Razbio auto na parkingu i "pobegao"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ma nisam mislio da si ti kauboj pobogu. Ti mislis da se ovde vozi mnogo bolje? Nepaznja je samo prilicno skupa pa ljudi moraju mnogo vise da paze.
    Onaj predlog za zabranu terenaca se najvise odnosio na odredjenu kategoriju jer terence cesto voze bapci koji ebu kevu svima a razlog im je sto se navodno boje pa da bi bile sigurne kupe tenk a nama neka je bog u pomoci. Jos gore je kad u jak auto sedne zena od nekog novog bogatasa koja bukvalno ne zna ni kako se zove. U Srbiji su bar svi isli u auto skolu sto znaci da su bezobrazni ali ovde ne znaju jednostavno da voze. Na kraju se ipak svodi na isto.
    Sta ti mislis sto ja vozim 900? I to da vidis kakav krsh. Nista zivo ne moze da se sacuva od vandala ovako su bar nervi sacuvani.
    Nije valjda dotle doslo da se ponasamo po scenariju kao u filmu Bure baruta? To samo dok krene...
    Sta mislis sta bi nam radile takve osobe kad bi oklop kakav ti imas bio dozvoljen? Najlakse je reci "ja se branim od njih". Napad je uvek najbolja odbrana.
    Da je tebe trebalo da kosta steta na tvom autu ne bi gurao auto koji je ko zna koliko puta jevtiniji od tvoga. Ovako, znas da ti nece otpasti ni farba pa si komotan. Kavez ima prednosti da te ne ubije ili razbije neki krelac ali ako ti nekog razbijes onda si ubica. Jos ako je namerno...
    Ovako, nema oruzja, nema ni frke. Zato i kazem da su tako modifikovani automobili za dzunglu gde to ima iskljucivo svrhu zastite vozila. Cak ni vojna vozila normalno nisu zasticena toliko debelim cevima kao sto se cesto montiraju na terence. Znaci da ne treba.
    Jos jedna stvar je veoma bitna u celoj prici a to je sto gospodin pandur veoma cesto daje sebi za pravo da "brani" slabijeg (citaj siromasnijeg) kao da su vlasnici svojih skupih auta iste dobili na poklon. Slicno rade i sudije. To jednostavno nema veze sa pamecu jer svoje greske SVAKO mora da plati ako vec pocne da se ispituje ko je za sta kriv a videli smo da se glavni krivac ustvari izvukao i da su verovatno samo zamenjene teze pa se od krivca zaboga napravila zrtva. Da je milicajac imao mozga trebalo je da kaze samo "sto si stao na sred puta" i da ode pa neka se parkira i drugi put isto tako ako mu se isplati. Nego, ebiga, vlasnik crnog dzipa ima love pa neka plati.

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

ma neznam sto neko nekaze ono sto vecina misli(mogu da se kladim u to).
      uradis tako jednom,dvaput..opustis se...i onda neko u afektu isprazni ceo okvir u tebe.
      jeste citali sta je bilo pre neki dan na N.Beogradu? valjda...zbog zagradjivanja auta ubio coveka(mogla je biti obratna situacija svejedno).
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• KKK
        CBC Član
        • 16.09.2005
        • 68
        • Beograd

@dranix
        Vidim da slično razmišljamo, mada se ja (nažalost) u policiju i sud jedniom rečju zakon ne pouzdam previše, rekao bih čak da ih totalno zanemarujem kao faktor u "zadovoljavanju pravde".
        I moji automobili su stari trenutmo 10 i 19 godina i neće skoro biti podmlađeni iz istog razloga kao i što ti voziš star auto. Ispod haube (motor i mehanika) se trudim da uvek budu u top formi a spoljnim izgledom sam totalno neopterećen.
        Skoro sam od drugara pozajmio najnoviji model BMW 530 i posle nepun kilometar sam uleteo u rupu na putu i iskrivio felnu. Ne mogu da ti opišem kako me je bila sramota zbog toga i ako radovi na putu nisu bili obeleženi. Naplatiću kao od osiguranja štetu, izgubljeno vreme i nerviranje jer ima full kasko... ma daaaj.

@zoranbg
        Za sukob su uvek potrebne dve strane. Večito sklanjanje u stranu, pasivnost i nespremnost da se suočiš sa problemom je upravo ono na šta druga strana i računa.
        http://www.srbija4x4.net

Comment

• greywiendog
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 421
          • Stara Pazova

Originally posted by JA
          A pogledaj ovo... http://24sata.co.yu/vesti.php?id=11196
          kkk, ipak si ti bolje postupio!
          Mislis na ovo?
          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

@greywiendog . .da na to
            @KKK .. jesi se ti posle toga ili "za vreme toga" video sa tim covekom...sto te zagradio sta kaze..kakav mu je komentar na tvoju "reakciju" ?
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• KKK
              CBC Član
              • 16.09.2005
              • 68
              • Beograd

Ne, nije bilo nikoga toga dana kada sam se vratio niti sutradan, parkirao sam se na istom mestu. Da je imao da mi nešto kaže verovatno bi rekao kada je video moj auto na istom mestu.
              Komentari svih ostalih su bili ili izvinjavanje ili bespomoćni nemi bes, to su moja iskustva.
              http://www.srbija4x4.net

Comment

• 24v
                CBC Senator XXL
                • 11.12.2004
                • 479
                • Beograd, Karaburma

Kasno se ukljucujem u temu ali potpuno podrzavam KKK jer znam kako mu je bilo i da je bio do jaj. strpljiv cekajuci 3 sata.

