Vladin predlog novih taksi za registraciju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Vladin predlog novih taksi za registraciju

Ljudi, otisli ste u pogresnu krivinu - sa dobrom namerom
    U pravu ste za skoro sve primedbe - ali probajte da razumete da je vlast slika drustva u kome zivimo, i dajte da ne raspravljamo o tome vise. To sto vi vidite/prepoznajete lose stvari ne znaci da ih prepoznaje vecina ljudi u ovom drustvu i da se prema njima odgovorno ponasa.
    Ja recimo verujem da 50% ljudi u ovoj zemlji nije normalno, od onih preostalih velika vecina osciluje od neracionalnog do delimicno racionalnog ponasanja, a samo je mali procenat ljudi normalan. Razmislite, mozda ste vi bas ta manjina, i kao takvi morate da trpite volju vecine. I ponavljam, MORA da se plati cena cinjenja i necinjena, i to ce da boli, i to najverovatnije ima da udari prilicno nepravedno po onima koji to ne zasluzuju. Placanje novih visih iznosa taksi je samo mali deo te price i to prihvatam kao element moranja. Dzaba larmate, treba da prodju godine i onaj evolutivni tok koji sam prethodno spomenuo da bi sve stvari o kojima govorite dosle na mesto. Takse/porezi/nameti dolaze prve na mesto (red), svuda i svagda.

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Cika Kure,slazem se sa tobom,drzava zivi i opstaje od poreza,logicno.Ono za babe,dede i audi A6 je bilo figurativno receno.Samo sam naveo da teret veceg poreza i dazbina treba da snose oni koji su imucniji,i da treba izvrsiti gradaciju poreza,spram materijalnog stanja gradjana..u nasoj temi to se odnosi na porez za motorna vozila vece ccm.Isti model treba primeniti i na sve ostale vidove poreza
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Slazem se sa misterom, jel ovde ne moze "Tito" da izadje pred narod kao Ruja pa da kaze omogucili smo vam ono-ovo e sad je vreme da vi pomognete drzavi. Ali ne, to ovde ne prolazi jer pravila u nasem prvenstvu u "Monopolu" ne odredjuje "Tito" vec sami igraci koji finasiraju "Tita" i ostale na vlasti tako da ovde na gore spomenut zahtev ne sme ni da se pomisli a kamoli spomene.

