Citroen 2CV Spaček - pomoć pri kupovini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kale
    CBC Član
    • 23.05.2006
    • 50
    • Beograd

Citroen 2CV Spaček - pomoć pri kupovini

Cao, novi sam clan, pa ne zamerite, ali se ne snalazim medju tolikim postovima... Zelim da kupim Spaceka, ali ne znam da li je pametno s'obzirom da se uopste ne razumem u automobile... Da li ta kola iziskuju konstantne izdatke ili su pouzdana? Volela bih da mi pomognete savetima i vasim iskustvom

Priznajem da me je ova recenica malo pokolebala

"Volite misirs bezina u kosi i ruke zamascene cackanjem oko karburatora"
    Davor-2CVkonan "A-klub"

Ali zato ovo

Skinete krov, natrpa se vas 10 u auto i brzinom puza napredujete kroz grad. E to je uzivancija!

To je ono sto stvarno zelim
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Ako uzmes dobar i proveren primerak Spaceka imaces odlican pouzdan i jeftin u koriscenju automobil. Svi sklopovi Spaceka su jednostvni i pouzdani.
    Sa bi kupila spaceka potrebno je:

1. Da nadjes dobro ocuvan primerak (pre svega limarijski)
    2. Da ga posle kupovine odvezes kod nekog od strucnjaka za Spaceke
    3. Da zamenis sve otkrivene nedostatke (nije skupo)
    4. Da ga vozis sigurno i pouzdano
    https://t.me/pump_upp

Comment

• kale
      CBC Član
      • 23.05.2006
      • 50
      • Beograd

Nadam se da cu uspeti da pronadjem dobar i ocuvan primerak, a najvaznije mi je da ako uspem, necu imati potrebu da gnjuram po haubi

Comment

• VladaGS
        CBC Veteran
        • 12.03.2006
        • 144
        • Beograd

Originally posted by kale
        Nadam se da cu uspeti da pronadjem dobar i ocuvan primerak, a najvaznije mi je da ako uspem, necu imati potrebu da gnjuram po haubi
        Pozdrav. To je lepo što hoćeš da kupiš Spačeka i što ti se taj model sviđa, a nisi ga pre toga nikada imala. Jednu stvar nisi napisala, a to je koliko si ti para spremna da odvojiš za kupovinu Spačeka? Od toga dosta zavisi, kakvog ćeš uzeti (Nisam ti ništa novo rekao), da li ćeš uzeti nekog na kome treba malo poraditi, nimalo ili puno. Ako pratiš oglase povremeno se pojavljuju Spačeci koji se prodaju.Često je u oglasima model Čarlston iz 1986-87 godine. Pozovi neki oglas i ispričaj se sa vlasnikom. Veruj mi pričaćete ber 30 minuta o Spačeku(zato ne zovi mobilni), i videćeš koliko ga ljudi koji ga voze vole i sa kakvom ljubavlju će ti pričati o njemu iako ga prodaju. Eto toliko od mene, javi ako nešto uradiš. Pozdrav.
        Citroen GS club 1976.
        Citroen AX image 1991

Comment

• @lix
          CBC Senator XXL
          • 17.12.2004
          • 875
          • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Neka te gnjuranje ne brine previse. Motor je jednostavna i vrlo brzo se moze postaviti u operativno stanje bez potrebe da se ista na njemu veliko intervenise. Vise povedi racuna o sasiji - u kakvom je stanju. To je kicma ovih automobila. Takodje obrati paznju i na limariju. Popravke ove dve stvari su vec velika investicija...
          Što više za što manje

Comment

• kale
            CBC Član
            • 23.05.2006
            • 50
            • Beograd

Originally posted by VladaGS
            Jednu stvar nisi napisala, a to je koliko si ti para spremna da odvojiš za kupovinu Spačeka?
            Trenutno imam 1600e, a planiram da za kupovinu izdvojim do 2000e, pod uslovom da posle ne bude velikih ulaganja

