Dacia Duster 4x4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jeronimo
    CBC Senator XXL
    • 27.10.2005
    • 390
    • beograd
    • ваз 21214-20

opet odrzavanje ce pojesti dosta u sledecih 5 godina , nije samo voziti marku i drzati znacku sa priveskom na stolu...posto je rekao da hoce 10 godina da ga koristi to je jos 150 000 znaci otici ce jos 7 do 10 000 za delove plus gorivo i ostalo. samo set pneumatika bez trapova i ostalog kosta oko 800 evra a za tu kilometrazu otici ce tri set-a znaci 2500 samo za gume.+amortizeri dva seta minimum, eventualno dizne, pumpa ,transmisija,itd...
    nije on pogresio treba mu novo vozilo...
    Last edited by jeronimo; 19.12.2012, 19:16.
    prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Bingodalton
      CBC Senator XXL
      • 12.11.2012
      • 316
      • Novi Sad
      • GP 1.9 JTDM Sporting

Po meni, to je 1-2 servisa godisnje. Daciu mora u ovlasceni zbog garancije, a ove moze gde hoce. Pa dodje opet na isto. Ali kazem, opet su svi ovi polovnjaci za klasu iznad Duster-a.

Comment

• danil80
        CBC Član
        • 23.04.2009
        • 51
        • Beograd

Sa ovim se i ja slažem. Imao sam prilike da sednem i vozim tog Dustera u Bugarskoj.. Auto je napravljen da "kao" izgleda kao SUV, ali daleko je od toga.. Lim i plastika i vazduh između.. Unutrašnjost je očajno odrađena, doduše, to je karakteristika svih Dačija.. Onu Kiu sam naveo samo kao primer, realno, sad neki Sportage iz 2008-9 godine može da se kupi za 9-10.000€ 4x4 i da ima ispod 100.000km.. Ja se ne bih ni trenutka razmišljao.. Dacia bi otpala u startu. Ali, ako baš mora nov auto, Lada Niva bez ikakve dileme.

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

sx4 je po meni najbolja varijanta za njega i njegove potrebe...osim ako nece da vozi "dzip" sto sam vec pitao

Comment

• Bingodalton
            CBC Senator XXL
            • 12.11.2012
            • 316
            • Novi Sad
            • GP 1.9 JTDM Sporting

Ha, vrtimo se u krug a Polo pobegao

SX4 mu je mali, a dzip...pa verujem da i sam znas da je malo kome potreban pravi dzip. Zato i jeste nastao SUV.

Da mu treba dzip valjda bi prvo razmatrao Nivu, jer Duster-u je 1. brzina zapravo reduktor (lagodno se krece iz 2.), a blokada diferencijala je elektronska. To nije videlo Dz od dzipa. Meni se spolja svidja...kad bi ubacili neki 1.9dci i malo poradili na unutrasnjosti i izolaciji, to bi vec bilo nesto, ali naravno, tad bi kostao bar 20.000, a za te pare vec imas da biras neke terence. Tako da sve u svemu, Dacia nije jeftino vozilo s'obzirom na ono sta nudi, a sveukupno jeste.

Comment

• jeronimo
              CBC Senator XXL
              • 27.10.2005
              • 390
              • beograd
              • ваз 21214-20

ili je otisao da uzme kramponke za pola i gotova stvar... ostale pare u dzep-u...
              p.s. 1. dasterova je daleko od reduktora to je ono sto su naveli, malo skraceni prenos(za lakse kretanje uzbrdo) .standardna 1. redukovana je skoro 3 x kraca od 1. brzohodne(a postoje i duplo krace od toga) zato je reduktor skup deo...
              Last edited by jeronimo; 20.12.2012, 12:14.

Comment

• Bingodalton
                CBC Senator XXL
                • 12.11.2012
                • 316
                • Novi Sad
                • GP 1.9 JTDM Sporting

Nisam mislio da mu je bas reduktor, vise da se upotrebljava kao reduktor.

