Stilo 1.6 ili JTD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

@dragon
    Tu se slazem sa tobom, moj zet je kupio Stilo karavan JTD preko "veze" u "sjajnom stanju". tek kad ga je dovezao primetili smo da mu je hladnjak krpljen nekom plastikom.
    Kometar je bio "Nemojte ljudi sad da me yebete..."

Kod motora gledaj da li ima fabriska obelezja boje (sarene tacke) na crevima, zicama, kao i na vaznim srafovima. prvenstveno mislim na ECU.

Prilikom montiranja se stavljaju takve oynake pa moyes da vidis ako je nesto menjano.
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

Originally posted by Rendjo
      Neko je rekao da je 1.9 jtd trajniji..to je ipak diskutabilno jer ja mogu reći po iskustvu prijatelja i poznanika da su 1.6 16v(Bravo) prolazili bez ikakvih intervencija sem eventualno izmjene seta kvačila preko 300000km ...
      .. naspram 500000 JTD.... "crva nikad nije ni bilo"
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Rendjo
        CBC Senator XXL
        • 26.06.2006
        • 340
        • Zadar HR

Malo koji vlasnik turbaka radi ono što mu piše u servisnoj knjižici...a to je remont,čišćenje i balansiranje turbopunjača na 150000km..kad bi to ljudi radili svakih 150000 ni 400000 ne bi bio značajniji problem za jtd i uz uvjet da se full sinth mjenja najkasnije svakih 10000 E sad ljudi koji teže štednji goriva imaju izraženiju tendenciju štednje na svemu pa tako i na održavanju Znaći imaš 2 značajna remonta na jtd-u jedan na 100000 kad mijenjaš sve remenje sa zatezačima a i taj drugi na 150..obadva su značajni i poprilično skupi ali ako želiš voziti zdravog diesela to ti je otprilike to..tj imaš veću mogučnost da te zaobiđu poprilično skupi kvarovi..održavanje diesela je uvijek bilo veći problem nego kod benzinca a i cijena diesela se izjednačila sa cijenom benge što ga ćini dodatno neisplativijim..kod nas je cijena diesela premašila cijenu benzina odavno(što ja smatram lopovlukom jer je velik broj gosdpodarskih vozila i radnih strojeva pogonjen dieselom tj značajno je viša potrošnja tog derivata naspram benge..al to je neka druga prića)

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Originally posted by forster
          Originally posted by neshaoct
          Prednost manje potrosnje, i jeftinijeg goriva, ovde ne igra znacajnu ulogu, jer ta verzija 1.6 ima ugradjen plin...
          Sa 10-15% vise potrosnje za manju snagu izadje ti skuplje plin zbog ugradnje pod 1. a pod 2. plin moras sam da ugradjues sto ti je dodatni trosak (ukooliko nije fabriski).
          Ovde nije bilo troska ugradnje, jer taj 1.6 vec ima ugradjen plin...

A, svi znate da je 1.6 jeftiniji za odrzavanje, pocev od osnovnih stvari
          Zaqboravio si da navedes da se JTD manje kvari zbog manjeg broja obrtaja motora (osnovna najlaickija konstatacija). JTD je trajniji.
          JTD NIJE jeftiniji za odrzavanje...Mozda je tebi tesko poverovati, ali zna Fiat da napravi i pouzdane benzince, a ne samo dizele...
          Imao sam dve godine Bravu 1.6 16v [ 06/98 ], i nijedan problem sa motorom...Ista je stvar sada na Stilu 1.6...
          Oko cene odrzavanja...kreni samo od toga koliko ulja sipas u JTD, a koliko u 1.6...Vec tu imas razliku...A, ta stavka je najosnovnija...

JTD 115 KS, cipom NE MOZE na 150 KS... Idu na 130-135, i gotovo...

Glavna prica nije bila koji je motor bolji, da li 1.6 ili JTD...
          ''Dragon'' nece kupovati NOV auto...
          Glavna prica je bila sta ce lakse naci u mnogo boljem stanju, i sa mnogo manjim brojem predjenim kilometara...