Eto toliko od mene, javi ako nešto uradiš. Pozdrav.
            Hvala na savetu, cim bude nekih novosti, javnem vam

Originally posted by @lix
            Vise povedi racuna o sasiji - u kakvom je stanju. To je kicma ovih automobila. Takodje obrati paznju i na limariju.
            Popravke ove dve stvari su vec velika investicija...
            To ce biti problem, jer ako je sveze obojen necu znati sta je ispod farbe i u kakvom je stanju limarija ... A za proveru sasije cu morati da se obratim nekom strucnjaku, jer se u to apsolutno ne razumem.

Jos jednom vam se zahvaljujem na savetima, sad imam neke osnovne smernice pri izboru Spaceka.

Comment

• @lix
              CBC Senator XXL
              • 17.12.2004
              • 875

Video sam Davora juce i rekao mu da hoces da kupis Charlestona. Bas njega ili...
              Pa, rek'o, ona se tako izrazila. Kaze da za Charlija ne zna ali ako ti znas dovezite se sa njim kod njega u garazu pa neka ga pogleda.

U svakom slucaju se cuj sa njim
              Što više za što manje

Comment

• VladaGS
                CBC Veteran
                • 12.03.2006
                • 144
                • Beograd

Evo, mogu ja da pomognem sa jwdnim brojem 011/3692-134. Čarlston iz 1987, ofarban u komori, sredjen, uradjena generalna motora, pre oko 2500km. Bordo crni. Enterijer kompletno pretapaciran, šasija ojačana.
                Prema meni dostupnim informacijama čovek traži oko 2000 evra, mada mislim da može manje, jer iako je u više nego odličnom stanju ima par sitnica koje kvare utisak, ali mimo toga je u stvarno odličnom stanju, sa dosta originalnih delova. Probaj, pozovi, vidi pa odluči.
                Eto, da pomognemo i konkretnom ponudom.
                Pozdrav.
                Citroen GS club 1976.
                Citroen AX image 1991

Comment

• kale
                  CBC Član
                  • 23.05.2006
                  • 50
                  • Beograd

Video sam Davora juce i rekao mu da hoces da kupis Charlestona. Bas njega ili...
                  Mislila sam njega jer je noviji, ali nemam nista protiv starijeg modela ako je ocuvan

Kaze da za Charlija ne zna ali ako ti znas dovezite se sa njim kod njega u garazu pa neka ga pogleda.

U svakom slucaju se cuj sa njim
                  Odlicna vest
                  Hvala ti @lix

Prema meni dostupnim informacijama čovek traži oko 2000 evra, mada mislim da može manje
                  Ovaj... Kako mislis da moze manje? Treba nekim argumentima da mu oborim cenu ili...?

...ima par sitnica koje kvare utisak...
                  Na sta konkretno mislis? Jer u pitanju estetika ili nesto drugo?

U svakom slucaju nazvacu coveka
                  Hvala ti Vlado

Comment

• VladaGS
                    CBC Veteran
                    • 12.03.2006
                    • 144
                    • Beograd

Pa, traži 2000 evra, jer mu pare treebaju do bi sredio XM-a iz 1991 godine, u extra stanju, limitirana serija sa samo 87.000 km.
                    E iz tog razloga prodaje Spaleta. Pošto kako ti napisah ima par sitnica koje kavare utisak, zato i mislim da može manje. Naravno ako se uzme u obzir i ovaj napred navedeni razlog.
                    Elem, te sitnice su:
                    1. Malo je farba počela da izbija na vratima (nije strašno, ali...)
                    2. Šasija je ojačavana kutijastim profilima (made by Proka). Za tu inovaciju kažu da nije najsretnije rešenje, jer šasija postaje kruta.Neka me neko demantuje ako zna nešto detaljnije o tome, ja sam to saznao.
                    3. Karburator bi trebalo da se pretrese (dobar servis bar 30-40 evra).
                    4. U stubove su ubacivana neka ojačanja od cevi ( možda koristi, ali se može iskoristit kao argument za obaranje cene). Znam majstora koji je radio limariju nije loš, pa se nadam da je i ostalo uradio kako treba.
                    5. Nije u potpunosti završena farba, treba mu linija na vratima, koja je karakteristična za Čarlstona (argumen više).

