Vladin predlog novih taksi za registraciju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlexRS
    CBC Senator
    • 27.10.2007
    • 234
    • Borca

Re: Vladin predlog novih taksi za registraciju

Ma ovo je katastrofa, nemam reci... A sta da rade oni koji voze Senatore, Rekorde, Omege i sl. starudije koje vrede kao pola registracije

Comment

• Bojan1212
      CBC Senator XXL
      • 15.07.2008
      • 468
      • Zemun
      • Honda Accord

E bas sam raspravljao pre neki dan na tu temu. To bi trebao da bude porez na luksuz, ali ko sto rece ljudi koje voze Senatore 2.5, 3.0itd. sta ce oni. Pa naravno uzimaju im na gorivu, na registraciji, nece niko da ih kupi samo za otpad.

Comment

• jovancha
        CBC Član
        • 13.09.2006
        • 80
        • bgd

I sad ce recimo Pera da placa 155000 dinara (naravno umanjeno za starost) za svoj naprimer Ciroki, ili Opel neki od 3500cm3,
        a Zika ce da kupi najnoviji A5 1.8 neki nasvirani model od 80000 eura, i njegov auto nije luksuz, pa ce on da daje 10000 dinara, ili koliko god

Veoma iskusno nasa drzava ume da odredi cenu automobila prilikom uvoza, osiguranja, sta ti ja znam cega,
        e pa tako isto bi mogla da odredi 1% ili koliko god na tu katalosku vrednost vozila prilikom registracije,
        a ne da bude skuplja registracija za Audi A6 stari 2.8, u odnosu na najnoviji 1.9.

Srbija - zemlja paradoksa

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Zika koji kupi nasvirani A5 od 80.000 eur ce pored 10.000 dinara (ili koliko god) da ubaci u drzavnu kasu i nekih 12.203 evra na ime pdv-a, sto je sassvim dovoljno da ga drzava stimulise da to uradi sto cesce, u odnosu na Peru koji je verovatno kupio polovnog Rekorda, Cirokija ili sta god od preko 3.500 kubika, plativsi ga 10-20% iznosa pdv-a koji je Zika platio, sa sve pernosom vlasnistva koje (ni)je uradio.

Meni se cini da su se u Srbiji mnogi kriterijumi potpuno izoblicili - pa i taj da je i taj namet pogresno nazvano taksom na luksuz.

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Mislim da bi ipak trebalo uz to povecanje poreza za vece kubikaze uneti i odrednicu porezovanja spram godista vozila.Ne moze vlasnik omege,siere i slicnih vozila npr 86god da placa isti porez kao i vlasnik Audi A6 2005god ili BMW 5-ice to godiste.Vlasniku A6 treba povecati namet,jer kad on ima para da vozi takav autic,nije mu problem ni da plati duplo vecu registraciju nego vlasnik kante stare 30godina iste kubikaze.Isti obrazac treba da se primenjuje i za manje kubikaze od 2000ccm.To je pravedan sistem naplate poreza
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• jovancha
              CBC Član
              • 13.09.2006
              • 80
              • bgd

Originally posted by CikaKure
              Zika koji kupi nasvirani A5 od 80.000 eur ce pored 10.000 dinara (ili koliko god) da ubaci u drzavnu kasu i nekih 12.203 evra na ime pdv-a, sto je sassvim dovoljno da ga drzava stimulise da to uradi sto cesce, u odnosu na Peru koji je verovatno kupio polovnog Rekorda, Cirokija ili sta god od preko 3.500 kubika, plativsi ga 10-20% iznosa pdv-a koji je Zika platio, sa sve pernosom vlasnistva koje (ni)je uradio.