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Prednost turbodizela je jako dobro medjuubrzanje, a ja sam u poslednjih godinu i po dana na to navikao. Pretpostavljam da ovaj JTD ima jos bolje performanse od mog TDDI jer je common rail. Mada i ovaj benzinac ide zadovoljavajuce.

Dobar JTD vs. dobar 1.6 = JTD

Sumnjiv JTD vs. dobar 1.6 = 1.6

Oba Fiatova motora su odlicna, samo sto je 1.6 u Bravu/i navodno imao manje problema sa elektronikom. Polovan JTD veca macka u dzaku.

Plus, sto Rendjo kaze, malo nas odrzava dizele kako bi trebalo. Naprimer, kad sam prodavao auto, covek u servisu mi je rekao da se malo cuju dizne, ali da je to normalno jer svi voze dok ne crknu, iako bi trebalo da se menjaju na oko 150.000 obavezno, sto ja nisam ni znao.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• forster
              CBC Senator
              • 24.04.2007
              • 244
              • Beograd

A, svi znate da je 1.6 jeftiniji za odrzavanje, pocev od osnovnih stvari
              Zaqboravio si da navedes da se JTD manje kvari zbog manjeg broja obrtaja motora (osnovna najlaickija konstatacija). JTD je trajniji.
              JTD NIJE jeftiniji za odrzavanje...
              Ja NIGDE NISAM napisao da je jevtiniji. jedan kvar od 300 eura je manje od 5 kvarova od 100eura. Kada bi procitao sta sam napisao, umesto dokazivanja da si u pravu i divljenja svom komentaru, svaki dalji dialog bi imao smisla. Over and out.

@Dragon,
              Zar nerece da je JTD presao 97000? Do 150000 imas jos 2-4 godine voznje u zavisnosti koliko prelazis. A do tada bi se i servis turbine isplatio, naravno ako hoces da ga zadrzis.

A sto se tice dizni - ultrazvucno ciscenje dizni bi mozda resilo problem, koji je eventualno nastao zbog loseg domaceg goriva.

Sto se tice odrzavanja postoji razlika da li taj auto odrzavas za sebe ili za nekog drugog. Sto se mene tice mozes i d2 da mu sipas i on ce da ide. Da li je neko sipao D2 nikad nemozes da budes siguran. Zato je polovan auto polovan. Isto tako ni u 1.6 16v nemozes da budes siguran jer je i to polovan auto.

Izbor je tvoj.

Ja sam dao predlog i savet da razmislis o JTD kao odgovoru na tvoje pitanje "16 16V ili JTD", obzirom da i sam vozim common rail motor (Pug 206 2.0 Hdi), a kao sto sam naveo da moj zet vozi Stila sa motorom koji ti hoces, 1.9 JTD, prenosim ti oba iskustva, kao i razloge za i protiv.
              Pozdrav i sa srecom!

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Pa rekoh da je presao 97.000, zato ga i uzimam. Posto prelazim godisnje manje od 20k, racunam da sigurno 2-3 godine ne bi trebalo da imam problema, a cisto sumnjam da ce Stilo i toliko da se zadrzi kod mene. Ali, videcemo sta ce da kaze dijagnostika, koliko je stvarno presao.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• forster
                  CBC Senator
                  • 24.04.2007
                  • 244
                  • Beograd

Jos nesto, kada kupis auto bilo JTD ili benzinac... NEMOJ da citas topike sa problemima, jer ces poceti da trazis problem i tamo gde ga nema.

Medicinu zavrsavaju studenti koji preleze sve bolesti o kojima su ucili.
                  Vozi i uzivaj

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

Ja NIGDE NISAM napisao da je jevtiniji. jedan kvar od 300 eura je manje od 5 kvarova od 100eura. Kada bi procitao sta sam napisao, umesto dokazivanja da si u pravu i divljenja svom komentaru, svaki dalji dialog bi imao smisla. Over and out.!
                    Kada bi TI procitao ono stao sam JA pisao, shvatio bi da tvoj
                    komentar '' jedan kvar od 300 eura je manje od 5 kvarova od 100eura '' nema blage veze sa realnoscu !!! Nema blage veze s'mozgom !!!
                    Kojih to 5 kvarova od po 100 evra ??? Napisao sam da NISAM imao nijedan problem na motoru.
                    Ali, kako ti to da znas, kada nisi ni procitao...
                    Isto kao sto nisi procitao da je taj Stilo 1.6 vec imao ugradjen plin, ali si vec potrcao da komentarises ''kako je trosak ugraditi plin,'' itd...itd...

