Savet za kupovinu auta do nekih 7000, max 8000e..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Ma ne brini...i na stilu su vracene kilometraze, tako da nemoj to da ti bude presudno.

LM: nemoj da te odvraca od stila ta elektronika, stilo je pun elektronike i normalno da stalno nesto ispisuje na displeju...
    pozdrav

Comment

• Cepa D
      CBC Senator
      • 28.09.2005
      • 242
      • Cerak

Seat iskljucujem jer je to opet VAG grupacija, a stariji seati se bas i nisu nesto mnogo proslavili jer to je u stvari vw sa losijom izradom..nesto slicno kao i skoda
      @Driver_GT: Koliko mi se chini predlog za Seat Ibizu si odbacio zato shto je u sushtini VAG grupacija, a sad si oberuchke prihvatio Leon. Ali nema veze, ovaj leon mi je i dan danas mnogo lepshi od novog leona, go for it!
      NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• Driver_GT
        CBC Senator XXL
        • 04.07.2007
        • 368
        • Beograd

Originally posted by Cepa D
        Edit: citiranje prethodnog posta nije dozvoljeno/neophodno
        Znas kako, vise ne znam ni sta da mislim..To sam prvo napisao zato sto cim je vag znaci da je isfuran, da je puno presao..ali sa druge strane kod na 80% ljudi ni ne zna da je seat u vagu, tako da je to kao nesto olaksavajuce..nemam pojma..
        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Komex
          CBC Veteran
          • 20.10.2005
          • 100
          • Beograd

Pazi leon jeste dobar auto, nema ga mnogo po gradu, nije isfuran ali za ovu cifru koju si naveo tesko ces naci dobrog leona... Uzmi u obzir da treba i da odradis servis kad kupis taj auto, zamenis kaiseve i slicne gluposti...
          Nemoj da ti cilj bude da imas budzet od 8000 i da za toliko i kupis auto, uzmi neki za 7500 ulozi jos 500 da zamenis sve sta treba i da budes miran...

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

@Komex
            Ja vec rekoh
            Originally posted by bakara
            Lepo se razvila tema, samo sto pola tih automobila se ne moze kupiti za 7000 a tesko i za 8000 u dobrom stanju...
            uzmi neki za 7500 ulozi jos 500 da zamenis sve sta treba i da budes miran...
            Za 500 tesko da moze da zameni nesto vise osim kaiseva (pa pisali smo dosta o tome), nije to fiat to je VW bre!
            pozdrav

Comment

• Komex
              CBC Veteran
              • 20.10.2005
              • 100
              • Beograd

Pa opet bolje je sa 500e da se nesto uradi nego da se samo kupi i vozi....

Comment

• Driver_GT
                CBC Senator XXL
                • 04.07.2007
                • 368
                • Beograd

Onda opet dolazimo do zakljucka da je stilo ili focus najbolji izobor
                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Focus, ne zato sto sam hteo da ga uzmem u toj izvedbi, ali... Mislim da je bolji izbor od Stila.

Comment

• Darko_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2004
                    • 557
                    • Srpska Atina

imam ja dva stila, imao sam jos jednog pre pa sam ga prodao, ako treba neki savet ili pomoc.. pitaj slobodno

uzmi u razmatranje i megane (aktuelni model)

Comment

• Driver_GT
                      CBC Senator XXL
                      • 04.07.2007
                      • 368
                      • Beograd

Originally posted by Darko_NS
                      Edit: citiranje prethodnog posta nije dozvoljeno/neophodno
                      I da si u mojoj poziciji da li bi ponovo uzeo stila?
                      Jel imas 1.9JTD i da li si ga vozio? Kako ti se cini?
                      Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• goxee
                        CBC Veteran
                        • 20.03.2007
                        • 119
                        • Beograd, Vozdovac

Originally posted by Darko_NS

uzmi u razmatranje i megane (aktuelni model)

Potpuno se slazem za megane, vozio sam se u dci-u od 120ks i stvarno mi se svideo. To bi verovatno bio moj prvi izbor za tu cifru.
                        Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Comment

• bakara
                          CBC Senator XXL
                          • 29.01.2005
                          • 977
                          • nBGd

Opet ja...dezurni davez
                          Originally posted by bakara
                          Lepo se razvila tema, samo sto pola tih automobila se ne moze kupiti za 7000 a tesko i za 8000 u dobrom stanju...
                          Jedno je kad gledas cene listajuci oglase, a nesto sasvim drugo situacija na "terenu"...
                          pozdrav

