Pomoc pri kupovini GOLFA II

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Pomoc pri kupovini GOLFA II

Nadji nekog majstora u blizini koji je spreman da za hiljadu, dve dinara poregleda auto i kaze u kakvom je stanju ako se vec ne razumes. Jos se nije rodio taj koji ce preko par slika i prenesenih reci prodavca reci e to valja, kupuj, ja ti garantujem. Na prvu loptu meni deluje kao turbochino, 3u1, napabirceni delovi pa sklopljen. Proveri slazu li se brojevi sasije i motora sa saobracajnom, na kome je auto, moze li da se prepise i sl...
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 230
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2007
      • 775
      • Semberija

Gospodine campi, ne bih da off-ujem temu, i da raspravu pretvaram u lične prepirke. Poštujem Vaše, ili bilo čije iskustvo, i nemam nameru da Vam protivrečim, ili da Vam dokazujem zašto ste u krivu. Čak Vas donekle i razumem. Protiv nemačkih automobila nemam ništa, naprotiv, sutra bih bio spreman da kupim Country Golfa, kada bih imao priliku da nađem istog po zadovoljavajućim uslovima, i u odgovarajućem stanju. Od Merca w123 ima i mnogo boljih i izdržljivijih automobila, pa ih opet niko ne propagira, koliko bi trebalo, na žalost (hint: Volvo, Saab, Lada, Honda...)

Jedina stvar koju sam hteo da kažem je da bi svi bili mnogo zadvoljniji životom kada bi pokušali da živimo u sadašnjosti, a ne u dalekoj prošlosti. Svi automobili koji su navedeni u ovoj temi su se po nečemu isticali u svoje vreme, ali danas su daleko prevaziđeni.

Mnogi ljudi smatraju da je Iron Maiden previše oštra i jaka grupa, ali ipak mislim da su mnogo toga rekli u ovoj pesmi: http://www.youtube.com/watch?v=cOVzXYEU3Bk

Stih koji kaže:
      So understand
      Don't waste your time
      Always searching for those wasted years
      Face up...make your stand
      And realize you're living in the golden years
      govori mnogo toga, ja lično nisam neki pesnik, ali da jesam, sam bih lično to upravo tako rekao.
      Malo je razloga da bi neko živeo u prošlosti, a hvala Bogu dragom pa imamo priliku da uživamo u svemu što su ljudi postigli do sada, i što postižemo kao vrsta svakoga trenutka. Ne vredi da sami sebi budemo zlotvori, pa da za jeres proglasimo svaki napredak.

Osećao sam se direktno prozvanim da odgovorim, iako to nisam hteo. Sarkazam koji je možda postojao u mom prethodnom postu nije bio maliciozan, već je predstavljao realno subjektivno razumevanje materije. Ako je neki automobil bio izuzetan pre par godina, ne mora da znači da je i dalje tako.

Molim Vas da ukoliko imate neku repliku, upućenu direktno meni, istu pošaljete na pp, čisto da ne bismo trovali temu.

Uz svo poštovanje,
      230
      155+75=230
      VIVA LA VITA!!!

Comment

• danilopeka
        CBC Član
        • 03.03.2011
        • 82
        • Prijepolje

Chumbbs...sta ms jesu li menjana ova desna vrata...cini mi se da je drugacija boja od ostatka auta? ..ma naravno da cu da idem kod majstora..ovako mogu samo da lupam..nego je auto 300 km od mene pa da ne bacam pare bzv..
        Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

@Danilopeka Gde ima dobar auto za 1000e?..ja sam u Bgd-u,mogu da odem da ti pogledam,ali kad budes nasao auto...druze,ja ne znam sta bi ti ovde proveravao(da li ce da upali ili ne)?!...prema slikama,ovo je krs teski

Comment

• danilopeka
            CBC Član
            • 03.03.2011
            • 82
            • Prijepolje

Hah ok bralle..hvala ...ODUSTAJEM OD KUPOVINE
            Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• danilopeka
              CBC Član
              • 03.03.2011
              • 82
              • Prijepolje

Naljuti se lik kad rekoh da nisam vise zainteresovan ...legendo..da nemas ti nekog da prodaje dvicu?