TI si taj koji ne cita tudje recenice... !!!

Plus, kvar turbine ili plivajuceg zamajca, nema veze sa cifrom
                    od 300 evra !
                    Pitaj svog zeta koji ima Stilo 1.9 JTD, koliko kosta nova turbina za njega...ili ga pitaj koliko kosta nov plivajuci zamajac...
                    Videces da je cifra od 300 evra dovoljna za oko 1/3 troska za samo jedan od tih kvarova...

Comment

• forster
                      CBC Senator
                      • 24.04.2007
                      • 244
                      • Beograd

DRUG - mislim da sam napisao Zet.

Kako bilo da bilo, neka je sa srecom sta god da kupi

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...Pitaj svog zeta koji ima Stilo 1.9 JTD, koliko kosta...
                        Opet ne citas sta drugi pisu...
                        Ispravljeno posle prvog citanja [ odmah nakon sto sam postavio odgovor, i zatim procitao, da vidim ima li nekih gresaka u kucanju ]...
                        Ispravljeno pre nego si ti postavio svoj odgovor, jer bi u suprotnom sada dole stajala napomena da je ''editovano''...

A, sve i da je ostalo...super ako je to jedina zamerka...

Comment

• forster
                          CBC Senator
                          • 24.04.2007
                          • 244
                          • Beograd

Nije:
                          Sto se tice odrzavanja postoji razlika da li taj auto odrzavas za sebe ili za nekog drugog. Sto se mene tice mozes i d2 da mu sipas i on ce da ide. Da li je neko sipao D2 nikad nemozes da budes siguran. Zato je polovan auto polovan. Isto tako ni u 1.6 16v nemozes da budes siguran jer je i to polovan auto.
                          Plivajuci Zamajac

Originally posted by Rendjo
                          Malo koji vlasnik turbaka radi ono što mu piše u servisnoj knjižici...a to je remont,čišćenje i balansiranje turbopunjača na 150000km..kad bi to ljudi radili svakih 150000 ni 400000 ne bi bio značajniji problem za jtd i uz uvjet da se full sinth mjenja najkasnije svakih 10000
                          A ja sam ovcica sto ti uopste odgovoram.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...a, sta je svrha postavljanja linka ka temi o plivajucem zamajcu ???

Mozda da ljudi procitaju ovo :
                            ''Zamajci traju inace od 150-300K km kako koji auto. Diesel modeli prvi crkavaju.'' copyright BOOST
                            Koliko kilometara imaju JTD-i iz uvoza ?

Comment

• forster
                              CBC Senator
                              • 24.04.2007
                              • 244
                              • Beograd

Originally posted by BOOST
                              Za laganu voznju i niska opterecenja nije bitno u kojim si obrtajima.
                              No, zelis li ubrzati ostrije gledaj da pri saltanju padnes u sledeci stepen prenosa na ne ispod 2300 rpm.

To je sva filozofija.

Eb ga, ja sam sebi prekjuce ubio menjach, muka me bila da saltam i krenem da poteram jednog Audija 2,7T nesto chipovano od BSRa i pritisnem ga na 2000 rpm , 490Nm i paff, leva poluosovina se vrti na prazno unutar diferencijala nesto puklo
                              Da nisam bio lenj, da sam presalto nebi dobio tako agresivne pulseve bez blokade momenta jer po programu nemam blokadu momenta u 4-5 brzini.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Dragon
                                CBC Senator XXL
                                • 15.11.2006
                                • 963
                                • Beograd

Gotovo je - JTD. Slike uskoro.

Comment

Working...
                                X