PS Cika, mozda je i drustvo slika vlasti koja nas vodi a ne obrnuto kao sto si ti rekao-seti se da je sve relativno!?
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Odredjena istrazivanja su pokazala da je preko 50% (tacnije oko 67% zaposlenih u bilo kakvim firmama, pogotovo ddrzavnim) funkcionalno nesposobno. Da budem precizan, nesposobni su za samostalno odlucivanje zbog psiholoskih problema koje nose medju usima. Ti problemi su rezultat kako stanja u kom smo sad tako i celog niza dogadjaja u pretgodnim decenijama kao i vlastite nesposobnosti da se izbore s problemima koji su ih pogadjali u zivotu. Da preciziram jos bolje, sposobni su da obavljaju jedino rutinske zadatke bez inventivnosti i odgovornosti. U toj atmosferi i na takav nacin vaspitavaju svoju decu i zive svoje zivote. To je, svakako, jedna porazavajuca cinjenica. Imajte na umu da su antidepresivi i lekovi za smirenje daleko najprodavaniji artikal u apotekama u ovoj drzavi. Sagledajte svoje okruzenje i pogledajte ko se zaista bori, a ko ceka gotov izbor u vlastito ime.
          U skladu s tim dolazimo do krilatice "Svaki narod/drzava ima vlast kakvu zasluzuje."
          To opet dovodi do potrebe za "pogledom u bolju buducnost" koju ovaj narod ima, ali sve i da se saplete o tu bolju buducnost ne bi je prepoznao jer je decenijama navikao da vidi samo do dosega vlastitog nosa, a sve ostalo ne postoji za ogromnu vecinu. Opet, ta vecina je i glasacka masinerija pa dolazimo i do pojma vladavine vecine nad manjinom, izbornog sistema, uticaja marketinga i medija na vecinu, formiranja svesti, misljenja, cinjenja ili necinjenja u skladu s tim formiranjem ... ma ima toga ...
          Zelja mi je samo da se nateramo da se malo zamislimo, ko jos ume da misli, da se izdigne iznad situacije, vidi dalje od sutra (bukvalno) i pozeli nesto vise od zivota. Ta zelja koja mora postati cilj, a ne ostati samo u domenu zelje, je osnovni pokretac promena u zivotu, drustvu, drzavi, kako god ...
          Drzava je odraz drustva koje je skup pojedinaca koji bi trebalo da misle svojom glavom, a to ne rade u dovoljnoj kolicini da se promena i dogodi zbog svih navedenih i nenavedenih razloga...
          Imajte na umu da je drzava organizam koji za cilj ima prezivljavanje pa i na stetu svojih cinioca (pojedinaca)...
          Protiv sistema se mozete boriti samo kroz sistem koji morate upoznati da biste se bolje borili.
          Prijatelje drzi blizu, neprijatelje jos bilze, "Najbolji general je onaj koji nikad nije ratovao", ...
          Sta god da vam smeta, krenite od sebe i svojih postupaka, ukoliko vam se pravila ne svodjaju, izborite se da ih promenite, nadjite nacin...
          Ni ja ne volim ovu drzavu, smatram je veoma sputavajucom i ogranicavajucom, dajem joj sto manje mogu i prazljivo biram svoje postupke.
          Ali, opet, zivim ovde i trudim se da promenim svoje okruzenje zbog sebe i svog deteta.
          Najgore sto mozete uraditi je da napravite svoje stakleno zvono, time samo sebe ogranicavate. Prestanite s demagogijom i promenite nesto, ako niste zadovoljni.

Yebote ... preterah ... ili ne ?!
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Jesi jer odosmo u raspravu o politici

Btw, postoje i oni koji ne nose psiholoske probleme medju usima, vec zicu koja ima funkciju da drzi usi uz glavu (da ne otpadnu). Ne zaboravi tu drustvenu kategoriju koja je vrlo vazna i bitna

Comment

• JaMaL
              CBC Senator XXL
              • 14.04.2007
              • 448
              • JaMaL

Da se vratimo na temu poreza...

realno nemaju svi pravo da voze kola... znamo kako se prolaze vozacki ispiti kod nas i ko ih sve prolazi... 30 god star auto... nije problem ako je savrsen... ako nije ne moze da se vozi... 2x, 3x tehnicki godisnje za auto stariji od 10 god... ok... to je ok... voznja neregistrovanog... 5000e... da sto da ne... pa da vidim kome ce da padne na pamet... nemas da platis registraciju? odakli ti pare za benzin i odrzavanje? lazh! masivna... ocete da sredite nesrece i guzvu na ulicama... eto jednog nacina...

ajde da krenemo ko mora da vozi auto... nosis frizider... ok... vozis zenu i decu kod lekara... ok... ides u kafic ili prodavnicu... realno ne... ides u kupovinu... pa ne... dakle broj ljudi koji imaju potrebu da voze auto svakog dana je veoma mali... posebno po centru... ajde kapiram da moram da odem do batajnice i da donesem nesto... ok... kola su najbolja opcija... ali ne moram da idem na posao svako jutro 3km kolima... niko ne mora... gsp radi...

ajmo onda kao london... dajte nam congestion charge... recimo 500 kinti dnevno da se vozis po centru... 3km krug... moze... dogovoreno... eto para... eto i manje guzve... eto i manje nesreca... eto parkinga...

