Lizing tj leasing kuce...neki predlog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • petar in
    CBC Član
    • 10.11.2006
    • 33
    • Beogard

Ja vec dve godine otplacujem auto u Intesa lizing kuci.Rata prati stalno kurs evra, a promena koju su uveli je da se sad kasko placa jednokratno a ne kroz rate kako su praktikovali do sad.Na moje pitanje da li je kasko i dalje obavezan, posto mnoge lizing kuce reklamiraju automobile na lizing bez obaveznog kaska itd, odgovor je da je to samo maska jer nijedna banka nece dati svoje vlasnistvo ( u slucaju lizinga) a da prethodno ne obezbedi predmet lizinga, odnosno sebe.Odnosno obracunaju oni kasko kroz rate, vecu kamatu i slicno.
    Kad sam ja uzeo auto 1evro je vredeo 87 dinara a sad...
    Inace imao sam i jednu saobracajnu nezgodu, posle uvidjaja i dobijanja papira da nisam kriv itd.. odvezao sam auto kod majstora po zelji (naravno izabrao sam najboljeg) i kad je auto bio gotov, uzeo sam auto a majstor je ispostavio ceh osiguravajucoj kuci od 120000 din.
    Kod lizinga ima klauzula da posle (u mom slucaju) dve godine mogu da otplatim auto u celosti.
    Jedina, a ne manje bitna stavka, je da se kod lizinga auto vodi na pravno lice a vi ga vozite na ovlascenje, i samim tim je registracija skuplja.Znaci za motor 1100 kubika registracija je 15600 dinara umesto nekih 11000!
    Sve modifikacije moraju se prijaviti lizing kuci (ja nista nisam prijavio ) tipa alarm, tuning i sl, jer rezervni daljinski mora da poseduje banka kao i rez. kljuceve u slucaju otudjenja a radovi oko motora i ostalo radite na svoju odgovornost jer se banka sigurno sa tim nece sloziti, jos ako ste u garanciji i sl.
    E sad ovo ce mnoge sigurno zanimati, u ugovoru jasno stoji da kad se kasni sa ratama pocinju da salju opomene i to I i II da se plati zaostatak a III pred oduzimanje vozila.Ja sam silom prilika kasnio 6 rata i tek sam tad dobio prvu opomenu,normalno sve sam izmirio.Inace gledaju kroz prste ako se kasni sa jednom ratom do mesec dana.Eto to je sto se tice lizinga iz prve ruke, i da nezaboravim da kad sam uzimao auto sve sto su mi tada rekli usmeno i ugovorom koji sam potpisao sve su ispostovali i nije bilo skrivenih klauzula i slicno.

Comment

• StreetRacerCA
      CBC Senator
      • 11.06.2006
      • 238
      • Čačak
      • Škoda Fabia II 1.6 TNG

dobro je da ti nisu oduzeli auto lol. inace, ja imam OBA kljuca od auta, iako je u pitanju leasing. da, trea im prijaviti prepravke i sl, ali dok god povecavas vrednost vozilu, nije problem. ja sam ugradio plin, cuo sam se sa njima, samo su mi rekli da dodjem po neku saglasnost, koja mi treba i zbog mene, ali kasnije i zbog atesta i upisa istog u saobracajnu.
      Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

Working...
      X