Autolimari (-) iskustva ili ti crna lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Dandy i sta bi na kraju sa kolima?
    Power of dreams !!!

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Bojan, Jajinci.

Nije jeftin, limarski rad je ocajan i bezobrazan.
      Na autu je radio rubove, sajtne, branike.
      Nakon 5-6 meseci rdja je pocela da se pojavljuje na novim rubovima i sajtnama, a lak ljusti sa branika.

Da bi se ustanovilo da iako su mu dati novi rubovi i sajtne, on ih uopste nije stavio. Rupe je narpao gitom i prefarbao, eventualno je mozda isekao nove sajtne pa taj lim koristiop za flekovanje, mada ne verujem. Branik je ofarbao bez prajmera za plastiku jer je poceo da se ljusti. Nista nije zastio od limarije sto je radio.
      Paz'te ovo na jednom rubu je stavljao delove novog lima preko starog zardjalog, samo precnuo nije izvario, pa mogu da se rastave rukom.

Isekao uvodnike kablova za vrata naravno zajedno sa kablovima (za zvucnike, bravu, senzore). Jos je neku stetu napravio, ne secam se.

Zasto on, pa neka porodicna preporuka, ali za starijeg majstora koji vise ne radi, a ovo je radio njegov sin koji je preuzeo posao, koji je od njih dvojice Bojan ne znam. Ali se nemojte ni slucajno zajebati...

Posao nisam ja ugovorio i platio, ali cu otici da vidim sta ce reci, samo neki dan kada budem jako miran i veseo, jer, stvarno ne znam kako to da uradim, a da ne bude meni o glavu ...

Comment

• yoopie
        CBC Član
        • 21.05.2008
        • 86
        • Novi Beograd

Originally posted by Pop_Djujic
        auto servis DRAGAN na B.kosi katastrofa
        bio mi udaren jugic ispravljali su vezni lim i haubu odradili su ocaj a cena prava sitnica oko 400e
        umesto srafova aupuh su pricvrscivali zicama...ne dao Bog nikome tamo da ode a da ne pricam da je rok pomeran 3 puta i to svaki put za po dan...strasno
        Da se nadovežem i ja. Probijanje roka uz nejasne izgovore, dok u međuvremenu prima auto iz komšiluka i Progardov kombi i završava ih pre mene. Očigledno prioritet jer ima neki dil sa njima, non stop sređuju nešto njihovo. Na kraju sam preuzeo nedovršen auto zbog neodložnog puta. Enterijer usvinjen, sedišta prašnjava jer ih nisu pokrivali, većina kedera i sva stakla zafarbana, a kad sam uključio ventilaciju bombardovan sam krečom, gitom ili čime već. Kvake nije ofarbao jer "nije znao da trebaju" ??? iako sam naglasio (a i on pravi listu želja) i jedan od radnika ih ošmirglao. Retrovizori se oljuštili u roku od 'odma kao i deo sajtne. Na moju želju je zatvorena jedna brava, a zatim i izgubljena u servisu. Srećom nađena je kasnije, ali tek pošto sam prevrnuo ceo stan misleći da sam je mahinalno poneo sa sobom.

Da ne budem nekorektan, reklamirao sam što je prihvaćeno i delimično sređeno. Kažem delimično zbog manjka slobodnog vremena s moje strane, ali koliko vidim dosta kola se vraća na prepravke, uključujući i pomenutog komšiju "preko reda" . Ukratko, ko god da je razmišljao o Draganu neka ga zaobiđe u širokom luku. Da sam znao šta će me snaći, tandrljao bih očešan auto al' sa 700 evra više u džepu.

Imam jedno pitanje za upućene. Na krovu se pojavljuju "pečati", tj. veći broj ulubljenja u farbi velike površine... pesnice recimo. Danas sam čuo da je verovatno zbog neodgovarajuće baze, ali to ću tek pitati Dragana za objašnjenje. Ima li još neko ideju jer se ne razumem i neću da me otkači sa nekim izgovorom tipa "ne može bolje".
        Stoka iz Bloka

Comment

• zemunac72
          CBC Veteran
          • 08.12.2006
          • 154
          • zemun

ako je gitovao nesto na krovu ,git je poceo da uvlaci boju u sebe jer nije stavio kvalitetan spric git...moze da bude i neodmascena povrsina pre farbanja,....neodgovarajuci spric git koji se ne trpi sa bazom boje.

Comment

• yoopie
            CBC Član
            • 21.05.2008
            • 86
            • Novi Beograd

Ceo krov je prešprican pre farbanja... Dakle škrtarenje na materijalu . Puno hvala na odgovoru, vidim da je jedino rešenje ponovno farbanje.
            Stoka iz Bloka

Comment

• zemunac72
              CBC Veteran
              • 08.12.2006
              • 154
              • zemun

servis dragan je bio prevarat i pre 15 godina dok je radio u jednoj maleckoj garazici. tada je radio jedan copavi koji je vrh svih prevaranata. kupovao sam neke polovne delove limarije kod njih i tada sam video da coveku koji je dosao da zameni rub lim oni samo nabacuju fiber git. netreba nista dalje da pricam

Comment

• darko dav
                CBC Početnik
                • 13.11.2008
                • 2
                • svilajnac

Zaista za ne poverovati kako svi ti ljudi rade.

