Mrtva trka. Seat vs VW?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Kakvi su ovi motori 2.5Tdi? Koliko prelaze? Da li su ovi automatski menjaci skloni kvarovima! Za njih je opravka verovakno ultra skupa! Ae pa da pazarim A6

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Svakako ti je bolja opcija A6. Za taj automatski menjac nemam pojma da li se kvari, ali par ljudi koje znam odusevljeni su automatskim menjacem. Samo mi je malo sumnjiv enterijer, nisam odusevljen krem kozom, posto veoma brzo poprimi nekakav izakani izgled, kao da auto ima 20 godina. Mozda postoji nacin da se to sredi, ali pre neki dan sam gledao Mondea 2002. sa takvom kozom i to je katastrofa...

Vise mi se svidja sivi.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Ali ja nigde na netu ne nadjoh da postoji ovaj 2.5Tdi 110kw. Ima 160 HP (119.3 kW), ali ovaj ne. Mislio sam da je gresku napravio prodavac, ali evo i ovde 110kw;

http://www.kupiauto.com/auto/oglasi/190 ... 3da1313092

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

tih 2.5tdi imas u raznih varijanti. od 150ks do 180ks. po meni najbolji je najjaci i on uvek ide sa quattro pogonom.

cuo sam da su servisi za ove motore malo skuplji nego za 1.9tdi (sto je i normalno) ali da veliki servis se radi svakih 60k km. to bi trebalo proveriti.

naravno ovde pricamo o v6 tdi od 2.5 a postoje i r5 2.5 tdi.

imas spisak tdi motora na wikipedia
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Ok, hvala. Na wikipedia se spominje i facelift neki 2002g. Nesto oko farova, zadnjih svetala. Ono sto je meni upalo u oci je podatak da od 2002g auspuh izbacen iz branika, tj. strci iz proreza na braniku. Ovde to nije slucaj ocigledno s ovim iz Subotice? Sta mislite? Ajde neka neko ko se razume u A6 baci pogled i na enterijer, jer mi ovo mirise na podmladjivanje

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Znas kako ces najlakse resiti taj problem Kupis A6 npr 98. godiste, samo nadjes da niej boga oca presao i da je ok... proci ces jeftinije, imas isti taj auto, a znas da te nisu izradili i da nije podmladjen...a ovako vrlo lako mogu da ti uvale auto koji je isto 98. pod 2001. i uzmu ti par hiljada evra vise

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

@iwcham1979, A6 2.5TDI pre 2002 god. ne uzimaj u razmatranje ni pod razno jer su se izuzetno lose pokazali,mnogo gore nego 1.9 TDI motori.Istu tu pricu mi je potvrdio majstor koji servisira isklljucivo vozila VW-Audi grupacije.
                Inace secam se nekog maratonskog testa "Auto motor und sport-a" gde je A6 2.5 TDI bio auto sa najvise kvarova na i oko motora u toj klasi vozila.

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Znaci to definitivno nisu bajke za malu decu! Evo bas mije veceras covek koji uvozi automobile rekao da bezim od tog motora.

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

A6 je odlican izbor, ali sa bilo kojim drugim motorom, jer 2.5 imaju problema sa pucanjem kaisa, sa glavom,... ma sijaset ne bas tako jeftinih problema!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Driver_GT
                      CBC Senator XXL
                      • 04.07.2007
                      • 368
                      • Beograd

Originally posted by Eon
                      A6 je odlican izbor, ali sa bilo kojim drugim motorom, jer 2.5 imaju problema sa pucanjem kaisa, sa glavom,... ma sijaset ne bas tako jeftinih problema!

Mene je a6 sluzio odlicno dok ga nisam prodao.. Inace imao sam verziju sa 163ks, BEZ kvatro pogona..sa 4x4 ima 180ks. Vozio sam i 1.9TDI sa 130ks..auto ide stvarno jako dobro..mislio sam da je taj motor slab za njega, ali vuce ko blesav..
                      Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

2driver_gt. Mislis ovaj iz potpisa si prodao. Pa zasto. Auto je exxxtra a i tek si ga kupio bese! Tebe sam cekao da upadnes i da kazes da niko nista ne zna i da auto ladno prelazi milion lol

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

Vuce, vuce, da vidis samo u Bori koja je duplo manja od a6. A i bih ja 1.9tdi 130ks, ali su bre papreno skupi naspram 2.5tdi

Comment

• Driver_GT
                            CBC Senator XXL
                            • 04.07.2007
                            • 368
                            • Beograd

Originally posted by iwcham1979
                            2driver_gt. Mislis ovaj iz potpisa si prodao. Pa zasto. Auto je exxxtra a i tek si ga kupio bese! Tebe sam cekao da upadnes i da kazes da niko nista ne zna i da auto ladno prelazi milion lol
                            Prodao sam ga jer sam dobio 1000e preko vise nego sto sam ga platio, a usput sam kupio i alfu, tako da nisam ostao bez auta..Auto je stvarno odlican, kvalitet materijala savrsen, nista ne skripi, ne bruji, sve je kao iz fabrike (doduse, ovaj je 2004 bio, pa zbog toga jednim delom). Auto je odlican, komforan, jak, malo trosi, lepo izgleda. Jedina "mana" je sto je stvarno ogroman, duze je od passata karavana verovao ili ne, tako da je to meni bio malo problem za grad..
                            Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Dragon
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2006
                              • 963
                              • Beograd

A i popularan je kod lopova...
                              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

Odlicno. Platio 1000e preko i jos ga ceka prenos lol. Kao lik koji je kupio mog Golfa za 13400, i jos plus februara prenos, znaci kuku majko! Auto je stvarno bio extra, ali je dobro sto si ga prodao za te pare jer onaj auto nije 2004g nikako! (Ne bih ti to rekao da je i dalje kod tebe, naravno, ali sad moze) Ovih dana sam se interesovao za A6 pa sam googlao malo. (Wikipedia, mobile.de...) Nema niklovan gonji deo grill-a, niti volan, niti cajgere, ne vide se ispusti za auspuh iz zadnjeg branika, siva traka na zadnjim stopovima nije zamenjena belom! U 2002g. A6 je pretrpeo restyling, a tvoj bivsi auto nije imao ni jednu promenjenu stavku.
                                Ovaj 2.5tdi dole je npr cak septembar 2002g:

Btw, auto je u Belgiji i export price je 10500e. Presao 173k km. Zovem posle coveka koji ih doteruje iz Belgije da ga pitam koliko bi izaso. I am in love

Comment

Working...
                                X