Eto resenja nisam se toga setio...4x4 za 12.340
Dacia Duster 4x4
Collapse
X
-
U SX4 sam imao prilike da se vozim. Mnogo lep autic. Meni je odavao utisak kvalitetno napravljenog auta, udobnog (koliko to moze biti) i kvalitetnog. 4x4 pogon je kod Suzukija uvek bio dobar, ne verujem da je na ovom modelu los.
Medjutim, SX4 ima jedan veliki hendikep u odnosu na Dustera: mali je. SX4 ti je kao Grande Punto, Corsa, Clio, Polo itd. To je mali auto sa 4x4 pogonom. Dakle ako imas porodicu, neces spakovati nista u njega, odnosno onoliko koliko moze stati. Duster je "dizajniran" kao neki SUV i koliko-toliko je veliki. SX4 nije. Ako ti to nije prioritet, onda je SX4 ozbiljan kandidat.You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
-
Po meni je Suzuki jednostavna i pouzdana mašinerija za svoju cenu. S druge strane postoje sitnice, recimo neke nelogičnosti u dizajnu koje će zasmetati nekom vozaču evropskog automobila, ali generalno je ok.
U odnosu na Daciu (u Dusteru se nisam vozio, samo sam razgledao unutrašnjost) mislim da je ipak i kvalitetnije izrađen i bolje dizajniran. Mislim da je ovaj tekst relativno objektivno poređenje, mada bih recimo voleo da nađem nekog ko vozi Dustera da potvrdi baš ovoliku razliku u potrošnji. S druge strane, Duster mi deluje da je robusniji na terenu (mada ima testova gde kažu da i nije) i ima veći gepek.
Comment
-
-
Ne znam za koju cenu bi mogao naci, treba proveriti sa prodavcima jer uvek imaju neke akcije, Skoda Yeti u 4x4 varijanti. Ako gledas zvanicni cenovnik gde cene pocinju od 16.000 eur, istina je da cene pocinju od neto malo jace od 12.000 eur, pa eto i to nije losa varijanta. Kvalitet izrade nema potrebe da pominjem i opremu naspram Duster-a. Jeste manji.
A eto gledam sam i oglase malo, pa da mi ne brisu predlog, ima recimo Hyundai ix35 4x4 2.0, 2010. god za 14.500 eur. (gledam iskljucivo 4x4). Jos uvek pod garancijom oko 40.000km i naredne 3 godine sto je kako god okrenes 3 godine jer ces prelaziti oko 15.000km godisnje. Nije nov, ali svakako je auto koji se bolje vozi od Dustera na putu, a pitanje je koliko ces ici van njega.
Kao sto je Chubbs rekao, na novom vozilu se najvise gubi na ceni, prakticno cim ga isteras iz salona oprosti se od 10-20%, a za prvu godinu i do 30%, pa sam pomislio da ti ne bi bilo lose nesto da nadjes 2010. ili 2011. godine, nesto sa lizinga mozda, procesljaj sajtove banaka i lizing kuca,...
Comment
-
-
Meni je potreban porodični auto sa kojim mogu da idem bilo gde.
Da ima mesta za 4 odrasle osobe i za njihov prtljag. Pošto imam vikendicu a i buduća žena ima kuću blztu Kopaonika tako da bi mi neki SUV zavrašavao posao.
Dacija po meni nije skupa za održavanje i sa 5 godina garancije mislim da je pun pogodak.
Znam da će auto pasti vrednost što je i normalno. Za 10 godina ću ga prodati verovatno za "učešće" za drugi NOVI auto i tako u krug.
Comment
-
-
ako ti to sve odgovara, nemas sta da razmisljas. Pravac salon pa u automobili clanovaYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Ukratko, jedna izvođačka firma koju dobro poznajem poseduje 15tak automobila. Među njima i po godinu i nešto dana stare SX4 (2 kom) i Dustere (3 kom). Poseduju Nive, Logane i sl... Inače, sva vozila su benzinci sa plinom i sve fercera. Pošto sam se vozio u Dusteru i SX4, a vozio i SX4, primetio sam da je SX4 u prednosti što se tiče svega sem veličine gepeka. Duster je imao problema sa vešanjem i trapom u prvih 60k km. Sedišta su mu katastrofalna, potrošnja mnogo veća nego SX4...
