pa dobro, ja se nisam bas razocarao, to sam i ocekivao, ipak je to autic samo za grad/shoping... Za swifta se slazem, najsladji je od svih malih autica, cak mi se cini da najbolje cuci za voznju, ali definitivno je premali... mada si me zbunio sa cenom, znam da je to bila cena bez klime... jel to sajamski popust?
Yaris ili Jazz?
Collapse
X
-
Sto se tice cena za redovne servise, nemam pojma jos uvek kakve su, posto obavezan servis se radi na godinu dana ili 10000km, a cale jos nije izvozao ni 10000, a godinu dana ce biti u julu, tako da mogu tada da ti kazem utiske. Ako se ne varam sada pored Delte, ovlacen je Centar S i ima jos jedan servis za Honde koji moze da ih servisira u garanciji u Beogradu. Auto je kupljen u Delti, tako da cenkaj sa njima koliko hoces, pa sta dobijes dobro jeNjima je cilj da prodaju kola, a sad to sto auto u boji koja se tebi dopada, nema u opciji bez bocnih bagova, vec je na lageru auto samo sa njima, daje ti prednost da im kazes da spuste malo cenu ako hoce da ti "uvale" auto
Stercus accidit
Comment
-
-
Uporedni test Mazde 2, Honde Jazz i Toyote Yaris iz Autobilda:
http://www.mazda.hr/Portals/2/Documents ... 20mala.pdf
i original na nemačkom:
http://www.autobild.de/artikel/test-maz ... 37020.html
Comment
-
-
E hvala, ja se secam ovog teksta ali nisam znao da postoji u pdf-u. Da, kazu da je mazdica izgleda najbolja za voznju, i definitivno, meni bar, najbolje lezi u ruci (samo sam sedeo na sajmu, nisam vozio).
Na zalost, Mazda 2 je ovde potpuno nov auto tako da nepostoje nikakva korisna iskustva, a kad odvajas zadnju kintu iz dzepa, bez obizra na sve testove, ipak ne zelis da budes "pokusni kunic". Sa te strane je Yaris 1.3 osvedoceno dobar i vanserijski kvalitetan auto i tu bih ja bio na strani Yaris-a. Ipak, moj izbor je pao na Jazz, i to iz razloga prostranosti, jer prosto, mazda2 i yaris su sjajni ali iskljucivo kao autici za grad i omanji dnevni soping (hleb, mleko, novine), dok Jazz moze da posluzi i kao funkcionalan porodicni auto, pa cak cak i za putovanja.
Takodje verujem da rezultat testa dobrim delom proistice i iz cinjenice sto je Jazz model iz 2001. godine, Yaris iz (ako ne gresim) 2005, a mazda model za 2008.
Jednom recju, da imam 18 godina, sigurno bih kupio mazdu 2, da zeni ili ljubavnici kupujem auto, kupio bih im Yarisa, ali s obzirom da mi treba za porodicu, definitivno Jazz.
Samo cekam da dodju, jer nemaju ni jednog
Comment
-
-
Originally posted by majkrofajberTakodje verujem da rezultat testa dobrim delom proistice i iz cinjenice sto je Jazz model iz 2001. godine, Yaris iz (ako ne gresim) 2005, a mazda model za 2008.
Comment
-
-
Pa ne bih se slozio da je ispao "los", jer koliko se secam glavna zamerka mu je kocenje, i ubrzanje, i to nesto minorno, zaustavlja se od 100km/h za 39.5m u odnosu na 38.2m (lupam cifre) za koliko se zaustavlja yaris, i ubrzava do 100 za 6 desetinki sporije.
Takodje se pominje i manjak vazdusnih jastuka, ali mislim da nisu pomenuli da ima 4* na ncap-u, sto je daleko od loseg.
To su neke od stvari koje meni nisu apsolutni prioritet. Sa druge strane, ovo je samo jedan od milion testova.
S obzirom da sam prevrteo pola interneKta i procitao desetine ovakvih testova, da prikupim sto vise informacija, na 90% testova je Jazz najbolji u klasi, JD power (vidim da taj sajt dosta ljudi uzima kao parametar) - auto 2006. godine, najbolji auto u klasi na japanskom, nemackom, francuskom, britanskom trzistu.
U japanu najprodavanniji auto zadnjih 3-4 godine, prvi koj je posle 15 godina skinuo corollu sa "trona" najprodavanijeg auta u japanu.
Na Top Gear-u, osim sto je najbolji auto u klasi, 2006. je cak proglasen za 2. najbolji auto u svim klasama(! sta god to znacilo): http://www.topgear.com/content/carsu...06/honda/jazz/
Ali opet, sve te testove ne treba uzimati bas zdravo za gotovo, pa sam vrteo i sajtove sa komentarima korisnika, gde je 90-95% ljudi autom prezadovoljna i obicno komentarisu da su zbunjeni sto se na kolima nista nije kvarilo od kad su ga kupili...
Cinjenica je da su sva ova tri auta mrtva trka, pa je izbor bukvalno stvar ukusa. Za moje trenutne potrebe to je Jazz, i to zbog prostora, iako je najruzniji.
Usput primecujem da Jazz nudi bolju opremu, kvalitet enterijera za klasu bolji od ova druga dva auta.
Comment
-
-
malo off
To VOĆKO!!!!
a svakako pored ova dva trebaš i madzu 2 uzeti u obzir
ipak je proglašena za: Mazda 2 Svetski automobil godine
http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 5&start=25
Comment
-
-
Originally posted by marinacNego covek, jel kupujes ti neki auto, ili samo piskaras ovde?I ja se pitam, majke mi!!
Salim se, pala je odluka za jazz-a, ali ih nemaju pa cekam da pristignu. Trebalo bi ovih dana da stignu jedan plavi metalic i beli u deltu, e jedino sto zena oce sivi metlik, a taj stize krajem aprila!!! Ja je ubedjujem da je plavi brzi i bolji, ali videcemo da li ce da popusti ili cemo da cekamo kraj aprila
Comment
-
-
Danas sam izvrsio test prakticnosti Jazza i utvrdio da u njega moze da se popakuje 300 cuda i da je pametno resen nacin preklapanja zadnjih sedista jer se dobije apsolutno ravna povrsina i Jazz postane kao mini pick up.
Ono sta sam prevezao sa njim, sa mojim autom bi islo iz dve ture iako je duzi pola metra.
Ako treba, u Jazza moze da se strpa i ceo frizider i jos ponesto.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
klavir u jazz-u: http://www.max.grenkowitz.net/res/Inter ... z_0995.jpg
Inace, smeska mi se jedan, pa saljem prve utiske ovih dana...
Comment
-
Comment