Savet za kupovinu auta do nekih 7000, max 8000e..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Savet za kupovinu auta do nekih 7000, max 8000e..

Posto ponovo treba da kupim auto, drugi u porodici pored a6, zanima me sta vi savetujete za gore navedenu sumu? Znaci do nekih 7000e, i ukoliko bas treba mogao bi da skrpim nekako jos 1000e..

E sad, ja sam gledao Fiata Stila, on me i najvise privlaci, i to najvise 1.9JTD, i eventualno 1.4, 1.6 ili 1.8 benzinci.. napominjem da su mi performanse bitne, ne trazim forumulu, ali cisto da ima neko solidno ubrzanje do 100 (ne ispod 11, 12s) i da potrosnja ne bude preterana. Znaci necu sad r32 masinu..
    Pored stila, tu je u konkurenciji i corsa (oko 2002, 2003 god), ford focus (oko 2001, 2002 god), peugeot 406 (oko 2000 god), neka alfa ( tu sam u velikoj dilemi posto su im dobre cene, a ljudi ih prilicno pljuju), opel astra (2001, 2002 god) ili vectra (1999, 2000) i na kraju pug 307..

Sta je od ovoga po vama najbolje? Ja sam se zalepio za stila, svidja mi se auto, bas je fin, i nema nekih preteranih zamerki na njega..pored njega opela nesto i ne volim, pug je ok, i to bi bilo to..

Hvala
    Alfa Romeo 147 1.9JTD
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Nije los Stilo, mada bih ja pre uzeo Alfu 147 u toj klasi za tu cenu.

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Znamo koji je fond "u igri", tu su neki osnovni uslovi/zhelje po pogledu performansi, ali ono shto je najbitnije ostalo je nedorecheno. Kakav zapravo ti auto hocesh - gradski, pretezhno gradski + za neke krace ture, za pretezhno "otvoren put", koliko ti je bitna zapremina prtljazhnika? Verujem da, obzirom da ce biti drugi u porodici, cena odrzhavanja ima (vrlo) bitnu ulogu u prichi, naknadna prodaja takodje?

Nemoj me shvatiti pogreshno, ali auto valjda treba da zadovolji odredjene praktichne potrebe vlasnika, pa se obzirom na to i kupuje. To jest, ako vec odredjeni brend nije imperativ u celoj prichi, shto ovde nije sluchaj.

Corsa i Stilo, Focus i 406-ica, Astra i Vectra + Alfa... Sve razlichite klase i segmenti, cenovni rangovi, troshkovi odrzhavanja i velike razlike u (ne)povoljnosti kasnije prodaje, sa razlichitim (prosechnim) padom vrednosti. Jako shiroka "lepeza", slozhicesh se

Budi malo precizniji, konkretniji. Za te novce mozhe da se nadje sasvim solidan prevoz, samo nam reci u kom smeru da gledamo.
      http://www.bmw.tv

Comment

• Driver_GT
        CBC Senator XXL
        • 04.07.2007
        • 368
        • Beograd

Originally posted by overspeed
        Edit: citiranje prethodnog posta nije dozvoljeno/neophodno
        Hahhaah
        Tek sam sad primetio, jeste malo zbunjujuce..
        Pa ovako. Taj auto ce se pretezno voziti po gradu, i koristice se za kraca putovanja tipa bgd-djerdap, posto cesto tuda idem. 406ica verovatno i otpada odmah jer ipak mi ne treba jos jedan veliki auto. Malo si mi otvorio oci.. Znaci zanimaju me automobili kao sto je stilo (trenutno favorit), 307, golf, astra..to je ta neka klasa..ono sto je zanimljivo jesu i ova manja kola tipa corsa, 206, clio..mada iskreno..vise volim golf klasu, tj potrebnija mi je zbog nesto veceg komfora
        Gledao sam i neke goflove, ali to je uzasno isfuran i precenjen auto kod nas, iako verovatno ima bolju mehaniku od svih gore navedenih
        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Originally posted by Driver_GT
          Hvala na odgovorima. Razmisljao sam o mazdi i iskreno ne svidja mi se, pogotovo zadnji kraj, i zbog toga je ne bi uzimao..dosta mi je bitan dizajn..
          A ja jurio stila i jurio, i na kraju kupio prvu mazdu koju sam pogledao...
          Moj burazer ima stila, jeste lep i dobra oprema (dynamic), ali meni se u stilu nikako nije svidjala preglednost.
          Mazda je veca od stila a ipak mnogo preglednija, cak i od prethodne fabije...
          pozdrav

