VW GOLF 4 vs PEUGEOT 307

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

VW GOLF 4 vs PEUGEOT 307
    Vidite li naslov teme? Zašto svaka tema mora da bude "zatrovana" sa 200 postova koji ubeđuju nekoga da je izbor pogrešan i da je sve đubre, a samo marka koju "baš ja vozim" valja? Strašno...

@MisaRS

Kada budeš kupovao auto, biraj onaj koji je u boljem stanju. Oba pomenuta automobila imaju milionske tiraže i biće povoljnih delova i majstora koji će znati da ih održavaju. Izbor će u krajnjem slučaju, uvek biti tvoj, a ne nekoga od nas.

307- http://uk.youtube.com/watch?v=2YqllgEvev4

Golf mk4 - http://uk.youtube.com/watch?v=2ouIqoyw1i0

@bokiTI ALFA 147! http://uk.youtube.com/watch?v=HxyH9I41dwY
    156! http://uk.youtube.com/watch?v=R0agTZgMnbY
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

u hebote, nisam ocekivao tako los kras test Alfe, u svakom slucaju ovo treba da bude jedan od glavnih parametara pri biranju auta.

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Bez uvrede, ali da li stvarno mozes da poredis ovaj tvoj prvi link
        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=36808 sa recimo
        http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=35270

Dajte malo realnosti. Auti su nebo zemlja! Boki, ovi crash testovi su za plakati. Evo kako to radi auto iz 1997g:

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

da stvarno..nemogu da se porede...
          alfa ima selespeed menjac i 150 konja i ugradjen TNG(ako je odgovarajuci samo on vredi bar 600 evra) + kosta 1000 evra manje+presao 80 000 km

a golf ima "manualiju 5 brzina" 115 konja + "nista" + kosta 1000 evra Vise!! + presao 120 000 km. da...ima telefon..ako vlasnik nema mobilni dobra stvar..jedino ako je satelitski onda skidam kapu za telefon.

@Iwtca .. uzmi digitron u ruke pa vidi ...OK mladji je Golf.. 1 godinu(sto nista ne znaci)

PS:Obecao sam sebi da nikad vise ne postujem u Ovakvim temama..gde neko "kupuje" auto , pa onda krene ovako kako krene....

PS2: ja bih uzeo Lancu lybru ..ali eto nemam para..ali postavicu "temu" pa nek ljudi pricaju...da vidim hmm ....naprimer...Lybra VS Passat .. karavni a? ...

BTW: nekima ovakve rasprave jednostavno ne leze..zbog godina koje imaju,profesija itd.. gde je dostojanstvo.?

OVER & OUT da ostavim nesto u 2007 godini da nevucem dalje za sobom u Nove godine OVER & OUT iz ovakvih tema.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Ne mogu nikako da se porede. Ova tanka sedista, ovaj tanki volan, ova jeftina tanka tabla, ovaj Jugo menjac, ko mini moris je unutra. Plus ima troja vrata. Auto deluje neozbiljno u poredjenju sa Golfom. I i vidi malo crash test. Auto je papir. 307 je malo losiji, nijanse su u pitanju, a ovo je beyond reason za porediti. Surova realnost!

Comment

• iwcham1979
              CBC Senator XXL
              • 17.07.2007
              • 741
              • Nis
              • Seat Altea 2.0Tdi

Puno srece i ljubavi u Novoj Godini svima, puno novih automobila, puno srecno predjenih kilometara, a imalo da se offuje, da ne bude dosadno !!!!!!!!!!!!!!

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by iwcham1979
                Bez uvrede, ali da li stvarno mozes da poredis ovaj tvoj prvi link
                http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=36808 sa recimo
                http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=35270

Dajte malo realnosti.
                Evo malo realnosti - jes' da je 1.4, ali ce da nadzivi oba gore navedena

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=36883

Znaci, malo jaci motor, nekih 500-1000e vise i vozis se u 2002.

Eto, uvek ima razlicitih misljenja
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

A sto ja glumim Svetog Savu nije mi jasno...
                  Sa vlasnicima G nema razgovora, treba to vec jednom da shvatim...

Sve najbolje svima u Novoj godini, puno srecnih kilometara i u sledecoj godini!
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Par primera sta ima da se kupi za otprilike toliko para u ovom trenutku...

Alfa 147 jtd, 2003, 10xairbag, esp, koza, garaziran, 9800
                    Stilo jtd, 2004/2005, vise komada po oglasima, potpuno opremljeni, 8300-8900
                    Focus TDCi, 2003, 8600
                    Lybra jtd, 2003, vise komada, 8300-8700
                    BMW 320d, 2001, asc, park.senzori, 6xairbag, felne, 11300
                    Focus 1.6TDCi, 12.2004 (novi model), 11300
                    Mondeo TDCI, 2004, 11500
                    Laguna dci, mnogo primeraka, potpuno opremljeni, 2003-2005, 9000-11000
                    Megane 1.9dci, 2004/05, vise komada, 10200-10700
                    Octavia tdi, 2004, prvi vlasnik, kasko, ful, 11200
                    Corolla d4d, 2003, kupljena kod nas, ful oprema, 87000km, 11300

Pored toga ima Citroena C5, Astri...koje licno nesto "ne mirisem", ali su ok kola...

