Mali problem(a mozda i veci!),potreban savet!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

Mali problem(a mozda i veci!),potreban savet!

Pozdrav svima!
    Evo da iznesem svoj problem,nadam se da ce me neko posavetovati...naime pre 2 godine sam od rodjaka pazario auto i odmah ga preveo na sebe.E sad,zbog nekih vama nebitnih stvari vratio sam auto rodjaku,a on meni kes,i tu grdno pogresio jer je auto ostao na moje ime,jer ce kao on da ga vozi...pre godinu dana on taj auto proda nekom liku pri tom me ne obavestivsi,te ga je on(ne znam ni ja kako) vozio na moje ime,bez kupoprodajnog ugovora niti ovlascenja sa moje strane!Juce meni stigne kazna od parking servisa,da platim kaznu i ja tu puknem te krenem da ga jurim,nadjem njegov mob i kazem mu u cemu je problem a on slozi pricu kako ja nemam nista s tim,on je napravio,platice ali nema para,da ja nista ne placam tu i da bacim kaznu! U medjuvremenu,koliko sam skontao iz price autu je istekla registracija...Mene sad juri sudija za prekrsaje ako ne platim kaznu,a ja njega ne mogu da nateram da je plati...sta sad da radim?Ja verovatno mogu da odem u SUP i prijavim celu situaciju ali sam po prirodi takav da ne volim da pravim nikom probleme,a ne znam kakve posledice mozemo da snosimo i on a mozda i ja...I sta sad,eto to je moje pitanje...meni rok za placanje kazne istice u ponedeljak...ja hocu da uradim prenos ali ako on nece ili ne moze dzaba mi...Da li je moguce uraditi sada prenos sada iako je auto neregistrovan i sta mi sve treba za to?Hvala unapred,pozz!
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Mali problem(a mozda i veci!),potreban savet!

Pa sam si kriv, ukratko. Automobili se i "prevode" da se ovakve stvari ne bi desavale. Sad ti jedino ostaje da platis kaznu (kazne) koje je neko napravio u periodu dok se auto vodio na tebe.

Moze se preneti vlasnistvo nad neregistrovanim automobilom, odes do agencije koja se time bavi, mislim da ti ne treba nista osim l.k. saobracajne i ugovora koji pravite s tim dokumentima.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• doorsy
      CBC Senator
      • 31.10.2007
      • 248
      • Beograd

Hm znam to i sam jbg...ej ne pada mi na pamet da placam nesto sto nije moja greska...pa on to moze onda stalno da radi,nije resenje...

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Jeste tvoja greska, kako nije?

Nisi preveo auto, to ti je greska, sad placaj posledice...

Comment

• doorsy
          CBC Senator
          • 31.10.2007
          • 248
          • Beograd

Ma mislio sam na kazne za parking bre...

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by 206
            Jeste tvoja greska, kako nije?

Nisi preveo auto, to ti je greska, sad placaj posledice...
            Ja ovde nešto ne razumem, ako može pojašnjenje.

Koliko razumem, doorsy je auto preveo na sebe kada ga je kupio. Kada ga je prodavao, taj njegov rodjak nije preveo auto na sebe, tako da se auto i dalje vodi na doorsy-ja. Poreska prijava glasi na prodavca, ali u praksi taj porez uvek plaća kupac. Jel hoćete da kažete da je doorsy trebalo da plati porezna prenos?

Ja iskreno ne znam nikoga u Srbiji koji je prilikom prodaje auta platio taj porez. To uvek čini kupac.

I još nešto, čuo sam da je prilikom prodaje samo potebno čuvati kupoprodajni ugovor, i sve naknadne kazne nisu obaveza prodavca. Značio bi mi odgovor, pošto ću možda prodavati automobil.

