VW GOLF 4 vs PEUGEOT 307

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

http://www.youtube.com/watch?v=DjGPipy_ ... re=related

Nisam ovo stavio da bih opet produbio raspravu, vec samo kao opciju sta moze sve da se desi!
    Slazem se sa tobom, treba uzeti automobil koji ce glavu da ti sacuva, ali... Po zakonu verovatnoce moze sada da padne avion na mene, ili na tebe, ali opet... Ne kupujes automobil jer cekas dan kada ces se ubiti u njemu, moram samo da ti kazum da sam izgubio druga koji je dao levi migavac a skretao desno, udario ga covek sa Yugom u krilo pri brzini od 50 km\h, zaneo ga gde je on u momentu umro, slomio je vrat, tako da...
    Sa druge strane ovi testovi ne moraju da znace nista, budimo realno! Isto tako Alfa 159 je najsigurnja u klasi, ali ni to ne znaci nista ako sticajem okolnosti stvari krenu kako ne valja, sve je to fizika, gravitacija, inercija i sta sve vec...
    Takodje gledao sam 146 koja je sa 100 km\h uletela u Yuga koji je leteo 15 metara gde ni iz daleka nije bio ovakav rezultat, a verujem da je 147 bolji automobil, tako da nemojmo sada izvlaciti stvari iz konteksta, u svemu se moze poginuti, ali u svemu se moze lepo i voziti ako imas pameti u glavi!

Ipak biram da o svojoj sudbini odlucujem sam i da sam budem kriva ako moja voznja izaziva ikakvu opasnost, nego eto da se iz cista mira desi ovako nesto...
    Ovo je bila mala sala...

Pozdrav!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

Too bad. Makes me sad! Sta si hteo da kazes, majke ti. Zapalio se natunirani auto, koga bog sam zna ko je tunirao i kako, i kome kao ostava za sitnice sluzi suvozacev air bag ! Pateticno!

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...evo jednog testa koji nije patetican... [ Top Gear ]
        Najbolje sto VW ume da napravi kada je Golf u pitanju...R32...

Poenta dolazi na kraju...sva trojca bi kupili Alfu....Izvadili desetine hiljada evra iz dzepa, i kupili Alfu...

Zasto ? Sta ti mislis iwcham1979 ?
        Mislis da oni ne znaju nista o automobilima ? Milsis da nisu do sada vozili i testirali sve sto postoji ?
        I, opet....sa takvim iskustvom...i svim stvarima i manama koje su naveli i u samom prilogu...opet bi kupili Alfu...

To ti prosto ne mozes da razumes...za tebe to nije racionalno...ne razmisljas na taj nacin...Ti bi izabrao Golf...

Ali, onda sa tim Golfom, ne bi mogao da npr. samo blicnes svetlima kao ovaj lik....i gotovo...ceo svet je tvoj...a, jos ni haubu nisi otvorio...
        http://uk.youtube.com/watch?v=UjmstKAoz ... re=related

Zamisli...stojis ti sa Golfom R32...svi se okupili, gledaju, jos si otvorio haubu da ljudi bolje vide i cuju... i onda se pored tebe parkira ovakva Alfa...Ostalo bi ti samo da zatvoris haubu, sednes u auto, i kazes kako imas neke obaveze, i moras sad da ides...

Comment

• TOKYO
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2006
          • 1696
          • Beograd- NBGD

Pokusacu da maksimalno objektivno odgovorim na tvoje pitanje!

Golf vs Pezo i vs Alfa (nametnuto)

Eee ovako prvo gledaj da snimis neku reportazu kao poruku milionskim kupcima Golfa od prve do pete generacije,kazi ljudima da su budaale i da tamo neki momci sa cannona kazu da je to takozvani GNOJ koji ne vredi nista i da su se grdno zebali! EEE PA NIJE BAS TAKO!!!!!

Kazi im tamo da je jedan bojan ti rekao da alfa ima bolji raspored papucica ( glupost ) i da je taj auto izradjen u jednoj ogromnoj pasiji sa dusom koju samo "pravi" poznavaoci znaju da prepoznaju!
          I to nije bas tako!!!!

Svi prave kola da bi zaradili pare,neki sa vecim a neki sa manjim uspehom!

Ja sam alfista,do duse vec bivsi (kad su kola u pitanju) ali ne zelim da po svaku cenu trpam svoj brend nekom drugom i da govorim ljudima kako je alfa 146 ili ti ulepsani fiat tipo space shatll na tockovima!

Znaci dajte objektivno misljenje za dva pomenuta modela bez predrasuda sa malo vise iskustva!

Da me neko ne bi pogresno shvatio,niti pljujem Alfu niti Golfa niti Pezoa, ja se ne bih odlucio ni za jedan od ova tri ali ako bih birao izmedju "tri zla" odabrao bih golfa,zasto?? jednostavno zato sto mi uliva najvise poverenja!!!

A i da je ruzan nije!

MY ex RWD Alfa
          Drift & Donuts & Track

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

@neshaoct

Masis poentu totalno.

