OSIGURANJA: CRNA (-) LISTA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

OSIGURANJA: CRNA (-) LISTA

Iziritiran neverovatnim (nelogicnim, nepovezanim, nejasnim, nedoslednim) nastupom dame po imenu Tijana iz Milenijum osiguranja molim da se ova tema zalepi pri vrhu.

O cemu se radi. Auto mi je delimicno kasko osiguran od loma stakala (10% ucesce u steti). Pocetkom marta zateknem svoj parkiran auto sa razbijenim vetrovbranskim staklom. Pomislih - dobro, osiguran sam, ajde da vidim kako da prodjem proceduru. Nazovem osiguranje telefonom, objasnim o cemu se radi, i dobijem instrukcije da ujutro dodjem da njihov procenitelj snimi stetu, napravi zapisnik, i da onda moram u sopstvenoj reziji da izvrsim zamenu stakla, donesem racun, a oni ce mi refundirati iznos od 90% vrednosti racuna. Tako i bi. Odem do njih, oni uzmu podatke, zamole me da odem do auta sacekam procenitelja (moram reci, vrlo fin gospodin, poznajem ga i privatno, jedan od razloga sto sam se tamo i osigurao), on uradi svoj deo posla, objasni mi da odem i da zamenim staklo i da im donesem racun. Uradim promenu stakla, dodjem donesem uredan racun, oni to preuzmu, i zatraze broj mog bankovnog racuna jer mi ne mogu stetu nadoknaditi u kesu, vec samo na racun. Malo me je to zacudilo, al kazem ajde - i dam im broj racuna i instrukcije za placanje. Naravno, upitam ja kada ce biti uplata - odgovori dama za 15 dana. Uzmem ja kopiju zapisnika, zahvalim se, i odem. To se sve desava 9.3.2006.

Kao realan i strpljiv covek, sacekam da prodje 15 dana, a i malo vise i juce (29.3.2006.) nazovem da pitam kada mogu da ocekujem svoje novce. Ljubazna dama, koju sam spomenuo na pocetku kaze sl. recima: "Pa ne znam, valjda do kraja sledece nedelje". Nakon takvog odgovora sam dobio inspiraciju da pocnem da postavljam neprijatna pitanja:
    - Kako to ne znate? Ako vi ne znate, ko treba da zna?
    - Zbog cega toliko kasnite? Objasnite mi to.
    - Zasto ste mi rekli 15 dana, a krajem sledece nedelje ce biti 4 nedelje nakon moje uredne predaje celokupne dokumentacije?

Posto se ocito nasla u nezgodnoj poziciji, pokusava da se izvuce sa "provericu ja sa koleginicom" na sta je odmah pitam "kada, da li da ostanem na vezi ili da nazovem za par minuta?"
    Sad krece neverovatna prica, koju parafraziram.

-Ne, nemojte ostati na vezi, koleginica je izasla.
    -Pa kako cete da proverite sa koleginicom ako ona nije tu?
    -Pa sutra cu...
    -Dobro, onda cu da vas nazovem sutra ujutro.
    -Ne nemojte ujutro, imamo puno posla, zauzeti smo,nazovite posle 14h.
    -Da li vi cujete sebe sta govorite? Placam vam osiguranje, dajete mi pogresne informacije, kasnite mi sa uplatom, govorite da ne mozete da mi kazete kada ce mi steta biti nadoknadjena - znaci ne radite ilil ne znate da radite svoj posao, i kazete mi da ste zauzeti i da vas ne zovem za svoj novac sutra pre 14h?
    - Pa jako smo zauzeti...
    - Pa sta to mene briga, i ja sam jako zauzet bio da zaradim novac da platim osiguranje, da platim popravku, sad treba da vas kreditiram uz obrazlozenje da ste jako zauzeti?
    - Pa ne znam sta da vam kazem.
    - Nemojte mi sad nista reci, nego proverite to sutra ujutro i ja cu vas nazvati oko 9h.
    - Nazovite.

Tu je bio kraj ovog divnog razgovora, ali shvatam da sam tek na pola puta.
    Nisam siguran da li je u pitanju jedna osoba koja je potpuno nesposobna ili nevoljna da radi, ili je u pitanju politika kuce (koja ne bi bila nista novo na ovim prostorima) koja govori "super, sad smo ti uzeli pare, a ako nam se obratis za nesto ko te j... , nismo mi odgovorni".
    Cudan mi je princip da ne pokazuju visi stepen kooperativnosti i kvaliteta usluge. Ako ne mogu da biram kome cu da placam vodu i struju, osiguravajucu kucu mogu da biram. Ovo iskustvo me definitivno odbija od njih, ali svakako bi bilo dobro da cujemo druga direktna iskustva sa ostalim osiguravajucim kucama pa da svi merimo sta nam je ciniti.[/b]

Edit by killaz : predlazhem da u ovoj listi budu samo negativna iskustva kako bismo jasno razdvojili dobre od loshih.
  • observer
    CBC Veteran
    • 06.10.2005
    • 196
    • Novi Sad
    • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Ovakva tema je vise nego potrebna.

Znajuci u kakvoj sugavoj zemlji zivimo, meni ne pada na pamet da placam bilo kakvo osiguranje sem obaveznog, a i tu se trudim da jako pazim koga biram. Na zalost, nemam dovoljno informacija o svima pa potpuno pozdravljam otvaranje ove teme.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Novi momenti:
      Bio sam malo odsutan (van Srbije) pa nisam ispratio desavanja niti pisao o njima ovde.

