili velike, jače ili slabije. Ne razmišljaj mnogo ni o dugoročnim ulaganjima. Početnici retko zadrže prvi auto duže od godinu dve dana, i nabavljaju bolji, kad osete šta im zapravo treba - prema tome juri nekog ko je sveže registrovan. E, sad, ako si se već zacementirao u ideji da kupiš golfa za te pare, onda ništa

Comment

• campi
            CBC Veteran
            • 11.06.2005
            • 169
            • Srbija

Da veoma bitno i inace kod kupovine bilo kog auta da nas drug ima u vidu pri kupovini ( a i ostali) kupuj tehniku koju MOZES odrzavati ili sam (ako imas znanje) ili u servisima ako imas novca dovoljno.....ovo je ZLATNO pravilo za automobile i bitno je pogledati kakva je podrska na trzistu novih i polovnih delova jer ipak je ovo Srbija .....slazem se ima novijih vozila ali dati po 100eura recimo ( ili vise) za retrovizor nekog novijeg vozila je cista ludost ( sa moje tacke gledista) sta ocekivati kod nekih vecih kvarova vremenom........a drugo ovde u Srbiji prema ceni vozila i godistu majstori naplacju usluge tako da ako vozite novije vozilo deru vas vise NE ZATO sto posao vise vredi nego majstori veruju da imate i vise para....najgora opcija kupiti auto nategnuti se ili na kredit ( pricam ovo uopsteno nemislim na druga koji juri auto ) i posle nespavati da se ptica nepokaki na cetvorotockasa ili da neko na parkingu na nezakaci.....

Druze juri Audi 80 jaje 1.8 sa karburatorom ako nema plin i ugradnja ti nije skupa....secaces se tog auta kasnije kada napunis jos godina i kada odavno nebude bio kod tebe po dobrom......

Pozdrav

Comment

• 230
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2007
              • 775
              • Semberija

a drugo ovde u Srbiji prema ceni vozila i godistu majstori naplacju usluge tako da ako vozite novije vozilo deru vas vise NE ZATO sto posao vise vredi nego majstori veruju da imate i vise para
              Ne pričamo o autu od 20.000€ (koje za ostatak sveta ne da nije skupo, već je jeftino, ali uzevši u obzir trenutnu platežnu moć, kod nas se i dalje u većini slučajeva smatra skupim autom), već o autu od 2000€.

Hteo sam da napišem jedan epski, argumentovan post o evoluciji, progresu, sazrevanju svesti i njihovim antonimima, ali sam smorio sam sebe jer znam da većina ljudi koji ovo čitaju, razmišljaju isto, te da nema potrebe da se više ponavlja.

[strike:3c99chgg]GolfII, Audi 80 B3 i Mercedes w123 su vrhunac dostignuća u auto industriji, i sa svakom godinom postojanja i svakom desetinom hiljada pređenih kilometara postaju sve pouzdaniji, sigurniji i jeftiniji za posedovanje i eksploataciju.[/strike:3c99chgg]

Autocenzura rules.
              155+75=230
              VIVA LA VITA!!!

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Comment

• campi
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2005
                  • 169
                  • Srbija

Covek je trazio savet za kupovinu vozila a obzirom da mi je dosta njih proslo kroz ruke sto u voznji sto u popravci znam o cemu pricam...covek ima ogranicen fond novca i potrebno je da iz toga izvuce maksimum NE samo kada kupi auto za sve pare on treba kasnije i da ga odrzava (da placa majstore) i da ga vozi....u jednom si u pravu sto se mene tice postujem nemacku proizvodnju skroz i dan danas jer zivimo u Srbiji .....a doza sarkazma je nepotrebna...a u auto cenzuri i relikvijama na tockovima tipa Mercedes 123 netreba se ismevati jer sam imao prilike da vidim jedan takav 240D sa 650 000Km na cajgeru sto je za svaki italijanski auto i iz novijeg doba "nemoguca misija"....

P.S. Kada komentarises o vozilima moras imati malo mehanicarskog znanja a ne samo entuzijazma koji potice iz licnog stava

Comment

• Ognjen
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2008
                    • 438
                    • Novi Beograd
                    • -

Meni se svideo post i način na koji je to napisao 230, sam stav o ovim ili onim proizvođačima me ne zanima. Ali moram da prokomentarišem ovo za italijanski automobil i "nemoguća misija". Gotovo svaki dan viđam Stilo jtd koji je na taxiju u Beogradu već evo skoro 3 godine i ovde pređenih oko 190k, a isti je kupljen u Italiji za neku smešnu cifru sa namerom da se radi generalna jer je tamo prešao preko 500k km. Generalna nije rađena i po rečima vlasnika automobila i ove zime je palio k'o mina
                    Tu imamo i sve one Italijanske krševe koji se uvoze sa raznih otpada, i svi su prešli do 130k km, bez obzira na godište. Kod te stare mečke se znalo koliko je pregazila, kod ovih novih to niko ne zna.

Comment

• campi
                      CBC Veteran
                      • 11.06.2005
                      • 169
                      • Srbija

Testero moj prethodni post odnosi se na "230" komentatora a da..pominjes Stila Fiata )))))) pokusaj da na njemu promenis sijalicu na faru a da se pri tom nalazis recimo na putu za Crnu Goru kanjon Morace kisha...noc.....procedura promene je jako "jednostavna" a rec je samo o sijalici.....JTD motori su druga prica i drugi rang cena vozila ovde onako pominjemo vozila proizvedena do '95 godine

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

ne verujem da je ova tema i dalje ziva...
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• danilopeka
                          CBC Član
                          • 03.03.2011
                          • 82
                          • Prijepolje

Da ne zna da je na prodaju neka fina dvojka?
                          Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by Chubbs
                            ne verujem da je ova tema i dalje ziva...
                            Da li je to nagovestaj krvavog raspleta? Da li ce Chubbs uzeti stvar u svoje ruke i presuditi temi?
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

bice to vise cin milosrdja. kao konj kad slomi nogu.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• danilopeka
                                CBC Član
                                • 03.03.2011
                                • 82
                                • Prijepolje

1.6D, 1987. Vrata od novog tipa, enterijer nigde nije pocepan i oštečen, sedišta od passat-a B3. Motor i mehanika u odličnom stanju, zimus je palio na -15 na pola ključa. Limarija je dobra, eventualno bi u neko dogledno vreme mogao da se ofarba.
                                1000e.
                                Sta mislite vredi li?
                                Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

Working...
                                X