Ostalo ne mogu da se setim, ali izgleda dosta dobro. Naravno vlasnik je malo ubeđeniji da vredi više nego li stvarno vredi, ali sve se da srediti. Neće on takoskoro naći kupca po toj ceni koju traži, zato pozoveš, vidiš,daš svoju ponudu i čekaš.
                    Pozdrav.
                    Citroen GS club 1976.
                    Citroen AX image 1991

Comment

• nenad011
                      CBC Veteran
                      • 01.04.2006
                      • 198
                      • Novi Beograd

Pa sta bi sa Spacekom?
                      Bas mi se dopala prica

Comment

• VladaGS
                        CBC Veteran
                        • 12.03.2006
                        • 144
                        • Beograd

I meni se dopala priča i čekah, čekah,čekah...nastavak, ali ga nema.
                        Na žalost, forum o Sitroenima nikako da zaživi ovde. Svi smo nekako po defaultu na CKH i to tako ostaje.A, da budemo realni, ljudi to puno bolje i ozbiljnije rade od nas.Šta je tu je, to be continied...
                        Citroen GS club 1976.
                        Citroen AX image 1991

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875

Nema Vlado: "ljudi to rade ozbiljno".
                          Svi ucesnici rade zajedno. Samo su urednici foruma (borac) potpuni frikovi za citroene. Tog kalibra je kod nas Gorcha, mozda jos neko, ne znam, ali mislim da Gorcha ima previse svojih obaveza da bi se i foruma dohvatio. Tu je onda i Davor, ali kao sto znas on nema vremena ni postu da pogleda. Moram da primetim da je i bora2CV bio kada je dosao na ovde na forum vrlo aktivan, medjutim, nije mu se svidela atmosfera pa je nastavio na CKH. Treba biti strpljiv i cekati da i kod nas malo zazivi elektronska citro populacija. Ne kazem nista protiv CKH, vec zelim da nam se broj toliko poveca da i imamo realne potrebe za nekoliko foruma na ovim prostorima.
                          Što više za što manje

Comment

• VladaGS
                            CBC Veteran
                            • 12.03.2006
                            • 144
                            • Beograd

Nadama se da će biti kao što kažeš. Ipak, ja povremeno i ovde dođem da napišem po neku. Ipak izgleda da mi nemamo toliko ljubitelja Citroena sa dovoljno vremena i znanja na kompijuterima da bi se tome ozbiljno posvetili.
                            Izgleda da smo mi kao i naši automobili, bez elektronike čista mehanika, hehe.
                            Ma biće bolje. Nego nema nam Wowe ni na jednom forumu, a ja sam negde zaturio njegov broj da ga pozovem. Jednom smo se mimoišli u gradu sa njegovom Dolly, ali sam bio u Busu pa me nije video. On nam je pravi za fotografije svih mogućih modela i varijanti Citroena. Valjda će nam se uskoro pridružiti ponovo.
                            Citroen GS club 1976.
                            Citroen AX image 1991

Comment

• kale
                              CBC Član
                              • 23.05.2006
                              • 50
                              • Beograd

Pronasla sam novi oglas za spaceka...

CITROEN Spaček (1974), 1.700 EUR, može zamena za Yugo ili VW Golf II. 063/719-0610

Lik je iz Aleksandrovca blizu Krusevca, kaze da je ugradio dosta originalnih delova od Charlstona, hromirane okrugle farove, nova sedista, nov krov, disk kocnice na prednjim tockovima i ofarbao ga je u Charlstonove boje....

Da li neko zna automobil, ili barem nekog dobrog majstora u blizini Aleksandrovca???

Comment

Working...
                              X