Savet za kupovinu auta do nekih 7000, max 8000e..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

@komex
    Hvala jos jednom, to misljenje iz prve ruke mi najvise znaci

@zverko
    Audi je tu kao primarni auto..ovo ce voziti svi u porodici, a i ja sigurno nekada kad su guzve po gradu i tako to.. Mnogo je prakticnije voziti po gradu i parkirati mali auto nego a6

@c220

Problem je sto je taj audi star vec 7 godina..to je bas bas mnogo.. ako budem naleteo na dobar primerak, provozacu ga, razmotricu i mozda i njega uzmem
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Kako se ono kaze.-Nije bitna godina proizvodnje nego kvalitet izrade

Comment

• miroslavm
        CBC Senator
        • 13.02.2007
        • 208
        • Beograd, Zvezdara

bez uvrede, ali ako hoceš lep auto batali audija i fokusa. Onda alfa ili stilo ce ti najviše sesti. Možda C4, ne znam pošto su

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

bravo meckacija. u potpunosti se slazem sa tobom. ima nekih sitnica koje ce ga zezati na audiju tj greske koje je fabrika namerno ostavila radi zarade u servisu. npr: otkazivanje vakum pumpe za centralnu bravu je problem koji se vuce jos od jajeta ali to je smesno u poredjenu sa tim sta italijan ili francuz mogu da ti prirede. jedno cu samo reci. od kad sam polozio vozim samo i iskljucivo audi. u par kombinacija je uskakao neki gnoj ali vrlo kratko. jednom pug106 i sad saxo. nikad ali slovima nikad mi se sa audijem nije desilo da ako se pokvari nesto i odem u servis da majstor ne zna sta mu je a sa pugom sam imao takav maltret da je to nenormalno. prodao sam ga na kraju zbog toga zajedno sa tim problemom. Ustvari u cemu je fora. kod nemca kao rezervni deo imas sraf, maticu ili bre i zabicu naj obicniju ako ti fali a kod francuza zbog jedne plasticice i parceta zice moras da kupis pola auta. zato kazu francuzi skupi za odrzavanje. procitaj post kako je i zasto IvanT promenio alfu za gnoja...

alfi jedino sto priznajem to je spoljni izgled ali taj utsak se odma pokvari cim sednes za volan. koliko mije alfa lepa spolja toliko jeprosta i ruzna unutra. ko sto rece c220, finalna obrada brale. za audija je savrseno nebitno koje je godiste osim ako nije razdrkan skroz. primera radi B4, nije bitno da li je '91. ili '95. ako mu je motor ok i ako nije udaran tj ako nije kriv posto je limarija na sraf i sve se da zameniti bez peglanja i ispravljanja, nema greske, auto za sva vremena...
          poz
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Pa Å¡to mi tek sad rekoste da japanci imaju majstore derače Ja već kupio dva, a to je tek početak.

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Pa naravno da ne znas, kad ih ne posecujes. Kad bi se malo druzio s majstorima, video bi ti...

Comment

• Komex
                CBC Veteran
                • 20.10.2005
                • 100
                • Beograd

Slazem se za Audija, da je kvalitet i pouzdanost na daleko visem nivou... Ali moj stav je recimo drugaciji koji god da je auto, godine su godine...
                I jos jedna, za mene licno, jako bitna stvar... Uz takav auto ja ne bih imao miran san, da se svako jutro budim i prvo sto uradim trcim na prozor da vidim da li mi je auto jos uvek tu...

I jos jedna stvar, i pored svih mogucih kvarova koje sam imao, jedina dobra stvar u tome sto me nijedan taj kvar nije onesposobio za dalji put, znaci svaki put sam mogao da ga mirno dovezem do kuce, majstora itd...

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Originally posted by Bane?
                  Pa što mi tek sad rekoste da japanci imaju majstore dera?e Ja ve? kupio dva, a to je tek po?etak.
                  Pa kad ti nemac daje savete, onda te i shpagete koshtaju kao jedan audi jaje. Jer u kilo shpageta ide 4 jajeta.

