Znaš kako kažu-"Dodaj još iljadu pa kupi neki bolji auto" .Skodu ako nađeš za te pare bogami je izvozana a i plastičan auto bar što se tiče enterijera.Baci pogled i na neku Almeru....mislim da su u dosta boljem stanju od pomenutih modela
Al pazi sad... Ako si savestan vozac ( volis auto) , potrebno je da prevedes auto, uradis veliki servis, kupis minimum 4 gume, a kasnije jos 4, doteras jos nesto za stotinu il dve evra... Eto ti hiljadarka ulaganja, tj. odrzavanja.
Tako da onaj prvi predlog ima najvise smisla ako hoces da se uklopis u 2000€
Dobra Alfa za 2000e ne moze, za te pare ima dosta krsevs.
Naravno, kad uzmem auto veliki servis mi je odmah u planu, a ostalo ce mo da vidimo, Alfa nije bas poznata kao mali pltrosac, a meni odgovaea da manje trosi za gradsku voznju, jer imam drugi auto veci....
ma pokusavam da ne napisem telefonski imenik od teksta,al ajde.
da ja sad uzimam auto za te pare,u clasi punta,corsa,fabia... , uzeo bi klia 1,2 8v ili 1,5 dizel.
zasto ? zato sto se meni vise svidja kako izgleda unutra i udobnija su sedista od punta .
a svi ovi automobili o kojima smo pricali,sve ti je to isto. samo je bitno kakav primerak ces ti da kupis.
fabia i polo otpadaju samo iz razloga sto su skuplji ( bez razlozno ),a kod clia i punta dobijas mnogo opreme za manje ili iste pare (klima,abs,esp...podizaci,maglenke), corsa je negde tu izmedju nit je ko (clio,punto) nit je ko fabia po opremi,opet i ona malo skuplja (bez razloga).
meni su svi rekli da je kod fiata slab trap, presao sam za 4,5 godine oko 45000km i NISTA nisam menjao na trapu,centriro jednom,kontrolisao vise puta.
od plastike mi apsolutno NISTA ne cvrci,nista se nije polomilo ogulilo. prednja sedista jesu slabija,evo moje vozacko se iscepalo malo sa strane (tako sam ga i kupio) i to tako stoji ne ide dalje.ostale stvari par manjih kvarova,+ set kvacila,nov auspuh ceo. i sve to me je kostalo oko 200 evra najvise ukpno.ato ima 170000km na satu sad.
imao sam i corsu A i corsu B ,corsa A sluzila odlicno,corsa B promeni pola auta za 1,5 godinu i prodo ga sa produvanim dizel motorom za dobre pare (dosli ljudi i kupili,vole ISUZU dizel...sta ces , to je ne unistivo )
da li je Opel Corsa auto los ?
nije !
nego sam ja kupio los izakan primerak,mogo sam i takog punta da kupim,al eto nisam.
tako da ,kupi sta ti se svidja odgovara.povedi majstora, kupi sto ocuvaniji i bolji primerak. i bices zadovoljan jer to je ono sto ti mozes da uradis.a kad ce sta da ti se pokvari,to "bog sveti zna" , ako se pokaze lose,nezadovoljan si,..prodas kupis nesto drugo.
uradis veliki servis,cak ako nekako mozes da budes uveren da je skoro radjen ,ne moras ni da ga radis. gume gledaj kake su i obaraj cenu ako su previse lose.ako nisu eventualno nabavis jos jedan komplet,ili teras na tim non-stop ako su zimske ili all-season.
tak oda i te price o nekim silnim ulaganjima u ispravan auto su preuvelicane.kupis ispravan auto otklonis par sitnica,malo gume servis. i sa oko 300 evra si miran.
toliko o tome.
nema vise losih auta i losih proizvodjaca,svaki imaju neku manu,a oni drugi neku drugu.