Comment

• dmauka
                  CBC Član
                  • 05.04.2006
                  • 28
                  • Belgrade

Re: Autolimari (-) iskustva ili ti crna lista

Da dosolimo...
                  Pre izvesnog vremena udari me bakutaner koji je sa 50 godina polozio voznju (kako? ne znam) i jos me nabaci na kola ispred. Gde je osigurana? Delta, sve ok, izadje njihov covek da proceni, zavrsi i sad treba naci nekoga da popravi sve to (hauba, levi far, nosaci desnog fara, prednji vezni, crevo za vodu, peta vrata, zadnji vezni, leva stopaljka...).
                  Po preporuci drugara (ne krivim ga, njemu verovatno rade drugacije i sigurno nije imao lose namere) odem u "Beo Vista" servis kod hipodroma...sa vlasnikom se dogovorim sledece. Oni da pregledaju SVE sto treba da se popravi, da kontaktiraju osiguranje, da osiguranje njima direktno uplati kintu i samo da me pozovu kada zavrse. Jos im kazem ako slucajno primete jos nesto da me pozovu i da cu doplatiti ako treba. Sve funkcionise kao svajcarski sat.
                  Zavrse kola na sledeci nacin.
                  Prednji vezni i zadnji vezni su iscukali , nabavili polovna peta vrata od 100evra, levi far od 50 evra i zadnju stopaljku, hajde da kazemo 50 evra. Haubu nabave kao original kopija, da bi mi ostala kinta za farbanje krila, to ce oni da srede sa osiguranjem. Naravno, krila nisu ni pipnuli, alarm i centralnu su pokvarili, to me je kostalo dodatnih 50 evra da se dovede u red, zadnja vrata se u voznji OTKLJUCAJU! i ostanu otkljucana. Haubu su namestili tako da je sa jedne strane u ravni sa krilom a na drugoj ima grbu na pola krila i ne lezi nikako. Na pitanje zasto je tako, "majstor" odgovara "pa takva je hauba, sta da joj radim, da je udaram dok se ne ispravi?"!! Crevo za vodu nisu promenili iako je naglaseno da treba da se zameni.Zasto? Pa nisu mogli da nadju. Inace, ja sam ga za 15 minuta nasao u prvoj prodavnici delova. Akomulator, potpuno ispravan su sredili, ne znam na koji nacin, tako da vise ne moze ni da mrdne. Srecom je u garanciji (samo 6 meseci je star) pa mogu da ga zamenim. Prednju masku su lepili nekom plastikom, mislim da bi moja baba uradila preciznije i lepse. 80% srafova nije vraceno gde treba, pogubljeni ili sam ih nalazio posle u motoru.
                  Za sve ovo su ojadili osiguranje za oko 93.000 RSD. Necu da ulazim u to da li su u dilu sa osiguranjem, to je njihova stvar ali ... trebalo mi je puno zivaca da ne oteram drugara u tri majcine, toliko su dobar servis.
                  Olaksavajuci faktor je verovatno to sto su kola Ford Eskort iz `97. a ne A6, model za 2009. sa zatamnjenim staklima.
                  Verovatno su racunali koliko vredi da se bakcu i koliko mogu da stave u dzep. Vide, nije krimos, nije vlast, ko ga j**e.
                  Pa ko voli SM neka svrati ponekad do njih...

Comment

• sumadinac
                    CBC Član
                    • 26.12.2008
                    • 13

I ja sam čuo da svi majstori prave razliku u načinju plaćana tj ako ti plaćaš sam da onda odrade koliko toliko korektno a ako plaća osiguranje da onda škrtare koliko god mogu.

Sa druge strane i ja sam plaćao iz svog džepa pa sam prošao slično tebi.

