Yaris ili Jazz?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Originally posted by majkrofajber
    Za kvarove ne brinem, narocito ne kod jazz-a ili yarisa, ali zena recimo cukne auto u proseku 2 puta godisnje, sto ogrebotine, sto malo jace, a ne bih voleo da cekam na isporuku nekog rezervnog dela mesec dana ili da mi naplate opravku ko da sam dovezo Lotusa.
    I ja sam imao slicna razmisljanja, a iz iskustva sa Micubishijem znam kako izgleda kad imas samo jedan servis u gradu, pa jos ako se zalomi da su foliranti....Razum kaze da kupis Tojotu, ali je Jazz jednostavno bolji auto, prostraniji, udobniji, startniji, stedljiviji, i jos made in Japan. Mislim da taj Jazz moze da se nosi i sa vecim modelima.
    Iako je i mali Jaris sladak ima neka kratka sedista, mali gepek, a i motor ne vuce dok se ne zavrti...
    Swift je dozivljaj voziti, ali je to momacki auto, uz to nema renome i postprodaju Honde i Toyote

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

recimo cukne auto u proseku 2 puta
      onda Jugo. to je valjda jedini auto kao novi koji moze da se redovno cuka a da ne kosta popravka srce i bubreg.

verujem da su i Toyota i Honda po cenama u rangu kvaliteta (premium) , a to pretpostavljam podrazumeva da je svako to cukanje reda 1000-3000 evra materijal i rad posto se kod novih kola po pravilu delovi iskljucivo menjaju i to u kompletu. nemanje obloge branika odnosno lakirana plastika koja puca i na najmanji dodir, izbaceni farovi bez zastite, vrata bez bocne zastite itd...

ili kasko, ali i to kosta verovatno priblizno slicno kada se pokaze da su sudari redovna pojava (premija skace).

nisam pametan, mozda polovni auto za takve potrebe. za njih mozda vec moze da se nadje i aftermarket, postoje i mozda otpadi a i ne mora u zvanican servis po zvanicnim cenama.

sto se tice gubitka cena, auto koji ce biti udaran ce i ovako i onako imati drastican pad cene bez obzira na model daleko vise izrazeno.

kako god, tezak zadatak za resavanje.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Za konkretno tu klasu, Yaris ili Jazz, nema promashaja.

Ali, ako u celoj prichi ima josh mesta za neku drugu opciju, za auto koji ce na najbolji moguci nachin da zadovolji tvoje trenutne potrebe, onda mislim da bi tokom Sajma trebalo da obratish pazhnju i na:

- Peugeot 207 1,4, sa Sajamskim popustom od 500 evra staje 12490

- Fiesta 1,4 TDCi, 13690 (ochekujem i neki Sajamski popust, dodatnu opremu za istu cenu i sl.)

- Za 14000 mozhe da se uzme i nova Fabia, takodje interesantan model.

- Peugeot 206 1,4 sedan, 11000 (+ klima +dodatna oprema i za raspolozhivu svotu cesh pazariti sasvim solidan auto, pri tom daleko praktichniji od "mini" klase)

- Ne znam da li i zashto "bezhish" od Astre Classic II, za taj kesh mozhe da se uzme sasvim pristojno opremljen model, uz to daleko bolji izbor kao porodichni auto a ipak dovoljno kompaktan za gradsku vozhnju? Twinport benzinci i 1,7 CDTi su provereni i dobri motori.

Ne bih da pametujem, ali kupovina novog auta znachi i pristajanje na odredjene kompromise i na to treba da si spreman. Znachi, ne 2,3 ili 5 godina kaznije, nego onog momenta kad auto "isterash" na ulicu vec si izgubio 2000 evra. Bukvalno. Nakon recimo 4-5 godina si u gubitku praktichno polovinu novca (za tu klasu, i tu svotu), i to je jednostavno tako.

U svakom sluchaju bitno je da imash volje () i spreman kesh, mislim da cesh na Sajmu doneti konachnu odluku...
        http://www.bmw.tv

Comment

• level3
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2006
          • 857
          • BGD, V.B. Karaburma

Prosaltaj malo po nasem sajtu.

Ovo su ti ovlasceni dileri sa servisnom mrezom u Srbiji: http://www.hondaclub.co.yu/dileri.php

Strpi se par dana, pa cu znati dosta toga o novom Jazzu. Direktor Honde je trenutno u Zenevi i cekam da se vrati.
          www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476
            • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by sw.brick
            ako ces dosta voziti po BGd porazmisli i o mogucnosti automatik menjaca.
            potpisujem. cvt je za grad majka. a za voznju na otvorenoj cesti imas 7 stupanjski na volanu.

i jos nesto, lajsne za bocnu zastitu imas kao dodatna oprema za jazz-a i cijena im je 450 eura. na ebay-u imas iste lajsne ne-hondinog proizvodjaca za 45 eura.

Poruku izmenio: sri98
            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• majkrofajber
              CBC Član
              • 03.03.2008
              • 24
              • Beograd

Originally posted by level3
              Ovo su ti ovlasceni dileri sa servisnom mrezom u Srbiji: http://www.hondaclub.co.yu/dileri.php

Strpi se par dana, pa cu znati dosta toga o novom Jazzu. Direktor Honde je trenutno u Zenevi i cekam da se vrati.
              E super, hvala, to mi treba!!!

