Originally posted by bakara
Savet za kupovinu auta do nekih 7000, max 8000e..
Collapse
X
-
Ako uzimas stila, onda iskljucivo sa JTD motorom...
Nego gore pomenu udobnost, udobnost u stilu je po meni izuzetna, presao sam iz lancie kappe i maltene nisam ni osetio prelaz a pritom vozim model sa troje vrata...
Njegove prednosti su definitivno dizajn, oprema, lakoca upravljanja, udobnost, vozacko mesto (imam skoro 2 metra i osecam se konforno u njemu), ako uzmes JTD motor on ti je odlican i sa njim je malo ko imao problema a pritom je i vrlo startan a potrosnja je mala...
Sto se mana tice... elektronika, elektronika, elektronika... Nedavno sam imao kvar u motoru vezano za elektroniku, kostalo me je 500e, bobine mi crkavaju, prozor sam spustio i nije hteo da se vrati, air-bag lampica se redovno javlja na svaka 3-4 meseca... Moj motor je 1.6 benzinac... Tako da ovaj kvar koji sam ja imao sa elektronikom u motoru ne bi trebao da bude problem na JTD-u...
Ako te zanima jos nesto pitaj...
Comment
-
-
Gledam neshto Halo oglase i ima tu interesantnih kola koje bi takodje mogao da razmotrish. Tipa Nissan Almera 2000god 2,2 DID (vozio se u tom modelu, nisam video manu) 6500e, Seat Ibiza? 2001 god ima i 1,4 benz i dizela, Toyota Corolla?
A shta mislish o Hondi Prelude 2000god 2.0 16v klima dza bu 6100? Jese malo duzi auto ali je coupe.
Comment
-
-
@Cepa D
Corola je lep autic, on vec dolazi u obzir, njega sam bas poceo da gledam. Almera je isto ok, nego gore je cini mi se vec predlozio, ali ipak mi je corola lepsa, e sad ne znam koji mi je bolji
Seat iskljucujem jer je to opet VAG grupacija, a stariji seati se bas i nisu nesto mnogo proslavili jer to je u stvari vw sa losijom izradom..nesto slicno kao i skoda
Prelude nikako..taj auto guta gorivo i bas mi se ne bi isplatio
@komex
Hvala na odgovoru
Zanima me kakva je mreza servisa, i da li su korektni? Znaci elektronika im je najveca boljka.. Ja bi uzeo iskljucivo model sa 3 vrata jer mi je onaj sa 5 bas ruzan od pozadi. Ta lampica za air bag se svima pali, i to sam video na bar 5 mesta.. sto se tice bobina sa tim sigurno necu imati problem
Ako mozes da okacis neke slike unutrasnjosti.. sta od opreme imas? Koji paket? Kakva je klima (digitalna ili analogna) i kako radi? Dosta pitanja od jednom, al ajd kad si se vec ponudio
tnxAlfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Originally posted by Driver_GTPrelude nikako..taj auto guta gorivo i bas mi se ne bi isplatio
nije to VW ili MB
za 7-8000 uzmi Almeru N16 sa 1.8 motorom i uzivajKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
-
alfa 156
ima u oglasima dve 156 2.5 v6 1998 god za 5500 i 6000 evra. jedna je sa plinom. za 1000-2000 evra taj auto mozes da dovedes u fabricko stanje i plin da mu ugradis ako nema (doduse mozda ce to biti malo vise od 2000 evra) ali imaces extra auto koji lepo izgleda i koji pristojno trosi. mislim da ce ti to doneti vise srece nego neki stilo 1.9 jtd od 115ks.
inace alfa 147 i nema neki izbor za 7000-8000. ili su to neki 1.6 (a performanse su bitne) ili su to neki sa jevrejskom opremom (celicne felne i slicno) ili oba.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Uhh...znaci TOTALNO sam u nedoumici sad
Vec imam jedan auto koji ima 2500ccm, i ne bi jos jedan sa tako astronomskom registracijom. Plin je OK, ali to je opet dodatno ulaganje ukoliko nije ugradjen, a 80% slucajeva nije.