U pitanju je autolimar Bora u M.Rakića 50 u Zemunu naselje Sava Kovačević.Trebalo je da se promeni prednje krilo i prednja vrata i da se ofarbaju i po majstorvoj priči imalo je tu još kojekakvih limarskih poslova doduše ne nešto velikih ali kao imsa.Za te sitne popravke i zamenu vrata i krila majstor je tražio 220 evra (naravno da delovi ne ulaze u cenu a i sam sam ih doneo).Farbar koji radi kod njega inače nema komoru je rekao da cela stran vozila (prednje krilo,prednja i zadnja vrata i zadnje krilo) treba da se farbaju kako se nebi primetlio da je auto udaren i da mu za to treba jedan set boje.(oko 3 litra)I on je samo za ruke tražio 250 evra.
                    Ajde da kažemo iako nije imao komoru iako je 4 dela farbao sa malo više od tri litra boje da njegov rad može i da prođe.Limar je uspeo jako lođe namesti krilo da jako loše namesti vrata tako da sada kada voziš čuješ kao da neki vetar duva i točak kao da ti je uvo na njemu i naravno da vrata uopšte nisu kako treba da budu čak i kada su zatvorena.Retrovizor na novim vratima čak ni on ne stoji onako kako bi trebalo da stoji već malo krivo.Struju kompletnu iključući i alram je je uspeo nekako da pokvari.Ni ja nisam pitao za cenu samo sam hteo da ispadne sve kako treba ali očigledno da čovek ne zna bolje od ovoga što je uradio.Kao čovek je ok ali kao majstor jako loš.Ima tu još detalja koje nisam spomenuo ali otom potom sve u svemu i on je za crnu listu jer auto ovih dana ide kod drugog majstora da ispravi greške.

Zvanično pismo foruma je latinica, tako da te molim da ubuduće to poštuješ. Hvala.

Comment

• dmauka
                      CBC Član
                      • 05.04.2006
                      • 28
                      • Belgrade

Dopuna za LOPOVE iz BEO VISTA servisa!
                      Danas sam video da su mi stavili far bez motora za podesavanje visine svetla umesto originala koji je imao motor!
                      Uh, malo mi je falilo da pocnem da kunem...

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Ja ne razumem vas shto kukate.Tj da me ne shvatite pogreshno ok je shto ovde prenosite iskustva,ali ako ste nezadovoljni obavljenim poslom lepo se vratish kod njih i kazhesh to to i to mi se ne svidja radi ponovo,a ako nece inspekciju im nakachish na vrat pa da vidish kako ce da rade.
                        Ozbiljno ako su ti isfusharili odesh i reklamirash,nema chega da se stidish!

I love my

Comment

• dmauka
                          CBC Član
                          • 05.04.2006
                          • 28
                          • Belgrade

Originally posted by Kanarinac
                          Ja ne razumem vas shto kukate.Tj da me ne shvatite pogreshno ok je shto ovde prenosite iskustva,ali ako ste nezadovoljni obavljenim poslom lepo se vratish kod njih i kazhesh to to i to mi se ne svidja radi ponovo,a ako nece inspekciju im nakachish na vrat pa da vidish kako ce da rade.
                          Ozbiljno ako su ti isfusharili odesh i reklamirash,nema chega da se stidish!
                          Znas kako, posle 2 sata voznje kada mi je crevo za vodu probilo, nazvao sam ih. Gazda je odmah prebacio vezu "majstoru" koji je to radio jer "nema vremena i ne zna o cemu se radi" (o 1200E je znao o cemu se radi!). "Majstor" je odmah rekao da mu niko nije rekao za crevo i da nema pojma o cemu pricam. Istom logikom takvi "majstori" bi odgovorili za sve ostalo..."otkud mi da znamo da nisi promenio far odmah posle odlaska odavde samo da bi nas zezao..." i slicni odgovori.
                          Inace tema je otvorena da se ne bi drugi ljudi prevarili i otisli kod lopova i prevaranata a ne da bi kukali.
                          Uostalom, meni kada smeta sto neko kuka, ja zaobidjem temu...no hard feelings.

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Slazhem se da je tema otvorena zato.Ali meni i dalje nije jasno zashto se ljudi stide da odu da reklamiraju neshto za shta su platili?
                            Zato sam i napisao inspekcija pa da vidish kako ce da rade.

I love my

Comment

• dmauka
                              CBC Član
                              • 05.04.2006
                              • 28
                              • Belgrade

Inspekcija može da reaguje kada postoji neki materijalni dokaz o prevari.
                              Pomenuti servis je sve papire zadržao za sebe jer su direktno sa osiguranjem dogovarali posao, kao što sam i naveo.
                              A pošto sam veći deo posla koji su "odradili" video tek kada sam odvezao auto, ne postoji osnova da ih ganjam inspekcijom. Mislim, ne vidi se vizuelno da li su stavili odgovarajući originalni far ili bofl robu, ne vidi se odmah da je sheban alarm i sl.
                              Osim toga, većina tih servisa su paušalci i na osnovu toga imaju određene beneficije neogovornosti.
                              Ali postoje drugi načini da im se doskoči, da se kazne a da nemaju pojma ni ko ih je kaznio ni zašto. To je ono što se misli kada se kaže da je osveta kao dezert...služi se rashlađena...

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Jeste to tachno za osvetu
                                Al ti i dalje nisi sredio auto
                                Mislim ja sam uvek prvo za finu varijantu,svakom se desi da pogreshi.U sv sl naterao bi ih da srede auto...

I love my

Comment

Working...
                                X