OSIGURANJA: CRNA (-) LISTA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Punto Abarth
    CBC Senator
    • 11.12.2006
    • 220
    • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Jos jedan od mene. Zavlace me vec podugo sa isplatom, a da ne pominjem da su sat vremena majstora procenili na 700 din. Ko jos radi za toliko?
    http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Thalius
      CBC Početnik
      • 03.04.2008
      • 1
      • SomeWhereOnTheEarth

Korisno je pogledati listu agencija za osiguranje i poslovnica kojima je oduzeta dozvola za rad koje objavljuje NBS:
      http://www.nbs.yu/export/internet/cirilica/60/60_1/60_1_4.html

kao i ona drustva koja su u likvidaciji:
      http://www.nbs.yu/export/internet/cirilica/60/60_1/60_1_2.html

Poz
      Thalius

Comment

• Punto Abarth
        CBC Senator
        • 11.12.2006
        • 220
        • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Prosto nemam ni strpljenja, ni reci da opisem bezobrazluk sluzbenika Milenijum osiguranja. Ne razumem zasto iko uzima njihovu polisu, kad oni uopste nisu jeftiniji od, recimo DDOR-a, ili bilo kog drugog OZBILNOG osiguranja. Ja sam se sa Milenijumom prekrajao vise od 2 meseca, i jedva nekako zavrsio, a ako neko bude pokrenuo akciju da ih tuzi, rado cu biti jos jedan od svedoka, da zatvorimo tu bagru jednom za svagda.
        http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Milenijum osiguranje!?
          Zar to nije zatvoreno jos odavno ili makar izgubilo dozvolu za rad
          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• StreetRacerCA
            CBC Senator
            • 11.06.2006
            • 238
            • Čačak
            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Evo i ja da se ukljucim. Ja jos nisam dosao u situaciju da se nerviram sto mi milenijum ne refundira sredstva, ali osecam da hocu.
            Naime, kupio sam glanc NOV auto (skoda fabia II-kasko osiguran) pre mesec i po dana, i imao sam peh, naime, auto mi je bio parkiran na ulici, i komsijin kombi se skotrljao u mene, i ostetio mi krilo i vrata. Komsijin kombi osiguran zamislite kod mileniuma. Dodju panduri, urade uvidjaj i zapisnik, ja komsiju necu mnogo da maltreritam, dobar covek, moglo da se dogodi bilo kome. Necu da cicmam svoj kasko, odem ja lepo do mileniuma narednog dana, konstatujemo da treba da se zameni krilo, a vrata, pa ne treba, nije velika steta (stvarno nije, ali je greota nov auto presao 1000 km, ali ajde nek rade ova postojeca). U sredu sam oterao auto u AutoCacak (gen.uvoznik i serviser, kod njih je i kupljen) imaju extra limare i farbare. Auto je juce bio gotov, ali mi kazu - dodjes, ti platis i uzmes auto, a tebi osiguranje to refundira.
            E pa gospodo, necemo tako. Ja nemam slobodnih 700 eur u ovom trenutku, i necu ja da placam, pa da me refundiraju satro za 15 dana. Nego cu ujutru lepo da odem do njih i da im kazem, da ce u toku dana dobiti racun, i da bi valjalo da to do utorka plate, ne bih li preuzeo auto.
            U protivnom, auto ce stajati u servisu, a ja cu im, onog trenutka kad budu platili popravku, dostaviti fakturu od rent-a-car agencije, za sve dane koliko sam bez auta, posto ja privatan auto koristim u sluzbene svrhe, a posao ne sme da trpi. Samo ne znam kako ce da odreaguju. Ako nece, leba mi tuzicu ih za materijalnu i nematerijalnu stetu.
            Jos mi nije jasno da li ja gubim garanciju na limariju i koroziju na vrata(posto nisu stavljena nova vec sredjivana stara) od strane prodavca , iako su oni radili servis.
            Molim za vase strucno misljenje po ovom pitanju (valjda ima nei pravnik na forumu...). I ko je smislio to da ja platim, pa da oni refundiraju. Valjda je logicno da da mi servis izda fakturu na moje ime, a platac je Milenium osiguranje, kakvo je to degenericno setanje para, plate im lepo sa racuna u valuti koja je oznacena i svi srecni.
            Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• BaneT
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 562
              • Beograd

koliko ja znam Milenium drži neki Hrvat i neki lik iz Bugarskog podzemlja. Zaobići priču u širokom luku....ja nažalost imam to osiguranje ali samo do sledeće registracije.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ko je smislio to da ja platim, pa da oni refundiraju
                oduvek je tako. ti si klijent Auto Čačka i ti plaćaš svoj nalog koji si im dao.

tako je i u zdravrstu i svuda ako se ne varam.
                ti prvo platiš a onda refundiraš ako imaš pravo, i do nivoa troška do koga imaš pravo refundacije.

tako je regulisano i bolovanje.

plaćaš iz svog džepa prvih mesec dana bolovanja, pa onda naknadno fond refundira.

dobro se raspitaj da li osiguranje pokriva troškove rent a car-a da se posle ne iznenadiš ako to ne budeš mogao da refundiraš.
                to piše negde u ugovoru (koji obične ne dobije klijent kada uplati osiguranje i koji se obično krije tj drži tajnim), i obično tzv sitnim slovcima.

nažalost, kod nas sistem osiguranja je ostao još uvek onaj stari iz SFRJ, novi temelj u vidu komplet novog zakona se krčka već godinama i ne zna se kada će se usvojiti.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• StreetRacerCA
                  CBC Senator
                  • 11.06.2006
                  • 238
                  • Čačak
                  • Škoda Fabia II 1.6 TNG

sta da vam kazem...ovi iz milenijuma su spori do besvesti, ali me Dejan, sef servisa poznaje, pa sam auto dobio na obraz. a ovi ce valjda isplatiti pare za 15ak dana - bio sam krajnje korektan prema njima, ocekujem isto za uzvrat - cak nisu postavljali pitanje za radne sate i sl. dacu vam update cim budem zavrsio celu pricu.