Nema tu japanska-evropska,svejedno je samo da je auto održavan.Po meni nissan je pri samom vrhu pouzdanosti a nije nešto popularan kod nas (jer nije nemački ) pa samim tim ni cene mu nisu visoke...a oprema je poprilična i kvalitetna.Za mikru neznam ali cini mi se da za almeru nije neophodan veliki servis zbog lanca umesto kaisa.
ma pokusavam da ne napisem telefonski imenik od teksta,al ajde.
da ja sad uzimam auto za te pare,u clasi punta,corsa,fabia... , uzeo bi klia 1,2 8v ili 1,5 dizel.
zasto ? zato sto se meni vise svidja kako izgleda unutra i udobnija su sedista od punta .
a svi ovi automobili o kojima smo pricali,sve ti je to isto. samo je bitno kakav primerak ces ti da kupis.
fabia i polo otpadaju samo iz razloga sto su skuplji ( bez razlozno ),a kod clia i punta dobijas mnogo opreme za manje ili iste pare (klima,abs,esp...podizaci,maglenke), corsa je negde tu izmedju nit je ko (clio,punto) nit je ko fabia po opremi,opet i ona malo skuplja (bez razloga).
meni su svi rekli da je kod fiata slab trap, presao sam za 4,5 godine oko 45000km i NISTA nisam menjao na trapu,centriro jednom,kontrolisao vise puta.
od plastike mi apsolutno NISTA ne cvrci,nista se nije polomilo ogulilo. prednja sedista jesu slabija,evo moje vozacko se iscepalo malo sa strane (tako sam ga i kupio) i to tako stoji ne ide dalje.ostale stvari par manjih kvarova,+ set kvacila,nov auspuh ceo. i sve to me je kostalo oko 200 evra najvise ukpno.ato ima 170000km na satu sad.
imao sam i corsu A i corsu B ,corsa A sluzila odlicno,corsa B promeni pola auta za 1,5 godinu i prodo ga sa produvanim dizel motorom za dobre pare (dosli ljudi i kupili,vole ISUZU dizel...sta ces , to je ne unistivo )
da li je Opel Corsa auto los ?
nije !
nego sam ja kupio los izakan primerak,mogo sam i takog punta da kupim,al eto nisam.
tako da ,kupi sta ti se svidja odgovara.povedi majstora, kupi sto ocuvaniji i bolji primerak. i bices zadovoljan jer to je ono sto ti mozes da uradis.a kad ce sta da ti se pokvari,to "bog sveti zna" , ako se pokaze lose,nezadovoljan si,..prodas kupis nesto drugo.
uradis veliki servis,cak ako nekako mozes da budes uveren da je skoro radjen ,ne moras ni da ga radis. gume gledaj kake su i obaraj cenu ako su previse lose.ako nisu eventualno nabavis jos jedan komplet,ili teras na tim non-stop ako su zimske ili all-season.
tak oda i te price o nekim silnim ulaganjima u ispravan auto su preuvelicane.kupis ispravan auto otklonis par sitnica,malo gume servis. i sa oko 300 evra si miran.
toliko o tome.
nema vise losih auta i losih proizvodjaca,svaki imaju neku manu,a oni drugi neku drugu.
U ovom svemu si skroz upravu i slazem se sa tobom da je nrkad los primerak ili izakan auto, pa se dogode problrmi...
Ja planiram corsu ili clia pa cu videti sta nadjem dobro... Mada mozda naidjem i na punta ili mikru....
Nema tu japanska-evropska,svejedno je samo da je auto održavan.Po meni nissan je pri samom vrhu pouzdanosti a nije nešto popularan kod nas (jer nije nemački ) pa samim tim ni cene mu nisu visoke...a oprema je poprilična i kvalitetna.Za mikru neznam ali cini mi se da za almeru nije neophodan veliki servis zbog lanca umesto kaisa.
Lanac je kod svih nissana koji nemaju reno motor, a i sve ostalo je normalno sa ciframa. ja sada menjao prednje i zadnje plocice, cifra - 3200 din
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Samo izbegavaj klio 1.5 dci.Auto kao i sam motor je odličan,samo sistem ubrizgavanja je kvarljiv.Riknjava pumpa VP i obavezno zezne i injektore.Mnogo slučajeva,uključujući i mene...jedino ako ti nije mnogo da daš 1000-1300 evra za popravku
Kakva su iskustva oglasi vs auto placevi, gde prvo da gledam? (ili posaljem Doru u setnju po placevima zbog zdravlja)
Kad budem imao neki izbor razmatracemo zajedno, trenutno su jedini kriterijumi sto tisi u kabini (u odnosu na moj ford ka sve drugo je tiho ) i suv gepek (trauma iz detinjstva )
Da li se vredi zezati sa dizelima, oduvek vozim benzin?
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Sta mislite o kiji rio 2003 god,ona malo restilizovana verzija?Vidim da su na oglasima ispod 2000evra.ako je neko ima u vlasnistvu,ili zna nekog ko ima,ili nesto vise zna bio bih zahvalan na svakom savetu.
Originally posted by zoranbg
nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..
Comment