31.3.2006. sam opet nazvao dragu mi Tijanu, gde mi je rekla da ce sve biti placeno u najbrzem roku, uz objasnjenje da ona tu radi tek mesec dana, te da nije znala da sam ja to predao sve na naplatu. Posto prosto obozavam ovakva objasnjenja, ja sam odmah replicirao opaskom da je celokupan slucaj zapoceo nakon njenog dolaska i da meni zaista nije jasno zasto mi govori od kada radi u Milenijumu.
      Juce pogledam svoj bankovni racun, i 31.3.2006. stoji uplata od Milenijum osiguranja, dakle 22 dana nakon predaje zapisnika. Zasto napominjem 22 dana - neko mi je spomenuo da postoji neki zakonski rok od 14 dana za naknadu stete, i da im uvek valja pripretiti i pozvati se na to. Cak sam cuo da postoji neka vrsta revizorske agencije/inspekcije (drzavna) koja prati rad osiguranja i ostro reaguje u slucajevima kada nastupi prekrsaj strogih pravila igre.

Da ne komentarisem dalje, sami zakljucite iz svega napisanog...

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Svaka ti cast, moja devojka je imala udes pre tri godine na Gazeli. Bila je drugi od tri ucesnika u lancanom sudaru. Prvi je bio neki lik kojo se 'zadihao' i morao naglo da stane (tj. ukopa) pa se ona zakucala, a u nu neki cigojner s nekim matorim bmw-om kojinije bio ne registrovan. Ni dan danas nije dobila ni dinar, a mozemo da im pretimo dok ne ozvalavimo. Jednostavno smo zaboravili celu pricu, ne isplati se nervirati ako ne mozes da ispravis situaciju...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Viper
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 700
          • Kać

Izvinjavam se za off ali moram da napisem ovo:

E pa oni i idu na tu varijantu da ces posle odredjenog vremena odustati i njim a lepo ostaje lova.
          I DONT NEED SEX
          goverment fucks me every day!

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Originally posted by prolupator
            Svaka ti cast, moja devojka je imala udes pre tri godine na Gazeli. Bila je drugi od tri ucesnika u lancanom sudaru. Prvi je bio neki lik kojo se 'zadihao' i morao naglo da stane (tj. ukopa) pa se ona zakucala, a u nu neki cigojner s nekim matorim bmw-om kojinije bio ne registrovan. Ni dan danas nije dobila ni dinar, a mozemo da im pretimo dok ne ozvalavimo. Jednostavno smo zaboravili celu pricu, ne isplati se nervirati ako ne mozes da ispravis situaciju...
            Zato ljudi pamet u glavu i osiguravajte samo kod "normalnih" kuca (nikakvo pera, zika i mika osiguranje). Mada su ih sada dosta procistili ali ipak.

Drug ima kasko osiguran auto (mislim kod Dunava) i vec 3 puta je naplacivao stetu od njih - u rekordnom roku. Znaci: prijavi stetu, ode u servis i to je to...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

Na parkingu mi je neki lik udario audia, vozeci u rikverc BEOGRADSKOG pi kapa iduci u rikverc! naravno u vozaceva vrata! osiguranje strela! steta pre dve godine je bila 85000.00 dinara i zovu me pre neki dan da me pitaju na koji racun da uplate pare, ja pitao koji iznos kazu 25000.00! pobesneo sam! Prvi put su mi ponudili 16000.00! sta da radim!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Zato ljudi pamet u glavu i osiguravajte samo kod "normalnih" kuca
                Nije bitno gde se mi osiguramo,vec gde se osigura stetocina :x

Ada tuzi ih sta ces drugo ako je 85000din bilo pre 2 god sada je suma negde oko duplo racunajuci i kamate izubljeno vreme,dusevni bol,samo kvalitetan advokat i pripreti im tuzbom ako ne odrade onda tuzba,mda ima i drugih metoda

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

dobro za tuzbu ali to osiguranje je u stecaju!!! da li ima svrhe tuziti ih????
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Onda hmm postoji neki garantni fond

Comment

• karazoki
                      CBC Veteran
                      • 25.08.2005
                      • 157
                      • Krusevac

Vidim niko ne pise nista o osiguranju u zadnje vreme.Dali to znaci da osim mene svi naplatise stetu bez problema.
                      Naime radi se o istom osiguranju o kome je i cika kure pisao ( Milenijum )
                      Vec mesec ipo dana me zavlace sa isplatom, te jedna bila na bolovanju, te drugi ima privatne probleme ,te treci nije tu ,tako da sam danas ispizdeo i svasta im reko ali izgleda da imaju obraz ko djon .
                      Dali postoji neka sluzba gde mogu slepce da prijavim.
                      Neverovatno je da jos dozvoljavaju tim kaubojskim osiguranjima da rade.
                      Izgleda da cu morati posle nedelje licno da odem i da naplatim na licu mesta

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

Evo da pitam ja nesto konkretno...

Koliko kosta kasko osiguranje, znaci potpuna naplata stete kako u saobracajnoj nezgodi, tako i od kradje uzimajuci u obzir automobil star 10 godina?!
                        Ima li to neke veze, starost automobila i ostale stvari?!
                        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Sasha
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 4126
                          • Novi Sad

Naravno da ima. Postoje tabele za odredjivanje i procenu u zavisnosti od starosti auta.
                          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BMW 325i
                            CBC Senator XXL
                            • 25.06.2005
                            • 338
                            • Novi Sad

Ja sam od Delta Osiguranja dobio isplatu u roku od 10dana od dana kada sam predao papire,rekli su za 10ak dana i tako je i bilo,mozda su uplatili i malo pre obecanog roka.
                            Doris je vozila mini moris.

Comment

• engine
                              CBC Član
                              • 24.03.2007
                              • 58
                              • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Jos jedan (negativan) glas za pomenuto Milenijum osiguranje

Comment

Working...
                              X