Ziveo sam u Knez Mihajlovoj i znam kako su i koliko su ljudi bezobrazni sto se tice kulture saobracaja i parkiranja...

A vi "stranci" sto vam je neverovatno da se tako nesto uradi, voleo bih da vas vidim u istoj situaciji ali posle par meseci zivljenja u Srbiji...
                I sta li je sa svim ovim stranim tablama po auto putu sto voze levom trakom i sto na parkinzima ostavljaju tone djubreta kao da su usli u svinjac a ne na parking...Kakva je sad tu situacija , da li bi isto tako radili i na auto-banu vozili levom trakom 60 na sat ili bilo sta drugo...

ZATO nemojte molim vas da nam pricate sta i kako treba jer ovde u SRBIJI je sve naopacke, fali nam samo da hodamo na rukama da budemo kompletni!!!!!!!!
                I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• mb12
                  CBC Senator XXL
                  • 06.11.2006
                  • 640
                  • Vrbas
                  • Mazda 626 2.0 TD

Re: Razbio auto na parkingu i "pobegao"

Originally posted by KKK
                  Pre skoro dva meseca bio sam "zagrađen" na parkingu od strane vozila nepoznatog vlasnika, u pitanju je bio neki crveni yugo. Ja sam bio propisno parkiran. Pauk nije mogao da priđe da ukloni vozilo koje me je zagradilo. Posle 2-3 sata meni je "pao mrak" na oči.
                  S obzirom da sam morao da izađem, dete samo kod kuće ima temeraturu, žena na službenom putu van zemlje ... uradio sam ono što većina nas poželi ponekad da uradi.
                  Redukovao prenos, ubacio u R i ... oduvao jugića i odgurao 2-3 metra, skoro prevrnuo, pri tom mu celu levu stranu (vozačku) prilično deformisao, stakla su ostala čitava ali to nije ni bitno, šteta relativno velika. I otišao svojim putem. Posle 2-3 sata otrilike se vraćam, kolege mi kažu da je bila policija i pravila uviđaj itd.
                  Posle 2-3 dana saznam ja da sam "tražen", odem u MUP i kažem takva i takva stvar, ja sam taj i taj, jel ima neki problem ...
                  Tu saznam, iz pisane izjave vlasnika gore pomenutog juga, da sam porazbijao više automobila i jedno vreme "manijačio" i zatim pobegao. Ne mogu da se setim svega što je nas*ano, sve u svemu jak adut u celoj izjavi je "crni džip", verovatno želeći da me okarakteriše kao nekoga ko oduvek ima problema sa zakonom, što jel te nije tačno.
                  Napisao sam svoju izjavu, pokazao moje vozilo koje su fotografisali, nema nikakvih oštećenja osim slabe ograbotine na zadnjem desnom braniku.
                  Još uvek nikakav poziv od suda ili slično nisam dobio, zanima me šta bih mogao da očekujem.
                  Ebi ga, trebao si mu razbiti staklo i izbacivanje iz brzine i da ga gurnesh u neki jarak Ili naci nekog rmpaliju da zanesete Jugica...znam,znam, na kraju je uvek se najlaskhe napraviti pametan, sory....neznam kako bih ja postupio u toj situaciji ako bi mi dete kuci bilo pod temperaturom ali da nisi trebao to uraditi , nisi.... zakon, nekad nije "ljudski" ali jbg, tu je da se poshtuje.... znam, i ja sam to osetio na svojoj kozi, prilikom udesa...jedina moja grshka je bila shto sam bio nagazio belu liniju, a shto je ovaj drugi bio pod desjtvom "sljivovice" i bez odgovarajucge osvgetljenja to nije imalo veze da semeni ublazi kazna....JBG, nisam trebao da budem na liniji ( punoj ) pa nema veze, shto je ovaj propisno prekrshio zakon o bezbednosti u saobracaju....dobio je on poshtenu kaznu, ali i ja

Tako, shta vishe reci, progutaj to i nastavi zivot,jer ovo ovde je SRBIJA...netreba nishta da te chudi!

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

mozda da si obratio paznju da ti sto ostavljaju tone djubra su turci, prema tome nema potrebe za prozivanjem "stranaca", misleci na nas, srbe koji zive izvan granica Srbije.

Inace, vecina nas "stranaca" su ziveli u Srbiji i zanju kako je i tamo i kako je preko, zato to i pricamo.