Comment

• StreetRacerCA
                    CBC Senator
                    • 11.06.2006
                    • 238
                    • Čačak
                    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

moram da se izvinem na negativnom postu za milenijum, pare su uplatili u roku od 5 dana, bez cimanja. ali izuzeci postoje da bi potvrdili pravilo.......

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Hajd' fino da si popravio misljenje o njima, posebno sto na svom primjeru je to jednako parama...

Zbog nekih drugih ljudi, kojima mozda pomogne tvoje iskustvo, sa prijavom stete, procjenom, radom, isplatom, ne bi bi bilo lose kada bi to mogao sublimirati u jedan kompletan post, pa sve napisati... I koliko im je bila realna procjena, i koliko su bili brzi, i jesu li nesto zakerali, ili jos gore pokusavali da te "zavrnu"...? Onako polako, taksativno...

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Ko ima kasko neka ide preko kaska ako ga ne daj Boze osteti trece lice, jer ce bolje proci.
                        Tvoja osiguravajuca kuca bi ti verovatno dala nova vrata i krilo(jer sta ih briga ne placaju oni), a oni bi se posle ganjali sa Milenijumom ili vec nekim trecim, a pritom se tebi ne bi racunalo da si iskoristio kasko.

Comment

• panto
                          CBC Veteran
                          • 04.11.2007
                          • 148
                          • ljubic

Originally posted by StreetRacerCA
                          moram da se izvinem na negativnom postu za milenijum, pare su uplatili u roku od 5 dana, bez cimanja. ali izuzeci postoje da bi potvrdili pravilo.......

Comment

• komarac
                            CBC Član
                            • 15.09.2005
                            • 62
                            • Istocna Hrvatska

Milenium osiguranje je ustvari Croatia osiguranje, ali se kod vas iz razumljivih razloga zove milenium i u većinskom je vlasniništvu Hrvatske države, znači nisu nikakvi mafijaši u pitanju i privatni interesi, a iz mog iskustva kao vlasnika auto servisa koji ima ugovore svim osiguravajućim kućama u HR odgovorno tvrdim da je Croatia kod nas najbolji i najuredniji platiša šteta na motornim vozilima, znači ako ja kao seviser kažem da je dio za zamjenu a ne za popravak, onda je to tako i oni to plate i ne prave nikakve probleme a računi se plaćaju uvijek na vrijeme, što nije slučaj sa drugim osiguranjima kod nas (Euroherc, Jadransko, Sunce...) zato ne mogu
                            vjerovat ovome što čitam za Milenium, ali sve je moguće...

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Ma vlasnicki odnosi su ti cudo (ako je istina to sto kazes), ako su kupili u Srbiji kucu, sa sve ljudima, nije do njihove centrale (osim u onom dijelu da su cijelu nomenklaturu trebali pretresti), vec do nasljedjenih relacija koje su isle u paketu s firmom...

Primjer u BiH, Triglav BH Osiguranje, Slovenci vecinski vlasnici, ali je upravljacka vrhuska prava "socijalisticka" (u najgorem smislu)... Prica mi kolega koji je nedavno poceo raditi tamo, firma sa vise od stotinu zaposlenih ima cca. 12 e-mail adresa, da se ne bi tajne tim putem "odavale"...

Prestajem sa OFF-om...

Comment

• cubalibrebgd
                                CBC Početnik
                                • 17.08.2010
                                • 1
                                • Beograd

Re: OSIGURANJA: CRNA (-) LISTA

AS osiguranje... ganjam se sa njima vec mesec dana za naplatu stete. Prvo mi je procenitelj (nakon dve nedelje od prijave stste) slikao udaren i veoma vidno iskrivljen tocak a kada sam ga pitao da skinem tocak kaze da nema potrebe jer je slikao sve i napise zapisnik da je iskrivljen samo amortizer i ulubljeno krilo. Skinem ja tocak sutradan i ustanovim da je iskrivljen i trap... Stize mi pisamce od njih da se slazem da mi isplate 23,500, imam pravo zalbe sto cu i da uradim, sto znaci jos bar nedelju dana ganjanja, naravno sada opet treba da dodje taj isti procenitelj da opet slika pa da ponovo sastavlja zapisnik. na kraju cu i da ih tuzim, OLOS!!!
                                Moja preporuka je DUNAV imao sam udes sa njihovim osiguranikom i isplatili su mi, bez policijskog zapisnika, 66,000 iako je bez pol zap. po evropskom izvestaju 500 evra. Sledeca registracija i osiguranje je sigurno kod njih

P.S. Zna li ko kako se pise zalba?

Comment

Working...
                                X