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Dobre 2-ke i uopste starija vozila u koja je ulozeno ili koja vrede ostaju u krugu porodice,familije i prijatelja...prosto po seljacki,nema se racuna prodavati ...ako neko bude nesto prodavao da vredi,saljem ti pp

Comment

• campi
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2005
                  • 169
                  • Srbija

Postovani "230" ni meni nije namera da se prepirem i namecen svoje misljenj eikome ovo su moja iskustva obzirom da sam radio mehaniku jedno vrem ei svasta mi je proslo od vozila kroz radionicu ...u pravu si da treba ziveti sa napredkom da nije tako sto bi danas kupovali akumulatore za kola i bacali pare kada "kurbla" moze da pokrene vozilo isto tako . Ali ovde sam da svojim savetom pomognem coveku oko izbora vozila iz nekog licnog iskustva posto covek ima skroman budzet da potrosi na kupovinu. Da novija tehnologija na vozilima podrazumeva i bolje vozne karakteristike u svakom pogledu ALI...udobnost...startnost....je direktno povezana sa kolicinom novca....primera radi super je auto PAssat B5 dizel 2003 godiste recimo ...malo trosi a ubrzava i vuce kao benzinski motor ALI obzirom da su brizgaljke za naftu na tom vozilu jako skupe (reda velicine 75 000 din /kom bez majstorske usluge) tako da sve kosta .....
                  NAsem drugu je potreban PRE svega iole jeftin i pouzdan auto za taj novac ja sam rekao svoje a kako sam malo gledao oglase vidim da su i cene u medjuvremenu pale pa ce siguran sam pronaci nesto valjano u sta nemora da ulaze kasnije dodatno mnogo novca.

Da vezano da savet da pri izboru vozila se "povede majstor" .....to jeste dobra preporuka ALI i iskusan majstor nije carobnjak koji ce okom da kaze OVO VREDI OVO NEVREDI.....i to za 1000-2000 dinara....ako je bitno stanje kompresije potrebno ga je izmeriti ALI cest je slucaj da ljudi naprave samo osvezenje motora dok "ne udaju/prodaju" auto pa izmerene vrednosti ce biti samo trenutne ovo ostalo amortizeri.....izduvni sistem...limarija to manje/vise moze i laik da proveri...potencijalne kvarove menjaca ili lamele recimo potrebno je voziti auto neko vreme kako bi se isti uocili (izuzev kada su veci kvarovi koji se odmah pokazu).....jedno je sigurno kupovina polovnog auta je UVEK macka u dzaku izuzev ako nekupujete auto od nekog poznatog........na dodatne troskove treba ODMAH racunati ..zamena kaiseva,filtera..ulja......PRENOS VLASNISTVA (koji je sada obavezan po novom zakonu)....i ostaviti rezervu novca za narednih par meseci ako nesto dodatno "crkne" da se moze i popraviti.......ono sto znam a to je da kada se kupuje polovan auto za bilo koju cenu treb au dzepu imati (neracunajuci zamenen filtera ..ulja i gore najbrojanog) jedno 20% od vrednosti vozila za iznenadne kvarove i sl.....pa ko se gde uklopi....

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by campi
                    ......PRENOS VLASNISTVA (koji je sada obavezan po novom zakonu)....
                    obavezan je poslednjih 40ak godina
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• campi
                      CBC Veteran
                      • 11.06.2005
                      • 169
                      • Srbija

Da po zakonu "prenos vlasnistva" jest eobavezan ali sa novim zakonom razlika je ta sto ako date nekome ovlascenje za vozilo i prodate isto..ako taj novi vlasnik napravi bilo kakav prekrsaj sudovi i policija iskljucivo traze VLASNIKA (sto je bilo i do sada)ali po "novom" samo vlasnik odgovara pred zakonom i na sudu kopija ovlascenja gde se navodi imenom i prezimenom ko jos koristi vozilo neznaci NISTA (to ih vise neinteresuje)!

Comment

• danilopeka
                        CBC Član
                        • 03.03.2011
                        • 82
                        • Prijepolje

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _ajnspric/
                        A sta ms na ovu dvicu? ..moze li neko da mi objascni sta znaci ajnspric?

Comment

• Graha
                          CBC Veteran
                          • 21.01.2011
                          • 141
                          • Beograd
                          • mazda 121

to ti je golf 2 1.3 sa direktnim ubrizgavanjem goriva = ajnspric.
                          Moje misljenje je da je precenjen ovaj sa oglasa i da ces za te pare sigurno naci i bolji i malo mladji auto od te 2-ke.

Comment

• Djolee
                            CBC Veteran
                            • 03.04.2006
                            • 160
                            • Nis

A Skoda Felicija? Mladja je bar 10 godina od tog golfa,nije nesto tehnicki naprednija (tj nije uopste),ali delova ima,jeftini su i prosta je za odrzavanje pa nema gde.

Comment

• danilopeka
                              CBC Član
                              • 03.03.2011
                              • 82
                              • Prijepolje

A moze li neko da mi objasni sta je to direktno ubrizgravanje? nisam iskusan toliko sa autima

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

viewtopic.php?f=327&t=534

napred i navali.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X