Audi 80 ili Golf 2 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • solveig0
    CBC Član
    • 18.10.2012
    • 14
    • ZR

Audi 80 ili Golf 2 ?

Da li mi moze neko reci prednosti i mane ova dva modela

Golf 2 1.6 dizel (obican)
    Audi 80 1.6 dizel (86-91 god)

pre svega me interesuje potrosnja prosecna ako je naravno motor u solidnom stanju,razlika u limariji,koliko su dostupni delovi i da li je skupo odrzavanje,kao i neko licno misljenje o ova dva modela.
  • shime
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 79
    • Vlasotince
    • Peugeot 405

Jeftiniji za odrzavanje je sigurno Golf 2 naravno ako je u solidnom stanju (mislim prvenstveno na motor) dok Audi ima bolju i udobniju voznju od Golfa. Za neki precizniji odgovor mora se javiti neko strucniji

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Dizel u Golfu jako bucan, trom i slab, mogu tek misliti kako je u Audiu. Nasuprot tome proste su masine, izdrzljive, malo trose, a kad j eplici dzep mozes i D2 u njih.

Comment

• solveig0
        CBC Član
        • 18.10.2012
        • 14
        • ZR

+ kad ti je busan dzep dvojku mozes i na lozaka,za audi ne znam,ali se ipak ne bih upustao u to u svakom slucaju
        receno mi je da je sto se tice ova dva modela audi za klasu vise sto se tice limarije i udobnosti,a da se ne razlikuje puno po ceni odrzavanja i potrosnji,prijatelj mi rekao da uzmem i audi u obzir.
        sad ako neko ima neke podatke ili informacije bio bih zahvalan (sto opsirnije to bolje) u vezi ova dva modela.
        hvala vam na savetima i misljenjima

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Audi ili Golf? Onaj u boljem stanju.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by solveig0 View Post
            + kad ti je busan dzep ...
            Nisi napisao, koliko ti je bušan džep?!

Ja bih, ipak, nešto ovakvo:

1993 Audi 80 b4 | Polovni automobili

Benzin + TNG, a imaš i jeftinijih.

Comment

• chaboo
              CBC Veteran
              • 17.06.2012
              • 195
              • Beograd V.Mostanica
              • citroen C5 hdi

To je potpuno isti motor i u audiju i u golfu stim da u golfu stoji poprecno a u audiju uzduzno.Za "jaje" je taj motor bas slab pa zna da potrosi i do 7 lit nafte sto bas i nije malo dok se golf zadovoljava sa 5-6 lit.Moje misljenje je da je golf funkcionalniji auto zbog 5.-ih vrata i oblika gepeka jer taj audi ima najglupli prljaznik ikada napravljen.Svejedno trazi da bude u sto boljem stanju bilo koji.
              Last edited by chaboo; 24.10.2012, 07:53.

Comment

• MILAN VTS
                CBC Veteran
                • 06.10.2010
                • 159
                • Beograd
                • Saxo vts 16v

Da treba uzeti sto bolji to je tacno al nismo spomenuli cene, za golfa ti si car da imas 1000-1500e a za audi malo teze moze da se nadje dobar za tu lovu

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Audi 80 i golf 2 imaju iste 1.6 dizel motore. Ja vozim passata 2 i svi delovi koje kupujem pasu od audija 80. Cene delova su iste jer su i delovi isti. Inace bi ja zaobiso te dizele jer su prestari i nema ispravnog na prodaju sigurno. Kupis benzinca audija 80 sa plinom sa 1.6 ili 1.8 motorom u dobrom stanju i miran si. Sa dizelom ce samo majstor da trlja ruke a ti da se ceses. Gledaj i pasata 3 ili audija 80 jaje jer su to auti za klasu iznad ovih a po ceni su isti samo je stanje auta presudno.

Comment

• gorki
                    CBC Član
                    • 16.09.2012
                    • 34
                    • Vranje

Originally posted by markofpi View Post
                    ...a kad j eplici dzep mozes i D2 u njih.
                    Evro dizel bas i nije pozeljan. Ja sam se naslusao takvih prica, i mislio sam da je rekla-kazala dok odjednom nafta nije propishala sa bos-pumpe kad je doslo prolece.

S druge strane, D2 koji se prodaje kod nas + teska zima = nema spasa. Na onih -15 kao prosle godine - ne pomazu ni aditivi, ni bilo kakva mesanja, jednostavno je gorivo toliko ocajno.