Comment

Moj predlog za kupovinu automobila do 8000 e bi bio definitivno AUDI A3 1.8t
            ,mercedes A klasa.....toliko /da ne komentarisem zasto-kvalitet pouzdanost pre svega/

Comment

• Driver_GT
              CBC Senator XXL
              • 04.07.2007
              • 368
              • Beograd

A klasa mi se uopste ne svidja i ne bih ga stvarno nikad vozio..taj auto mi je odbojan od samog pocetka..
              A3 se super, ali ne moze da se nadje nista mladje...sve sto sam video za neke razumne pare je od 2000god pa starije i jos + totalno ogoljene opreme
              Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Da li te interesuje nešto drugo osim izgleda i dugmića?

Comment

• Driver_GT
                  CBC Senator XXL
                  • 04.07.2007
                  • 368
                  • Beograd

Originally posted by Bane?
                  Edit: citiranje prethodnog posta nije dozvoljeno/neophodno
                  Naravno da me interesuje, ali dizajn mi je bitan
                  A klasa mi je limenka od auta i tu staje prica sa njim. Jednostavno mi se ne svidja
                  Ako si ovo napisao zbog mazde 323, ni ona mi se ne svidja.. Doduse dosta je prihvatljivija od a klase..323 je vec star model i ima naslednika koji je uveliko na trzistu.
                  Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Oki, onda Vectra, 406-ica i slichni otpadaju... A i klasa malih gradskih autica, ako ti je vec neophodno malo vishe komfora.

Stilo - ako ti je vec "blizu srca" je sasvim dobar auto, imash iskustva nekoliko chlanova sa foruma koji su vlasnici, koristi Search opciju i saznacesh "iz prve ruke" konkretnij kakvi su njihovi utisci. Povoljni po pitanju odrzhavanja i servisiranja (prihvatljive cene), kao i naknadne prodaje. Imaju, sa druge strane, i malo brzhi pad vrednosti na trzhishtu od recimo Astre ili "njegovog velichanstva" Golfa , ali realno kroz vishegodishnju eksploataciju zbog povoljnijeg (jeftinijeg) odrzhavanja dodjesh maltene na isto. =] Moj izbor bi bio upravo pomenuti 1,9JTD motor, koji Stilu legne k'o boodali shamar =] Dizajn, koji ti je isto bitan, je originalan, ali sam model nije dozhiveo predvidjanu/ochekivanu slavu. Otuda i prerano odustajanje od dalje proizvodnje.

Astra - kvalitetniji generalno od Stila, odnosno manje prijavljenih "hronichnih" problema od strane vlasnika kroz eksploataciju. Ne kazhem ja, nego istrazhivanja pouzdanosti onih koji se time bave. =] Moja preporuka za ovo shto ti trazhish je 1,8 16v motor, troshi maltene isto kao i 1,6, samo malo bolje ide =] Kod mene je u porodici jedna 1,7DTI i po mom nekom merilu to nikako nije za preporuku, ide samo uz pismenu molbu i to kad se motor zaista muchi teshkim mukama Ako je diesel opcija, onda samo 2,0DTI, mada ponavljam, moj izbor kod Opela ostaju benzinci. Od ova tri najbolji (chitaj najpogodniji) za dalju prodaju.

Pug 307 je sasvim pristojan auto, ali je od ovih najskuplji i po nabavnoj ceni i po troshkovima odrzhavanja. Upravo zbog ovog drugog se bar ja lichno ne bih odluchio za njega. Komforniji i daleko udobniji narochito za duzhe ture i od Astre i od Stila, ali je upravljivost isuvishe "tupa", ne daje osecaj o lezhanju, isuvishe (tipichno francusko) meko veshanje. Po pitanju naknadne prodaje nije tako dobar kao Astra. "Pedigre" o poreklu je chudo... =]

Alfa 147 - sa njom bi dobio najvishe uzbudjenja za volanom i neprikosnoven dizajn, ali cene odrzhavanja prevazilaze Astrine i Stilove, na primer. Jako nezgodna za dalju prodaju, a kad smo vec kod toga ima i izrazheniji pad vrednosti od Astre, mozhda chak i od Stila.