Comment

• chaboo
                  CBC Veteran
                  • 17.06.2012
                  • 195
                  • Beograd V.Mostanica
                  • citroen C5 hdi

Tu prvu "skracenu" brzinu ima samo najjaci dizel daster sa sestobrzinskim menjacem svi ostali su klasika.SX4 je lep autic, moze da ode u salon sedne u njega pa da vidi da li mu odgovara velicina ,ako odgovara onda za mene dileme ne bi bilo pogotovo sad kad je SX4 na akciji.

Comment

• VW_POLO_1.4
                    CBC Veteran
                    • 07.11.2005
                    • 103
                    • Nis

Dačija mi je za sada prioritet sa pogonom na benzin+tng. Videću od nedelje da pogledam i Suzuki u salonu, mada ga gledam na parkingu ispred zgrade, mali je, ali videću.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Procitah ovu temu pa rekoh da dam svoj skromni doprinos. Primetih da ovde ima onih kojima je brnd veoma bitan, kojima je bitan izgled ili koji jednostavno vise kupuju srcem, a ne razumom. To je ok ako imas mogucnosti. U suprotnom, ako si ogranice moras biti racionalan, a opet u tom racionalnom svetu mudrost je povuci najbolji potez.
                      Meni su paznju privukla ona dva klipa koja su postavljena. Vecina nas i nema neke ambicije koje su vece od onog sto je na klipovima prokazano, a cestno nema ni mogucnosti u smislu da ne posecuje takve terene, osim u slucaju kada bez nekog razloga zelite da vozite u takvim uslovima pa se upitite gde bilo. U prevodu, doticni Duster 4x4 ce svakako ispuniti ocekivanja vecine nas, a ostalo su samo ukusi, predrasude i ono svidja mi se ili ne svidja.
                      ja volim dizele i nacin na koji se oni voze i moj glas ide na dci ali onaj sa 6b i 110ks. Vozio sam se jednom u Duster-u sa pomenutim motorom i bas lepo ide, dobro povlaci, nije bucan... Sto neko od vas rece udoban je, a sad da li postoje udobniji naravno da postoje ali daleko od toga da je neudoban.
                      Svakako da se vide neki propusti u enterijeru kao i to da uvek ima za poneki detalj zasto je ovo ovako kad je moglo onako...ali to su sve sitnice. Iskreno mislim da ako kupis Duster da se neces pokajati, a ja ti predlazem da zakazes test voznju vise slicnih modela i eto vidis kako ti koji auto 'lezi'.

Comment

• jeronimo
                        CBC Senator XXL
                        • 27.10.2005
                        • 390
                        • beograd
                        • ваз 21214-20

sad tek cuh. kia sporatage za 15990, 7 godina garancije .trebalo bi i to uzeti u izbor pogotovo sto sestostepeni duster sa "lautreat" opremom kosta skoro 17 000...

Comment

• VW_POLO_1.4
                          CBC Veteran
                          • 07.11.2005
                          • 103
                          • Nis

mnogo mi je to, videću

ajde da postavim ovde pitanje da ne otvaram temu
                          Ako je podatak za Američko tržište što se tiče potrošnje goriva 29 u gradu a 37 na auto putu, a kapacitet rez. 11,4 galona, koliko je to u evropskim merama ??

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

8 i 6 litara/100km i 40 litara
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bingodalton
                              CBC Senator XXL
                              • 12.11.2012
                              • 316
                              • Novi Sad
                              • GP 1.9 JTDM Sporting

Ali ta Kia je sa pogonom samo na prednje tockove. Tako da...tesko da ces to uzeti u razmatranje, pa jos plus gas...

Comment

• VW_POLO_1.4
                                CBC Veteran
                                • 07.11.2005
                                • 103
                                • Nis

Originally posted by Chubbs View Post
                                8 i 6 litara/100km i 40 litara
                                Kako se računa ?

Comment

Working...
                                X