pre cu da dam pare ali da znam da nece neki idiot sa 30 god starim krsem bez kocnica da me odvali... jer nece ga biti na ulici... jer 5000e iliti 5 god zatvora ako nema su dosta da ga odgovore da sedne u auto to jutro...

dakle nema jednakosti... ne treba svi da voze i to je to... imas pravo da dises ali ne i da vozis...sa tim se ne radjas... to se zasluzuje ili kupuje kako je kome lakse...

da li su svima zakrzljale noge... pa nisu jos... neka ih protegnu malo... ja idem peske svaki dan 3 km... ponekad i 2 puta... jesam li umro... pa nisam jos... a imam 2 automobila.... ali ko zna mozda neki coravi deda sa 30 god starom meckom dizelom od 3000 cm3 kome ne rade kocnice me zgazi na prelazu... mozda... a mozda i ne ako ne bude smeo ili imao da ga vozi...

ako ce taj zakon da se sprovodi... i da odvaja ljude koji imaju nov i siguran auto ili stari auto koji imaju da odrzavaju i imaju da registruju od onih koji se svercuju svaki dan i ugrozavaju bezbednost i ubijaju ljude svaki dan onda je to ok... vanredni tehnicki pregledi za sve... svake nedelje... ko ne prodje 3 meseca vozacka... idemo dalje...

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

Pa vidis neslazem se sa tobom.
                Ja licno nevolim kada se dnem u dobar suto (neimenujemo koji) jer se opustim i kao uzivam u voznji i trasssssssssss. jbg desilo se. Taj sto kazes vozi krsa, pa taj zna da su mu kocnice slabe pa polako vozi i taj tesko da ce napraviti neko sranje. Kada si zadnji put cuo da je neko sa krsem napravio sranje???

Kada sednem u fr u kola i sednem u dobar auto, a ono unutra tisina, ukljucim tempomat i stajem na svakih pola sata jer mi se spava, a kada sednem u krsa uvek razmisljam da li ce negde da mi otpadne menjac, brisac ili tocak pa da vidis onda kako vozim.
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Tvoj potpis sve govori ada, onaj prvi deo!
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Marko Denser
                    CBC Veteran
                    • 24.05.2008
                    • 141
                    • Beograd-Surcin

Citam ovo od pocetka i smejem se,vi ovde raspravljate o vec resenoj stvari,ovi bi jedno oni bi drugo,sve bi oni to sredili itd,a vec stvar resena primenjuje se.Bas zato sto nismo slozan narod to nam se desava ovi sto voze malolitrazne automobile su za ovo poskupljenje po cemu ja mislim da su bas oni ti koji imaju kompleks zato sto nemogu da voze jake automobile,jer oni od toga nemaju nikakvu korist,postoji i ta mogucnost jel da?Sad su na redu automobili preko 2000ccm,mislite da nece i ovi ispod doci na red?Hleb ce doci na red a ne automobili.Ja sam se nadao da cu se odavde informisati iz ove teme a ustvari vidim da je ovo obicno prepiranje ko je pametniji.Po mom misljenju mnogo su kvalitetniji stari automobili nego ovi novi pocev od neke 92 god proizvodnje,evo ih tone na dijagnostici i slicno.Pogledajte staru bubu koliko taj auto traje,a ovi novi automobili imaju rok trajanja do 10god max,pa onda vidim kazu treba ko u svetu menjati auto na svakih 3 god,moze i to ali kad budu ljudi imali para za to,i ovi sto pesace,ja bih voleo da mi je sve ispred kuce ali nije jbg moram da vozim,isao bih ja peske ali mislim da bih zakasnio dok bi stigao sve to da obidjem .Koliko znam,sto se tice auta preko 2000ccm i ljudi koji ih voze nisam do sad primetio neko dokazivanje vise ima ovih sto budze golfove,fiate,alfe,toga ima koliko hoces a ko ima opel senator,rekord,merecedes 123,neznam kako se moze sa tim starim autom dokazivati nekome osim da na celu napise 3.0ccm.Ovo je jos jedan dokaz koliko smo zavidan i neslozan narod,umesto da pomazemo jedni drugima i da sprecimo sve sto nije u interesu naroda vi se ovde prepirete ko je za voznju a ko nije.
                    I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Originally posted by Marko Denser
                      ovi sto voze malolitrazne automobile su za ovo poskupljenje po cemu ja mislim da su bas oni ti koji imaju kompleks zato sto nemogu da voze jake automobile,jer oni od toga nemaju nikakvu korist,postoji i ta mogucnost jel da?
                      Generalizujes, a to nikad nije dobro.