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

60 km na sat u levoj traci?
                      Jel to mislis samo na Gazelu ili se salis?
                      Letos nisam mogao da stignem nikoga prema Nisu jer ljudi voze 150-160 u levoj traci i to super automobile. E, sad ne znam da li su Turci ili nesto drugo.
                      Ubedljivo su najgora vozila pojedini praistorijski kamioni i neki dizel automobili koji dime. To nisam video NIKADA I NIGDE osim u Srbiji. Praistorijskih vozila ima dosta u Madjarskoj ali se za njima ne vije gust crni dim ali se krecu sporo.
                      Za Turke su njihove zemlje Nemacka, Austrija i Turska pa bacaju smece u Madjarskoj i Srbiji i dalje prema Turskoj. Pisali smo o tome odavno u nekom drugom topicu.
                      Sto se mog licnog zapazanja o srpskim putevima tice mogu da kazem da je jedno karakteristicno da mi SVI putevi izgledaju pusto u odnosu na zapad u bilo koje doba dana ili noci. Vi stvarno nemate pojma sta znaci guzva i budite srecni zbog toga.

Comment

• 24v
                        CBC Senator XXL
                        • 11.12.2004
                        • 479
                        • Beograd, Karaburma

Bash odlican si!!!
                        I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• agw
                          CBC Veteran
                          • 20.04.2008
                          • 125
                          • Novi Sad

Originally posted by KKK
                          @jevtic
                          Nisam razmišljao o tome kako da napravim što manju štetu već samo kako da raskrčim prolaz i dođem do kuće i obiđem dete. Kada nema mesta za parkiranje tamo gde želim, ja odem 2-3 ulice dalje, pa malo prošetam. Zato imam vrlo nizak prag toleranicije kada se neko nepravilno parkira a kamoli da pri tom ne ostavi nikakvu šansu nekom drugom da se isparkira ili pešacima da prođu trotoarom.
                          btw taj parking je okružen poslovnim zgradama i sve se vidi kao na tacni, što se tiče svedoka njih je bilo od par desetina do stotinu.

@CLD
                          Naravno da nema evidencije

Hoću reći da sam svestan da moram da platim kaznu i ako se sve završi, kao što je Trivo rekao, sa 130 ? biću zadovoljn. Mislim, vredelo je
                          Novi sam na forumu pa citam stare teme.

Imao sam slicano iskustvo. Posto je predmet dosao kod sudije koga sam povrsno znao, covek me je pitao sta je bilo i kada sam mu opisao da nikoga nije bilo u auti koji sam ulubio, rekao mi je da je to sasvim drugi clan od oniga koji su naveli policajci. Naime, kazna je duplo manja ako nikoga nema u drugim kolima.

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

Upakovao zvucnike u kutije i sneo ih do kola, jer nosim ih do prodavca zbog kvara u garantnom roku. Dogovorili se da dodjem najkasnije za sat vremena, jer me tamo ceka njihov van da ga odmah nose uvozniku. I dok sam smestao zvucnike u auto, na cosak raskrsnice kroz koju moram izaci uparkira se lik sa crvenom 206ticom i upali sva cetri. Stane tacno tako da ja nikako ne mogu izaci iz inace zeznute i uske ulice. Imam neku staru sliku pa sam ga samo docrtao.

Moj auto je sive boje i treba u rikverc da izadjem iz ulice. Za baksuz na cosku je i neki povelik kombi, prostora ima dovoljno tacno toliko da se sa pravo tockovima izadje na ulicu sa slobodnih 10tak cm sa obe strane. Mislim da nema ovog sa pezoom.

Sve mislim doci ce 4 zmigavca upaljena, al nista od toga. Sviraj, trubi, nista. Lagano pocne da me obuzima bes. Ako sad ne odnesem zvucnike idu praznici ovo ono, a ovako bi mi sredili stvar odmah.
                            Na kraju sednem u auto i mm po mm napred nazad, guli lamelu 10min, nema sansi da izadjem. Nit imam negog da mi pomogne sa navodjenjem.
                            Nadjem na ulici onaj cunak koji koriste da zastite sveze nacrtane trake na asfaltu. Postavim ga pre kombija da prvo njega udarim. Jos 10min mm po mm na kraju prsnem i zaderem svoj branik o kuku jednih uparkiranih kola al' uspem da izadjem.
                            Doslo mi je da zapalim 206ticu , jos sam izgrebao moj auto, a njemu nista. Stoji onako shabanski na cosku i rade sva 4.

Ipak samo sam uzeo list papira i napisao sta mi je bilo na dusi , zakacio za brisac i krenuo da odvezem, zvucnike.
                            Nisam stigao.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Manje bi vremena potrosio da si pozvao parking servis i jos ne bi ostetio svoj auto.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bozza1979
                                CBC Veteran
                                • 08.01.2007
                                • 112
                                • Beograd

Ja sam u nekoliko navrata zvao Parking servis, boleo ih biiiiiip da dodju... (Strahinica Bana)... Obicno se zavuku u neke ulicice i odnose neke koji ne smetaju previse ili uopste...

Jednom se desilo da su bas kad sam hteo da izadjem, upravo odnosili auto koji me je zatvorio... (8 ujutru), preko dana, a posebno uvece, nema sanse da dodju.

Jednom u 3 meseca im dune, pa prosetaju, zajedno sa interventnom...

Comment

Working...
                                X