Opravka vozila nakon saobracajke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Dzalf...

U principu Veeeoma lako...
    malko cimanja tamo vamo, ali 170 evra... oistalo, od tih para odradio KOMPLETAN VELIKI SERVIS!!!

Chastio auto!

Zaradio je!

Ako ti treba pomoc pogledaj PP...

Pozdrav Igor

Comment

• Dzalf
      CBC Član
      • 28.07.2006
      • 85
      • Beograd/Zarkovo

Da se vratim ja na temu!
      Dolazio je procenitelj, uslikao auto, izvrsio procenu i sacinio zapisnik u kome je naveo sva ostecenja na autu i sa kojim sam se ja slozio.
      Jedan deo delova je za popravku, drugi - nesto veci deo je za zamenu.
      Mene interesuje, posto sam u nacelu (mada ne i konacno) prihvatio da radim u nekom od servisa sa kojim imaju ugovor (Btw radi se o nekom servisu 3M na Belim Vodama - zna li neko kakav je?) imaju li oni obavezu da odredjene delove koji su navedeni za zamenu ugrade originalne ili mogu da koriste i polovne - konkretno pneumatik, amortizer i sl. Ne bih voleo da mi stavljaju neku polovnu gumu, obzirom da je moja stavljena pre nekoliko meseci i prakticno je bila nova pre sudara (druga je takodje kao nova) ili neki dopunjavan amortizer a moj je bio OK. Imam li ja pravo da zahtevam od servisa ugradnju novog dela, pa da oni to naplate obzirom da u zapisniku nigde ne pise kakav deo mora da se ugradi, novi ili polovan.
      Drugo pitanje se odnosi takodje na navedene delove - posto se oni obicno menjaju u paru, da li ce u ovom slucaju menjati samo osteceni ili bi trebalo da ih zamene u paru.
      Ostalo je manje - vise jasno.
      Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• [kick]
        CBC Senator
        • 21.05.2005
        • 212
        • Leskovac, Srbija

Evo i mog iskustva

Aprila sam ucestvovao u jednom lancanom sudaru na gazeli. Udario me lik od pozadi i nabacio na auto ispred mene koji je otisao u medjuvremenu. Uradjen zapisnik i sve sto treba. Posle je kod mene kuci dosao procenitelj koji je popisao sve sto treba sta je za zamenu sta za popravku. Ja potpisao tu procenu i on otisao. Posle 30ak dana kuci sam dobio njihovu ponudu na kucnu adresu koja je bila skoro duplo vise nego sto sam ocekivao. Popunio sam te papire i poslao nazad. Za neki dan su mi pare legle na tekuci racun.

Podignes kes i radis sta hoces sa autom a ne da razmisljas sta ce oni da ti stave.
        BMW Fan Club Srbija

Comment

• Dzalf
          CBC Član
          • 28.07.2006
          • 85
          • Beograd/Zarkovo

Kao sto rekoh olazio je procenitelj, uslikao auto, izvrsio procenu i sacinio zapisnik u kome je naveo sva ostecenja na autu. Takodje naveo je koje delove treba zameniti a koji se mogu popraviti, uz klauzulu da im se prijave sva eventualna ostecenja koja nisu obuhvacena zapisnikom.
          Ja sam zapisnik procitao, slozio se sa navedenim ostecenjima i potpisao zapisnik.
          Nakon nedelju dana pokusaja da stupim sa licem iz odeljenja za likvidaciju stete i konstantnog odgovora "predmet je jos na obradi, nazovite sutra" u petak konacno dobijem informaciju da je steta naplativa i da mi oni nude 43.000 dinara sto mi se ne cini dovoljnim za opravku stete. Na konstataciju, da bih ja da ipak opravljam auto u nekom od servisa sa kojim imaju ugovor, gospodja je odgovorila "ali mi vama nudimo novac, ne tu mogucnost"!
          Imaju li oni mogucnost da odbiju da se auto opravlja u nekom od gore navedenih servisa i da isplatu gotovine koju su procenili da je dovoljna ostave kao jedinu mogucnost, i mogu li ja da trazim da ponovo izvrsi proracun (stavku po stavku iz zapisnika) posto ponudjena suma nije dovoljna za opravku, a da ja ne doplatim iz dzepa?
          Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Mislim da nemaju mogucnost da ti bas tako kazu, vjerujem da ti je to ono APP (Ako prodje, prodje)... Trazi njenog sefa, nakon sto njoj priprijetis da ce im stici racun iz ovlastenog Alfa servisa, po potpisanom spisku radova, sa sudskom presudom i troskovima, koji im se nece svidjeti, jer neces da te niko vuce za nos... Obicno im je ta prva ponuda preniska, pa je kasnije koriguju... Reci im i da te ne interesuju njihove pare, neka ih oni uplate svom ugovornom servisu ako ce oni raditi za te pare...

Hvataju na ono da nasi ljudi uzmu par stotina EUR u dzep, pa ga voze nepopravljenog... Sto ne budes trazio, neces ni dobiti !

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Slazem se sa Drenom...

Pitaj Gde su im servisi i koji su...

Otidji do servisa, tog njihovog, i sa zapisnikom, po zapisniku da ti reche shta i koliko parica...

Guma bi trebalo u paru da se menja... Amortizeri takodje trebaju da idu u paru, to je barem poznato....
              Gume okvirno 100 evra, amorti ercimo isto oko 100 evra...

Znachi ostane 300 evra za popravku auta... po tom shto su ti ponudili...

Najbolje Ti znash shta i kako i koliko vredi u popravci...

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Relativno sveze letosnje iskustvo sa Delta Generalijem. Auto 5 godina star, vodi se na firmu... Dolazak procenitelja koji vrsi uvidjaj je u stvari mukotrpan proces... Odmah kaze da je vozilo izaslo iz garancije i oni ne priznaju ovlasceni servis, vec ili njihov servis ili da on da pare po casovima rada i materijalu... Pocne on procenu, on kaze mora vezni lim da se menja, ali je vec 30 % amortizovan, mora hladnjak, ali je i on 20% amortizovan, moraju neki delovi trapa, ali su oni 50% amortizovani... Kao ok, idemo mi u vas servis... A on to ne menja stvar, stavljace oni polovne delove... Dolazi do pucanja filma i... ma kraj sam vec spominjao negde...
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• DJORDJEVIC
                  CBC Član
                  • 11.08.2007
                  • 80
                  • Mladenovac

Sorry ako je off...

Potvrdjujem Eon-ovu pricu jer je se i mom burazeru desilo isto sa pug 307 tada starom svewga 4 meseca u garanciji i unistili su auto tako da Delta Generali zaobilazite u sirokom luku sto se tice kasko osiguranja.

Comment

Working...
                  X