Sad su na redu automobili preko 2000ccm,mislite da nece i ovi ispod doci na red?Hleb ce doci na red a ne automobili.Ja sam se nadao da cu se odavde informisati iz ove teme a ustvari vidim da je ovo obicno prepiranje ko je pametniji.
                      Doci ce i ovi na red, naravno, mozda i hleb... Posto vidim da si se informisao da je ovo vec gotova stvar, ne vidim cemu uopste tvoj bilo kakav komentar?!

Po mom misljenju mnogo su kvalitetniji stari automobili nego ovi novi pocev od neke 92 god proizvodnje,evo ih tone na dijagnostici i slicno.Pogledajte staru bubu koliko taj auto traje,a ovi novi automobili imaju rok trajanja do 10god max,pa onda vidim kazu treba ko u svetu menjati auto na svakih 3 god,moze i to ali kad budu ljudi imali para za to,i ovi sto pesace,ja bih voleo da mi je sve ispred kuce ali nije jbg moram da vozim,isao bih ja peske ali mislim da bih zakasnio dok bi stigao sve to da obidjem .
                      Pitanje kvaliteta je veoma siroko, za mene je kvalitet bezbednost, ekonomija, udobnost, zaustavni put, brzina ... a za tebe samo cena delova?!
                      To sto ti nije sve ispred kuce je tvoj problem, preseli se ... a promena automobila na xy godina ili kilometara je licna odluka svakog od nas.

Koliko znam,sto se tice auta preko 2000ccm i ljudi koji ih voze nisam do sad primetio neko dokazivanje vise ima ovih sto budze golfove,fiate,alfe,toga ima koliko hoces a ko ima opel senator,rekord,merecedes 123,neznam kako se moze sa tim starim autom dokazivati nekome osim da na celu napise 3.0ccm.
                      Ne govorimo o dokazivanju nego o realnoj potrebi da se ima takav i takav auto "pa kud puklo da puklo". Dokazuju se i boodale na mopedima od 49ccm, pa i oni koji idu peske, oni koji piskaraju po forumima, ma svi...

Ovo je jos jedan dokaz koliko smo zavidan i neslozan narod,umesto da pomazemo jedni drugima i da sprecimo sve sto nije u interesu naroda vi se ovde prepirete ko je za voznju a ko nije.
                      Eto, ja kao deo naroda, mislim da je i u interesu naroda da se voze manja, bezbednija i novija kola.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Marko Denser
                        CBC Veteran
                        • 24.05.2008
                        • 141
                        • Beograd-Surcin

Najbolje ti je ovo preseli se ,nebih dalje da se upustam u ovu temu.Caos
                        I'd rather be driving my SUPRA

Comment

• Uzelac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.12.2006
                          • 1717
                          • munZe

Mislim da treba da bude skuplja registracija za vecu kubikazu/konjazu, ali ne i po godinama.
                          Starost treba da se regulise na tehnickom pregledu tj. kaznama ako je auto u losem stanju.
                          A ukoliko neko zeli da vozi mator auto od 2000ccm i pod uslovom da ga dobro odrzava ne treba da placa ni manje ni vise nego neko ko vozi nov auto iste kubikaze. Sto ovaj ustedi na cinjenic da ne kupuje nov auto, platice na delovima...