Jevrejska opremaAlfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Focus je najbolje resenje. Dosta bolje vozne osobine nego Stilo, vrlo kvalitetan auto, jos uvek ima svez dizajn koji ima svoj fazon, dobri benzinci (1.6 i 1.8) i TDCi dizelasi. Menjaci odlicni, takodje. O ponasanju na putu da ne govorim, tu je zadao domaci zadatak svima. Uz to, mozes da kupis pristojno godiste i u solidnom stanju tako da ti nece dosaditi i neces imati osecaj posle dve godine da vozis neki matori auto koji mora sto pre da se menja. Ako probas Focusa u voznji, mislim da ce ti biti favorit br.1. Ne bih se slozio ni po pitanju dizajna unutrasnjosti - Focus moze da se nekome svidi ili ne svidi unutra (meni se licno ne svidja i to mi je subjektivno najveca slabost), ali je u svakom slucaju originalan, a Stilo je unutra bedna kopija VW-Skode, bez i malo sarma. Focus je unutra i kvalitetniji i deluje dinamicnije.
Jedino Stilo mozes da kupis jos novijeg sa jos manjom kilometrazom, ali je Focus primetno bolji auto (mada neces pogresiti sa Stilom, dapace). Drugi kvalitetni konkurent je Civic, ali njega mozes da kupis matorijeg i sa vecom kilometrazom jer us Honde jako cenjene kao polovnjaci. Ostali ovde koji su spomenuti - Astra...nije lose, ali je dizajnom vec dosadan, neprijatno krut i tvrd auto za razliku od Focusa koji je isto krut, ali ne i neudoban. Mada, posto se polovan auto kupuje gledajuci pojedinacne primerke mozes i nju uzeti u obzir. Peugeot 307 se svakim danom pokazuje sve gorim za polovnu kupovinu iako je na pocetku dobijao hvalospeve kritike. Pokazalo se da ima problema u eksploataciji. Ja licno ne bih nikada mogao da vozim auto koji ima najgore perfomanse u svojoj klasi i koji je tako nepregledan napred za voznju kao sto je 307. Po meni je i jedna sterilna i neprimetna Citroen Xsara bolji auto.
Comment
-
-
Ok..posle svega..
Definitivno, u uzi izbor ulaze Stilo JTD 115ks, Focus 1.8 TDCI, Alfa 147..
Ostalo odbacujem
Moje misljenje je da je fokus tu najkvalitetniji, ali i dalje mi je stilo u glavi..videcmo verovatno sta se bolje nadje..u nedelju cu da se zaputim malo i do bubanj potoka, mozda se nadje nesto zanimljivoAlfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Ako biras izmedju ta 3, moje misljenje je da neces pogresiti bilo koji da uzmes, jednostavno, svaki ima svoje vrline i mane, sve zavisi sta ti treba...
Kad sam rekao oprema, mislim da za istu cenu nudi vise opreme od konkurencije... Moj je 2001 godiste i imam active ili dynamic opremu, ne znam tacno... Uglavnom, imam klimu (analognu) koja radi odlicno, kontrolu proklizavanja (ne i ESP) city servo, 6x airbag, svaki ima onu foru kao improvizovani frizider koji je u sustini izolovana kaseta gde mozes da preusmeris klimu, glupost ali prakticna stvar...
Sve u svemu da ne duzim, ako uzmes JTD-a nekog mladjeg od 2002 godista i da je presao manje od 100.000km bices zadovoljan... I sto se unutrasnjosti tice samo da dam repliku... Po meni je sasvim ok, zavrsna obrada je daleko bolja nego u bravo-u, osvetljenje ti je negde izmedju crvene i narandzaste boje sto je meni najbolje resenje, sve u svemu po meni sa daleko vise smeka od opela na primer...
A ako uzmes alfu ili fokusa opet neces zazaliti...
Comment
-
-
Po mom skromnom misljenju bolje je kupiti audi a3 2000 god nego stilo 2004
,iz iskustva sa Fiat vozilima nista lepo nemogu da kazem.To su po meni nedovrseni automobili uvek im nesto fali dva puta odes na pranje i nesto od elektrike pocne da zeza.Peugeot je mnogo bolji auto ali i njegova elektronika posle 150000km pocinje da otkazuje.Japanci su ok pouzdani ni nalik Italijanima ali u Srbiji se tesko prodaju zbog servisera deraca /bilo je reci na forumu o tome/
Comment
-
Comment