Ovo mi bash cudno; delova za nemce na svakom coshku, a ni jedan se ne kvari.

P.S. Za dalje savete necu da budem pristrasan. Al' hajde da napomenem samo ovo, uzmesh lepo nekog TDI-a i tehnologiju od pre 20 godina, platish 2000-3000 vishe od konkurencije za to godishte - logichno, zar ne?! Ma kvalitet je to (u potpisu Ge2TeDejI).
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

to sto se kod nemca pokvari moze da se popravi za razliku od nekih kojima kad se popale lampice ni sam diag ne zna sta mu je. no, da se ovo opet ne svede na prepucavanje koji je auto bolji . apelujem na deckov zdrav razum posto vec ima jedan brend u voznom parku. neka kupi sta god mu drago i zdravo da se vozi i jos mnogo da ih promeni. zdravlje od boga, pisace utiske kad god bude promenio auto. u svakom slucaju ja sam bogatiji za jedno iskustvo i moj sledeci auto sigurno nece biti francuz ali 100%.
                    poz
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Moj drugar vozi vecj 6-7 meseci Ford Focus 1.8 TDDI i sasvim je zadovoljan. Da ti ne pricam da auto lepi za sedista kada to zatreba, a potrosnja nije strasna, oko 8 litara po gradu.

Comment

Ovde nesto ipak mora da se konstatuje- Nemacki automobili su neuporedivo bolji od Italijanskih i svaka rasprava oko toga je neozbiljna.O izgledu i performansama Alfe moze da se prica ali koliko to zadovoljstvo traje-kratko jer tu nema potrebnog kvaliteta.Vozio sam 2 alfe /33 1.7 1993god. i 146 1.8 ts 1999god./koje su kupljene u ch relativo mlade / 33 4god predjenih 70000km i 146 1.8 3god. predjenih 60000km./....zakljucak tri puta ides sa obrtajima u crveno i odmah servis/kod srbe mladenovica/
                        Na te automobile covek samo moze da baca pare-ako te zanima neka isplativost tipa vozim 2 godine i prodam za priblizne pare nema je,a potrosnja je tek prica za sebe ali to ne treba da te zanima kada vozis alfu-to je najmanji problem

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

@ c220:

Molio bih da se tema poshtuje, i pricha ne navodi na pogreshnu stranu. Svako mozhe da d^a neko svoje mishljenje i savet, pa neka chovek odluchi shta ce da kupi za svoje pare. Rasprava u smeru italijanski vs. nemachki automobili i njihov kvalitet nije tema ove priche i nece pomoci nikome ovde, a ponajmanje choveku koji je postavio temu.

@ Driver_GT:

Ne znam koliko te mozhe zainteresovati, ali postoji josh jedan auto u ovom segmentu i koji se mozhe uzeti sa poprilichno opreme za raspolozhivi fond, a po meni je interesantan izbor za drugi auto u porodici, i istovremeno zadovoljava vecinu tvojih zahteva/zhelja.

Dakle, Seat Leon prve generacije. Baziran na VW-ovoj A platformi, koju deli sa Audijem A3, Golfom IV i Skodom Octaviom. Mehanika uglavnom sa Golfa, kvalitet mislim da je zavidan, dizajn je mnogo atraktivniji nego onaj kod Golfa ili Octavie, a model je podeshen malo oshtrije od Golfa u standardnoj izvedbi. Chak i "malecki" 1,4 motor razvija 105 KS, troshi umereno, a sa jachim verzijama dobijash jako puno zabave. Mislim da mozhe da bude jako interesantna opcija, tim pre shto za 7500-8000 mozhe da "uleti" model sa klimom, kontrolom stabilnosti i ostalom opremom.
                          http://www.bmw.tv

Comment

Pa dobro najbolje znaci napisati
                            Zemljace tvoje pare tvoja sreca ili Sam pao sam se razbio