Matora kola bez obzira na kilometrazu koja su u losem stanju ne treba da se voze. To sto neko ima mator poluispravan auto i nema para da ga odrzava ne treba da bude svaciji problem (a svaciji je kad takav auto ucestvuje u saobracaju) vec samo vlasnikov. Ako je toliki krsh, onda u kantu, i to da plati takodje da ga recikliraju, a ne da ga samo ostavi da trune na nekom parkingu.

Btw. zapadne zemlje imaju i znacajno razlicita obavezna osiguranja pa za dva automobila slicne snage i konjaze moze da se placa znacajno razlicito osiguranje. To zavisi od mase faktora, od samog automobila ali i od vozaca, cime se bavi, njegove saobracajne istorije itd. Mislim da je taj model ispravan pa da klinac od 20 godina ne moze da registruje automobil od 200 ks, ali i da neko stariji ko ima 20 godina iskustva bez kazni/nesreca moze da vozi i M5 ako zeli i da ga to ne kosta jer covek ocigledno zna da vozi i ne ugrozava nikoga.
                          Tacnije, ako se ne varam, na zapadu, ponegde, je razdvojeno osiguranje vozaca i automobila.
                          work in progress

Comment

• Nesko
                            CBC Član
                            • 21.03.2009
                            • 21
                            • Nis

Niko ne pomenu cenu benzina, a ja mislim da je ona najmerodavnija stavka za voznju novih ili starih vozila bez obzira na kubikazu, umesto poreza na registraciju. Stavi cenu benzina ili plina onoliko koliko mislis da ti je dovoljno da se puni drzavni budjet, pa ko ima para on ce da se vozi, ovako je smesno ili jos bolje zalosno po narod. Uvek se nadje rupa u zakonu za nekog koce da smanji porez za svoje vozilo, a onaj, ko je neinformisan, tesko njemu

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Daklem, nema vise voznje. Samo bogati smeju i mogu da se voze, i to pod uslovom da nemaju zelju za oldtimerom, samo novo ili u najmanju ruku 2007 godiste.
                              Kad zavrsimo sa automobilima prelazimo na klima uredjaje po kucama, nemoraju svi da se lade leti. E sad kad resimo klime idemo na ves masine, i tu moze da se ogranici ko moze na ruke a ko ne....
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• CikaKure
                                CBC Senator XXL
                                • 14.08.2005
                                • 668
                                • Beograd

Originally posted by ada
                                Pa vidis neslazem se sa tobom.
                                Kada si zadnji put cuo da je neko sa krsem napravio sranje???
                                Na zalost, da nabrajamo:
                                Bistar momak sjurio Golfa 2 pre dva-tri meseca na Medakovicu u kiosk sa 160 km/h.
                                Onaj predivan mladic u Batajnici skucao Fiat Tipa u neki kiosk-rostilj.
                                Na Ibarskoj onomad Golf 2.
                                Pre par dana u Temerinu poginuli su vozač ford eskorta i njegov saputnik.
                                Bratanac mog kolege skucao matoru Lanciu pre par meseci kad se iz Visnjicke ulice krene ka groblju Lesce, jedva je pokretan.

Ovo je bilo na blic, onako, cega sam se lako setio.

Postoje nekoliko objasnjenja pojave da se sa krsevima prave te stvari o kojima ti pises:
                                Statisticki, najvise se desava nesreca sa matorim automobilima, jer je vozni park u Srbiji u proseku jako star.
                                Matori automobili, cesto su tehnicki neispravni pa je to uzrok saobracajnih nesreca.
                                Noviji automobili imaju odredjene sisteme bezbednosti koji umeju da kompenzuju greske vozaca (do izvesne granice).
                                Ne mogu da se setim sad, al sam znao jos jedno

@Djukic: Mani ti tu teoriju, nego mi objasni onu ideju za land rover, izgleda interesantna - moze i na pp.

Comment

Working...
                                X