Getz, Rio, Aveo ili Accent, Lacetti

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Slusaj, ako za 14000 EUR mozes kupiti bilo kakvu novu Imprezu, ne trosi vrijeme, nego uzimaj... Sve ostalo je bar za klasu nize... Mada mi se cini da je ta cijena malo preniska... Ipak je Subaru "ozbiljnija" znacka.

Od ostalih stvari zavisi koju velicinu vozila preferiras, Lacceti ti je tu najveci, a stalno imaju neke akcije, pa bi se trebao moci uzeti za manje od 12.000...

Getz i Accent su sada prisojni auti, ako ti se svidjaju... Getz cak djeluje "jace", mislim po osjecaju sa vratima i sl... Mada je i Accent odmakao od prosle generacije... Ne znam kako je u Srbiji, ali u BiH Hyundai daje 5 godina garancije ili 100.000 km, pa ako je i tamo tako, to je jedan od najjacih aduta... KIA Cee'd bi u benzinskoj varijanti trebala biti oko 13.000, a i njihova garancija je 5 godina... Kako ne mislis prelaziti puno kilometara, sve ti je ovo vazno...

Comment

• slavke1976
      CBC Član
      • 21.10.2007
      • 30
      • Subotica

Hvala jos jednom na dobronamernim savetima.
      Jos uvek se nisam odlucio koji auto cu kupit. U obzir dolaze sve marke automobila izuzev vec pomenute VW.
      @Dren, i meni se najvise svidja impreza ali ta varijanta od 14000 je bez klime bar po informacije sa raznih foruma.
      Ma za par dana stizem kuci u srbiju pa cu u obilazak salona i nadam se kupit nesto.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

markofpi@ zar ti mozes da verujes Mirku Alvirovicu i njegovoj proceni elasticnosti motora. Najbolje je procitati review stranih magazina koji uopste nisu izneli ni pribliznu zamerku na motor.
        Ne kazem da je njihova rec za mene svetinja ali ipak moras priznati da nesto znaci.

Koji god auto da uzme nece pogresiti, novo je novo ali ako je bas spreman da se isprsi do poslednje pare neka to bude sto noviji model...naravno ukoliko cena istog to dozvoljava.

Comment

• low rider
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2006
          • 613
          • Beograd

Nova Impreza, hm, obavezno je prvo malo isprobaj, iako je Subaru sa novim modelom napravio ozbiljan zaokret ka mainstream vodama, pogotovo u smislu dizajna i performansi, neke stvari su drugacije u odnosu na konkurente iz teme.

Ne znam cene kod nas, ali koliko se secam sa pristojnom opremom nije ispod 15tak hiljada evra, i to sa 1.5 motorom.
          Jos nesto u stranim testovima nova impreza nije dobila najbolje kritike, nema neku posebnu falinku, ali ni neki nadprosecan detalj koji bi je izdvojio od ostalih u klasi u kojoj se sada takmici. Pored toga [ovo nije moje iskustvo samo prenosim ] secam se nekih prica o osetljivosti bas tih 1.5 boxera na nase uslove ekspolatacije. Dobro proveri sve.

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Ne znam za osetljivost ali je taj 1.5 poprilicno slabasan.
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Pa dobro, i ostali iz konkurencije nisu neki "Samsoni"...

Comment

• little
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 912
                • BGD
                • Lancia Ypsilon 1.2 8V

zar ti mozes da verujes Mirku Alvirovicu i njegovoj proceni elasticnosti motora
                "Procena elastičnosti motora" nije mišljenje Mirka Alvirovića, već rezultat ozbiljnog testa automobila, koji traje 6 meseci u svakodnevnoj vožnji na našim putevima, sa našim gorivom, na našim ulicama...
                Dakle u našim uslovima.