Comment

• bakara
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2005
                              • 977
                              • nBGd

Lepo se razvila tema, samo sto pola tih automobila se ne moze kupiti za 7000 a tesko i za 8000 u dobrom stanju...
                              pozdrav

Comment

• Driver_GT
                                CBC Senator XXL
                                • 04.07.2007
                                • 368
                                • Beograd

Ajmo sad redom

@c220
                                Slazem se sa tobom svakako da je kvalitet nemackih kola daleko veci nego italijanskih. To nema dileme...ALI..zar nije bolje uzeti 3 godine star italijanski stilo sa 50000km predjenih, nego 8 godina star audi a3 sa 140000km predjenih na satu, a bog zna koliko jos preko toga? Automobili su potrosna roba. Sto se vise koriste to se vise kvare. I nekako idem tom logikom. I sa druge strane stilo je noviji auto od a3. A3 je izasao cini mi se 97, a stilo 2001..4 godine razlike, i to je citava jedna generacija modela.. Razmislicu stvarno, sa jedne strane si u pravu, i ja isto vozim nemca i uvek ga vozio. Pored njega sam imao Civica predzanju generaciju jedno kratko vreme i bio realtivno zadovoljan, ali mi do sada nikada nije palo na pamet da uzmem nesto sto nije nemacko ili japansko.. I sad kad razmislim za pare koje bi dao za 10 godina star nemacki auto sa 10000000km, mogu da uzmem recimo jedan stilo ili focus sa 90000km i 3,4 godine starosti..i samo me to privlaci..

@miroslavm
                                Slazem se da je alfa pored stila najlepsa. C4 je vec jako skup i nikako se ne uklapa u moj budzet

@zverko

isti odogovor vazi kao i za c220.. ti kod nas jednostavno nemas garanciju nikakvu da je auto presao toliko koliko pise. Pogotovo ti stariji nemci. Njima se lako reprogramira kompjuter i brise se svaki trag stvarne kilometraze, a da opet uvozim kola nemam nameru, dosta sam se nervirao i cimao oko a6..

@komex

Upravo to! Izuzetno bitan faktor.. Ja zivim na nbg blokovima, gde za jednu noc nestane po 3 auta.. znaci jako mi je bitno i sa te strane da se na naki nacin osiguram, jer neki a3 je sigurno mnogo rizicniji od stila.

@killaz

Uopste se ne slazem sa tobom vezno za tdi. To su JAKO dobri motori. Imam jedan 2.5 v6 u audiju i pre njega sam imao 1.9 sa 131ks u passatu. Nikad nista tako nisam a presao sam preko 60000km JA sa njim..znaci samo redovni servis i nikad nikakav problem. A pritom trose manje od common rail-a koji koriste japanci, a ima iste ili cak bolje performanse (obrtni moment)

@sErGiO

Dobro dodje takav "savet". I ja sam citao po netu da su ljudi prilicno zadovoljni fokusom i njegovim 1.8 dizelom..

@overspeed

Leon je vec stvarno zanimljiv auto i nije mi pao na pamet..Razmotricu i njega, siguran sam da je mehanika na visem nivou nego kod stila

@SVI

Hvala svima na odgovorima
                                Da sumiram..definitivno cu uzeti neki od ovih automobila: Stilo, Focus, Leon
                                Verovatno ce presuditi model koji mi prvi bude upao..Dobro cu razmisliti, za sada su mi sva tri na istom. Stilo mi je jako svidja, brine me samo ta elektronika, Focus je generalno dobar auto, i nisam nasao da se ljudi zale nesto na njega, jedino mi se unutrasnjost ne svidja, dok je Leon sad mozda i u maloj prednosti, posto pripada VAG grupaciji i to garantuje kvalietet, ali sa druge strane opet povlaci sa sobom skoro sigurno vracanu kilometrazu..
                                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Working...
                                X