Comment

• Darko_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2004
                            • 557
                            • Srpska Atina

da sam u tvojoj situaciji bio u velikoj dilemi.. ako bi isao opet na kupovinu stilu, trazio bi malo bolju opciju.. ne bih uzimao standard stilo kao ovaj sto imam sada. znam da sad za 8000-9000 moze da se nadje stilo jtd 140ks sa kozom, panorama krovom, automatskom klimom..itd.. to je po meni odlicna kupovina, ali vidim da malo prevazilazi tvoje mogucnosti..
                            sto se tice stila, kao sto rekoh imam dva komada, pre sam imao jos jedan.. vecih kvarova ni na jednom nisam imao (na jednom sam promenio prednje viljuske, na drugom promenjeni zadnji silen blokovi, na trecem promenjeni prednji amortizeri) kao sto vidis glavni problem na stilu je vesanje koje je prilicno osetljivo i meko konstruisano i kad dodje na nase puteve lako se razdrma.. medjutim to nisu skupi kvarovi, amortizer je 4000din, viljuska u radnji 4000din...itd
                            sa elektronikom nisam imao nikakvih problema, nekad mi se jedino pale lampice za aig bag.. ali teras dalje i bas te briga..
                            ono sto mi se ne svidja je siromasno osmisljena instrument tabla.. funkcionalnost je na nivou.. ali kvalitet plastike, sedista.. je dosta slaba..
                            stilo ima dosta osetljivu farbu, podlozna je ostecenjima od kamencica..itd
                            ako hoces stabilnost auto definitnivno mora imati 16'' felne, sa fabrickim 15-kama je dosta sklon ljuljanju, ali zato dobija na udobnosti.
                            jtd motor imam/imao u sva tri auta, nigde nikakav problem se nije javio.
                            sto se tice motora imam samo reci hvale.. istina malo su bucniji, ali to je ok.. motor od 115ks moze da se vozi solidnim brzinama na autoputu, bez napora se vozi 160kmh.. ali odmah se vidi da mu fali 6 brzina.. kada je neopterecen ima startnost, medjutim ja ga vozim vec duze vreme pa sam navikao, lako bi presao i na jacu masinu.. sipa se iskljucivo selenia wr ulje, 640din litar, uglavnom osnovno odrzavanje ulje, filteri je povoljno za nase uslove.
                            mene u poslednje vreme privlaci megane, ali ne znam o njemu mnogo, za njega nek kaze neko drugi na forumu.. verujem da je u kombinaciji sa 1.9 dci 120ks i 6 brzina odlican za putovanja

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Slazhem se za Fokus da je fina solucija, to bi trebao pretresti i upoznati iz bliza. Megane bi mi bio na poslednjem mestu - ceo automobil ispashta zbog dizajna od gepeka, preko kabine. Plastike unutra veoma loshe odradjene, neudoban je za putovanja duzha od 4h, a da je shminka - jeste.

Vezano za TDI - nisam rekao da je tu neshto loshe, vec staro i prevazidjeno. To je chinjenica i nema veze sa ljubavlju, dakle placash po vecoj ceni zastarelu tehnologiju. Btw, zna se ko je prvi primenio common rail - (nisu japosi).

Najbolja varijanta je da uzmesh npr. quattroruote i prelistash sekciju za polovnjake. Tamo imash statistichki oznacheno koji je model trazhen, a koji nije. To je jedan od optimalnih nachina kako da dodjesh do preseka...
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• prle
                                CBC Senator
                                • 04.09.2006
                                • 223
                                • Beograd - Konjarnik

Originally posted by Driver_GT
                                a da opet uvozim kola nemam nameru, dosta sam se nervirao i cimao oko a6..
                                mislim da grešiš što bežiš od uvoza. uvek možeš da platiš da se neko drugi iscima umesto tebe (danas ljudi sve imaju, samo pare ne), a praktično svaki auto koji vredi je došao sa grane, i ti ćeš takav kupiti, i platiti sve to, samo malo manje.

a prednost kada uvoziš je što znaš kako je došao, da nije rađen, da nije akan i održavan u srbiji, što može dosta da znači.

ja lično ovde nikada ne bih kupio nov auto, da sam keš kupac (ne računam kredite i sl )...zna se kakve serije dolaze u banane države, a i garancije su redovno manje

Comment

Working...
                                X