Srecna Nova godina!

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Originally posted by *IvanT*

Au covece, nisam ocekivao bas ovoliko lose rezultate... frontalni udarac pri 60 km/h (ili koliko vec) u staticnu prepreku i neko sasvim sigurno gine...

156/147 nisu bas tako stara auta. 156 se prodavao do 2005. ili gresim? Da li je moguce da nije radjena nikakva revizija u smislu poboljsanja bezbednosnih osobina tokom godina?

Bez da ikoga uvredim, ali na stranu sve prednosti koje potencijalno ima - zivot nema cenu niti alternativu. Pogotovo sto su ugradjivani i solidno jaki motori, pa je spora voznja pre izuzetak nego pravilo...

Comment

• Driver_GT
                        CBC Senator XXL
                        • 04.07.2007
                        • 368
                        • Beograd

Moram da se ukljucim, stvarno ne mogu da gledam ovo vise. Pa vi bre ljudi stvarno NISTA ne pricate objektivno da bi pomogli coveku! Apropo price o alfi, ja posedujem 147, a pre nje sam imao brdo automobila svih mogucih i stvarno sam vozio SVE. G4 je definitivno precenjen auto. O dizajinu tu ne treba pricati, to je licna stvar, ali mehanika NIJE nista bolja nego na konkurenciji-cak je i gora u nekim situacijama. Ono sto svakako mogu reci, i potpisujem to, je da je alfa ubedljivo najupravljivija, najlepsa za voznju i ono sto svakako treba napomenuti, da je njen problem PREDRASUDA. Ja sam isto mislio sve najgore o alfi dok nisam seo u jednu i probao je...evo sada je imam vec 3 meseca, auto me savrseno sluzi, pali ko mina na -10, ide izuzetno lepo, malo trosi loseg eurodizela. Jedini problem su mi podizaci suvozacevog sedista koje ne rade

Da ne bude previse off, ja bi licno pre uzeo 307. Zasto? Pa zato sto je pre svega noviji, savremeniji, meni licno lepsi, ali ovo poredjenje je mrtva trka, jer ce ti svako reci drugo. Znaci ako si se zalepio bas za ta 2 auta, onda je moj izbor 307, u svakom drugom slucaju, samo PROBAJ, ali samo probaj bilo koju alfu i bice ti jasno o cemu pricam. I nemojte prosipati price kako su alfe lose i ne kvalitetne. Kad budete posedovali neku onda pricajte, a ove okorele "zaljubljenike'' u nemacka vozila mrzim, ali bukvalno. Takvih je ovde koliko volis, a sto je najgore i ja sam takav bio dok nisam prvo seo u korolu novu, pa onda alfu, i onda je krenulo menjanje lagano sa nemackog na sve..
                        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Bolje kupiti 307 za manje para, a u istom stanju kao G4, ali sve to do cifre od 8-9k...
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Nista objektivno . Pa pogledaj onaj crash test, pa uporedi enterijer Alfe 147 i G4. Bizuterija od kola, testovi su dali svoj sud, trziste je dalo svoj!

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Originally posted by iwcham1979
                              Nista objektivno . Pa pogledaj onaj crash test, pa uporedi enterijer Alfe 147 i G4. Bizuterija od kola, testovi su dali svoj sud, trziste je dalo svoj!
                              Skolski primer sta su predrasude i jednoumlje! Biti Alfista znaci nemati ova dva atributa u svom opisu, sto prica Driver_GT i potvrdjuje...

Ne znam zasto se uvek sve svodi na neku raspravu, covek je lepo pitao, svako od nas iznosi svoje misljenje i to treba da se ceni i postuje! Ako sam rekao da mislim da je 147 po meni bolji izbor zasto svi bacate drvlje i kamenje na mene i sve koji podrzavaju moju ideju?!
                              Kad neko prica sve najbolje o G4 ili A3 niko od nas Alfista ne pocne da pljuje po tome, pa na sta bi to licilo kad bi mi poceli da pricamo stalno o ciljnoj grupi G4 i globalno o ljudima koji ih voze, zar ne bi bilo nepristojno?! http://www.youtube.com/watch?v=3zgomJBG1nQ
                              Covek pita jer se dvoumi, a to ne znaci da nece promeniti misljenje i uzeti 147 ako mu se svidi, ili bilo koji drugi automobil za koji mu bilo ko da dobar razlog da bi ga trebao uzeti!
                              Cinjenica da vlasnici AR najmanje od svih ostalih promene brand govori o tome kakvi su to automobili...

Pozdrav!
                              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

JEdnnoumlje i predrasude lol

I mislim da nije u redu da ljudima koji su spremni da daju 10000e za polovni automobil savetujete ovakve mrtvacke sanduke. To sto ste vi zaljubljeni u Alfe ne znaci da ih treba preporucivati. Izvinite, ali crash test rezultati su jedno od najvaznijih merila pri izboru automobila, jer auto mora da bude u stanju i glavu da sacuva. Ko smatra da ima dovoljno znanja da odlucuje o izboru auta nekom ko zeli da ulozi svoj tesko zaradjen novac treba da zna o cemu prica, i da dobro barata materijom, a ne da se vodi licnim afinitetima.

Comment

Working...
                                X