Inace, jutros sam imao test voznju sa Jazzom, i moram da primetim da je vrlo fin. Kvalitet enterijera i ergonomija su neuporedivi sa Yarisom. Po tome je na nivou Aurisa, a u nekim segmentima i bolji. Da ne pricam da mu je i gepek veci od Aurisa!

Doduse, cujem danas da ove toyote koje se prodaju kod nas nisu japanske nego francuske (?!), i da je navodno tu velika razlika?? Jel zna neko nesto o tome, ili da yarisa zabatalim totalno?

Comment

• bax76
                CBC Senator XXL
                • 07.11.2006
                • 605
                • BG

Da Toyote su Francuske, ne bi smelo tu da ima neke velike razlike, cak mislim da se Corolla Verso radi u Turskoj...
                Mislim da tu nista vise nije bas kao sto je nekad bilo. Recimo pamtim da je novi Civic na Satovom testu, imao povremena gusenja i paljenja check engine lampice... Mada ako tako krenes da gledas onda najeftinije je nista i ne uzeti.

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 354#441354

Ima i GrandM, ali ne mogu da im iskopam sajt.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

toyote koje se prodaju kod nas nisu japanske nego francuske
                    ne postoje japanske Toyote, svu su sirom Evrope francuske jer je tu fabrika gde se proizvodi.
                    no to nema nikakvu ulogu za rad jednog robota, glupa masina svejedno je gde je postavis ona radi istu operaciju na isti nacin.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

brick slozicu se sa tobom donekle... Mazda je povukla kompletnu proizvodnju Mazde 2 iz Portugalije, jer nisu mogli da ostvare adekvatnu kontrolu kvaliteta.

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Dakle vecina se slaze... Jazz
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• majkrofajber
                          CBC Član
                          • 03.03.2008
                          • 24
                          • Beograd

Izgleda, i ja bih se za sad potpuno slozio. Ostaje da probam jos mazdu 2, ne bih da mi nesto promakne. Na zalost, za sad ni za jazza ni za yarisa nece biti sajamskog popusta (cisto informacija ako neko ima slicne ideje o kupovini). Ipak, cekam sajam, ko zna?

Hvala svima na savetima, a prijavicu sta sam uradio

Comment

• Hypersonic
                            CBC Veteran
                            • 29.07.2006
                            • 116
                            • state of Medak, BGD

I sta je bilo na sajmu?
                            Ajde ja da dodam utisak u vezi Jazza. Kao sto je sri rekao, cale je veoma zadovoljan autom, a i ja s obzirom da ga povremeno provozam. Sto se tice paketa opreme, sasvim lepo mozes da se pogodis sa prodavcima, napravis odredjene popuste, dobijes bocne bagove za dzabe plus metalik boju
                            Jazz ima veoma elastican motor i odlicno vuce u svakoj brzini. Vec sam pisao na par mesta u automobilima clanova svoje utiske, pa da se ne ponavljam. Ono sto mi se posebno dopalo jeste lanac umesto kajisa u motoru. U svakom slucaju kada ih budes provozao, mislim da ces moci da presudis
                            Stercus accidit

Comment

• majkrofajber
                              CBC Član
                              • 03.03.2008
                              • 24
                              • Beograd

Pa evo kako stvari stoje, na sajmu, kao sto se i ocekivalo, popusta na jazz-a nije bilo.

Pogledao sam dosta automobila, sto iz uzeg sto iz sireg izbora. Interesantna stvar je da kad se uzmu automobili iz te klase, i ako se sracuna isti paket opreme, i u verziji motora 1.3-1.4 interesantno je da su manje vise sve cene iste, sa zanemarljivo malim razlikama.

Ono sto odudara po ceni je stvarno Impreza, i verovatno je najbolja kupovina trenutno, ali ipak je to jos uvek egzotika za srbiju, pa otpada u mom slucaju.

Negativni utisci: Polo, nissan note, kia ceed..
                              pozitivni utisci: Fabia, Mazda 2,..

Da ne tupim, utisaka je dosta, ali kad se sve sabere, mislim da je Jazz definitivno ostao pravi izbor za mene.

Probao sam ga jos pre sajma, odlican je i prostran za toliki autic, odlicno odradjen i praktican za porodicu. Ono sto mi se ne svidja za voznju po gradu (da ne kazem - nasim putevima) je sto je za moj kriterijum tvrd, ali se zato oseca da naleze na svaku neravninu i mnogo dobro lezi na putu.

Od sitnica mi se svidja sto ima zavesicu pozadi umesto poklopca prtljaznika, tako da ne moram da skidam poklopac i nosim u podrum, kao sto sam to radio milion puta do sada kada imam malcice vise prtljaga.

Slazem se za lanac Mene zanima ako mozes da mi das neki savet: gde ides na redovne servise, kave su cene servisa, i gde si se pogadjao za opremu i popuste? da odem u taj salon, pa makar zbog lajsni?

Comment

• bax76
                                CBC Senator XXL
                                • 07.11.2006
                                • 605
                                • BG

Na sajmu sam zagledao slicne automobile...
                                Sa nestrpljenjem sam pregledao Mazdu 2. I moram reci da me poprilicno razocarala. Auto je pored toga sto je sasvim obican,dosta skucen na prednjim sedistima.
                                Impreza je fenomenalan auto, koji obecava velike troskove tokom eksplatacije...Swift mi je i dalje super, a cena od 10.600 eurica sa klimom ,je i vise nego dobra.
                                Tako da Jazz i dalje ostaje ubedljivo najkompletniji auto u klasi.

Comment

Working...
                                X