Meni se cini da su se u Srbiji mnogi kriterijumi potpuno izoblicili - pa i taj da je i taj namet pogresno nazvano taksom na luksuz.
              Bez namere da dublje ulazim u problematiku nase drzave, po toj logici najvise takse bi onda trebali da plate vlasnici peglice ili yuga, jer ovaj Rekord ili Ciroki, at least, trosi neki benzin, pa bar koliko toliko puni drzavnu kasu kroz akcize, a ovaj sa peglicom, em ima matora kola u vrednosti 2-3% iznosa PDVa gore pomenutog Zike, em trosi kao upaljac

Postoji i drugi pogled, ako vec Zika puni drzavnu kasu sa PDVom kupujuci novi auto i placajuci veliki PDV, sto je sasvim dovoljno da ga drzava stimulise da to uradi sto cesce, kako ti rece,
              cemu onda drzava DE-STIMULISE nekog Miku da kupi isti takav auto, koji je cak i skuplji (samim tim i vise PDVa ide u kasu), ali ovaj put sa motorom 3.2, nego mu stavlja godisnji namet od 2000 eura ?

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

ciroki i senator i tako ti stari kubikazni automobili se voze iskljucivo na TNG pa samim tim i ne pune kasu vise od peglice koja se vozi na BENZIN jer nema mogucnost ugradnje gasa

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Nije mi jasno sto se nervirate ... to je porez na luxuz. Svi ti matori krsevi ogromnim motora jako zagadjuju okolinu. Da se ja pitam ( a ne pitam se ) lupio bih i ekolosku taxu po usima najstrasnije, s tim sto bi razlika izmedju EKO nula i EKO tri bila razlika bar 500e samo u toj taxi pa da vidim kako se voze Golfovi dvojke, Shabani od 3000ccm, TAM-ici i sl. koji trose vise ulja nego nafte ...
                  Naravno da bih i obrnuo popust pri registraciji, starija kola bi placala veci porez i sl. kao u celom normalnom svetu, stimulacija proizvodnje/potrosnje (sad Zastava proizvodi, a trebalo bi s potraznjom da pojeftini i proizvod, a mogla bi da sklapa i jos ponesto...)
                  D2 bi izbacio iz prodaje, osim za poljoprivredu, a i tu bih stavio rok od 5 godina za modernizaciju ... zar mislite da se isplati imati IMT od 45KS umesto pravog traktora od 500KS koji ore 16 brazdi odjednom i to ceo dan?! Nigde u normalnom svetu ne postoji selo osim kod nas, nigde se ne moze ziveti od 200m2 baste osim u ovoj zemlji ... i pitamo se zasto imamo najskuplju hranu u Evropi ?!

Zar vam ne bi prijalo da pojeftine novi automobili a poskupe matori krsevi ? Zar vam nije dosta stalnog krpljenja i "inventivnosti" u opstajanju? Zar ne biste radije ziveli kako treba ? Ma idi ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Prolup pricas o zemlji nedodjiji. Zar mislis da ogromna vecina ljudi ne bi zelela to o cemu lup... ovaj pardon pricas!? Jedno su zelje a drugo je realnost. U tom postupku zamene starih krseva od po 2 i kusur hiljada ccm je mozda i 20-30% radnika US Steel-a ovde u Smederevu al' sta sad kad rade 4 sata nedeljno, kad nema prekovremenog, kad nema trece smene-nocnog rada, kad im je plata opala 40-ak%. Kako sad da otplate kredite ili lizing za novija vozila kojima su mislili da uticu na poboljsanje kvaliteta vazduha Mislis da je tako samo u Smederevu? Kad si poslednji put bio juznije od V. Plane? Veruj mi ona stara "juznije je tuznije" i dalje stoji, cak mozda i vise nego ranije.