Moj izbor ne bi bio ni jedno od ova dva vozila da mi treba porodični 4x4, a svakako ne bih uzimao novo vozilo za 15k godišnje, već bih pikirao do 3 godine staro vozilo sa do 100k km.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
to je resenje samo ako vozi do nekoliko hiljada godisnje, odzavanje suv-a u drugih 100 000(ako je prvih bilo tacno) ce ga izneti bar 50% u sledecih 5 godina. na sx4(4x4), jimni kao pravi terenac alli manje vozilo(sada kada si pojasnio vidim da ti ne odgovara) i grand vitaru kao vrhunsko resenje za nesto vece novce(ne znam da li je kes ili kredit/leazing u pitanju) sam i mislio .duster deluje budzasto ali realno nema nesto mnogo veci enterijer sve je u krilima i plastici ,obrati samo paznju na velicinu poklopca pretljaznika a sto se tice prolaska na terenu , recimo da je zabavno gledati ove klipove vecinu bi mogao i jugicem da odvozas.mislim da bi trebao bar da odes do salona i pogledas kako sta izgleda (i daciia i suzuki) a dodao bi da imas i mahindru sa vrhunskim karakteristikama za od 12.500 do 16 500 u razlicitim izvedbama i rasponu motora od 2.2 do 2.5...
sto se tice velicine vozila mozes uvek da dodas prtljaznik na krov jer svejedno ce tu biti posto vidim destinaciju skije su obavezne...znaci gledaj siroko nemoj se ogranicavati ,jedino ako se zeni svidja bas dacia
, ali ipak je odvedi da sedne u suzuki...
sad sad mi pade na pamet da bi trelo otici i do Curcica. na proslom sajmu sam sedeo u tata safari modelu sa 2.o crd i 150 ks ,rekose oko 15 500 inace tata je novi vlasnik land rovera, jaguara i tako tih marki, prilicno ozbiljna firma ali relativno slabo poznata kod nas. auto je inace poprilicno veliki i prostran i opremljen...
p.s.
dacia nije suv po novom se to zove crossover ...http://sh.wikipedia.org/wiki/Terenac
Last edited by jeronimo; 19.12.2012, 17:57.
Comment
-
-
jel tebi ovo lici na dostavno vozilo?
pod jedan, niva je vozilo za one sa iskustvom i znanjem
a produzenu nivu ne moze novu da kupi kod nas jer nema nasu cuvenu homologizacijumoze u bosni i cg ,a to mu NISAM ponudio. vidim da covek hoce malo zaobljeno, malo metalik, itd...
sa kinezima nemam direktnog iskustva ali na oko i dodir deluju lepse od dacie...uostalom nekad su kukali i bezali od japanaca ne tako davnoLast edited by jeronimo; 19.12.2012, 18:20.
Comment
-
-
Znam sa Gou, nije to ona stara Mahindra naravno, ali i dalje je to vozilo vise za neke ribocuvarske i lovocuvarske sluzbe. Recimo da bih ga na neki nacin poredio sa Defenderom. I njega su upakovali sada, ali i dalje je to vise terenac nego vozilo za grad i putovanja.
I ta Mahindra bi ga ubila sa registracijom, 2.2 motor, znaci preko 55.000 dinara. Ako ga registruje kao teretno rizikuje da ga na autoputu zaustave da vozi vise od 80 km/h.
Za Nivu ne znam, znam da je bilo da se kupi dugacka, pre vise godina sam ih prvi put video u gradu.
Za kineze, dobro si rekao. Uskoro ce i oni osvojiti poverenje kupaca. Taj Chery Tiggo sam gledao pre neku godinu na sajmu u Beogradu, i nije tako los kako sam u prvi mah pomislio.Ima ih u oglasima, izgledaju moderno.
Kod Dacie mi se svidja spoljasnji dizajn, prosiren, deluje sportski...ali ja bih i dalje za te pare pazario polovan terenac, pa cak i za 10.000, a ostalih 5.000 za gorivo i servise je vise nego dovoljno.
Comment
-
-
mahindra je po udobnosti vise slicna pajeru/ hundai galoperu nego defenderu, jer defender ima prednji kruti most. sto se tice izbora opet kazem pitanje je koliko vozi, ako ima 5000 godisnje moze sta hoce ako tera kao ja 25-30 000 onda je sasvim druga prica...
Comment
-
-
Sad pogledah, recimo od 2007. godine, do 10.000, ima Vitara, Tucson, Forester, Compass, sve lepa vozila. Ima i dizelasa. Vecina njih koji su u oglasima 4x4 imaju i TNG, a svaki od njih pa makar presao 100.000 je pojam luksuza, udobnosti, kultivisanosti za Duster-a. Neki imaju reduktor, neki ne, i neki od zatvaraca diferencijala. Zaista ne bih razmisljao o Duster-u pored takve ponude. Ali to je samo moje misljenje, da se autor teme zapita.
Comment
-
Comment