Pozz

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

dorsijeva krivica je u tome stro nije insistirao da se auto prevede na rodjaka i sto tog rodjaka nije obesio za 00 sto mu je uvalio kosku na ovaj nacin. ja bi njega sad jurio da plati kaznu i da se hebava sa ovim likom a ne da se covek traumira oko hebenog parking servisa koji mu btw, ne moze nista i da ne plati tj moze da ga tuzi a to je onda proces pravno lice protiv fizickog lica samo sto ne postoji osnov za tako nesto. ustvari postoji a to je uredba donesena od strane tela koje nije zakonodavno blabla bla tako da sve dalje pada u vodu. pisano je o ovome ima posebna tema nadmam se samo da je nisu obrisali. ako nekom treba neka me cimne na PP da mu posaljem taj post sacuvao sam ga jos onda bas zbog ovakvih stvari jer i ja imam par cestitki od JKPS.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• doorsy
                CBC Senator
                • 31.10.2007
                • 248
                • Beograd

Zveri skroz si u pravu,trebao je da visi,mnogo me je sjebao...onako,rodbinski
                Pazite ljudi,skroz ste u pravu,ali ja ne trazim pravni savet jer vec kapiram da u ovoj situaciji po parking servisu(u kom sam bio juce) stvar je cista kao suza,auto se vodi na moje ime,oni su napisali kaznu po tablici i iz kompa sam iskocio ja,nema tu sta da se prica Mene vise zanima sta sad da radim sa ovim likom kod koga je auto,na sta da se pozovem da ubrzam njegovu odluku da plati kaznu i prebaci auto na sebe(nemojte mi samo reci uzmi stanglu please,nisam ja u tom fazonu inace ne bi ovo ni pisao ), i sta se desava ako on odbije i ja odlucim da odem u SUP i prijavim celu stvar?Pozz!

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Kad mu istice registracija ?
                  kad vec nisi u "pajser" fazonu, uceni ga, onako kulturno, u tvom fazonu...
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• doorsy
                    CBC Senator
                    • 31.10.2007
                    • 248
                    • Beograd

Ma izgleda je istekla pre par meseci...CIME da ga ucenim Deki?

Comment

• peaveeus
                      CBC Veteran
                      • 24.03.2008
                      • 118
                      • beograd

Pa pazi ovako, ako on ( sadasnji vlasnik ) nema kupoprodajni ugovor, a i kako bi imao kada ga nisi ti potpisao, tehnicki auto je tvoj ili tvog tog rodjaka ako on ima ugovor, onda mozda mozes da pripretis tipa ako neces da preneses auto na sebe i platis kaznu, odoh ja lepo u murij da prijavim kradju kola i da im kazem gde se nalazi.
                      Seljacka fora ali mozda upali. Druga je da mu kazes kako mu neces dati da ga prebaci na sebe pa nece moci da ga registruje, a ako sam dobro skapirao po novom zakonu se punomoc ukida. tako da je obrao bostan ako neces da mu dozvolis prenos.
                      pozdrav, PV
                      FixOrRepairDaily

Comment

• doorsy
                        CBC Senator
                        • 31.10.2007
                        • 248
                        • Beograd

To sam i ja razmisljao,mada ne volim nekome da pretim,ali mi izgleda nista drugo ne preostaje...

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Odes do auta sa rezervnim kljucem (ili neka ti Zverko napravi rezervni ), upalis, i odvezes do sebe kuci. Ne das mu lep;o auto dok ne plati kazne i ne prevede ga na sebe, pa nek' ON sad dokazuje da je auto njegov. A da dokaze, ne moze, niti da te prijavi policiji - izvinite, auto je moj, vodi se na mene ne znam o cemu covek prica... Dzukacka fora, ali izvini, i tebe rade na dzukacku foru, zasto da im ostanes duzan?

Ili, kao sto ti je receno, kazes lepo da ces da ga prijavis kao ukradenog, pa nek' dokazuju da nije.

Mozes i da im pripretis da neces hteti da im registrujes auto, ali oni do tada mogu da naprave gomilu kazni autom koji se vodi na tebe, i sve ces morati da ih platis...

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

ja bi uradio ovako kao sto kaze peaveeus (izem ti nick) i 206. kad se on pravi lud za 2000din napravi se i ti a ujedno bi seo na kicmu rodjaku da on resava to a ne ti. a sto se JKPS tice, nisu ti oni napisali kaznu vec doplatnu kartu a u vezi toga imas PP
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• doorsy
                              CBC Senator
                              • 31.10.2007
                              • 248
                              • Beograd

@ Zverko au druze svaka cast al ****s to kad ja vec dodjem do sudije za prekrsaje,ja bih da iskombinujem da do toga ne dodje...a ako dodje do toga ovo ce mi jako koristiti hvala stari!

Comment

Working...
                              X