Svi mi znamo kako i sta treba, sta je dobro a sta nije tako da izmisljanje vruce vode nije potrebno.
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Poz tebi i tvom sinu Aleksi ....
                      Vozikam se ja diljem ove divne drzave uzduz&popreko tako da znam situaciju u svakom vecem selu ...
                      Realnost je da nikom zaista ne treba (za svaki dan) mashina veca od 1600ccm bilo na plin, D2, ED ili sta god ... realnost je da svi pate od toga da imaju velike automobile jer je to nacim resavanja komplexa i pokazivanja komsijama "da se ima", realnost je da ce veliki % ljudi pokazati komsijama "sta mogu i imaju" nego sto ce svojoj deci kupiti knjige, garderobu, poslati ih na zimovanje/letovanje i sl. Realnost je da se kupuju kola "na metar" a ne zbog odredjene svrhe, ekonomicnosnsti, postprodaje i ostalih vrednosti. Realnost je da se "seku usi i krpi " po celoj zemlji i svim njenim krajevima i realnost je da se ceka "da drzava resi situaciju" sto samo pokazuje koliko je "obican covek" nesposoban da preuzme svoj zivot u svoje ruke. I realnost je da su ljudi puniji izgovora nego odgovora i realnost je da ce pre kupiti auto nego nov namestaj za sobu svog deteta.
                      E takve treba lupiti po dzepu i naterati ih da razmisljaju pravilno jer sami ne mogu da se nateraju!!! O tome se radi ... pa nek' bude da lupetam ...
                      Znam i ja da je topla voda davno izmisljena, samo gledam komentare na nove poreze, kuknjavu sto nece vise tako lako moci da voze krsevi od 3000ccm stari dva'es godina bez kocnica i "er begova"... i pitam se .... dokle .... ?!
                      Pozdravljam svaki nov porez na starudiju, preteranost, zagadjivanje, bahatost i sl.
                      Originally posted by alexa05
                      Svi mi znamo kako i sta treba, sta je dobro a sta nije
                      Kad je vec tako zasto onda niko ne radi nista u skladu s tim znanjem ?! Ili je to samo znanje znanja radi ?!
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Zaboravio si i Nikolinu i Filipa!!!

Ma nema rasprave oko toga sto pricas ali hocu da kazem da u vecini slucajeva drzava samo trazi a malo daje. To je poenta mog posta. Jedino u vezi cega se ne mogu potpuno sloziti sa tobom je da je "nas" covek nesposoban i pretpostavljam da to po tebi vuce i "neradan".

PS Pozdrav EX Opelash!
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

uzas, mislim da smo sa ovim prestigli evropske cene koje su uvek bile dosta vece nego kod nas, iako se preko uglavnom gleda po kW, opet nije normalno da u odnosu na nas standard u bilo cemu budu iste cene, ali moramo se navici, ovo je zemlja tarzana. Jako nerealan porez, ja sada za 3 auta, svi su do 2000ccm cu placati duplo manje nego neko ko ima 1 sa 3000ccm+ ..

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

@japanac
                            isti taj sto vozi na plin i ako nepuni budzet bolji je za ekologiju.

@prolupator
                            Neslazem se skroz sa tvojim misljenjem. Meni licno treba veci auto da nekazem kombi koji je uglavnom u izvedbi preko 2000cm3 jer mi je otac slogiran i ako sednem ja i moja porodica treba mi dobrih 7 mesta. Da li je to u tom slucaju nacin dokazivanja, kompleks sto ti kazes ili potreba sam oceni. Isto tako u astri posle 300 km boli svaka koskica pa mi ni masaza nepomogne, dok u vecoj limuzini putujem kao covek i kada izadjem izadjem ispravljen.
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

@prolupator> Sledeci korak vlade je promena taktike i oporezivanje po KW. Naravno da je ova odluka populisticka i nema veze sa realnim punjenjem budzeta. Broj automobila preko 2500ccm je zanemarljiv, uopste ova odluka jeste besmislena.
                              Zamisli da (sto ce se sigurno desiti) kazu da je sve preko 55ks luksuz, tako i da ti udes udaren jaaaako sa svojih 1400ccm i 100ks? I sta onda? Onda ce da uvedu taksu na visak vrata, pa ce svi sa automobilima sa vise od troje vrata placati taksu...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Evo sad gledam oglase i potpuno podrzavam vladu u njenim naporima da se obore cene svih automobila preko 2000ccm. Sad gledam neki Land Rover Discovery 2500ccm dizel, pala mu je cena za 1000E. Razlika u registraciji je 5000dinara ali ljudi se uplasili i sto je najvaznije oce da se menja da mu doplatim
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X