Comment

• solveig0
                      CBC Član
                      • 18.10.2012
                      • 14
                      • ZR

cena bi bila idealno tu negde oko hiljadarke ali sad ako ima nesto bas kvalitetno da se uzme za vece pare,naravno moze i do 1500e
                      svestan sam toga sta donosi dizel motor,ali sam zbog nekih razloga odlucio da uzmem dizelasa,plin mi nije bas dobra opcija (meni licno).
                      mozda dodje u obzir i neki passat,sta ja znam,samo mi je bitna potrosnja dizela da bude sto manja.
                      svestan sam da ne moze i jare i pare za tu cenu koju sam spreman da platim,ali ajde bar da nadjem nesto da zadovolji neke osnovne potrebe,sa manjom potrosnjom dizela,i solidnog komfora.

ps ako neko zna jos neki auto u toj klasi dizel sa malom potrosnjom,slobodno neka mi predlozi,prihvatam sve savete

Comment

• Desmo
                        CBC Senator
                        • 27.06.2010
                        • 280
                        • Vrsac
                        • VW Mk2 1.8

Zaboravi na 1.6D.

Audi ima pocinkovanu limariju i kvalitetniji je od gofa. Motori su isti, kočnice ima od Passata B3 iste kao i dvojka Gt i GTI.

1.8 75ks i 90ks najbolji za tu karoseriju.

Kupi Audi ebeš peta vrata osim ako nisi limar pa prevoziš oluke, opet bolje Audi sa četri vrata nego dvojka sa 3.

Pitaj šta te interesuje
                        Aspirazione naturale!

Comment

• gorki
                          CBC Član
                          • 16.09.2012
                          • 34
                          • Vranje

Originally posted by Desmo View Post
                          Zaboravi na 1.6D.

1.8 75ks i 90ks najbolji za tu karoseriju.Pitaj šta te interesuje

Originally posted by solveig0 View Post
                          svestan sam toga sta donosi dizel motor,ali sam zbog nekih razloga odlucio da uzmem dizelasa,plin mi nije bas dobra opcija (meni licno).

ps ako neko zna jos neki auto u toj klasi dizel sa malom potrosnjom,slobodno neka mi predlozi,prihvatam sve savete

Comment

• Superbird
                            CBC Senator XXL
                            • 06.02.2006
                            • 384
                            • Sabac ---> Novi Sad
                            • Audi 100 Typ 43

Audi ima pocinkovanu limariju (i to bas kvalitetno, made in W Germany) i nece da istruli osim ako ga ne zakacis negde i skines zastitu. Nisam ga vozio sa 1.6D, a generalno je jako zahvalan auto sto se tice odrzavanja, i limuzina u poredjenju sa Golfom, da se ne lazemo.

U Golfu II 1.6D sam se bas navozao. U obuci (sto znaci prva-druga, poligon, vozi i kurta i murta) trosi do 6.5 litara. Inace pojma nemam koliko trosi po gradu u regularnoj voznji, ali na otvorenom, do 80-90 na sat, mi je trosio 4.42-4.47 bosanskog loz ulja, tri puta sam merio, ista pumpa, isti pistolj, sipanje do cepa. Trom je kad je rec o ubrzanju, tako da preticanja moras da planiras, ali moze da odrzava 110-120 na sat bez nekih problema, sve preko toga imam utisak da mu je mnogo.

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Ako pricamo o audiju 80 jaje sa dizel 1.6 motorom njemu je fabricki podatak ubrzanje do 100 za 22 sekunde.

Moj kolega prodaje dvojku sa turbo dizel motorom i kune se u nju.
                              Cim padne oko nule on stavlja kvarcnu ispod haube da bi ga upalio.
                              Kaze ove male grejalice na duvanje ne valjaju zamalo mu se zapalio auto od nje.
                              Koliko smo puta stali ne put jer nam se nafta zaledila u filteru.
                              Onda menja creva za noviji sistem gde povratni vod ide kroz filter.
                              Ima taster kojim pali ventilator hladnjaka pred svako brdo, uslo mu u rutinu.
                              Povremeno izbaci vodu iz cista mira al to je zato sto nema da se kupi ispravan cep posude.
                              Inace ovo mu je vec treci dizel motor. Prvom je radio i generalnu al kaze los motor bio.
                              Kad kupi drugi motor hvali ga neko vreme pa opet nesto ne valja i sve u krug.
                              Ni sa jednim nije preso vise od 20 000 km uz velike zajebancije.
                              A da stvar bude gora taj golf je imao 1.3 benzinski motor i doplatio je da mu ubace dizel motor u njega sa sve trapom.
                              Da kazem da se taj benzinac nikad nije pokvario ali da je trsio 7 litara benzina sa nas 4 u autu.
                              Ponekad prizna da se zajebo al sta sad da radi.

Comment

Working...
                              X