Usput, nova impreza stiže po ceni od 13.950e, ima motor 1.5 od 100 KS. Ima servo, podizače prednjih stakala, ABS i vazdušne jastuke. Daklem, bez klime. Daju 3 godine garancije, samo automobile još uvek nemaju, ko zna koliko se čeka.. Doplata za klimu je 1.000e

Da li si razmišljao o Ibizi?
                1.4 16V oprema Reference
                85 KS pri 5000o/min, 5 vrata, klima, vazdušni jastuci, servo i elektropodizači.
                Cena: 12.940
                Isti paket opreme kao i motor ima i Cordoba 1.4 16V, a cena je 13.378e

A za okruglo 14.000 možeš da voziš fiat 500

14.160e je Honda Jazz (1.4 LS, 5 vrata, 80KS, full oprema vazdušni jastuci, klima, ABS, servo, elektropodizači i mjuza)

Inače, i30 1.4 GL (109 KS pri 6.200 o/min) košta 13.990 i ima opremu kao i Honda Jazz (plus 5 godina garancije)
                Poređenja radi kia SEED sa istim motorom od 1.4 105KS pri 6.200 o/min, košta 13.127e ali od opreme ima vazdušne jastuke, servo i el. podizače, a garancija je ista.
                "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Rocky Balboa
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2007
                  • 165
                  • Novi Beograd, BKII

Sto se tice motora u ovoj klasi svi su skoro isti i skoro jednako elasticni. Ovde smo nabrajali gomilu automobila do 14000e. Morace sam da odluci u kojoj klasu automobila zeli. Getz i Impreza nisu ni u pribliznoj klasi. Slazem se da su to konkurenti cenom ali ne i klasom i kvalitetom. Mislim da je uvek bolje kupovati klasu veci ako to mogucnosti dozvoljavaju. Vrlo je bitno i poreklo auta jer je to na nasem trzistu kasnije bitno kada se prodaje automobil.

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Znam ja da je novo novo, ali da sam na tvom mestu...

HONDA Civic 1.4 90KS (XIII 2004), sva oprema, 4v, 59.000km, kupljena u Beogradu, servisirana, neudarana, servisna knjižica, 10.500 EUR. 063/770-5000

plus ti ostane lepa kintica.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Zasto bi kupovao polovan auto za 11 000?Jedino da je covek zagrizeni Hondas,a cini mi se da nije.Ako je i dalje cifra 14 000,onda I30 i Ceed,ako je 12 000 Fiesta,dok je jos na akciji...

Comment

• slavke1976
                        CBC Član
                        • 21.10.2007
                        • 30
                        • Subotica

Hvala jos jednom svima na savetima. Obilazio sam salone automobila koji su u Subotici, skoro da ni kod jednog automobila mi se nije svidjala unutrasnjost ( ford fiesta uzas, nesto bole je u Getzu, zatim u Accentu i u novoj Fabiji) jako je losa plastika. Najvise mi se svidela unutrasnjost u Hyundai I30 ali na isporuku se ceka do mesec dana. To je bilo prvog dana gledanja.
                        Drugog dana sam otisao u Reanult i pogledao novog clia, nije los ali mi se isto nije nesto svideo ( u salonu tj u dvoristu pozadi gazda i radnici su pravili svinjokolj ).
                        Posle renaulta sam otisao u Nissan i kod te marke mi se najvise svidela unutrasnjost, raspitivao sam se o Note-u, i dok sam ja pricao vlasniku auto salona, sta mi treba od opreme i do kojeg cenovnog ranga gledam auto, on mi preporucio Almeru,test vozilo, staru 1 god., presla 35000km, 5 vrata, tamno siva metalik, sa klimom, radiom, paket opreme visia+; za 11300eura. Auto ima jos dve godine garancije, ili do 100000km, Pitam ga ja ako se odlucim da stavim aluminijumske felne dali se onda gubi garancija, on kaze da se ne gubi i posto je video da se dvoumim i da sam se zagrejao za Almeru, za tu cenu od 11300eura u poklon dobijam 4 nisanove aluminijumske felne ( da biram od 3 vrste ). I tako sam ja umesto ovih auta iz naslova na kraju kupio Niasana starog 1 god. u perfektnom stanju.
                        Sutra ga preuzimam.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Nisi pogresio
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Cestitam ! Mislim da nisi pogrijesio...

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

Cestitam,neka te dobro sluzi!Napisah ranije,zasto bi kupio polovan auto,ali to ne vazi za ovaj primerak,Ima vise nego dovoljno garancije...
                              PS,evo vec nas ima podosta sa Almerama i Nissanima na forumu,pa moze i neka sekcija za nas.

Comment

• zola_
                                CBC Senator XXL
                                • 24.06.2006
                                • 319
                                • Novi Beograd

svaka cast super auto si pazario

Comment

Working...
                                X