Ovde se ne radi o sportskim automobilima, ovde se radi o tome sta je RAZUMNIJE kupiti za svotu novca koja nije dovoljna, niti za GTA, niti za R32.
            Ako vec sam priznajes da nije razumno kupiti bas tu alfu, a bas je poenta ovde sta je razumnije kupiti kako bi auto sto bolje sluzio, ne znam cemu onda tvoj post?

Comment

• iwcham1979
              CBC Senator XXL
              • 17.07.2007
              • 741
              • Nis
              • Seat Altea 2.0Tdi

neshke, imam neke obaveze

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

@ car - ...jel' si ti pogledao prilog ??? Do kraja ?

I, oni dolaze do zakljucka da je razumnije kupiti Golfa...ali ne bi za njega dali pare, vec za Alfu !

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Alfisti dolaze do zakljucka da bi kupili Alfu. Ahaaaaaa!!!!

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

Originally posted by iwcham1979
                    Reklama ???

Sta mislis o testu Top Gear-a ?
                    Jel' se oni ne razumeju u automobile, kada bi ipak odlucili
                    da kupe Alfu ?

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Alfisti dolaze do zakljucka da bi kupili Alfu. Ahaaaaaa!!!!
                      Koji Alfisti ???
                      Ljudi iz Top Gear-a ?
                      Pa, ako i jesu...oni koji su probali ko zna koliko automobila [ i Golfova ], i opet zele Alfu...to je onda najbolja preporuka za nju...

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Originally posted by neshaoct
                        @ car - ...jel' si ti pogledao prilog ??? Do kraja ?

I, oni dolaze do zakljucka da je razumnije kupiti Golfa...ali ne bi za njega dali pare, vec za Alfu !

Jesam, ali i dalje ne vidim poentu. Kupili bi alfu, ali kakvu? Sigurno ne JTD, ili neku 1.6. Zaboravili su na standardne mane Alfe jer GTA brze ide od konkurencije, svideo im se osecaj u voznji ili sta vec. Problem je sto ove slabije alfe ne nude takvu brzinu, niti nude takav osecaj u voznji.

Slabije alfe naspram GTA su slicne samo po izgledu, i zato ne vidim kako bi, recimo, 147 JTD mogla da bude bolja kupovina od TDI, kad sve sto su oni u tom testu naveli da alfa ima bolje jeste osecaj sportske voznje, a toga kod dizela, verovao ti ili ne, nema. Niti se to na ovoj temi trazi.

Mislim, kao da je neko ovde pokrenuo temu koji sportski auto da kupi, pa da sad treba da se pise o tome. Covek hoce pouzdan i relativno nov auto. Kakvo "sportsko srce" i sportski osecaj voznje kod slabih benzinaca i dizela.

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

Talk of the Devil hehe

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

@ car - ...naravno, ali i klasicni Golf nema pogon kao na R32...i sigurno ne bi imao vreme na stazi kao R32...

Kao sto klasicna Alfa 147 naravno ne ide kao GTA, tako je i klasican Golf sa onim R32, samo ''slican po izgledu''...

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

Jos ti meni ne rece sta mislis o prilogu Top Gear-a, i njihovom stavu da bi pre kupili Alfu, nego Golfa, i pored svih slabosti koje su joj naveli ?

Nije valjda da oni nemaju pojma o automobilima...

p.s. I, ako mozes...navedi mi bar 3 stvari koje ti se ne svidjaju na snimku :
                              http://uk.youtube.com/watch?v=UjmstKAoz ... re=related

Mozda dizajn...ili zvuk...ili kvalitet unutra...ili kada decko otvori haubu...ili felne...sta ?
                              Ili, mozda sto nije tvoja ?

Comment

• Driver_GT
                                CBC Senator XXL
                                • 04.07.2007
                                • 368
                                • Beograd

Aj iskulirajte se malo, jer ce mod da zakljuca temu..ovo je opet tema alfa vs ostali.

@iwcham
                                Iskreno mi odgovori, da li seo ikada u nesto sem te gnojcine i bore? Al iskreno? Ja opet kazem (ne da bi se hvalio) da sam vozio SVASTA, i dao sam objektivno i subjekitvno misljenje.
                                Objektivno je da je najveca mana alfe sto gubi vrednost i to sto su ljudi puni predrasuda bez razloga.
                                Objektivno je prednost, uzivanje u voznji, performanse, upravljanje, izgled, prefinjenost. I nemoj mi vredjati auto, vredjas mene kad kazes da je g4 lepsi unutra u alfe 147.
                                Evo: Golf4

Alfa:

Uzeo sam totalne klot verzije oba auta..tako da..opet, ovo je ukus, ali ne nzam kome ono gore moze da bude lepse..

Ja kao neko ko je vozio sva gore pomenuta kola, mogu da kazem da je Golfa najisplativije i najbolje kupiti SAMO u slucaju da planiras da ga prodas u skorije vreme, zato sto ces ga prodati lakse nego 307, a kamoli alfu..a sve ostalo ide u prilog 307 po meni, i alfi naravno, ali ovde ocigledno ne moze da se prica sa vama jer je iwcham prvi tipican balkanac i golf tip pun predrasuda. Nazalost je zbog takvih alfa i tako i zastupljena kod nas, ali sam siguran da ce se to iskoreniti..
                                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Working...
                                X