Sta ako...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Sta ako...?

Dakle, zakonski rok da se neki kvar u garantnom rolu popravi je, koliko ja znam, 45 dana, je li tako? Znaci dovezem auto, kazem to i to ne valja, popravite.

E sad, sta se desava ako posle 45 dana NE poprave auto? Dakle sta mogu da trazim kao nadoknadu, na sta imam pravo u tom slucaju? Sve i da mi daju zamenski auto u tom periodu, sta ako ne uspeju da ga poprave? Dobijam nov auto, sta?

Inace, stvar je naravno u onom mom bangavom X5, koga menjac zahebava vec godinu dana skoro, i non stop me muvaju, te ovo te ono, te tehnicka podrska te kaqd dodju videcemo itd...sad su narucili menjac kad sam rekao da cu da im ostavim auto da ga poprave i da necu da ga pipam dok ne bude ispravan. Medjutim, ni sam nisam siguran 100% sta da radim i sta uopste mogu da radim i na sta imam pravo ako i kad tih 45 dana istekne?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • Ivvan
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1574
    • Nis
    • SAAB 9000

Mozda malo glupo pitanje,sta ti pise u garanciji?
    Obicno tu stoje sve informacije kao i rokovi u kojima mora da se zavrsi popravka.
    Ako se ne varam trebalo bi da ako je uredjaj(televizor,telefon pa i auto) jos pod garancijom i ako se popravka ne zavrsi u zadatom roku(45 dana) dobijas novi

Sta tacno pise u garantnom listu?
    Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• *Egon*
      CBC Senator XXL
      • 31.12.2004
      • 1232
      • Beograd, Dorcol, N 44

Sale, ovo sto pricas o 45 dana se odnosi na SiCG garancije, posto ti imas internacionalnu garanciju, mislim da je to sto te interesuje definisano u toj garanciji.
      Garaza
      1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Kakv bre garantni list, ljudi, da li je iko od vas ikada VIDEO garantni list za auto? Ja nisam, mozda gresim, sta znam, ali garantni list za auto jos nisam video. Niti ga imam

E sad, pored toga sto ja tako nesto nemam, mozda neko ipak zna i uslove medjunarodne garancije za BMW?

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Ja imam garanciju za Nivu

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Cenim da će biti ovako...Angažuješ proverenog advokata,on presavije tabak...pa im uzme čudo para i

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ja ni za jedan auto koji sam kupio nikad nikakvu pismenu garanciju nisam dobio, ni za M3, X5, 206...

A to za advokata...Hm, pa da sam u Nemackoj pa MOZDA da se zeznem i krenem da se tuzakam sa BMW-om...videcemo sta ce biti kad stignu svi delovi naruceni u garanciji.

Nisu mi jasni, vise im se isplati da mi u garanciji zamene 3 kompleta diskova, sistem regulacije nivoa vesanja, krov, 3 letve volana, i menjac - nego da lepo otkupe auto meni daju nov i gotova stvar

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Koju ti kantu vozis ako su ti sve to izmenjali jos u garanciji... Sta ce biti sa tim autom za koju godinu? Ima da se raspadne... Izvini, nista licno ali ovo sto su menjali mislim da ni na Daciji ne bi riknulo... naravno pod uslovom da Dacija to sve ima...
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa to vam i pricam, sta god da kupis niko zivi ti vise ne garantuje da ce to da lici na nesto. Sad i da ga prodam i kupim, sta znam, Cayenne, ko mi ne garantuje da cu da imam isti problem?

Jednostavno ih ne prave kao neka, sad ih prave da traju 3 godine i to je to.

Dakle, o onih 45 dana, sta se desava kad isteknu, po nasim ili stranim uslovima garancije?

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Kod nekih je taj rok i 60 dana,obrati se inspekciji sada je izasao novi zakon o zastiti potrosaca,mozda ce trebati potvrda da to nemogu da poprave,ali u svakom slucaju probili su termin,ovakav postupak je bar za tehnicku robu,gume etc...

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

Moj kolega je pokusavao da dobije tu inspekciju koja stiti potrosace ceo faking dan, od 8 ujutro do 3 popodne, svako malo, i non-stop zauzeto, nije bilo sanse da dobije. Imamo mnogo nezadovoljnih i nezasticenih potrosaca valjda

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
                        Sad i da ga prodam i kupim, sta znam, Cayenne, ko mi ne garantuje da cu da imam isti problem?
                        To nemoj ni slucajno, oni imaju jos vise problema, u sustini Cayenne ima jos uvek gomilu decijih bolesti vezanih za kocnice, menjac i jos nekih 300 gluposti.

Misli malo o Land Cruiseru, Patrolu, Defenderu. Jes' da nisu toliko in i sa brzinama od preko 200, ali se bre ni kvare.

Kako god bilo, BMW i Porsche ipak nisu firme za terence, koliki god da imaju inzinjerski potencijal, kao sto ni KIA nije firma za sportski auto.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Mala digresija, ti mu spominjes sve redom prave terence, umjesto SUV-ova, gdje spadaju prva 2... Karoserijski jesu slicni, pogonski malo manje...

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa pazi, SRI, BMW i ije terenac, nego SUV Postoji razlika Njegovo vesanje i pogon ima vise slicnosti sa sportskim limuzinama nego sa terenom Ono 4x4 dobro dodje na snegu, i to je to, ne treba mi vise.

Ono poredjenje sa Cayennom je bilo vise retorika nego ozbiljno razmisljanje, jer sve i novi auto da dobijem, pa makar ne i BMW nego bilo koji drugi slicne klase (Cayenne, Range Sport, Touareg, Infinity itd...), niko mi vise ne garantuje da cu da prodjem ista bolje jer ih jednostavno danas sklapaju da se pokvare sto je brze moguce...

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

OK, malo sam omanuo, ali imam bas pouzdane informacije iz Porschea SCG kakve sve probleme imaju sa Cayennima.

Bitno je da smo se ukacili.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X