U ovoj klasi bi za te pare mogao da uleti i neki Focus, koji bi sa nekim "normalnim" motorom ispod haube zbog kruceg veshanja mogao da bude sasvim dobar "performer", ali je iz istog razloga nepodoban za duzhe ture. Ostaje slichan problem kao i kod Pug-a, malo skuplje odrzhavanje i malo loshiji izgledi za naknadnu prodaju.

BTW. (carfolio):

Stilo 1,9JTD: 0-100 - 10,3 sec, 255 Nm @ 2000 rpm
                    Astra 2,0DTI: 0-100 (oko) 11 sec, 230 Nm @ 1950 rpm
                    Astra 1,8 16V: 0-100 - 9,5 sec, 170 Nm @ 3800 rpm
                    Pug 307 1,6: 0-100 - 11,6 sec, 147 Nm @ 400 rpm
                    Pug 3-7 2,0 HDI: 0-100 - 13,1 sec, 210 Nm @ 1750 rpm
                    Alfa 147 1,6 TS: 0-100 - 11,3 sec, 140 Nm @ 4200 rpm
                    Alfa 147 1,9JTD 16V: 0-100 - 9,1 sec, 305 Nm @ 2000 rpm

Mozhda ti ovo bude interesantno: Stilo, Astra, 307, 147, Focus.

Civic u fullu , neka Almera mozhda? Po meni modeli itekako vredni razmatranja.
                    http://www.bmw.tv

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Ja sam za te pare vi?ao u dosta dobrom stanju i volvo s/v40, toyota corolla neko 2000. i sli?no godište, Honde accord i tako još ponešto.
                      Li?no ja bih uvek uzeo bilo šta od toga pre nego nekog fiata.

Comment

• Driver_GT
                        CBC Senator XXL
                        • 04.07.2007
                        • 368
                        • Beograd

Hvala za prilicno iscrpljujuci post

Posle svega ovoga jos sam blizi stilu..Opel mi je manje konkurentan samo zbog motora koga na svim mogucim forumima osporavaju. Pored stila, alfa me najvise privlaci ali je problem dalja prodaja i uzasno skupi delovi

Citao sam po forumu iskustva sa stilom, i u najmanju ruku sam se razocarao..bas ga dobro pljuju, i ima sitnica koje stvarno iritiraju..307 definitivno otpada, dok fokus kaska za stilom samo zbog dizanja unutrasnjosti. Imao sam priliku da se vozim u jednom i to deluje tako jeftino i kichasto da je to strasno.. Civic je vec dobar predlog, bas cu da gledam malo po oglasima, ali nema bas neki izbor kod nas
                        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Naravno da svako vozi ono sto mu se svidja,ali nisi mi jasan u jednom alfa ti se svidja ali skupa za odrzavanje a hoces da kupis stila 1.9jtd -kupi alfu u dobrom stanju sa 1.9 jtd motorom.I da odakle ti to da ces bolje proci kad budes prodavao stila ,ja mislim da je on baraka od auta naspram Alfe

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

Originally posted by overspeed
                            Moj izbor bi bio upravo pomenuti 1,9JTD motor, koji Stilu legne k'o boodali shamar =] Dizajn, koji ti je isto bitan, je originalan, ali sam model nije dozhiveo predvidjanu/ochekivanu slavu. Otuda i prerano odustajanje od dalje proizvodnje.
                            Kako prerano odustajanje?
                            Stilo se proizvodio od 2001-2006 tj celih pet godina, u auto industriji vazi pravilo da se modeli smenjuju na 4 najvise 5 godina...
                            pozdrav

Comment

• Driver_GT
                              CBC Senator XXL
                              • 04.07.2007
                              • 368
                              • Beograd

Originally posted by c220
                              Naravno da svako vozi ono sto mu se svidja,ali nisi mi jasan u jednom alfa ti se svidja ali skupa za odrzavanje a hoces da kupis stila 1.9jtd -kupi alfu u dobrom stanju sa 1.9 jtd motorom.I da odakle ti to da ces bolje proci kad budes prodavao stila ,ja mislim da je on baraka od auta naspram Alfe
                              Ok, ali evo sad trazim po netu, novijih alfi da valjaju stvarno nema.. mislim na model 147 i eventualno 156 koji ipak opet ide u drugu klasu zajedno sa 406,vectrom i ostalima..
                              Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Working...
                              X