Chevrolet Captiva i garancija...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doc
    CBC Senator
    • 25.08.2006
    • 240
    • BGD/KG

Chevrolet Captiva i garancija...

Auto je kupljen pre 2 godine u Beoautu, do sada nije bilo krupnijih problema, ali na resavanje istih se cekalo po mesec i vise dana. Sta da kazem kad im je trebalo 7 nedelja da nabave spone, akumulator je riknuo posle 9 meseci, pa nisu imali na stanju (ali to je reseno brzo na njihovu srecu), ABS senzor im je stizao 2 meseca. Sve u svemu, puno strpljenja je pokazano sa moje strane i na kraju pre 8 meseci auto je odvezen u AC Boban koji se pokazao kao super-ekspeditivan...

prvi ozbiljan problem se desio pre 2 nedelje, kad je auto samo stao na auto putu, tanije zaustavljen na granici i vise ni makac.
    Odslepan jeu AC Boban, ustanoveljno je da je crkao druk lager, korpa, lamela i zamajac, s tim sto treba platiti samo korpu i lamelu (oko 560e), a ostalo pokriva garancija. ALI, kad su pokusali da odrade proceduru za garanciju, ispostavilo se da to ne moze tek tako jer je auto Chevroletu prijavljen kao prodat 6 meseci ranije od prave kupovine i da mora da se vrati u budjavi Beoauto, posto su oni napravili glupost i oni moraju da ispeglaju papire sa fabrikom.

E sad, Beoauto tvrdi da celokupnu popravku (oko 2500e) treba platiti i da to ne ulazi u garanciju, posto citiram: "auto nije ispravno koriscen", tj nekoje vozio sa pritisnutim kvacilom...
    Moram da napomenem da je fabricka garancija 3 god i 100.000 km, a servis je to produzio na 5 god i 150.000 (kako pise u ugovoru o kupovini). Auto je do sad presao 90.000 i pre oko 1.000 km je odradjen "veliki servis".

Sta da im radim? Ko je uopste u pravu u celoj prici?
    Pametniji popusta, ali mentalno...
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Chevrolet Captiva i garancija...

Trzisnu pod ruku pa "kuc, kuc" na vrata
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• scarab26
      CBC Senator XXL
      • 27.09.2006
      • 353
      • bgd

koliko ja znam nijedan diler i serviser ne prihvata korpu i lamelu pod garanciju ako nema vidljivih mana ili fizickih ostecenja, tj fabricki los deo

za druk i zamajac ne znam, po meni druk ne bi trebao da se skenja od strane vozaca kao sto lamela i korpa mogu

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Originally posted by scarab26
        ...za druk i zamajac ne znam, po meni druk ne bi trebao da se skenja od strane vozaca kao sto lamela i korpa mogu
        Može. Isto kao i lamela i korpa.

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Sto se tice garancije na kvacilo,u prvu si,nema je.Mislim da i druk lezaj mozes da skenjas ako ga drzis na kvacilu dok cekas npr. na semaforu.

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

Ok, ali s obzirom da je 70% auto vozen po autoputu na relaciji Beograd - Nis i Beograd - Okucani, pa ostatak regionalnim putem do Banja Luke... Preostalih 30% je bila gradska voznja i regionalni putevi. Pri tome, vozili smo ga matorac, brat i ja.

Posto verujem da je Stratos u pravu, kako jedan ovlasceni servis moze da prihvati jednu popravku u okviru garancije, a drugi ne?
            Moracu sutra da odem malo da popricam i sa jednima i sa drugima.
            Da se razumemo, nije problem platiti, ali ne zelim da placam neciju glupost i nesposobnost (posto je beoauto na vise desetina nacina dokazao i jedno i drugo).

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Osmisli strategiju za "tiho ubeđivanje". Ostalo ne daje zadovoljavajuće rezultate.
              Uostalom,moguće je izveštačiti uzrok problema. Raspitaj se na mašincu ili sl. ustanovi.

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Probaj da im das do znanja da ces ici do kraja i da ces zvati inspekciju ali se prethodno dobro raspitaj da li si u pravu.

Comment

• Lauda
                  CBC Senator
                  • 24.07.2010
                  • 207
                  • Zemun

Pokušaj prvo na fin i kulturan način, ako to ne upali, angažuj advokata i kreni u proceduru.
                  Naravno troškove advokata i ostale troškove snosiće Beoauto.
                  PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Hoce ako se dokaze da je kriv Beoauto.Zato i kazem da se prvo dobro raspita da li je u pravu pa tek kad bude siguran da ce ih dobiti na sudu da angazuje advokata.

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Pise u garantnom listu sta podleze garanciji, ako je tu napisano da je lamela potrosni materijal, onda je tako...

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Originally posted by doc
                        ALI, kad su pokusali da odrade proceduru za garanciju, ispostavilo se da to ne moze tek tako jer je auto Chevroletu prijavljen kao prodat 6 meseci ranije od prave kupovine i da mora da se vrati u budjavi Beoauto, posto su oni napravili glupost i oni moraju da ispeglaju papire sa fabrikom.
                        pokušaj Prevare kupca. Fiskalni od auta papire i udri + pitaj ih da li su zaintereovani za jednu kontrolu finansiske inspekcije i videces odgovor.
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

a koliko kosta zamenski set i intervencija u neovlascenom servisu?
                          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• doc
                            CBC Senator
                            • 25.08.2006
                            • 240
                            • BGD/KG

@ RANK - iskreno nisam se ni raspitivao...

@bax79 - mozda pise, ali nemam problem sa placanjem potrosnog materijala... garantni list je ostao u autu, posto je ujedno to i servisna knjizica, ali sutra cu pogledati.

@ada - mozes li mozda da mi obrazlozis svoje misljenje? kakav benefit su oni mogli da imaju od prijave prodaje auta ranije?

Mislim da cu postupiti po savetu prijatelja: trazicu im napismeno obrazlozenje zasto auto ne moze da bude popravljen u garanciji, a kad to dobijem (ako dobijem), videcu koje su opcije. Ako budem 100% siguran da sam u pravu -> advokat

Ni vestacenje nije problem, samo ne zelim da me vise prave budalom. Imao sam dovoljno strpljenja sa gomilom prepotentnih "majstora" koji su se svaki put ponasali kao da mi cine uslugu ...

Sad mi pade na pamet jos jedna od njihovih gluposti: primeceno je na velikom broju modela (kao i na ovom) curenje ulja na letvi volana, sto se po recima sefa servisa resava setom za reparaciju koji se "posebno narucujue iz fabrike"... Naravno, nije reparirana nego je zamenjena za novu, zahvaljujuci drugom servisu.
                            Kad bih samo pokusao da napisem sve izgovorene gluposti sefa servisa i jos nekolicine zaposlenih, bilo bi stiva za roman...

Comment

• vladaomega
                              CBC Senator XXL
                              • 11.10.2010
                              • 484
                              • beograd

selektivna garancija nesto priznaju nesto nepriznaju,sanjima nikad nisi nacisto.na lacetiju priznaju korpu u garanciji na kaptivi nepriznaju.sve kvarove prouzrokovane losim gorivom nepriznaju.pa isto gorivo se sipa i u vozila drugih proizvodjaca/toyota/ 3 godine i 100000km i priznaju sve.druze o kom modelu kaptive se radi benzinac ili dizel?

Comment

Working...
                              X