Hyundai Santa Fe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

..........

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Ako fabrika kaze da treba, onda zamijenite i pumpu, posebno ako stari ide >60.000 km godisnje, to znaci da mu je auto druga kuca, a onda ne stedite 100-tinjak EUR na pogresnom mjestu... Jel' jos u garanciji ? U ovlastenom servisu bi morali garantovati za dio i za rad bar 12 mjeseci...

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

nije u garanciji .. a ovlasceni servis po bg za hyundai je pitanje koliko je i ovlascen, radicu kod majstora kog sam skoro nasao radio bratu coupea kvacilo i trap, radi i santa fe, pa ce on uraditi, korekt je momak, e sad nisam ni sam pametan za pumpu, mala je para nije kao do toga nego sto bi menjao, pumpa je nesto preko 50evra .. .

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

radni vek pumpe je minimum 300.000km (kod kvalitetnije izradjenih auta) i retko kada je predvidjena od strane fabrike nekakva periodična zamena.
          radi preventive obično se na svakih 1/2 miliona km promeni, čisto kada se poklopi da se još neki servis radi na motoru.

ali, ako je fabrika izričito propisala da se menja na svakih xx,000km to verovatno znači da usled konstrukcije postoji povećani rizik od havarije sistema hladjenja pa se i pumpa menja na tako kratkim rokovima.

priupitaj majstora koji ima iskustva sa baš tim modelom motora kako je kod drugih korisnika u praksi.

50 € nije previše ali zašto menjati original prvu ugradnju za nešto drugo ako nije potrebno.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

e upravo to brick, nije do 50evra nego skidati originalnu fabricku thx otklonio si mi dilemu

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

inache u ovlascenom su mi dali totalno pogresnu informaciju da se veliki servis radi izmedju 80-100tkm.. ali svejedno radicu sada

i jel moguce da po knjizi filter za vazduh kod ovog crdi motora se menja svaki treci servis ?

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mogu da ti kazem za slučaj kod mene.
                filter za vazduh se menja kako si rekao na treći servis, to je 48,000km (3x16,000km). isti interval je za svećice.

veliki servis kada se menja zupčasti je na 160,000km.

ima medju kontrolni servis na 96,000km kada se menja antifriz, čisti EGR, proverava nivo ulja menjača, nivo ulja servo volana, proverava trap i slične kontrole.

posle prvog velikog servisa postoji dodatni servis na 240,000km kada se takodje podosta toga proverava, i na dalje opet na svakih 80,000km ide kontrola i po potrebi podešavanje/zamena šta se već pohaba.

pumpa za vodu nije predvidjena da se menja niti na jednom servisu.

tako da me ne čudi da je filter vazduha u intervalu 50,000-80,000km za Santa Fe.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

bas to, pumpa za vodu su nigde cak ni ne spominje, sem kod 2.0/2.4 motora gde se menja na drugom velikom servisu po knjizi ..

Comment

Working...
                  X